Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 februári babák fórum

2011 februári babák (beszélgetés)

9602. kiscicalany (válaszként erre: 9600. - Scorpian)
2010. nov. 6. 17:05
Gondolom azért amiért az enyém:) Egyrészt mert szerette, másrészt miattunk gyerekek miatt.
9601. Tana81
2010. nov. 6. 17:03

Sziasztok Lányok,

megint sikerült visszaolvasnom a hetet,

Iemma, kitartást, csak a babára gondolj, jó helyen vagy, nem lesz semmi baj!

Lányok, nagyon ügyesek vagytok, akik ilyen jó árakon vásároltatok, aki tudna Györben vagy közelében turit, szóljon. Megköszönném :)

Mi jól vagyunk, remélem a baba is bent a pocakban, jövö hétne megyünk a cukros vizsgálatra...mi elég sok babaholmit kaptunk a sógornöméktöl, ezeken kivül még nincs szinte semmink :) szóval még nem kezdtem el vásárolni, de jövö héten indulunk kocsit nézni, jó lesz belehúzni...sajnos, elég sok a munkám továbbra is, reggel hatkor indulás és este mire hazaérünk, szeretem viszont csinálni...felajánlották, h a munka (könyvelés) egy részét folytassam otthonról is...hát nem tudom, most nehogy azt mondjátok, h munkamániás vagyok, de azért jól jönne egy kis kiegészítés ahhoz a kevéshez, amit kapunk, meg így nem annyira jövök ki a munkából, dehát ez nagyban függ attól milyen lesz a kicsi lány, megenged-e majd egy-két óra munkát, hát nem tudom, meglátjuk...

9600. scorpian
2010. nov. 6. 17:00
Mondjuk, amikor kicsi voltam sem láttam túl sokat, mert állandóan külföldön dolgozott, így nem is igazán tudtam, hogy milyen, ha az embernek van apja.Láttam évente kétszer, olyankor megvett nekünk mindent, majd napokra eltűnt csajozni.Csak tudnám anyukám miért tűrt olyan sokáig!
9599. scorpian
2010. nov. 6. 16:58
Ja és talán 12 évesen kaptam tőle valamit utoljára, de nem is hiányzik tőle semmi, de ő sem.Pokoli volt az első idő, mert én iszonyúan apás voltam, de ez elég gyorsan elmúlt
9598. scorpian
2010. nov. 6. 16:57

Azt hiszem az én helyzetem is hasonló, bár nekem csak 5 éve váltak el a szüleim, de már több, mint 10 éve nem éltek együtt.Apám nem volt a hűség mintaképe, anyukám meg csak tűrt csendben.Majd, amikor 18 lettem, fogott engem és otthagyta apámat.Nem sokkal később volt a ballagásom, apám már arra sem jött el.

Nem láttam őt 11 éve, de nem is hiányzik.Válni is csak azért akart, hogy elvehesse a barátnőjét.

A bátyám legkisebb gyerekét sosem látta, az én gyerekemet sem fogja az tuti.

9597. 728bc799e2 (válaszként erre: 9596. - Kiscicalany)
2010. nov. 6. 16:51
mi is 4000 Ft gyerektartást kaptunk évekig, aztán anyukámnak betelt a hócipője és bíróságra ment, ahol megállapították, hogy a fizetése 15 % kell fizetnie! vagyis levonják tőle automatikusan minden hónapban! mindjárt 16ezer ft lett! csakhogy én emellé sose kaptam semmit!
2010. nov. 6. 16:14

Sziasztok!

Megvolt a bevásárlás, igaz, csak egy szoknyát vettem és egy övet, de legalább ha megyünk valahova, van egy csinos szoknyám, ami be is tudok gombolni:)

Meg ez emberemnek 5 pár zoknit, mert szerintem ő kirágja a zoknijait! 2-3 naponta lyukad ki a lábán...

Angelilla, ez a videós sztori... Nekem is itt hagyta apám a videót, nagy gavallér volt mi? Sőt, ha náluk voltam állandóan drága babákat kaptam, persze borzasztó boldog voltam, anyukám szemét meg kiszúrta 5000 Ft gyerektartással, 18 éves koromig, aztán az se.

Na mindegy, amit ebből tanultam, hogyha ne adj Isten egyszer én kerülnék ilyen helyzetbe, hogy elhagy a párom, még a gatyát is leperelem róla a gyerekemért!

9595. tejszagúselyemfej (válaszként erre: 9575. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 6. 11:01

Szia!

Ha nem viszel, semmilyen papírt az apától akkor a te nevedre kerül a babád szülésnél, de utána pár hónap és megkeres a gyámhatóság na, az a nem könnyű. Olyan mint egy bíróság, nekik az az érdekük, hogy apja legyen a gyereknek ezért ha megmondod, hogy ki az apa akkor ők keresik fel és kap egy felszólítást neki is be kell menni ő is elmondja az ő verzióját aztán, ha nem tudtok megegyezni jön a bíróság ahol apaságit csinálnak. Ha megjön az eredmény, hogy ő az apa akkor a vizsgálat költségeit és a per összes költségét neki kell állni sőt visszamenőleg a gyerektartást is ki kell fizetnie. Én 11 éve csináltam ezt végig, vagyis mi megegyeztünk így nem kellet a bíróságra menni, de a gyámhatóság nem egy leányálom úgy viselkednek veled, mint egy útszéli lánnyal. Természetesen egy ügyvédet kérdezzél meg, lehet most már nem így történik.

2010. nov. 6. 10:22

Bocsi Lányok, csak közben megérkezett a barátnőm.

Majd később benézek!

9593. 728bc799e2 (válaszként erre: 9591. - Kiscicalany)
2010. nov. 6. 09:48

amikor az én szüleim elváltak akkor 5 éves voltam! akkor még nem fogtam fel, hogy mi történik! engem az boldogított, hogy apukám olyan rendes, hogy itt hagyja nekem a videót, hogy tudjak mesét nézni! csak kár, hogy a színes tévét elvitte, így nem tudtuk mihez csatlakoztatni! úgy kipakolt innen mindent, hogy egy szobánk teljesen üres maradt! még azokat a cuccokat is elvitte, amit anyukám ajándékba kapott tőle vagy a mamáméktól! sőt! az összes nászajándékot is vitte!

jah! és a ház, amiben laktak, anyukám örökölte a szüleitől! persze a felét ugye apura íratta! apukám addig (1 év, válás után) nem volt hajlandó kiköltözni, amíg anyu ki nem fizette a részét! anyukámnak ezért kölcsönt kellett felvennie! addig meg mosott rá, főzött neki és még a tüzifát is megvette, apu nem fizetett semmit! és persze mindig lefikázta anyu főztjét és elhordta mindennek! aztán anyukám megelégelte és nem csinált már neki semmit! azért ez is egy szép történet!

9592. 728bc799e2 (válaszként erre: 9589. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 6. 09:44
a szüleidre gondolom azért számíthatsz! a szülők mindig segítenek! :D
9591. kiscicalany (válaszként erre: 9589. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 6. 09:22

Ja igen, még azt akartam írni, hogy mikor anyumék 7 éves koromban elváltak, apám egy másik nő miatt ment el. És bár két kiskorú, és egy éppen nagykorú lányt hagyott anyukámra, váláskor mindennek vitte a felét:(

De ez annyira komoly, hogy a 6 villából hármat, a 4 székből kettőt, a 12 tányérból 6-ot:(

9590. kiscicalany (válaszként erre: 9589. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 6. 09:19

Ne felejtsd el, hogy egyszeri szülési támogatás, -azt hiszem 60 ezer körül van-, jár neked is, csak igényelned kell, mert az állam magától nem adja. (micsoda marhaság, kérned kell, pedig jár...)

És persze ha egyedülálló szülő vagy, akkor a családi pótlék is magasabb. Ez még hozzájön a gyedhez.

Így sem lesz egy királyi összeg, de a semminél több!

No, megindulok, mert bezár minden mire odaérek, ha így haladok. Ma még igyekszem felnézni.

JÓ legyél!

9589. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 9588. - Kiscicalany)
2010. nov. 6. 09:10

Én minden reggel azért kelek ki az ágyból, mert üres a gyomrom:)

Sikerült lenyugodnom, csak még most sem tudom felfogni, hogy valaki hogy tehet ilyet a gyereke anyjával és a gyerekével.

Biztos megveszek a babának egyedül is mindent ami kell, de nem lesz könnyű.

Főleg, hogyha megszületik, mert kb 50ezer forintból kell majd megélnünk:(

9588. kiscicalany (válaszként erre: 9587. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 6. 08:50

A derekam nekem sincs a legjobb állapotban sajnos. De ez az ülőmunka hátránya.

Én is meglátogatom szerintem a barátnőmet, egy kis csevegés ránk fér.

Remélem ma már jobb kedved van. Reggel ébredéskor a számban éreztem egy finom oroszkrém torta szelet és egy somlói ízét, úgyhogy valamelyiket a kettő közül ebéd után bevállalom:)

9587. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 9586. - Kiscicalany)
2010. nov. 6. 08:31

Jó reggelt!

Itt is Nagyon szép idő van:)

Egyetértek Veled, egy kismami is adjon magára.

Hozzám most jön át a barátnőm, a nap további részében pedig pihenni fogok.

Rám fér már ennyi munka után.

A derekam tényleg még jobban kikészült a sok üléstől:(

2010. nov. 6. 08:10

Jó reggelt mindenkinek!

Ma még nagyon jó időt mondanak, ezért délelőtt vásárolni indulok, de most kizárólag magamnak:D

Elvégre kismamaként is csinosnak kell lenni!

Mi jót csináltok majd?

9585. Emeni (válaszként erre: 9584. - Henike19sms)
2010. nov. 5. 19:58

Szia!

Gratulálok és örülök,hogy nektek is lányotok lesz!!!

A mi kiscsajunk is ugyanezeket produkálta 4d-s uh-n.

Nagyon takargatta a kis arcát ő is!

2010. nov. 5. 19:42

Sziasztok!most értem haza 4d-ről és hátén is csatlakozok a kislányos anyucit táborába.Nagyon aranyos volt a pici, az elején még mindha a lábát ette volna azt is a pofija elé pakolta, de utánna felvette a fogom a fejem pozicíót.Minden rendben vele,nagyon kis mozgékony baba.Egy kicsit változott a kiírt dátum.Igaza van a dokimnak, hogy egy héttel fiatalabb.de már majdnem 70dkg.

ti hogy vagytok?

2010. nov. 5. 19:15

azt hiszem hogy én is megyek fürcsizni! aztán hát ha mostmár a férjem is hazaér végre!

jó éjt!

2010. nov. 5. 19:07

Én is megyek lassan.

Jó éjt Nektek!

2010. nov. 5. 18:55

én már azt is észrevettem, hogy a köldököm is kisebb lett! szerintem hamarosan eltűnik majd!

Jó éjt a távozóknak!

9580. Emeni (válaszként erre: 9530. - Iemma)
2010. nov. 5. 18:55

Szia!

Szorítunk! A lehető legjobbakat kívánom,és,hogy mihamarabb engedjenek haza!!Kitartást!!

9579. Adryka1 (válaszként erre: 9577. - Kiscicalany)
2010. nov. 5. 18:40

Én is búcsúzom! Mindenkinek szép álmokat! Remélem Nimród is úgy dönt, hogy jobb lesz Neki 1 picit a baloldalon!

Vigyázzatok Magatokra és a Picikre!

9578. 728bc799e2 (válaszként erre: 9575. - 9e87ecb3d5)
2010. nov. 5. 18:37
akkor lehet, hogy nekem is inkább a fenekét mutogatja! :D már most! :D mi lesz később! :D
2010. nov. 5. 18:36

Esthajnalcsillag, remélem tudsz majd nyugodtan aludni, és nem leszel már ideges.

Én most búcsúzom, jók legyetek!

Jó éjt mindenkinek!

9576. Kata06 (válaszként erre: 9571. - 728bc799e2)
2010. nov. 5. 18:25
Szerintem Lilla még mindig medencefekvésű :)...jobb oldalam kerekebb, mint a bal :).
9575. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 9570. - 728bc799e2)
2010. nov. 5. 18:21

Mindenképp utánajárok a dolgoknak és azt fogom tenni, ami a kicsimnek a legjobb.

Már említettem neki, hogy nem biztos, hogy a nevére íratom a babát, de erre nagyon felháborodott és őrjöngött, hogy mit képzelek.

Na de most már nem sírok többet!:)

Nekem minden reggel kidomborodik az egyik oldalt valamije:)

Azt hittem, hogy a feje az, de az orvosom kiokosított, hogy a popsija.

Annyiira imádom, ahogy mocorog!

Furcsa lesz, amikor már nem lesz a hasamban...:)

9574. kiscicalany (válaszként erre: 9573. - 728bc799e2)
2010. nov. 5. 18:21
Na ez biztos:)
9573. 728bc799e2 (válaszként erre: 9572. - Kiscicalany)
2010. nov. 5. 18:19
de legalább jól veszik az akadályokat! :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook