2011 júliusi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Gratulálok az újabb babázókhoz.
Tegnap hazajöhettünk Bíborkával. Szerdán megszületett rekord gyorsasággal. Reggel bementem vérvételre gondoltam megnézetem a fájásokat, mert másképp éreztem a hasam fájt, nem a derekam. Az NST nem mutatta ki. Délután egy órakor sűrűsödött és mintha erősödött is volna. Visszamentünk a szülőszobára fél háromkor megvizsgált az ügyeletes doki és mondta, hogy két újjnyira nyitva vagyok. Üljek le és várjam meg a szülésznőmet. Addig rám tették az NST-t. Szóltam az ügyeletes szülésznőnek, hogy erősebbek a fájások. Mondta, hogy feküdjek az ágyra hátha jobb lesz. Felfeküdtem egy-két perc múlva szóltam neki, hogy úgy érzem tolófájásaim vannak. Megvizsgált a méhszáj eltűnt. Szóltak a dokinak. De már akkor jött kifelé Bíborka. A párom is leszaladt parkolójegyet hosszabbítani, hogy majd lejár. Mire visszaért a feje kint volt Bíborkának. 2:40-re megszületett. A doki mondta, hogy szerencsém van, hogy nem tízperccel később jöttünk, mert lehet a kocsiban született volna meg. Úgy hogy se szülésznőm sem a dokim nem ért be. Repedtem mint állat, mert még vágásra sem volt idő.
Jól vagyunk. A szopizást még gyakoroljuk. Nem megy valami jól a kicsinek, eléggé fáj, már sebes, de majd átvészeljük.
Eléggé jó étvágya van. A kórházba másnap még nem indult a tej, így kértem a csecsemősöktöl, hát 25-öt lenyomott a kisasszony, mondták, hogy másnap nem szoktak ennyit enni.
Próbálok visszaolvasgatni.
Tettem fel képet.
Sziasztok!
Na most talán van egy kis időm.
Köszönöm a gratulációkat!
Tettem fel Milusról képeket.
A szüléstörténetet is igyekszem megírni, aztán felrakni ide is. Bár lehet, hogy hosszú lesz, nem volt könnyű menet.
Sziasztok.
Boti baba is mintababa eddig. Eszik-alszik.Nappal sűrűbben eszik, de éjszaka 4 óránként eszik.Aránylag jól alszok, csak 2-szer kelek :)
Regivel több a "baj", játszani vele stb...Ez fáraszt inkább le, de sebaj, szeptembertől ovi !!!
Sziasztok, csak egy gyors bejelentkezés: kedden, július 19-én, 23. 45-kor, a kiírás napján megszületett Bálintka. 3380g, 55 cm és tündéri :-)
Délután fél egytől indultak fájások, amikről meg voltam győződve, hogy csak jóslók lehetnek, mert egyből 2 percesek voltak és nem túl erősek és délelőtt még csak egy ujjnyira voltam nyitva, ctg rendben volt. Aztán öt felé sem múltak el, igaz nem is sűrűsödtek, ezért bementünk a kórházba, ahol már benntartottak és ctg-n követték az a baba szívhangját, mert a tágulás továbbra sem ment. 8 felé burkot repesztettek és látszott, hogy már belekakilt a pici és én is éreztem, hogy valalmi nincs rendben, így csökkent a természetes szülés esélye. . . 11 előtt hozták meg a döntést, hogy császár lesz, a manuális rásegítés hatására is csak minimális volt a tágulásom (szűk 2 ujjnyi)és a szívhang sem volt túl jó. Épp voltak a műtőben, így húzódott el 23. 45-ig. Kiderült, hogy duplán rávolt csavarodva a köldökzsinór a picikém nyakára, ezért ez volt a lehető legjobb döntés.
Tegnap jöttünk haza a kórházból, már van rengeteg tejcsi és sajnos hasfájás is, de már alakulgat ez is.
Imádom a fiamat, ez valami hihetetlen boldogság és csoda. . .
Majd töltök fel pár képet és igyekszem idővel visszaolvasgatni. Remélem itt mindenki nagyon jól van. . .
Jaj Kriszti de csodaszépek ezek a lányok! :) Remélem igazad lesz a szopis dologgal..
Nekünk az a gondunk, hogy Liza nagyon lusti, elalszik hamar, persze nem hagyom, csipkedem, meg minden. :)) Csak nagyon nehéz elérni, hogy egyen is. :D Nem is értem, nem rám ütött az tutti... :))
Köszönjük a dicseretet:))
Ma 2x kelt a csajos, de nincs semmi gond. IMADOM!!
Mar mosolyog reggelente, olyan Edes:)))
Megnyugtatok minden nemreg szült anyukat, hogy a cicis gondok a 6. het környekere be fognak allni:))
Sziasztok!
Én is csak azt tudom javasolni, hogy szoptatás előtt fejj le belőle egy keveset. Biztos nagyon jön az elején, nálunk is előfordul.
Gratulálok Dóri!:)
Otthon sokkal könyebb lesz! A kórházban én nagyon kikészültem. Várom majd a beszámolót!:)
Sziasztok!
Deniz nappal egy kis angyal. Alíg lehet felébreszteni 3 óránként,hogy egyen. Enni nagyon szeret.:) De nappal annyira kipeni magát,hogy éjszaka volt amikor 5órán keresztül ordított. Mostanában nem engedem elaludni nappal evés után és így az éjszakák is elég jók. Éjfél körül eszünk utoljára aztán magától kel 3-4 óra múlva és aztán még reggel 7-8ig alszik.
Így is fárasztó, mert ahogy elkezd nyöszörögni nekem már kipattannak a szemeim. Fél óráknál többet nem nagyon aludtam. De azért 4-5 órákat összességben sikerül pihennem.
Ma rám mosolygott Deniz én meg elolvadtam:) Nagyon jó érzés anyukának lenni!:)
Dóri(szőke) gratulálok!:) Már ideje volt,hogy Panka megszülessen!:)
Sziasztok! Hazajöttünk a kórházból. :) Remélem Mindenki jól van!!! Petra tájékoztatott Titeket, július 20-án hajnalban kibújt végre Liza kicsilány a pocakomból. :)
Jól vagyunk, csak nagyon fáradtan. :) Liza kicsit ügyetlenül szopizik, de talán kezd belejönni. Holnap írok majd bővebben és leírom a nem túl egyszerű szülésünket is...
Puszilunk Mindenkit
Sziasztok!
Kezdem magam fejős tehénnek érezni :)
A bébi szopik olyan 70-80 at, és minden szopinál lefejek 100-at, meg két szopi közt is 60-at. Naponta 360-at rakok el fagyasztóba. Még sosem tudtam üresre szoptatni vagy fejni. Nálunk ez nem nagy gond.
Apuka ma felhozta hogy akkor jövő héten meg csináljuk a dns-tesztet. Láttam hogy nagyon szégyelli magát ezért rá kérdeztem, hogy amúgy tisztában van e vele hogy a gyerek a hasonmása. Azt mondta tudja hogy az övé, látja is. Így most el gondolkozik azon hogy akkor legyen e dns vagy elmegyünk és a nevére veszi. Kicsit határozatlan és befolyásolható.
Babám nagyon édi bébi, igazi harcos. Üt vág, karatézik, csupa pasi :D
Kell mennünk majd koraszülött utó gondozásra, mert 38. hétre született, hááátt tuti kiröhögnek majd az 5 kilónkkal. :D