2011 februári babák (beszélgetés)
Uhhh de jól hangzik!
Nekem volt 3 olyan napom a múlt héten, amikor a friss parasztkenyeret tömtem magamba minden nap vacsorára tepertőkrémmel, és paradicsommal, paprikával. Egyszerűen meg voltam érte őrülve, aztán egyik napról a másikra már nem is kívántam:-D
De kicsit megijedtem, mert valamelyik honlapon azt olvastam, hogy a kívánós korszak csak most fog jönni. Ez valóban így van? Még csak most leszünk igazán kívánosak?
Lányok én még mindig nem híztam, csak kb. fél kilót, pedig ma vagyok 15 hetes!
52 kg vagyok, és csak akkor vagyok több, ha jól beeszek meg beiszok, na akkor majdnem elérem az 53 kg-ot. De ez a rekord. A nőgyógyász szerint ez egyáltalán nem baj, sőt, örül neki.
Pedig egyáltalán nem diétázom, sőt, tegnap este bűnbe estem egy zacskó chipsszel.
Én is ennyinél tartok, de szerintem ez a hízás a 18 héten tökéletes. Merjen bárki mást mondani:-D
Jelentkezz majd a doki után!
Én is jöv. héten hétfőn megyek védőnőhöz.
Egyik a körzeti, a másik aki a beutalókat adja ki. Tudnám minek van a körzeti, aki súlyt és vérnyomást mér, mást nem csinál, és minden mást a terhesgondozóban dolgozó védőnő intéz...
Csak azt remélem hogy az én alkatom nem befolyásolja majd a baba növekedését, és rendesen fog nőni akkor is ha a doki azt mondja nem kell minden nap szedni a vitamint.
Amúgy én Elevitet szedek azt ajánlotta az orvos amikor ott voltam hogy babát szeretnénk és mit javasol.
Sziasztok!
Én most indulok a védőnőmhöz terhestanácsadásra. Mondjuk az eddigi tapasztalatok szerint tőle sem várok valami túl sokat. Biztos le fog cseszni, mert nem diétázom, eddig járok 4 kilónál. Ami szerintem jó, úgyhogy elhallgatom és el is engedem a fülem mellett amit papol majd. De a du. 4 órát nagyon várom, akkor megyünk magándokihoz.
Jaj nem úgy értettem, hogy picike még, amúgy fogalmam sincs mekkora, mert 3 hete nem voltam ultrahangon:)
De a genetikain napra pontosan 12 hetesnek felelt meg, tehát pont jó, nem óriásbébi:) Jöv. héten bemegyek a nőgyógyászhoz, megméregetjük, és ha esetleg már nagyobb a koránál, akkor én is csökkentem majd a vitamint.
Jó reggelt, jó munkát a dolgozóknak:)!
Lányok ha valakit érdekel, találtunk tönkölypelyvát jó áron, azt teszek az egyik szopipárnába, meg szerintem kispárnákba is , amiket használunk Valószínű mi szombaton megyünk utána, csak annyi hogy 9-10 kg-t meg kell venni.
Én az Elevitet szedem. Eddig nem okozott semmiben gondot, és nem is baj, ha növeli a babámat, mert egyáltalán nem nagy még.
Most volt az első éjszaka jó pár napja, hogy rendesen tudtam aludni, és csak egyszer keltem fel arra, hogy a párom kiment inni.
Hú már szeptember van, egyre közelebb kerülünk a februárhoz:)
Én már dolgozom. És a mai nap sajnos a munkáról fog szólni, mert este 7ig bent leszünk, szóval ha hazaérünk a férjemmel, akkor vacsi, egy kis bújás, és alvás.
Mostanában újra mélyen tudok aludni, és rendesen kitudom magam pihenni, ha az allergiám is úgy akarja, szóval élvezem az alvást, csak kétszer kelek fel pisilni.
És te még mindig minden nap szeded a vitamint? Melyiket szeded? Mert sokszor ilyenkor már a dokik azt javasolják, hogy csak 2-3 naponta vegyenek be a kismamik egy terhesvitamint.
Szia!
Most is itt van előttem ez a vitamin, de csak bűvölöm a szememmel, hátha rá tudom venni magam, hogy gyors lenyeljem:)
Ma mit fogtok csinálni? Én 1-re megyek dolgozni, már feltettem a tyúkot levesnek és lassan feltűzöm a husikat meg a zöldségeket a pálcikára, mert saslikot terveztem még a leves mellé. Aztán indulás dolgozni:(
Jajjj, egyre többen járnak így az SZTK-s orvosokkal. Ez borzasztó. És ez neked is a 18-20 heti Genetikai Uh volt, amit így elaprózott?
Nem gondolkodtatok 4D-s genetikai UH-ban? Legalább videót is kaptok, me tudjátok a nemét, és a genetikai vizsgálat is pontosabb talán, na persze és valószínűbb hogy van időpont is.
A H und M-be még nem tudtam elmenni, de tervezem, örülök, hogy sikerrel jártál. CundA-ba én is voltam, de én is így jártam, a hasban szűk kismama nadrág a fenekemen, és a combomon lógott..... Mint egy ilyen deszkás bőszárú nadrág.
Viszont bementem a Club Jeansbe, és vettem két felsőt. Nem mondanám pulcsinak mert nem nagyon vastag, de nagyon kényelmes. kötött, pamut felül 3-4 gomb (még szoptatásnál is jó napközben, alul egy édes kis madzaggal a hasam alatt meg lehet húzni ha szeretném, és kapucnis. Nem kifejezetten kismama felső, de nagyon kényelmesen elférek benne, pedig XL-t vettem, hogy a nagy pocakom is beleférjen. Ja és árban 2700 Ft volt darabja, szóval ezeknek most nagyon örülök, már nekem is tényleg csak egy nadrágra lenne szükségem.
Huha, de utána 2-3 hét szigorú fekvésre ítélnek nem??
Választ kaptál minden kérdésedre? Ezt az AFP alapján mondták? Mondtad, hogy mikor csinálták az AFP-t?
Szia, ha jól tudom te is Kalocsán fogsz szülni? a 12 hetes uh-ra nekem is el kellet menni Kecskemétre.
Nem akarlak el keseríteni de ebben a kórházban csak ő az egyetlen orvos aki terhes uh-t csinálhat mert meg van hozzá a szakvizsgája, úgy hogy muszály őt elviselni vagy mehetünk Kecskemétre vagy ahova akarunk. Hozzánk a terhes tanácsadásra is ő jár ott is elég morci szokott lenni. Én 14-kén megyek hozzá, remélem akkor nem bal lábbal fog felkellni mert kedves férjecském nagyon kifogja osztani ha bunkó lesz, a férjem hamar felkapja a cukrot az ilyeneken.
Szia! Úgy látszik ma mindketten megszívtuk ezt az UH-t. Nagyon átérzem, mert velem is ugyanez volt, úgyhogy nem véletlenül volt tegnap este mindkettőnknek rossz előérzete. Kifogtunk két hentest, akik orvosnak hiszik magukat. Szerencsére engem még holnapra be tudott tuszkolni a magándokim. Próbálj meg 4D-s szakrendelésre is időpontot kérni, jöv.hétre én is próbálok. Elvileg az is kiszűri a genetikai hibákat és jobb helyeken még DVD-t is adnak.
Szebb napot mindkettőnknek.
boglargica, kitartást!
én is rengeteg infot, hozzászólást elolvastam ezzel kapcsolatban a neten, és tényleg megbízhatatlan ez a vizsgálat, állítólag minden 5.kismamánál jön ki rossz eredmény (ami szerintem nagyon sok), és az esetek nagy-nagy többségében abszolut ok nélkül
a mai UH-soknak, iemma, angelila, együttérzek veletek, ha ez valamit segít...én sem voltam eddig elragadtatva egyik UH-tól sem, mindig úgy jöttem ki, h fenébe sokat akarok? egy kis biztatás, egy kis magyarázat, egy kis odafigyelés...hm, ezért is gondolkodok én is erösen a 4D-n, h legalább látnám a különbséget 2 doki közt...
Lányok, csalódás, tudom, ismerem, de holnap jobb lesz biztosan, föleg h készültök magándokihoz, iemma, ugye...