2011 februári babák (beszélgetés)
én ma az anyumnál ebédeltem, most pedig lustizunk a gyerköcökkel, szép napot:-)
Na most már tényleg jó étvágyat mindenkinek!
Ezt nevezik anyai megérzésnek :)
Te Lacry, s hogyan csinálod? Mennyit adsz a gyerkőcnek?
tegnap elővettem egy babakekszet hogy egy kicsit belekeverek a kajába, de visszatettem valamiért nem tudom megmondani miért!
én kisfiam 8 hónapos korától nem volt hajlandó megenni a bébiételt, még úgy sem ha nem látta az üveget:-)viszont imádta a furi izeket.mi azóta eszünk mindent, de pl. gyümit nem eszik csak banánt és mézes almát, pedig mindent megvettem neki, egy ideig pl. a piros kajákat nem ette meg, mi mindenevők vagyunk a férjemmel, szóval tényleg egyén függő és elég hamar kialakul az izlésük. Zsömi most már mindent megkajál, ha össze van kutyulva-az elején utálta az almát.
Valamiért nekem is a 6hó volt a szimpatikusabb, nem tudom, miért, de csak bejött :) Tök ellentmondásos volt pld. az ántsz-es anyag: Pld. Hogy a csudába tudod bevezetni 4 és 6 hó között a glutént, ha pld. kizárólag szoptatod? (mert ugye ezt ők is promotálják). Stb.
Igen, sztem sincs annyira azért kőbe vésve, valahol 4 és 6 hó (hol előbb, hol utóbb, de sztem sietetni sem kell) között történnek meg azok a dolgok, amelyekből, ha szemfülesek vagyunk, tudjuk, hogy mehet a kósti. Ha szopi után és csak kóstoltatod, akkor tuti ne fog csökkenni a tejed.
A máj az tényleg veszélyes tud lenni, ha ideje korán kapja + nekünk is, ha nem friss. De azért a paprikás krumpli kolbásszal, az bizony nem (baba)piskóta :(
Hát igen, ezek azok a pillanatok (mármint az apával összebújva alszanak, no meg persze egy fárasztó nap után a kekszet kávéba tunkolós is az tud lenni), amelyeket ha átélsz, gyakorlatilag olyan mintha vérátömlesztést kaptunk volna :)
Lehet, hogy te csináltad jól. Én is csak kapkodom a fejem, amikor annyi szir-sz*rt mond mindenki.
Amúgy engem is sokkoltak már hasonlóval ... de csak hallgattam egy jó nagyot.
Most azzal egzecíroztat némely jóakaró ismerős, hogy adjak már neki este teát, mert akkor tuti reggelig alszik .. hát lehet, de én kibírom, hogy fel kell kelnem hozzá ... ő nagyon jól tudja, mikor mennyit akar szopizni, s nekem az a dolgom, hogy ilyenkor adjak neki.
Azzal egyetértek, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy jónak érzi. Csak gondoltam a nagy kavarban hátha érdekel valakit ez is.
Én elkezdtem neki a glutént nagyon kis mennyiségben, és a javasoltak ellenére egyelőre minden másnap kapja. Én is azt olvastam, hogy nagyon kis mennyiségben , ezért nagyon keveset kap. A cikkek ovasgatásából azt szűrtem le, hogy lassan és fokozatosan kell bevezteni, ez a titka a dolognak.
Na elolvastam. Akkorjól éreztem én, hogy 6 hónaposan akarom elkezdeni és azt is csak szépen lassan. bár hozzáteszem a mindenkire érvényes 6 hónapig tartó kizárólagos szopival nem értek egyet. Az én gyerekem annak ellenére hogy hamarabb született túl fejlett és már 4 és fél hónaposan készen állt a kóstolásra, még mindig nem váltottunk ki étkezést és nem is akarok, a tejem nem csökkent és semmi allergiás reakció nem volt, viszont van 1-2 vele egykorú ismerős baba akik kisebbek és még megvan a nyelvkilökő reflexük és nem érdekli őket a kajcsi. Szerintem nem lehet azt sem kijelenteni hogy 6 hónál meghúzom a határt, annyira fejlődésfüggő, van amelyik hamarabb érik meg rá, van amelyik később, erről viszont nagyon kevés cikk van, csak arról vitáznak hogy 4 vagy 6 hó. Szerintem meg egyénfüggő. De a glutént tényleg csak 6 hósn kezdem.
Nyugi, anyósom is adta volna már Huncsinak a húslevest 3 hónaposan. Mondtam, hogy az én fiam még 1 évesen sem biztos hogy fog házikosztot kapni, hát látnotok kellett volna az arcát.:-)
Amúgy nekem is van olyan ismerősöm aki nagy büszkén újságolta, hogy a 7 és fél hónapos gyereknek már turmixolja a bolognai spagettit meg a paprikás krumplit kolbásszal, jó sok fűszerrel. Hát mindenki maga dönt én nem ítélkezem, de próbálom, hogy a gyereknek legyen a legjobb ne nekem. Májat azért sem fogok adni neki, mert ha jól tudom az egy kiválasztószerv ami a méreganyagokat szűri, nem hiszem hogy az a legjobb a babáknak, bár tudom hogy én is azt kaptam anno. Meg is volt az első gyomortükrözésem 14 éves koromban!
Én voltam!:-)
Mindjárt elolvasom, mert még glutén ügyben én sem látok tisztán, bár 6 hónapos koráig nem nagyon szeretném, amin a védőnőm totál besértődött, mondjuk nem nagyon érdekel.:-)
Jajj olyan jó, megetettem Huncsit alma-szőlő péppel+anyatejjel, aztán beraktam apa mellé, hogy felkeltse, én meg nyugodtan tudjak reggelizni. Erre benéztem 10 perc múlva mert gyanús csönd volt, hát mindketten alszanak, de összebújva nagy szerelemtesen, le is fotóztam, majd felteszem. Úgyhogy kihasználtam az időt, kiültem az erkélyre és vajas kekszet tunkoltam a kávéba nagy ráérősen, olvasgattam, aztán 15 percet álltam a zuhany alatt csak mert jólesett és még mindig alszanak, úgyhogy állok neki vasalni mert más házimunkától felébrednének.
De röviden szólva most nem cserélnék senkivel!!!!
Megmondom őszintén, hogy én egyetlen cikket sem olvastam el, amit ezzel kapcsolatban linkeltetek, mert tudtam, hogy csak összekavar. A rotásra is véletlenül akadtam rá, de kár volt elolvasnom:( Elbizonytalanított, de azért beadattam.
Szerintem bármit is olvasunk, mindenki úgy fogja csinálni, ahogy jónak érzi. Pl. apám pénteken azzal sokkolt, hogy vegyem ki nyugodtan a májat a levesből, és trancsírozzam össze Dominónak, mert én már ennyi idősen ezt ettem! Répa+ máj trancsír. Brr... Biztos nem adnám ezt neki 3,5 hónaposan, de ismerek olyan anyukát, akinek ennyi idős a kislánya, és bizony ad neki már ilyesmit is.
Amúgy tudom, hogy vasárnap van, meg ma lazák vagytok, de mivel engem glutén ügyben jól megkavart a sok és ellentmondó infó, tovább beszélgettem, kerestem.
Ha valakit érdekel kb. az itt leírtakat javasolták nekem itt: [link]
Emiatt én a 6 és 7 hók között szeretném bevezetni.
Azok, akik már elkezdték ezt, azoknak talán hasznos infó lehet, hogy kis mennyiségben érdemes.
+ a bónusz: Ha jól emlékszem anno itt valaki emlegetett valamit a svéd cöliákia "járvánnyal" kapcsolatban, na annak az okai itt le vannak írva.
Köszönet! Jegyzetelek nagyon.
Itt csak egy, a polio oltás kötelező, a többi ránk van bízva, ezért "kapargatok" annyit az oltások körül.
Na belenéztem az oltási kiskönyvbe, abban ezek vannak felsorolva kötelezőként: BCG, Diftéria, Pertusszisz, tetanusz, poliomyelitis, H influenzae B, Pneumococcus, kanyaró, mumpsz, rubeola, hepatitis B
Ezt jó hallani, mármint, hogy jól érezte magát. Kacérkodunk a babaúszás gondolatával, gondoltuk elvisszük először mi is fürcsizni ... Neked meg jobbulást! Szüleim nekem is hiányoznak, de azért ők gyakrabban tudnak jönni.
Jaahh ... guglin már túl vagyok :)
google-be beírod, kidobja a táblázatot. K-vitamint addig amíg csak anyatejes.
Lányok!
Meg tudjátok mondani, hogy melyek a kötelező védőoltások otthon?
Még egy kérdésem van: ti meddig adjátok a K-vitamint a gyerkőcnek?
Köszi.
Én is nagyon nehezen bírom. Bár ingyen beszélünk egymással, naponta többször is, de azért az nem ugyanaz. Ilyenkor pár nap, mire helyreállok, hogy elmentek haza.
Jaj, értem már:( Ez tényleg nagyon rossz. Én nem is tudom, hogy bírnám, ha hónapokig nem látnám a szüleimet. Mi minden héten megyünk hozzájuk.
Én Győrben, ők Orosházán laknak, nincs autó ezért csak vonattal tudnak jönni. De vannak állataik, ezért csak ilyen rövid időre tudnak jönni. No meg elég drága a vonat út is. Nekünk meg nem jó a kocsi, sokat kéne rákölteni, kislánnyal meg nem lehet vonatozni. Sajnos ezért alig találkozunk, csak 3-4 havonta egy-egy napra.
:( Hogyhogy most látták először? Ilyen távol laktok egymástól, vagy valami családi gond van esetleg?
Bocsi, ha már írtad, de az agyam csak a Domitól jövő ingerekre reagál 100%-osan, a többi dolgot szelektálja:)
Na akkor keressünk erre egy jó kifejezést:D
Mióta egyszer leöntöttem magam forró inkával, azóta soha nem eszek és iszok úgy, hogy Domi nálam van, csak esetleg gyümölcsöt (meg paradicsomot:D ). Mindig úgy félek, hogy rajta landol valami.
Domi most felkelt az előbb, mert telereccsentette a gatyát, aztán kivárta azt a 2 mp-et míg a műsoros pelenkát kirántottam, és alátettem volna az újat, na akkor lelocsolt megint. Nem lesznek reumás gondjaim, most már tuti! És már durmol is...
Iemma, lehet ám pók is, bár attól függ, hogy hány csípés van. A bolháé nagyon jellegzetes, azt egyből fel lehet ismerni. És hidd el, elég ha csak elsétálsz ott, ahol van bolha, máris becserkészhet egy téged.
Jó reggelt. Mi tegnap starndolni voltunk egész nap a családdal. A szüleim most látták csak születése óta Alexát, de nem tudtak betelni vele. Nem akaram, de papa végül belevitte a vízbe, imádta a csajszim, ki se akart jönni. Nap végére már majdnem egyedül úszott. Egész nap kenegettem meg óvtam a naptól, meg nyomtam bele a folyadékot. Erre ki lett rosszul estére? Én. Leégtem, mert magamat csak egyszer kentem át, meg csak 1,5 litert ittam, én hülye. Olyan fejfájás és hányinger jött rám, hogy alig bírtam hazajönni. De miután a párom belémnyomott egy csomó vizet, minden elmúlt. A szüleim meg sajnos ma már haza is mentek, nem tudom, mikor fogom újra látni őket. Volt is sírás a búcsúzkodáskor.
Mondanám kérdezz rá a védőnőtől, hogy mit csinálj, de ahogy "ismerem" őket, ezt totál jól van így, ez lesz a válasz. Szerintem jól csinálod azzal, hogy az ellentétes mozdulatot is gyakoroltatod Ritussal, vagyis gyakran hasra teszed.
További ajánlott fórumok: