Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

3872. Armika (válaszként erre: 3871. - .mia.)
2010. aug. 19. 11:35
Rég nem találtalak már itt. Hogy vagy???
3871. .mia. (válaszként erre: 3864. - Ada*)
2010. aug. 19. 11:34
jajaja.. ez zsenialis kis "beszelgetes" az adatlapomon ott all, mar 2 eve:)))
3870. Armika (válaszként erre: 3869. - Ada*)
2010. aug. 19. 11:33

Én annyira bíztam abban hogy nem lesz:-( De azt mondta a fogorvos, hogy hiába szedek kalciumot, azt először az én szervezetem feldolgozza, beépíti, és csak onnan tudja a gyerek elszívni, mert a baba még nem tudja feldolgozni. Szóval ez van.

De már muszáj volt mennem, mert hétfőn megyek 16 hetes UH-ra, és már a 12 hetesnél szólt a dokim, hogy fogorvos???? Aztán múltkor a védőnő is rám szólt, szóval most már muszáj volt.

3869. Ada* (válaszként erre: 3868. - Armika)
2010. aug. 19. 11:31
Jaj nekem is menni kell. Tuti van lyukas is!
3868. Armika
2010. aug. 19. 11:28

Jah, egyébként most jöttem a fogorvostól. Elég sokáig húztam a dolgot, és nem is kaptam jó híreket:-( Tavaly végig fogorvoshoz jártam, mert voltak problémáim, és úgy hagytuk abba, hogy rendben vannak a fogaim. Ennek ellenére 4 lyukas fogat találtak megint:-( Persze nyugtatott a doki, hogy ezek apró lyukak. Az egyiket már most be is tömte. Nagyon féltem, de képzeljétek el, nem is fájt, pedig fúrta meg minden, és nem fájt.

De most megint elkezdek járni fogászatra. Pedig úgy utálom.

3867. Ada* (válaszként erre: 3865. - Armika)
2010. aug. 19. 11:23
Nem elég. Szerintem ne fessél te! Hidd el hogyha belélegzed nem tesz jót a babának! Amit te belélegzel azt a baba is érzi és ő meg még ráadásul fejlődésben is van! Nehoyg baj legyen, nem okoskodni akartunk, de szerintem ne fessél!
3866. Armika (válaszként erre: 3862. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 11:20
Száradni kint hagynám a kertben a garázstető alatt, én meg addig bejönnék. Na most elgondolkodtam ezen a festés dolgon csajok.
3865. Armika (válaszként erre: 3858. - Iemma)
2010. aug. 19. 11:19
Arra gondoltam, hogy maszkot veszek. Vagy az nem elég óvintézkedés?
3864. Ada*
2010. aug. 19. 11:10

Egy várandós hölgy méhében két kis magzat beszélget:

- Te hiszel a születés utáni életben? - kérdezi az egyik.

- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Szerintem az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erõsekké váljunk ahhoz, ami vár bennünket - válaszolja a másik.

- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szánkkal fogunk enni.

- Hát ez ostobaság! - vág vissza a másik. Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal?! Ez nevetséges! Hiszen itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot… de mondok még valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert ez a köldökzsinór már most is túlságosan rövid!

- De, de… valami biztosan lesz. Csak valószínûleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát még soha senki sem tért vissza a születés után! A születéssel az élet egyszerûen véget ér! Különben is, az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

- Én nem tudom pontosan milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre megláthatjuk az édesanyánkat, és õ nagyon vigyáz majd ránk! - válaszolja reményteljesen.

- Az Anyát? Te hiszel az Anyában? Hol van?

- Hát… mindenütt, körülöttünk! Itt van mindenhol, mi benne vagyunk, és neki köszönhetõen létezünk! Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Én ezt nem hiszem. Én soha, semmiféle anyát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is!

- Néha - mondja elmerengve a másik -, amikor csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel nekünk, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! Tudod, én tényleg azt hiszem - teszi hozzá -, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

3863. +Acyre+
2010. aug. 19. 10:31
Akkor csőváz, Csajszik, mert jönnek a rokonok!:-)Puszó
3862. +Acyre+ (válaszként erre: 3858. - Iemma)
2010. aug. 19. 10:19
Csatlakozom az előttem szólókhoz. És még az meddig szárad...Jobb lenne ha egyáltalán nem lennél ott!
3861. +Acyre+ (válaszként erre: 3856. - Iemma)
2010. aug. 19. 10:19
Hali!Sajnálom, hogy nem sikerült csobbannod, de talán jobb is így, nehogy felfázz!Nekem a párom mindkét kisebb nyaraláson 160-al nyomta a gázt, úgyhogy nem csinált ebből ügyet!:-)))Jól vezet amúgy, nem volt félelemérzetem:-)
3860. +Acyre+ (válaszként erre: 3845. - Kiscicalany)
2010. aug. 19. 10:17
Úristen!Nem semmi ez a kis paraszt orvostanonc!Brrr.Ne is csodálkozzunk!Tisztelet?Nekem több ismerősöm mondta, hogy épp azt oltják ki belőlük első körben előszeretettel, úgyhogy szép!Biztos jó tanuló!:-))))
3859. Ada* (válaszként erre: 3855. - Armika)
2010. aug. 19. 09:59
Armika a festéssel óvatosan, nem szabad belélegezni...
3858. iemma (válaszként erre: 3855. - Armika)
2010. aug. 19. 09:57
Azért a festéssel vigyázz! Inkább párod fessen, mert a legtöbb festék belélegezve sem kellemes a babának.
3857. iemma
2010. aug. 19. 09:56

A jó eredményekhez gratulálok, a suttyó beszólásokat meg felejtsétek el. Bár én sem bírom ki ilyenkor, hogy ne szóljak vissza valami "szépet".

:-)

3856. iemma
2010. aug. 19. 09:54

Sziasztok lányok!

Már megint alig bírtalak beérni titeket.:-) Ami jó!

Tegnap azt hittem felrobbanok, már 1 hete várom, hogy csobbanok egyet a Balatonban, erre, olyan hideg volt, hogy a parton majd meg fagytam. Egész nap utaztam a nagy semmiért. Mondjuk azért az út jó volt, meg a munkában is sokat segítettem pároméknak. Azt mondták megspóroltam nekik azt az időt, amennyivel lassabban mentek az autópályán (mivelhogy terhes is volt a kocsiban nem mertek 150-el menni.) :-) Úgyhogy az idén nem volt tóban fürdés, jövőre meg még pici lesz hogy menjünk, de ez legyen a legnagyobb bajom.

3855. Armika (válaszként erre: 3854. - Ada*)
2010. aug. 19. 09:51
Mi holnapra ablakfestést terveztünk,ami annyira macerás, annyira nincs kedvem, de hát már lassan bejön a tél, és a gyerekszobába átakarom festeni az ablakokat. A férjem fogja hőlégfúvóval leszedni a festéket, és én meg majd festem elvileg. De ha csak erre gondolok, elálmosodok:-D
3854. Ada* (válaszként erre: 3853. - Armika)
2010. aug. 19. 09:32
Szia! :) Én is álmos vagyok, de ha eszembe jut hogy holnap nem kell jönni dolgozni egyből kivirulok!! :DD
3853. Armika
2010. aug. 19. 09:29

Sziasztok kismamák!

Én most lettem rettetően álmos, pedig már azt hittem túl vagyok ezen a korszakon, de most mindjárt leesik a fejem az asztalra.

3852. Ada*
2010. aug. 19. 09:26
Csajok egyre jobban nő a pocim :))
3851. Ada* (válaszként erre: 3850. - Kiscicalany)
2010. aug. 19. 09:17
:))))))) Így visszaolvasva igen :DDDD
3850. kiscicalany (válaszként erre: 3849. - Ada*)
2010. aug. 19. 09:15
De aranyosan mondtad:)
3849. Ada* (válaszként erre: 3845. - Kiscicalany)
2010. aug. 19. 09:11
Sziasztok Csajok! Én bevertem volna a képét!
3848. Greta76 (válaszként erre: 3847. - Kiscicalany)
2010. aug. 19. 09:10
Mondjuk nem az a lényeg hogy mit mondanak hanem hogy ki mondja!
3847. kiscicalany (válaszként erre: 3846. - Greta76)
2010. aug. 19. 08:58

Persze nekem is rosszul esett, de ismerem már lassan 4 éve és látom, hogy egy elkényeztetett kölyök.

Biztos téged is ér majd ilyen, vagy hasonló atrocitás, ezeket félvállról kell venni még akkor is, ha legbelül nagyon fáj, vagy dühít is a dolog.

3846. Greta76 (válaszként erre: 3845. - Kiscicalany)
2010. aug. 19. 08:52

Jó reggelt!

Ez nagyon durva! Hát nem tudom én tudtam volna e ilyen higgadtan kezelni a helyzetet!

2010. aug. 19. 08:46

Jó reggelt lányok!

Nálam még nem múlt el ez a "fáradtságos" korszak, még mindig sokat tudnék pihenni meg aludni.

Tegnap a főnököm fia rákérdezett, hogy híztál hasra? Ő is orvos lesz, most 19 éves. Mondtam, hogy nem híztam, csak nem vagyok már egyedül. Következő kérdése: mi van tán fialsz?

Na lányok, ez a jövő orvosnemzedéke. Azért közöltem vele, hogy lehet, hogy náluk ezt így nevezik, nálunk a kutyák fialnak.

Az orvosin első évben a TISZTELETET tanítanám a kolleginákkal és betegekkel szemben, mert belőlük/velük élnek, dolgoznak majd a jövőben is és most is.

2010. aug. 19. 08:29

Jóó reggelt !:)

Na mi helyzet minden rendben lányok?

Én kezdek egyre jobban lenni végre :)

Tegnap ahogy láttam azokat a 4-d képeket teljesen bezsongtam...lehet mi is megyünk a 16.hét körül, utána meg majd a 27-28.körül mikor kész kis emberke lesz a Picúr :) Nem akarom sokat zargatni :)

Hosszú ideje ma volt az első reggel, hogy jól esett egy kis reggeli, kakaóval. végre. már ideje volt:)

na szép napot, majd be-benézegetek hozzátok :)

3843. Mankaa
2010. aug. 19. 07:20
Jó reggelt Lányok! Érdekes, ahányan vagyunk, annyiféleképp zajlik a terhesgondozás. Én pl. a 14 hét alatt 3x voltam az orvosnál, 1x a védőnőnél, a barátnőm, aki az ország másik felében él, egyik héten orvoshoz, másik héten védőnőhöz jár. Egyenlőre mindketten a szakrendelésre... AFP:mindenképpen a 16.héten javasolt, utána már nem annyira mérvadó az eredmény. Egyébként genetikusoktól hallottam, ma már nem ez a legkorszerűbb eljárás, gyakran ok nélkül hozza a rossz eredmény a frászt a kismamára:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook