Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

6122. Tana81 (válaszként erre: 6053. - +Acyre+)
2010. szept. 19. 11:14
Gratulálok a fiúcskához! Nagyon szép a név, amit választottatok, nekem is tetszik, csak a mi vezetéknevünk csupa á betü, így kicsit fura lenne együtt, bár még nem is biztos, h fiú :)
6121. Tana81
2010. szept. 19. 11:11
Valaki kérdezett a mellszívóval kapcsolatban...nekünk a szülésznö azt tanácsolta az elöadáson, h akár az elektromosat, akár a kézit választjuk, ne vegyük meg még most, felesleges rááldozni...ki lehet nézni, de elég, ha az apuka lemegy majd megvenni, ha szükség lesz rá szülés után, tehát HA szükség lesz rá. Persze ez csak egy tanács.
6120. Tana81 (válaszként erre: 6026. - Csillus78.06.27)
2010. szept. 19. 11:04

Sziasztok!

Csillus, köszi, h leírtad a tapasztalataidat meg a tanácsaidat! Jól jön! Néztem a neten, igazán szép kocsik, bár nekem a 3 kereküek nem nagyon jöttek be eddig, de egyre többen dicsérik. Az ára, ahogy nézegettem 5-600 eur körül kezdödik...nem olcsó, bár azt mondják, ha most kezdjük a családalapítást, érdemes befektetni, meg a neten el is lehet adni aztán...

Véletlenül Peg Peregot nem próbáltad? Sógornöm 3 gyerköc után nagyon ajánlja. Szintén lehet könnyen variálni, egy esernyö méretre összecsukni...egyedüli hátránya, h nem rugózik.

6119. Adryka1
2010. szept. 19. 10:30

Jó reggelt Kismamik!

Végre újra itt! Mi pénteken nagyot buliztunk a lagziban és úgy tűnik a kisfiam élvezi a mulatós zenét, bár talán a roki vol a kedvence - amíg táncoltunk adig pihizett, és ahogy leültünk rákezdte, mintha csak azt monda volna: na még táncoljatok! Nagyon aktív volt. :) Tegnap pedig sógornőméknél voltunk, szalonnát sütöttünk, de olyan jó volt, hogy egész délután sütött a napocska! Most lassan odateszem az ebédet főni, és kezdhetjük a pakolást, mert holnap jönnek az ablakot kicserélni.

+Acyre+!

Gratulálok Márkhoz! Hajrá fiúk! :)

Lassan már körvonalazódik a picifiunk neve Nimród vagy Kristóf. Még próbálok álmodni vele, hátha megüzeni, Neki melyik tetszik jobban!

Jaj a vízöntős témára visszatérve; Apuci és én is vízöntők vagyunk szóval 3 vízöntő 1 családban...., de mondtam a férjemnek, hogy van 3 szobánk mindenki el tud vonulni hisztizni egybe. :)))

2010. szept. 19. 08:36

Jó reggelt mindenkinek!

Engem már fél 7-kor kidobott az ágy. Egyszerűen nem tudok tovább aludni.

Tegnap este falunapokon voltunk, pörköltfőzés volt, és szégyen nem szégyen, két nagy tányér pörköltet ettem meg, és legalább 3-4 szelet kenyérrel tunkoltam, de nagyon jól esett:)

Gondolhatjátok, cigányzenekar játszott, igazi cimbalmos, nagybőgős muzsikusok, és a kisfiam úgy táncolt, hogy a párom is érezte a kezével.

Gondolkoztatok már azon, hogy pl. mikor egy bizonyos zenét hallgattok, és megmozdul a pici, vajon azért mozog mert zavarja, vagy azért mert tetszik neki? Nekem tegnap ezen járt az eszem, mert én utálom az ilyesfajta nyekerét, lehet, hogy ő is?

2010. szept. 18. 20:14

Szerintem a lányok is előbukkannak majd, a fiúk hamarabb látszanak, de legalábbis hamarabb merik róluk bizton kijelenteni, hogy fiúk. Még mi sem tudjuk ki van odabent:)

Kendő:

első három hónapra elég egy rugalmas kendő (7 kg-ig), állítólag azzal könnyebb kötni. Utána már szövött kell.

