2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Hát csajok, nehéz délutánom-estém volt.
Alig aludt fél órát, majd sírt, fáradt volt(szerintem), próbáltam visszaaltatni 1 hosszó órán keresztül. Feladtam. Aztán lementünk a szokásos esti sétánkra, majd a babakocsiban elszuszókált egy fél órára. Ebből az lett, hogy este negyed 10-ig fent volt...:( Én hulla fáradt, ugye 6-kor keltünk. Cserébe egyszer kelt éjszaka fél 2-kor. Reggel viszont negyed 7-kor úgy döntött kialudta magát.
A tegnapi nyügősséget nem tudom mihez kötni, mert sok a tényező:
- oltás (kedden, 2 napja)
- melegfront(nekem iszonyú fejgörcs)
- kifáradt a nagy mozgolódásba délelőtt
- kapott almát, és félek nem pürésítettem le eléggé, és bántotta a pociját.
De az én tippem a fáradtság. Most már délelőtt 2x2 órát fent van, iszonyat mozgékony, rugkapál, izeg mozog.(végre). Délutánra meg kiborul, aludni se tud, de tök fáradt. A visszaaltatások nem mennek jól most a napokban...
Reggelt!
Mi aludtunk negyed 6 ig, de utána nem tudtam visszaaltatni. Forogni akart az ágyában, 6 ig próbálkoztam aztán feladtam. Beraktam a hordozóba és ott hol el van és csendben van, hol nyüzsög.
Egyszerűen nem értem miért alszik ilyen keveset és miért nyüzsög ennyit... olyan mintha nappal sosem fáradna el... Semmit nem tudok tőle csinálni, mert állandóan forog de ahogy hasra fordul nyöszörög. Hosszú napunk lesz...
Ilyenkor jön ki az, hogy mennyire hiányzik apa. Annyira nem oszlik el a gond meg semmi. Mondjuk eléggé hozzászoktam a jóhoz, mert amikor itthon volt minden nehéz dolgot ő csinált. Ha este sírt mikor hasfájós volt, simán átjött és ringatta órákig a kezében, hogy én aludjak, meg hajnalban is felkelt ha úgy volt. Hiányzik... :)
Tényleg, most hogy mondod az ortopédiát... mondtad, hogy egy napra kaptátok az időpontot és azt hiszem múltkor is.
Ne aggódj szerintem, nem lesz semmi gond. csak max alaposabban megnézik.
Mi nem adatjuk be a Rotát. Mi is filóztunk, erre is hajlottunk meg a másik oldalra is, de aztán mondta a védőnő, hogy ő senkit sem akar lebeszélni, de a szer csak a vírus egy részére nyújt védelmet. Így aztán nemmel szavaztunk...
Szemét dolognak tartom nagyon, hogy ebből is pénzt csinálnak inkább szerintem. Igazságtalannak úgy mondván. Mert nem olcsó és valahol beadatnád.
Eddig úgy volt, hogy délelőtt olyan 9 körül bealudt a legtöbb esetben magától jó 1 órát, ebéd után is kb, de délután már csak ilyen 20-30 perceket 2x.
De most alszik délelőtt fél órát és utána is már csak fél órákat és lenn is kb 20 perc mire bealtatom.
Most úgy eszünk, hogy 8,10 alma, 12,4,8 és már délelőtt sem alszik be csak ha bealtatom nyűgösség után. De ha lemegyünk akkor jobban elvan és kevésbé nyűgös.
Lehet, hogy fáradt, az elképzelhető... de mégsem tudom visszaaltatni, olyan mintha kialudta volna magát és kb 10 perc múlva már nyögdécsel meg nyűglődik és sokszor csiccsegnem kell neki.
Biztos kevés neki az a pár alkalmas fél óra.
Nem lehet, hogy fáradt? Nálunk akkor nem tudok semmit kezdeni vele, ha álmos! Ahogy írod most már elég keveseket alszik napközben! És ilyen kicsiknél állítólag még nem számít, hogy éjjel jól alszanak (mint ahogy szerencsére Csenge is), a nappali alvásokra is szükségük van. Épp most mesélte az egyik kolléganőm, akinek most 1,5 éves a kislánya, hogy amikor ilyen pinduri volt alig aludt napközben, azt hitte kevés az alvásigénye, mert neki is az felnőttként, de aztán bevezették a 4 órás napirendet a 3 nappali alvással és láss csodát a gyerkőc tudott aludni. Egyébként én az ő hatásukra is kezdtem el a 2 óra ébrenlét 2 óra alvást bevezetni és kemény 2 hét volt, de most már közel 95%-os.
