2011 februári babák (beszélgetés)
végülis akkor ez azt jelenti, hogy ütemesen fejlődik, csak kisebb!
az gázabb lenne, ha eddig mindig annyi lett volna mint menstruáció szerint, és hirtelen két héttel lemaradna! ugye?
Na az baj! De még nem késő nézni. Egy hét alatt megvan az eredménye. Ha nem akarja megcsinálni, kicsit túlozni kell, hogy erősebb folyást észlelsz, akkor muszáj megcsinálnia.
Amúgy jól megírtam az előző választ, mert úgy akartam fogalmazni, hogy a 36. héttől vannak ezek a heti vizsgálatok. Csak már este van:)
Na látod, nálam is ez a helyzet:) Pont egy héttel "kisebb" a baba, mint a menses szerint kellene, de ez mindig így volt, nem aggódom.
Amúgy lehet, hogy picit elmérte, és ennyi:)
De ha téged megnyugtat, inkább kérd meg az orvosodat, hogy küldjön ultrahangra többször. Amennyi tb-t befizettél, belefér a gyakoribb ultrahang.
A 36. héten hetente nst (vagy ctg), és hetente hüvelyi vizsgálat. Túlhordás esetén minden nap!
Uh se lenne hátrány, ezért jó az, ha az orvos akihez jársz, ultrahangozik is. De nem kötelező. A te nőgyógyászod nem ultrahangozik?
a 28 hétben voltam UH-n! akkor egy héttel fiatalabbnak mondta a doki! a 18. héten szintén egy héttel fiatalabbnak mondták a mért adatok szerint!
most két héttel kisebbnek mondta! de napra pontosan!
én is úgy érzem, hogy folyamatosan nő! a hasam úgy nő, hogy az hihetetlen! nem hiszem, hogy csak háj menne oda!
érdekes ez az egész! jó ez a sok vizsgálat, mert nagyon sok rendellenességet ki lehet szűrni, de másrészt ráhozzák az emberre a szívbajt!
nem hiszem hogy a dokim meg a védőnőm is folyamatosan mellészámol! a dokim minden hónapban megnézi, hogy jól számolt-e! nem lehet ennyire hülye!
Szia!
Van amelyik baba kisebb, és van amelyik nagyobb - ez természetes.
A te esetedben azt fogja nézni a nőgyógyász, hogy az előző ultrahangokon a baba mennyi idősnek felelt meg. Ha végig kicsit kisebb méreteket produkált, akkor nyugiiiii!
A lepény érettsége szuper, vannak szintek, ez a legjobb.
Mikor voltál utoljára uh-n, és akkor az adatok megfelelőek voltak a menses szerinti méretnek?
Nekünk a legutóbbi 32.héten volt a bpd 80mm
súly 2kg körüli.
Hát öhm nem egyforma babák :)
sziasztok!
megjöttünk az UH-ról! a menstruációm szerint 36+3 vagyok! a mért adatok:
BPD: 80 MM
AC: 312 MM
FL: 67 MM
HC: 302 MM
OFD: 107 MM
Súlybecslés: 2257 g
A doki szerint ez a méret 34+3nak felel meg! azt mondta, hogy kicsi a baba! úgyhogy gyorsan néztek köldökzsinór áramlást! de nem talált semmi rendellenességet! minden rendben áramlik, nincs táplálási zavar! amúgy minden rendben! azt mondta, hogy két oka lehet, hogy kicsi! vagy két héttel elszámolták a fogamzás időpontját (amit személy szerint nem hiszek), vagy pedig alapból kisebb baba! arányaiban jók a méretek szerintem, csak kicsi! de muszáj, hogy 5 kg-ós legyen? ha 2 vagy 3 hét múlva szülök, addig simán felszedhet még 500-600 g-ot, akkor meg majdnem 3 kg-ós lesz! az meg jó nem? kicsit megijesztett! de nem talált semmi kórosat!
majd holnap megyek a nőgyógyászomhoz, és ő megmondja, hogy mi legyen, hogy hetente UH vagy mit tudom én! de hát akkor kénytelen leszek TB-sre menni, ami nem túl jó, mert ez alkalmanként 10ezer Ft! ez most már hetente nem tudjuk kifizetni!
jah! egyébként befordult, csövön van a lányzó! :D magzatvíz mennyisége általános, lepény I. fokban érett! azt sem tudom, hogy az mit jelent! elfelejtettem megkérdezni!
nem hiszem, hogy 2 héttel elszámolták a dolgot, mert akkor lenne még több mint egy hónapom, és nem úgy érzem, hogy lenne!annyira lent érzem a kis fejét!
de majd holnap a nőgyógyi megmondja, hogy mi a helyzet, úgyis csinál hüvelyi vizsgálatot! meg holnap meg lesz a labor eredményem is! ha ott is minden rendben, akkor szimplán kicsi a babám!
Ugye nem holdtölte lesz? Ugyanis azt tapasztaltam is a kórházi 1 hónap alatt, hogy holdtöltekor teltház van. Hűha. Ráadásul én akkor mindig azt sulykoltam a babámba, hogy csak az apja névnapjáig bírja ki, akkor már születhet. És az holnap van!!!:-))))
Kiderül mennyire szófogadó. Csak a vizsga végét várja meg, nem szeretném ha a főiskolán 70 ember előtt menne el a magzatvíz.:-)
Tegnap mondták hogy a következő pár nap sok szülésre számítanak itt nálunk a kórházban..nah mostmár kíváncsi vagyok :)
Nyugi Csajok :)
Minden rendben lesz.
Szia!
A tegnapi témához (súly :D) voltam ma a védőnőnél és én sem hiszem el, de 17 kg-nál tartok és 32 hetesen. Megint azt mondta, hogy ne aggódjak, egyáltalán nem ritka az, h nem 10-12 kg-t híznak a kismamik és majd lemegy utána. Úh tudom már túl vagy ezen, de gondoltam még inkább megnyugtatlak, Ne aggódj!!!:D :D
Szia!
Nálunk meg épp, hogy a doki mondta azt (mert farosak vunk), hogy ha nem fordul be 38. héten befektet és kiír császárra és eszében sincs más megoldás, ha akkor is farosak vunk.
Mennyire mások az orvosok :)