Magyar gyártmány, már elfogadható minőség a NANDU (de a használati útmutatóját nagyon nem ajánlom), nekem is ez volt az első kendőm. Kb. 5000 Ft. 10-15.000-től fölfele vannak minőségibb kendők. Színesebbek is, szebbek is de főleg sokkal könnyebb velük kötni, nem olyan kemények.

Általában igaz, hogy a használt, betört kendővel könnyebb kötni, érdemes használtan venni.

6116. kiscicalany (válaszként erre: 6112. - Tejszagúselyemfej)
2010. szept. 18. 16:30

Sziasztok!

Mi most megyünk apukámékhoz, pont falunapok vannak.

Végre mi is kimozdulunk:)

6115. iemma (válaszként erre: 6111. - Tejszagúselyemfej)
2010. szept. 18. 13:11
Ebből a választékból én az Áronra és a Nimródra szavazok, határozott férfias nevek! Persze a vezetéknév sokat számít.
2010. szept. 18. 11:48

Sziasztok!

Nekünk Benedek Zsolt lesz a pici, valszeg, de a Donát volt a favorit. Még lehet változás.

Majd ha kibújik, és ránézünk, döntünk.

Amúgy lassan én is egyedül vagyok. Nagyobbik a nagyinál, kisebbik, meg cserkészkedni hétvégére az apukájával.

6113. Greta76 (válaszként erre: 6110. - Kiscicalany)
2010. szept. 18. 10:22

Szia!

Én takarítgatok! Egyedül vagyok sajnos! A gyerekek meglátogatták a mamaáékat a párom meg dolgozik! Nem szeretek egyedül lenni!

6112. tejszagúselyemfej (válaszként erre: 6110. - Kiscicalany)
2010. szept. 18. 10:16

Szia!

Én dolgozom, de remélem kisüt a napocska és jobb kedvem lesz. Délutánt végre hosszú idő után hármasban töltjük, társasjátékozunk, teniszezünk és utána megnézzünk valami filmet, de csak otthon a fotelból. És ti mit csináltok?

6111. tejszagúselyemfej (válaszként erre: 6107. - Armika)
2010. szept. 18. 10:10
Nekem tetszik a Dorián, Áron, Máté. Páromnak Miksa, Nimród.Kéne valahogy egy köztes név.
2010. szept. 18. 09:07

Jó reggelt!

Ilyen ronda időt hétvégére:( Eső, szürkeség, köd, és 9 óra elmúlt.

Remélem azért jól telik majd a hétvégétek. Ki mit csinál?

6109. iemma (válaszként erre: 6053. - +Acyre+)
2010. szept. 17. 18:55
Gratulálok! Én nem tudom mi volt április végén meg május elején, vagy a holdállás miatt van, hogy akkor szinte csak fiúk fogantak. Szóval üdv a kukisok között. :-D
6108. adrienne82 (válaszként erre: 6107. - Armika)
2010. szept. 17. 17:40
Nálunk is szóba jött a Donát, csak azért vetettük el, mert februári névnap, így maradtunk a Dominiknál, de volt egy álmom, ami szerint azt a nevet adjam a gyereknek, amikor állítólag megfogant. Ez május 16-a, és ez Botond névnap, így ennél maradtunk, Szonja lányom november 19-én fogant, ami Erzsébet névnapja, és a keresztségben Szonja az Erzsébet nevet kapta, anyukám után, így úgy voltunk vele, hogy ha tudat alatt ez egyszer már "bejött", akkor legyen a kisfiúnknál is így!!!!!:))))))
6107. Armika (válaszként erre: 6104. - Tejszagúselyemfej)
2010. szept. 17. 17:15
Szerintem szép név a Donát, és mik lehetnek? Van azért pár kedvenc?
6106. Armika (válaszként erre: 6103. - Tejszagúselyemfej)
2010. szept. 17. 17:14
Hát legalább néha pihenj. Tudod azért csodállak, hogy ennyire kemény álló munkát végzel terhesen.
6105. Armika (válaszként erre: 6102. - Adrienne82)
2010. szept. 17. 17:13

Te jó ég! Nálunk se jobb a helyzet, nálunk nincs átalány, szóval most nem fizetünk semmit, de ha bejön a hideg akár 60.000 Ft is lehet a fűtésünk.

