2011 februári babák (beszélgetés)
Caulophyllum 5 Ch (puhítja a méhszájat, 36. héttől napi 1*5 golyó, majd vajúdás alatt óránként 5 golyó felváltva a Cimicifugaval)
Cimicifuga 5 Ch (vajúdásnál óránként 5 golyó, felváltva a Caulophyllummal, fájásgyengeség, elhúzodó vajúdáshoz)
Arnica Montana 15 Ch (vérzéscsökkentő hatás ,vajúdás kezdetén 1*5 golyó, kitolás elején megint 1*5 golyó, aztán a gyermekágyi időszak elején napi 2*golyó)
Amire figyelni kell:
- Nyelv alá helyezve kell a golyókat elszopogatni
- Elektromos készülékektől távol kell tartani
- Előtte és utána fél órát nem szabad enni, valamint csak tiszta vizet szabad inni
- Mentholos dolgokat a kezelés alatt kerülni kell, mert semlegesíti a hatásukat. Van homeos fogkrém, de ha azt nem akarsz, akkor különítsd el teljesen a fogmosást.
Ami ugyan nem homeos, de ajánlják, az még a málnalevél tea. Azt is érdemes inni, ártani biztos nem árt.
Én meg pont azt álmodtam, hogy megszültem, és belefértem a kedvenc farmeromba meg felsőmbe, feszes volt a fenekem meg a hasam is, pont mint régen.
Nálam is combomon a legrosszabb a helyzet, szét is menta bőr rendesen, hiába kentem. Akkora mint egy mamutcomb. A fejemet meg inkább ne is említsük. Toka, meg medicinlabda. Nem kéne ezzel törődni, de néha siratom a régi önmagam. Bízom, hogy a szopi majd segít.
Pussz mindenkinek, aki nem olvasta, nagyon ajánlom Mongan: Szülés, ahol én irányítok. Nagyon jó könyv :)!
Esthajnal, remélem már elindultál, szorítunk neked :)!
Lacry, tudom, már sokszor írtad, de milyen homeósokat szedsz és milyen adagolásban?
Hajni, neked mit ajánlott a szülésznő ?
Visszatérve a szülés siettetésére, ezeket a természetes szereket ajánlja felkészítésként, s túlhordás esetén ír néhány praktikát, többek között a ricinusolajat, de más adagolásban, beöntést stb.
ezzel az érzéssel nem vagy egyedül. Valahogy én is úgy érzem, hogy debella maradok.rossz ránézni a combjaimra, a csíopőmre, a lábamra, ahogy be vannak dagadva. Bár én is eléggé vizes vagyok, de még az arcom is dagadt lett:-(
Nem szeretnék ilyen anyuka lenni.
Én nemrég azt álmodtam, hogy ilyen nagy maradt a hasam szülés után. Írtó rossz álom volt. Sajnos a sógornőm járt így. Császárral szült, és elég hamar feladta szoptatást, nem is fejte a melleit, így 2 hónap uátn már nem tudott szoptatni. D ehogy ennek a hatására-e, vagy sem, a pocakja nagyon nagy maradt!!!!! mint egy 6-7 hónapos terhes! Most két és fél éves a gyerkőc, és még midnig van egy kis pocakja, de szerencsére sikerült ledolgoznia keservesen belőle. Durva...
Szóval a szoptatás nem csak a babának fontos, hanem a mamának is.
én lassan megyek,megveszem a homeós bogyókat amiket szülésre meg előtte írt fel a szülésznő.legyenek meg:)
ma paprikás krumplit dobok össze,holnap tarjával,gombával töltött camembert lesz az ebéd :)
kicsit macerás de isteni finom :)
hasam még mindig olyan mint a kő..folyamatosan kemény.feküdni nem jó,így ülve elvagyok.úgyhogy majd ülök egész nap :S
már mostam,mosogattam(vagyis a gép)szobába is rend van úgyhogy pihi van..bár inkább mennék valamerre.de egyenlőre jussak el a bogyókat megvenni :)
Esthajnalcsillag drukkolok nagyon :))
Na visszatértem. Töltött dagadó lesz az ebéd.
Ma megint voltam piacon, és mindenki kérdezgeti, hogy te még egyben? Már akkora vagyok mint egy viziló. Lemegy ez majd valaha? Rengeteget híztam, pedig már alig eszem, kenyeret is kerülöm, meg este már egyáltalán nem, mégis megint jött rám 1 kg. Védőnő szerint rengeteg a víz rajtam. Tudom butaság ezzel foglalkozni, de lehet, hogy debella maradok. :(
Nálunk a szülésfelkészítőn meg azt mondták, hogy éjjel háton, vagy oldalt aludjon, így jelentősen csökken a bölcsőhalál, napközben meg hason, mert segít megerősíteni a belső szerveket, és a hasfájós babáknak is jót tesz, és a fejük sem lesz lapos a sok hátonfekvéstől:-D
Mindenki mást mond, ezért kell úgy csinálni, ahogy te jónak érzed!
Remélem nálunk nem lesz ilyen tatárjárás, mert nem tudom hogy kezelném a helyzetet:(
Te már a 6 hetes csípőszűrésre viszed majd Hunort, mikor mi szülünk, vagy épp elkezdjük az anyaságot:)
Na léptem mert nyöszörög. Majd még felnézek.
Szép napot!!!
Köszi szépen!!!
Hüvelyi úton, 14.-én. Pedig én voltam aki a leginkább császárt akart ezen a fórumon, de hát Hunor eldöntötte. a fő, hogy túl vagyunk rajta. De a neheze tényleg a szülés után jön.
Hát próbálok.:-) Nem okoskodni akarok, csak szeretném, ha ti már nem bénáznátok meg aggódnátok annyit mint én. Sokminden természetes, de ha nem tudsz róla akkor parázhatsz miatta, úgyhogy inkább minden kis apróságot leírok ami eszembe jut.
Amúgy tényleg le a kalappal előttetek, mert én már belepusztulnék Huncsi rugásába, ha még mindig pocaklakó lenne, igaz vasárnap jár le a 40. hét, de hihetetlen ereje van. Már a 2. nap hason fekve felemelte a fejét és átfordította a másik oldalára, meg pelenkázásnál is nagy harcok dúlnak köztünk mire ráadok egy kisrugit.
Szia!
Rólad is mindig lemaradok:(
Itt Szegeden azt mondják a védőnők, hogy a gyereket tilos hason és háton altatni, nehogy hányjon, vagy megfulladjon. Kizárólag oldalt. Nem is értem, hogy aludtunk mi hason, és hogy élhetünk még most is?
Nem kell mindent betartani amit mondanak, bólogass szépen, és úgy csináld, ahogy érzed, hogy Hunornak jó:)
Hahó!
Most meg nem akar felkelni Babócám, pedig már vagy 1 órája szopiznia kellene, de ki van nyúlva. Én meg nem fogadok szót a védőnőnek, nem hiszem, hogy egy baba olyan mint egy biorobot aki pontosan 3 óránként ehet és mindig ugyanannyit.
Amúgy a sok szopitól hihetetlenül lement a hasam. Mikor hazajöttem még ott lifegett 1 csomó fölösleg,most meg szinte teljesen eltűnt. Már csak 6 kiló plusz van rajtam, pedig a melleim is jóval nagyobbak és nehezek+a szopi miatt sokkal többet eszem mint terhesség alatt, de elvileg több kalóriát égetünk el, mint nehéz fizikai munkával.
A kolléganőm is épp ilyen tünetekkel ment be a kórházba és bent tartották szülni:-D
Jelezz majd!
Akkor majd közösen tanulunk a többiektől praktikákat:)
Mindennek megvan az előnye-hátránya:)
:D
Hát vagy 1111, vagy 2111, 3111 nem lesz, mert megnőni már nem fog, maximum még jobban csökken:D
Köszi!
A méhnyakat nem mondta külön.
Akkor ?111 vagyok :D
Azt írta erről a cumisüvegről iemma, hogy jó a szoptatott babáknak, mert ugyanolyan nehéz belőle kiszívni a tejet, mint a mellből, és ezért nem szokik rá a könnyebb evés miatt a cumisüvegre, emellett van rajta egy szelep, ami miatt nem nyel levegőt a baba és így nem fáj a lenyelt levegőtől a pocakja (ezt mondjuk már elég sok cumisüveg tudja).
Nem érzem, hogy nyitva vagyok, biztos voltam benne, hogy a CTG-m tök lapos lesz, a méhszáj meg zárt, ezek után hatalmas jókedvem lett, mikor a doki mosolygott, hogy szépen haladunk, van jó kis méhtevékenység, ami hatékonyan tágítja a méhszájat is.
Nincs semmi különös tünetem, csak hajnalban szoktak jóslóim lenni, napközben csak néhány összehúzódás, amiket nem is érzek. A babám érezhetően szokta a fejét lefelé nyomni, ez nyilalló érzést okoz.
Az, hogy ennyire nyitva vagyok, nem jelent semmit, nemrég szült egy barátnőm, a 26. héttől kétujjnyira ugyanígy nyitva volt, a 42. héten kellett indítani a szülést, pedig már minden praktikát bevetett. A méhtevékenység többet számít, de én nem érzem ezeket még erőteljesnek, szerintem még van időm.
De mindegy, a csomag bepakolva, bármikor mehetünk.
Ha teljesen nyitva vagy, akkor az utolsó 3 számjegy 111. De az első a méhnyakat jelenti, az attól még maradhatott 2-es:)
Nálam 1000 az érték, vagyis teljesen zárt méhszáj, viszont egy ujjnyi a méhnyak, szép lassan majd elkezdenek nyílni a méhszájak is, ez lehet egy hét, meg 3 is:)
Nem tudom, hogy ez az egy ujjnyira teljesen ez így ezekkel a számokkal mennyi, azt nem mondta.
Ti tudjátok? Ez az 1111? Vagy ez mennyi?
De azt mondta, hogy ha rendesen bedugná az ujját a méhszájon, megtudná simogatni a babám fejecskéjét. :)
Csak mondta, hogy inkább nem, mert nekem is kellemetlen, ha a méhszáj belsejében turkál, meg ilyenkor még a babák sem szeretik, ha a fejükhöz érnek.