Egyébként így hányszor alszik napközben?
Sziasztok!
Igen, igen mi mentünk ma oltásra, ügyesen kitotóztátok:)
Vagyis reggel az ortopédián kezdtük, ahol megint csak negyedórát kellett várni(az első alkalommal is), nekem nem szimpi dokinő nézte meg, szerintem nem is alaposan, majd közölte, hogy szerinte aszimetrikus a csípője, de nem biztos, úgyhogy menjünk el uh-ra. Jövő csütre kaptunk időpontot. Kíváncsi vagyok, neki elvileg 8 hetesen megcsináltattuk azt a nem kötelező koponya-, hasi- és csípő uh-t, az negatív volt. Na mindegy megyünk jövő héten, azért remélem nem lesz gond.
Aztán hazajöttünk ettünk mindketten, majd vissza az oltásokra, szegénykém 3-at kapott, prevenar ismétlő, DiPerTe és végül megvettem neki a Rotát, eleinte nem akartam, de ma úgy döntöttünk, hogy legyen. Mondjuk jó drága volt!
Pont az alvásidejeiben volt az összes vizsgálat, így nem aludt sokat, most alussza a délutáni kicsit, eddig még jó kedve van, de én lefekvés előtt biztos adok neki egy kúpot, eddig mindkétszer hőemelkedése volt.
Én is úgy kifáradtam ma, hogy alig várom az estét! És még az is lehet, hogy ma kivételesen apa fürdeti, mert 4-kor még azt mondta, hogy hazaér, hát remélem! Bár ilyenkor mindig eszembe jutsz b.eve:(
Luca ma is egy angyal. Tényleg csak az éjszakák lennének kicsit jobbak, és maximálisan elégedett lennék. Na de ami késik, nem múlik! Egyre jobban elvan a járókában, és egyre jobban szereti hasról szemlélni a világot. :)
Ma ettünk tejpépet, kóstolót, mert ki szeretném próbálni, hogy ha este kap kiegészítésként, jobban alszik-e éjszaka. Nagyon ízlett neki, azzal nincs gond. Kérdés, hogy működik-e a dolog.
Nálunk eléggé hangulatfüggő. Ha jó kedve van, vigyorog nagyon a tükörre, ha nem, akkor rá se bagózik. :)
Nevére szerintem hallgat. Aztán lehet, csak beképzelem. :D
Tükör: Nézegeti magát, először elmosolyodik, aztán elveszíti az érdeklődését, és minden mást néz. Ha sikerül úgy odamenni, akkor kihúzza magát, és odanyúl, de ez nem mindig. Úgy hívom "itt az ikertesód".
Név: Én mindig is a nevén hívom, ha szólítom, és mivel mi nagyon sok olyat játszunk amit én úgy hívok "kérdezz-felelek", így azt hiszem biztosan állíthatom, hogy igen, figyel a nevére.
Tükörre vigyorog ezerrel, de nem akar nyúlkálni :)
Névre neeeem, egyáltalán nem mozdítja füle botját sem :D
Következő téma:
Tükör:
Nálatok mit csinálnak a manók?
Nálunk még csak mosolyog, de az egyik ismerősömnél már odanyúlt, hogy megfogja :)
Név:
Ha szólitjátok a nevükön, figyelnek már?
Nálam néha néha már igen.
Már lassan kezdem úgy érezni, hogy befoghatom a nappali nyűgösködés miatt... :)
Az bizti, hogy nagy szerencse, hogy éjszak alszik 8-tól végig 5-6 ig.
Kéri a kaját? Sír érte mint aki éhes? Vagy csak ösztönösen eteted? Mert lehet már annyit nem akar enni.
Az enyém nem olyan rég még 170 körülieket evett 3 óránként, most meg 4 óránként elég neki 140-150. Nálunk is volt 3-4 napig, hogy alig evett. Le is vittem dokihoz, mert volt, hogy 100 elég volt neki, pedig hát nem pici baba és sokat szokott enni, de semmi baja nem volt. Visszajött pár nap után az étvágya de már elég neki 140 körüli adag. Ha többet adok neki, akkor eltolja a cumisüveget ha már elég volt.