2011 februári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Sajnos mi is szenvedünk a hasfájástól, szinte egész délelőtt vigasztalhatatlanul sírt Botond! Olyan rossz, hogy nem tudom megnyugtatni, s persze kislányom sem érti, miért ordít az öcsi folyamatosan!!!!
Ezt a fejés procedurát pedig még megismétlem 10.30 kor, és este 9.45kor.
Ha meg kevés a tej, akkor van külön napirend erre, ha érdekel valakit majd leírom priviben, mert az 3oldal a könyvben is:)
Én úgy szoptatom hogy két ciciből, mert a jobb cici kicsit bénácska, és abból nem tud sokat szívni. Összesen a két ciciben volt tegnap 380 tejcsi. Kiskanálba lefejtem kicsit, és úgy csöpögtettem oda, folyt az arcocskáján lefele:) Jah és forralt víz helyett anyatejes steríl vattával törölgettem, mára el is múlt teljesen.
Fejét én úgy csinálom a könyv szerint:
Reggel 6.45kor szopizik abból a ciciből amelyikből elotte utoljára evett 20-25 percet, lemérem, peluscsere, utána lefejek a másodikból 60-90ml(én 90et tudtam fejni, de majd ha tobbet eszik kevesebb lesz, vagy ha latjatok hogy nyugos eves utan akkor kevesebbet kell fejni), utána még 10-15perce megkapja ezt a cicit is. Büfiztetés, alvás:) Miután nem aludt 3 napig nappal semmit, akkor kezdtem el, és a tejcsi is könnyebben jön, mert eddig 60-70et tudott kiszivni, utana elfaradt, lefejtem, cumisüveg. Most leszívja 130-150 között, csak éjszaka van cumisüveges etetés.
Acyre szerintem is fejjél, én durván egy hete kezdtem újra fejni, 150et általában leszív Zalán és utána még fejtem tegnap is 230at:)
Nekem van egy könyvem amúgy ilyen napirend kialakító, meg csomó jó tanács van benne:fejésről, napirendről, etetésről, altatásról
Szia!
örülök, hogy jól vagytok! ne aggódj, hogy nem volt veled a baba, addig örülj, míg ott tudsz pihenni! legalábbis én az első pár napban visszasírtam a kórházat, mert ott csak szopira hozták ki nekem a babát, és annyit pihentem amit akartam, itt meg a nyakamba zúdult minden!
jó, hogy van tejed, remélem így is marad! :D
ha besárgul, amiatt ne aggódj, mi is besárgultunk, de csak egy nappal kellett tovább bent maradni, míg fény alá helyezték! másnap már sokkal jobb lett a vérvétel eredménye! inkább a kórházban sárguljon be, mint otthon, és a gyerekorvos utaljon be a kórházba gyerekosztályra! nem lenne jó még egyszer beköltözni a kórházba...
próbáld meg azt, hogy nappal egyszer 3 óra elteltével kelted, hogy helyreálljon a rend! nem jó érzés felkelteni, mikor olyan szépen alszik, de azért nem jó, hogy nincs napirendje! nem kell azért minden nap percre pontosan ugyanakkor ennie, de azért kb-ra nem árt! szerintem, mert így tud tervezni az ember! mi általában 5-fél6 felé eszünk először reggel, és akkor fél9 körül keltem, ha nem kel előbb, de van, hogy hagyom aludni fél10ig! és akkor utána 3 óránként keltem, és akkor fél7kor pont tudunk fürcsizni és utána kajcsi! és akkor fél1kor kelünk először! de ez a front ez megvisel minket! már amikor azt hittem, hogy beáll az idő, teljes nyugi volt, újra melegedés! éjszaka mínusz, nappal plusz! szegénykém nagyon nyűgi! ilyenkor még a hasfájás is rosszabb!
szerintem ha zsíros a tejed, akkor úgyis annyit eszik a baba, ami neki kell! ha 4 óránként kel, úgy hogy 75öt eszik, akkor nem lehet nagy gond! úgyis sírna, ha éhes lenne! mi meg jóval többet eszünk mint az átlag! de hát nem lehet a gyerekekre ráhúzni egy sablont! minden gyerek más!
én azt csináltam amikor még kevés tejem volt, hogy minden evés után fejtem, hogy ingereljem a cicimet a termelésre! inkább legyen benne több, mint amit a baba kér, mint hogy kevesebb szerintem! próbáld ki, hátha bejön!
egyébként bocsi, hogy mindig másnap válaszolok, de nem mindig van időm! :D dehát gondolom megérted! :D
Szoptatós melltartó 650-ért, ha érdekel valakit, fekete is van neki. Vettem tőle, jó minőség és szuper kényelmes, ugyanilyet vettem 1500-ért.