2011 februári babák (beszélgetés)
most a fotolab.hu-n akciós talán :)
igen , vagyis nem mindig anyatejet, mert nekem nem szopizik a kisasszony és így fejem neki-már 3 hónapja és már kezd kevesebb lenni, de az előírt célt teljesítettem:-)
És emellett még 5x kap anyatejet?
nekem reggel fél 8 fele ébredezik akkor kap anyatejet és másfél -2 óra múlva mikor látom, hogy álmosodik akkor itatom meg gyümilével aztán szunya , délután pedig ha nagyon meleg van akkor mikor ébren van akkor megkínálom egy kis babavízzel.
Köszi, megnézem majd én is.
Fotókönyvet hol érdemes csináltatni szépet és jó árban?
Mi is 5x eszünk szép adagokat, de szopizik, nem fejek. Két etetés között, hogy adsz neki, mikor? Mert mi olyankor alszunk. Én a gyümilével megvárom a 4 hónapos kort.
Na voltunk babaklubban. Nagyon tetszett. Tök normális anyukák, a vezető is nagyon kedves. Kipróbáltunk egy pár hordozókendőt és egy magyarinda mei tai-t is. Húú nagyon klassz, belezúgtam a magyarindába, igaz azt nem lehetett elhozni, mert már valaki lefoglalta, de hátha jövőhéten kifogom. Azért kikölcsönöztünk egy Zara kendőt, megttanították megkötni, annyira nem bonyolult és Huncsinak is tetszett, percek alatt bevágta a szunyát benne.
A kutacs besüppedése mástól is lehet. Nekünk a védőnő azt mondta, hogy nagy melegben lehet neki vizet adni, hisz nekünk is több a folyadék igényünk.
sziasztok
Mi két etetés között 9.30 fele iszunk gyümilevet, mert mire 4 hónapos lesz már szeretném ha eszegetne, de nekem a dokinéni se védönő sem mondta hogy ne adjak, mondjuk nekem 5* eszik egy nap már csak, plusz az ivólé és abból 2 szer anyatej a többi tápszer, mert ennyit már nem tudok neki fejni, szerintem ezért engedélyezett a gyümilé.
Köszi Lányok!
2helyről raktam össze.egyik az a picibaba.hu
ott van olyan hogy emléklap.nagyon jók vannak ajánlom figyelmetekbe. ;-)
másik a fényképezőgépem programja.mondjuk azzal csak a szöveget szúrtam be.
biztos lesz valami anyák napi is,meg is nézem nemsokára :)
Szia!
És ez nagy melegre is vonatkozik? Ugyanis, amikor nagyon meleg lett pár napra, én akkor is csak anyatejet adtam neki szomjoltásra.
Igaz az, hogy a kutacs gyengéd megsimításával lehet megtudni (ha nem jelzi), hogy szüksége van-e "soronkívüli" szopizásra szomjúság miatt (merthogy besüpped ilyenkor a kutacs egy picit)?
Nem volt jó éjszakánk oltás után, Levi éjfélkor kelt 38 fokos lázzal. De a kedve jó volt, nagyokat vigyorgott. Kapott egy fél kúpot, majd szopizott egy nagyot.
A tiéd is nagyon jó, édes babód van. Mivel csináltad?
Köszönjük a kedvességet.
Több könyvet is olvastam és mindegyik úgy írja, hogy 4-6 hónapos kortól lehet elkezdeni a gyümölcsleveket. A védőnőm is ezt javasolta és pár barátnőm is így csinálta.
Fog lesz, elindul a fogcsíra, és még sok sok hét mire kibújik a fog. Nálunk is ez van. Most betöltötte a 3 hónapot, elkezdtem neki a dentinox gélt, az jó rá, csak jól bele kell dörzsölniaz ínyébe.
Ma megyünk tesóm ballagására. 1,5 óra út oda, majd holnap vissza. Már voltunk, így tudom, hogy szopi után szépen fog alukálni. Azért gondoljatok ránk olyan du.3körül. Puszi Mindenkinek!Jók legyetek, vigyázzatok a Babócákra!:-))
Gratulálok a szép képeslapokhoz, édik a
"modellek" rajta!:-)
Emeni, köszike, bár szerintem nem (csak) rajtam múlott a tejci. Szerintem sohasem késő, de akkor se aggódj, ha így marad, hisz tudsz adni valamennyit és az a fő!:-)
Sziasztok Lányok!Ma is ügyesen aludt a pici Fiam, Fél 10-től egészen reggel 6-ig durmolt.Én fél6-kor keltem, fejegettem 100-at, mert tök be volt durranva a cicim és még 140-et tudott fél7-kor kicicizni. Nem semmi!:-))Most szépen alszik.
Lenne viszont egy kérdésem. Tegnap és tegnap előtt is volt rá példa, hogy a Picike nyűglődött és sehogy sem volt jó, fájdalmas sírás megint kéz benyomkodása a szájba, akkor kicsit csillapodott és kis bugyborékoló nyálacska. Szerintetek fog téma?Picit, mintha dudoros is lenne az ínye. De ilyen korán???
Egyik etetés előtt volt, tehát gyanakodtam, hogy éhes, nem tudom. A másik viszont szopi után volt és nem hinném hogy a hasa, mert nem húzkodta föl a lábát...
sziasztok. Igen PS-sel csináltam,de nagyon gyorsan,mert nem volt másra időm. Hajni a tietek is nagyon édes,szép kisfiú Levi baba.
Zalán már jobban van szerencsére,csak egyszer kellett éjszaka leszívni az orrát. Ma mennénk babamasszázsra,de nem viszem még had gyógyuljon.
Mérlegnél nekem volt olyan h 0 szopizást mutatott, és mégis jött vissza tejcsi,meg volt büfi is:):)
Én egy arckrémmel szeretném meglepni magam,mert amit használtam sokáig, novemberben elfogyott. Azóta feléltem minden készletet itthon, úgyhogy érik egy beruházás:):)
nekem is van egy ilyen füzetem- ebben még azt is írom, hogy mikor hisztis- mikor nyugodt.. már egy ideje csak heti 1x mértem a súlyát mert be kell diktálni a gyerekorvosnak. de valahogy múlt héten kimaradt és azért nem tűnt fel, hogy esetleg sok lenne.. de még egy hónapot azért megnéznék.. egyébként meg helyes formás a kis teste.. nem aggódok feleslegesen...:DDDD
Nyugi! Nekem is ilyen a mérleg, egyik nap mintha 10 dkg-t hízott volna, másnap meg kevesebbet mutat. Rájöttem, nem szabad minden nap mérni. Eddig mindig lemértem fürcsi előtt, mert vezetek egy kis határidőnaplót, felírom a súlyát, hogy mikor kell K vitamint adni, mikor voltunk dokinál, meg hogy milyen fiú volt aznap. De a súlyával nincs gond, úgyhogy lassan visszaadom a mérleget.
na lányok, már gőzöm sincs, hogy a gyerek hány kg:DDDD tegnap este megmértem és 5300 helyett 4900 gr volt a kijelzőn. ennyit nem fogyhatott két nap alatt- úgy hogy gyorsan elemet cseréltem benne.. Mondjuk kicsit soknak találtam az 5300 gr-ot de eszembe sem jutott hogy esetleg a mérleg szar.. Most kellene visszaadnom a mérleget- de sztem még egy hónapot ráhúzok mert most már szeretném tudni, hogy hány kg is:DDDD
én nem erőltetem rá a teázást, mert rengeteg tejem van.. de néha látom hogy jól esik neki két szopi között.. de talán két három kortyot ha iszik belőle.. Ha sétálni viszem akkor néha igényli a teát.. de sokszor úgy is kihúzzuk hazáig, hogy egy kortyot sem iszik...
Én is feltettem a mi képeslapunkat :) Volt sikere :)
Amira nagyon egyre gondoltunk :))
Az anyatej legnagyobb része víz, ezért nem szükséges plussz folyadékot itatni a babákkal, megkínálhatod cicivel,mert az anyatej eleje hígabb, szomjoltó tejcsi, így a teafőzéssel is időt lehet megspórolni, a mosogatásról nem is beszélve!
Levi nagyon szép baba és biztosan örülne ha 6 hónapos korig csak anyatejet kapna.A babák bélrendszerét úgy találta ki a természet,hogy 6 hónapos kor után érnek meg a gyümölcsök,zöldségek megemésztésére,ugyanis addig a bélbolyhok átengedik az allergizáló anyagokat.
3 hónapos kor után az anyatejes babák valóban kevesebbet gyarapszanak.Megkínálhatod többször cicivel,de ha nem igazán fogadja el akkor nem kell erőltetni.Előfordul hogy a világ felfedezése fontosabb számukra, mint a kajcsi, minden zajra,hangra odafigyelnek, ilyenkor gyakrabban szopizhatnak éjszaka,hogy bepótolják a nappali evéseket.A két hét alatti 20 dkg hízás sem rossz,ha mellete Alexa jókedvű, van pisis és kakis pelusa.
Hú, akkor nagy mázlid van! Én félek így elhozni bármit is, bár egy felső kevésbé rizikós mint egy gatya:)
Holnap lehet, hogy én is benézek, hátha látok valami újat (és persze olcsót).
:-) Sokkal jobban is vagyok. Pedig próbálás nélkül vettem meg, nem bírtam Huncsit rábízni az eladóra mivel fent volt. De jók lettek!!!
További ajánlott fórumok: