2011 februári babák (beszélgetés)
Szia,
Mostanaban nekem is visszatert a gyomoregesem. Nekem csak a Rennie hasznal, semmi mas. Igaz, neha 2-3-at is be kell vennem, de altalaban 1 hasznal.
Sziasztok!
Hazaértem végre:)
Brassói volt a párom kívánsága, így ez a jó kis "könnyű" étel lesz a vacsoránk, főképp ha még idén kész lesz.
Mit csináltok így este? Nagy a csend.
Én inkább a szelet nem bírom....
Bár már nem tudom, hogy mikor mire fogjam azt, hogy rosszul alszok...
Magne B6-ot szedsz?
Mindenki máshogy hízik, én ezt most értettem meg igazán. Én a terhesség elején felszedtem majdnem 9 kilót szinte az első trimeszterben, és mindenki megijedt. Azóta is ugyanúgy étkezem, mert akkor is egészségesen étkeztem, most meg azóta max. 3 kg-ot ha híztam, ma voltam mérlegelésen, és csodálkozik is a védőnő, de a baba meg közben hízik rendesen, már 2 kilónál jár hamarosan:-D
Szóval szerintem mindenki annyit hízik, amennyire szükséges van, és olyan ütemben, ahogy arra a szervezetének szükséges van! PERSZE az egészséges táplálkozás mellett!!! Ha édességet kíváon én is megeszem, mert szerintem arra is szükségem van most. A múlt héten benyomtam egy tábla BOCI Aerot, és élveztem a buborékokat, és mire a férjem megfordult, hogy törjön belőle, már nem volt:-D De persze mértékletességre törekszem.
Sziasztok lányok!
Mindenki rendben van? Én elég nehezen viselem az időjárás változásait. Tegnap 15 fok volt, ma meg kb 2, és folyamatosan csökken. Fájogatok is két napja.
A kilókat inkább hagyjuk! :( Már 14 kg-nál járok és 3 hete nem mért a védőnő, hétfőn anyósnál ráálltam a mérlegre, elvileg 1kg-val kevesebbet mutatot, mint a mázsálós, de félek, hogy az fránya mérleg úgy is többet fog mérni. Nem nagyon diétáztam, sőt állandóan mogyorókrémes kenyeret ennék- 2 naponta biztosan lecsúszik 1 szelet.
Remélem Veled jobb a helyzet?!
Sziasztok Lányok!
Látom mindenki jól van, örülök neki! Olvastam azt is, hogy többen is megyünk holnap UH-ra,már nagyon várom, olyan régen láttam a kis pöszörőmet! :)
Na akkor együtt megyünk "pihenőbe".
Te is táppénzre mész, vagy előbb szabi?
Nekem még van bent 2 napom, azt is ki kellene valahogy írni.
Találtam valamit :)
VÍZÖNTŐ 2011. 01. 20. – 02. 18.
A 2011-ben született Vízöntő gyerekek igen nagy adag energiával rendelkeznek. Óvodás korukra könnyen válhatnak hiperaktívvá. Igazságérzetük már egészen kis korukban megnyilvánul majd csakúgy, mint önállóságuk: nem lepődnénk meg, ha az első szavuk az lenne: nem. Erős szociális érzékük miatt mindig gondolnak majd társaikra is, játékaikat könnyen és szívesen osztják meg másokkal.
Mire viszi felnőttként? Kifejezetten élénk fantáziájuk miatt akár nagy művészek, színészek, zeneszerzők, újítók, feltalálók is lehetnek.
Én is néztem ezt a receptet, meg néhányat, azt hiszem én kombinálom a töki pompos receptjét ezzel a Hagymás-szalonnás-tejfölös lepénnyel, csak nem teszek bele ennyi hagymát, és kelttészta lesz az alapja.
Hozzávalók:
* 1 csomag mirelit omlós tészta
* 70 dkg vöröshagyma
* 10 dkg húsos kolozsvári szalonna vagy bacon
* 2 felvert tojás
* 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt, fele sima)
* 5 dkg vaj
* só
* bors
* bazsalikom
Elkészítés:
1.) A tésztát felengedjük, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és egy kör alakú kb. 25 cm átmérőjű, kivajazott sütőtálba vagy jénaiba tesszük.
2.) A tésztát szépen elegyengetjük a tálban úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
3.) A vajat egy edényben felmelegítjük, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát és megpirítjuk.
4.) A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, majd rátesszük a pirított szalonnára és folyamatos kevergetés mellett takaréklángon, fedő alatt kb. 25 percig pároljuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál vizet a hagymához.
5.) A tojást felverjük, és a hagymás szalonnához keverjük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot is, és alaposan átkeverjük a hagymás tölteléket. Megsózzuk, borsozzuk.
6.) A hagymás tölteléket egyenletesen szétterítjük a tésztán, és megszórjuk bazsalikommal és egy kis ételízesítővel.
7.) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Onnan látjuk, hogy kész, hogy a töltelék megszilárdul).
Szia!!!
Most már jelezz a pocak hogy pihenni kell :))) Örülök hogy minden rendben volt egyébként!Úgy látom egyre többen kezdünk kinyílni!!