A kandallóval az a bajom, hogy nem fűt csak egy szobát, vagy ha olyat szeretnék, ami a radiátorra köthető, az nagyon sok helyet igényelne, és nagyon nagy átalakítást:-( Az nekünk most nem megy.

6104. tejszagúselyemfej (válaszként erre: 6073. - +Acyre+)
2010. szept. 17. 17:12
Mi még mindig nem döntöttünk, sajnos nagyon nem egyezünk a párommal, na és persze a nagy fiúnk is beleszól. Kijelentette, hogy a picivel ne szúrjunk úgy ki, mint vele, mert neki nem tetszik a saját neve. Egyébként az Ő neve Donát, nekem tetszik.
6103. tejszagúselyemfej (válaszként erre: 6071. - Armika)
2010. szept. 17. 16:45
Tegnap voltam, de nem vizsgált meg azt mondta, hogy az ultrahang alapján minden rendben van. Mondtam neki, hogy estére mindig meg keményedik a hasam és az egész hátam, derekam fáj és zsibbad, ilyet még nem éreztem. Ő erre azt mondta, hogy a megerőltetéstől van és mennyek betegállományba. Most behoztam egy kényelmes széket és hátul a raktárban felpolcolom a lábam így néha hátra megyek pihenni, csengő van az ajtón így úgyis hallom, ha jön valaki.
2010. szept. 17. 16:42

Hát igen.....

Mi is most ruházunk be egy kandallóba és visszatérünk a fával való fűtéshez, mert a gázárakat nem lehet kifizetni, jelenleg 28000 Ft az általányunk..... Szóval no comment!!!!

6101. Armika (válaszként erre: 6100. - Adrienne82)
2010. szept. 17. 16:31

Hát az elején én még reménykedtem, hoyg a február az már nem is lesz annyira tél, hiszen akkor már megyünk majd kifelé belőle, de a mostani előrejelzések nem boldogítanak, kemény, nagyon hideg, csapadékos telünk lesz állítólag, és nagyon sokáig fog elhúzódni.

Már előre félek a gázszámláktól:-( És mi lesz jövő télen, amikor csak GYED-et fogok kapni?? Huu na ebbe jobb bele sem gondolni, majd lesz valahogy.

6100. adrienne82 (válaszként erre: 6099. - Armika)
2010. szept. 17. 16:28
Én a lányomat tavaly augusztusban szültem, így most kipróbálom a telet is.......
6099. Armika (válaszként erre: 6097. - Adrienne82)
2010. szept. 17. 16:19

Akkor a február nagy buli lesz majd:-D

Én nyári gyerek vagyok, és mindig is nyáron akartam szülni, de most, hogy átéltem pár hetes terhesen a kánikulát, és attól már rosszul voltam, el sem tudom képzelni, hogy nyáron szüljek, szóval nagyon örülök a februárnak:-D

6098. Armika (válaszként erre: 6096. - Kata06)
2010. szept. 17. 16:18

Ahogy jön a hétvége, úgy tűnünk el szépen lassan:-D

Mindenkinek jó hétvégét, aki már lelépett innen, és vigyázzatok magatokra.

6097. adrienne82 (válaszként erre: 6083. - Kata06)
2010. szept. 17. 16:17
Én Február 19-én születtem és 9-re vagyok kiírva, igaz nekem a fiam lesz vízöntő, a lányom oroszlán!!!
6096. Kata06
2010. szept. 17. 16:11
tényleg megyek :)....vigyázzatok magatokra :)
6095. Kata06 (válaszként erre: 6094. - +Acyre+)
2010. szept. 17. 16:11
Mondjuk, mi előtte is Lilláztuk :D....
6094. +Acyre+ (válaszként erre: 6091. - Kata06)
2010. szept. 17. 16:09
Akkor minden rendben, remélem nem fog zúgolódni tőle.:-)))De olyan szuper, hogy már a nevén szólíthatom!Ti is ennyire fel voltatok dobva?:-)))
6093. Kata06
2010. szept. 17. 16:09
Szép estét, kellemes hétvégét mindenkinek :)...pussz

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook