2011 februári babák (beszélgetés)
Sziasztok Csajok!
Tudom, hogy a kismamáság lemondásokkal jár, de 1 dolgot nagyon nehezen viselek ez pedig az úszás hiánya! Volt már valaki fürdőben, vagy úszni közületek? A doki szerint menjek nyugodtan, de csak hezitálok. Ti mit gondoltok?
Én is mondtm a dokinak, hogy hátha, és engem is leotoltot, pedig nekem már 3. babám.
Na mindegy, hónap végére, már tuti érezzük őket nminden nap.
Hát pontosan nem tudom. Vagyis valószínűleg úgy, hogy az antibogyó megöli a baktériumokat.
Nos úgy van ez a dolog, hogy az állandó nyomástól, a vesében tágulat lesz. Valami olyasmit mondott a doki, hogy a tágulat miatt, a vizelet nem rendesen tud ürülni, meg visszafolyik, és ez a visszafolyt vizeletben levő baktérium okozza a gyulladást, és az egész problémát. Nade a katéterezést ne úgy képzeld el,m hogy zacsival rohangálsz. Csak betesznek valami pálcikát(katétert), ami elvezeti a vizeletet a helyes irányba. Tehát ez belül van. De elég szar a kiivitelezése, mert se koraterhesség alatt nem tudják felrakni a vetélés veszélye miatt, se 24 hetesnél később, mert akkor meg megindulhat a szülés. Tehát pár hét van a döntésre. Nade pl.-ul, egy jól irányzott vesegyulladástól is megindulhat a szülés.:s
Gratula!
De jó neked. Te már érezgeted a mozgását?
Engem folyamatoswan visszaminősítenek.Most Már harmadszorra volt kisebb, mint aminek a menzi alapján, kellene lenni. Ja, és én 3 napon belül biztosra tudom a fogantatást. Valszeg rám ütött a baba, kisméretű. Csütörtökön voltam dokinál, akkor voltam 12hét 1 napos, a mérete alapján, ami 5,5cm volt.
Csajok!!!Voltunk a 12. heti uh-on ahol kiderült, hogy már 3 hetes 3 napos vagyok, így az eredményeim is nagynak számítanak majd!:-)
CRL:71mm
BPD:24mm
NT :2,0mm
Van aranyos pofija, láttuk az orrcsontot is, de huncut volt, mert nem akart a tarkóredő mérésre befordulni.Negyed órát küzdött a hölgy, de feladta és fél óra múlva tudta megmérni és az ülő magasságot is. Lelustázták, pedig csak álms volt, nem szokott ő hamar kelni!:-)Ahogy ettem és ittam picit, egyből bukfencezgetett és a kezecskéje a feje felé kalimpált.Én a szívhangnál majdnem elbőgtem magam.De egy-két kósza könnycsepp megjelent a szemem sarkában:-)Kezdetben nem voltak túl kedvesek, de aztán megenyhült a néni.
nekem is szokot olyan lenni...
hugyholyaggal minden rendben?
Ja, és egyébként, mostanában fájdalmakkal küzdök. Nem tudom, hogy görcs-e, vagy csak húzósdás. Néha ez, néha az. Néha olyan, mint, amikor csak wc-re kell menni. Ilyen hasmenés szerű görcs. Valamikor meg hosszabb ideig is fájogat a hasam. Valszeg a méh növekedés miatt lehet? Nem emlékszem sajbnos már az előző terhességekre, hogy volt-e ilyen.
Meg néha elnehezedik a hasam alja, és kellemetlen.
Ja, és kérdeztétek páran, hogy a vesebaj, az a terhességgel járó probléma-e.
Nos én úgy tudom, ez főleg vékony alkatú nőknél áll fent, és főleg olyanoknál, akiknek hátrahajló a méhük, és a méh, és később meg a gyerek nyomja a vesét.
Nagyon végső esetben, katéterezéssel segítenek rajta.
Sziasztok!
Ma voltam vérvételen. Ugyebár csütörtökön már voltam, de annyira finomak a vénáim, hogy 5 különböző helyen való szúrásból, se lett szinte egy csepp vér se. Így ma megismételtük. Végre a 3. helyről ma jött egy kevés. Azt mondta az asszisztens, talán ez elég a vizygálathoz. Hihetetlen!
Bezzeg, ha kicsit megvágom az ujjam, akkor meg nem győzöm a vért felitetni. Na mindegy.
Sajnos a vizeletemben baktérium van, így arra kaptam antibiotikumot.Sajnos, valszeg a vesémmel ezalatt a terhesség alatt is problémák lesznek.
vannak homeopatias bogyok is!:
SZEKREKEDES:
Nux vomica: gykori de nem eredményes székelés, úgy érzi minta nem ürülne ki a végbele Ch 9 naponta 2*5 globulus
Silicea: úgy érzi mintha székelés alatt liftezne a széklet Ch 9 naponta 1*5 globulus
Carbo vegetabilis: sok gáz hasüregben, inkább a has felső felében Ch 15 naponta 1*5 globulus
Lycopodium: has alsó részében keletkezik a sok gáz, főleg evés után Ch 15 naponta 1*5 globulus
China: az egész has puffadása Ch 15 naponta 1*5
A nyilalló érzések nekem is vannak, azok állítólag a méh szalagok, amik a növekedés miatt nyúlnak és ez kellemetlen érzés lehet.
A legtöbb hétről-hétre leírásban benne van ez a jelenség, hogy ilyenkor néhány hétig ez felerősödik.
Aggodalomra semmi ok, csak ha görcsölsz, vagy bármi rendellenes van, akkor viszont szaladj dokihoz.
Huhhh, Lányok, én nem érzek semmit...próbáltam, amit valamelyikötök írt, h megkeresni a bugyi tájékán a keményebb pontot, ahol a méh lehet, de én nem találtam semmi ilyet, nyomogatni nem szabad, ahogy szintén írtátok, így inkább feladtam az egészet...na mindegy, én érzek valami nyilaló érzéseket ott lejjebb, de most honnan tudjam, h a méh tágul vagy ez valami más, esetleg rosszat jelent....na hagyjuk, fö a pozitiv gondolkodás, azért örülök, h páran éreztek mozgásokat, remélem nálam is idö kérdése csak...
itt vannak sógornömék 3 kicsi gyerekkel, van mit csinálni :) és nagy örömömre sógornöm hozott nekem 3 kismamanadrágot, ma felpróbálom, remélem jók lesznek, mert engem már minden szorít, a kigombolt nadrág is, a cicanadrág is...vagy már csak beképzelem?!
és még annyi, pénteken voltam fogorvosnál, tavaly tömték három fogamat hosszú idö után, azt hittem, megúszom, hát nem, találtak most is egy rosszat, igaz egyelöre csak egy pont, a fogdoki rám hagyta, h betömjük-e még az összel, vagy hagyjuk a szülés utánra...bár ö inkább javasolja most megcsinálni, mondván, h utána úgyis kevesebb idöm lesz, és minek megvárni, amig egy nagy lyuk lesz ott...na nem tudom, Ti fúratnátok, tömetnétek vagy hagyjam?
igen recept nelkul kaphato!
glicerines kup!
semmit, bugyit le, popoba fel, es varsz:)