2011 februári babák (beszélgetés)
Köszi a gratulációt.
Sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Korábban kellett befeküdnöm, mert cukorbeteg vagyok, magas volt a vérnyomásom. Jobbnak látta az orvosom, hogyha kéz közelben vagyok.
Epidurális érzéstelenítéssel kezdték a műtétet, de sajnos nem hatott és altatásba mentek át. Ettől Picur is bealudt, hármas Adgarral született, 1 percig ambuval lélegeztették, mikor rendeződőtt az állapota inkubátorba került. Többször volt légzés kimaradása. Most jó állapotban van, egyenlőre megfigyelik és remélem nem lesz gond vele.
Szerencsére a tejecske beindult a 3.napon, ma is 460 ml-t tudtunk vinni neki.
Köszi csajok a tanácsokat, délben aludt el és még most is alszik. Eddig elég volt egy cici, de gondolom lassan kettő kell majd. Vagy már az elejétől kettőből kellett volna szoptatnom? Azt sem tudom már mi a jó komolyan, mindenhol mást olvasok, mást mond anyám, mást anyósom, tényleg ti vagytok az utolsó reményeim..
Mofly gratula!! Kitartás.
Szia Mofly!
Gratulálok a babához!
Szép nagy.
Te miért voltál kórházban? És miért kell most a babát otthagyni még?
Sok tejcit nektek, és mielőbbi felépülést!
Sziasztok!
5 hetes kihagyás után újra jelentkezem. Sajnos klinikán töltöttem az elmúlt heteket, de az eredmény minden gondot feledtet.
Február 14-én, 9óra 36 perckor megszületett kislányom, Lilla Zoé,4040 grammal, 52 centisen. Császármetszés volt, és sajnos nem volt probléma mentes szülés. Én tegnap jöhettem haza, Picur még sajnos a szegedi gyermekklinikán van,de remélem jövőhét végére már haza hozhatjuk.
Igyekszem visszaolvasni titeket, gratulálok mindenkinek aki az elmúlt időszakban szült, és kitartást azoknak akik ezután fognak.
A nem hasfájós és sírós babákat nem kell teáztatni. Csak eltelíti a gyomrukat, és utána nem esznek rendesen, vagy kihúzódik az evési idő, kevesebbet stimulálódik a cici, mert kevesebbet cicizik, és csökken a tejmennyiséged.
A pocakfájós babókat se kell feltétlenül teáztatni, de megpróbálható náluk.
Elvileg a csecsemőnek a 6 hós koráig tökéletes táplálék, és szomjoltó az anyatej.
Én ezt alá is tudom támasztani, mert nekem Levi 6 hónapig egy csepp teát, se semmit nem kapott, csak anyatejet, és ő nyári baba volt, sokszor volt, hogy a hőségben, csak kortyolt párat,a ciciből, na ez volt a szomjoltó. Beni is 5 hóig csak szopizott. Utána sajnos egy szájpenészesedés miatt, gondunk volt a szopival, elkezdtem tápszeres kiegészítést adni, és utána, már nem bírtunk leállni a tápszerrel, és szépen fordult a kocka. Sokkal kevesebb anyatejet kezdett el szopizni, és inkább átszokott a tápszerre, majd jött a hozzátáplálás.
Szóval, nem kell teáztatni, de ez a te döntésed.
Az első pár percben, a ciciből, úgyis csak a híg előtej jön. Ez pont arra van, hogy a baba szomját oltsa. A tejleadó reflex után, első 1-2 perc kezd el jönni a zsírosabb, táplálóbb tej.
Pont ezért is van, hogy min. 10 percet kell enni egy ciciből, hogy ne csak az előtejet kapja a baba, ha váltott mellel szopiztatsz.
Nekem annó úgy mondták, és úgyis csinálom, hogy mindkét mellből adok, és általában neki kell is mindkettő, ha éhes, és nem csak szomjas.
És pont azért, hogy a zsíros jól tápláló tejet is igya, mindíg ott kell következő etetésnél folytatni a szopit, ahol abbahagyta előzőnek.
Tehát, jobb bal, bal jobb,jobb bal....így tovább.
Amira!
Vannak a babáknál különböző periódusok, amikor megnő egy kicsit a tejigényük. Ekkor van az, hogy az általában nyugodt babák, sírósabbak, vagy többet akarnak cicizni. Ha igény szerint szoptatsz, akkor ilyenkor engedj az igénynek, és akár 2 óránként is adhatsz neki. A legjobban a baba sűrű szopiztatása növeli a tejmennyiséget.
A baba stimulálja a cicit.
Viszont, ha a babuci alszik 3-4 órát nappal, éjszaka 4-5-6-ot egyhuzamban, akkor biztos elég neki a tejed, különben akkor sírna, és felébredne.
Szia Amira!
Még csak az utolsó soraidat olvastam.
Én a piriczki.csilllus vagyok. (3l-el) Bern Svájc.
Nekem nem jött semmilyn értesítés, hogy felvettél volna.
Vagy a Varga Zsolt Moss Norvégia. (ez még jobb, mert általában ezt használom.
én sem itatom a picit teával az anyatej elég neki. Én 3 óránként szoptatok. :-) A rendszeresség híve vagyok, és úgy veszem észre, hogy neki is jó, hogy van egy konkrét napirendje. Tök nyugis baba. :-) Remélem mindenki szépen ügyesen babázik!!! Aki még nem, annak kitartás!!!!
Higgyétek el, nagyon csodás élmény a szülés én bármikor újra szülnék, annak ellenére, hogy 16 órát vajúdtam! :-)