Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 decemberi babák fórum

2011 decemberi babák (beszélgetés)

7499. Zebra25 (válaszként erre: 7498. - Kicsipetraa)
2011. júl. 15. 13:32

jövő7en lesz eredmény

és azzal megyek az orvosomhoz 26.án:)

Jaj már úgy várom, hogy lással aprókámat:)

Biztos hatalmasat nőtt amióta nem láttam:)

7498. kicsipetraa (válaszként erre: 7497. - Zebra25)
2011. júl. 15. 13:31
Mikorra várható az eredmény???
7497. Zebra25 (válaszként erre: 7496. - Kicsipetraa)
2011. júl. 15. 13:29

Itt is ugyan ez van

jól vagyunk, megvolt az afp

szóval minden rendben:)

7496. kicsipetraa (válaszként erre: 7495. - Zebra25)
2011. júl. 15. 13:28
Szia!!! Meleg-meleg-meleg... na jó nem panaszkodom mert ha hidegfront van akkor meg fáj mindenem. De most irtó meleg van :)!!! Veled mi újság???
7495. Zebra25
2011. júl. 15. 13:26

sziasztok Kismamik

csak bekukk

mizujs?

7494. 83a5f80b05 (válaszként erre: 7492. - 83a5f80b05)
2011. júl. 15. 13:21
egy héten egyszer akart lenni :)
7493. kicsipetraa (válaszként erre: 7491. - Ircsi79)
2011. júl. 15. 13:20
Én is mindig így járok elmegyek a dokihoz minden oké, aztán másnap jön valami ami miatt aggódom és nem tudom mi rá a megoldás.
7492. 83a5f80b05 (válaszként erre: 7488. - Ircsi79)
2011. júl. 15. 13:20
Lábdagadásra esetleg állott vizes borogatás? Meg sómentes étrendet is szoktak javasolni meg gyümölcs, kimondottan almanapot egy héten. Szegény, jó korán előjött neked :( nekem 30valahány hetesen jelentkezett eddig, de tudom milyen kellemetlen.
7491. Ircsi79 (válaszként erre: 7489. - Kicsipetraa)
2011. júl. 15. 13:16
Kedden voltam az orvosomnál, a lábdagadás meg szerdán jelentkezett...Majd kb. 10 nap múlva megyek a védőnőhöz, megemlítem neki. De szerencsére ma reggelre már nem volt olyan vészes.
7490. 83a5f80b05 (válaszként erre: 7482. - B46d5f3a55)
2011. júl. 15. 13:14
Tökéletes :)
7489. kicsipetraa (válaszként erre: 7488. - Ircsi79)
2011. júl. 15. 13:12
Én nem hallottam még a vadgesztenye krémről. A dokid mondott valamit a lábdagadásra???
7488. Ircsi79 (válaszként erre: 7481. - Gaju)
2011. júl. 15. 13:06

Sziasztok!

Igyekszem polcolni a lábamat, amikor csak lehet, de a munkahelyemen nem nagyon van rá módom. Esténként meg azért otthon is akad tennivaló, nem tudok egész este feküdni. És ezt a vadgesztenyekrémet lehet kismamáknak is?

7487. kicsipetraa (válaszként erre: 7482. - B46d5f3a55)
2011. júl. 15. 13:05
Ritus én úgy tudom, hogy a 0,7-2,5 MOM közötti AFP érték tekinthető normálisnak. Úgyhogy a tiéd tökéletes. Írnám az én eredményemet, de a férjem kocsijába maradtak a papírjaim, így fejből pedig nem tudom. De tuti jó az eredményed :)!!!
7486. Sába 79 (válaszként erre: 7482. - B46d5f3a55)
2011. júl. 15. 13:05
Nekem 1.16 volt. Az eredményed tökéletes nyugodj meg! :o)
2011. júl. 15. 13:02

Sziasztok lányok!!! ma mentem vissza a dokihoz, hála az égnek minden ok. Ahogy vizsgálta a méhszájamat Benett baba megrúgta az ujját :). Még nevetett is a doki :)!!! Már sokkal kevesebb a keményedés, tegnap csak 3x volt, nagyon örülök neki, úgy néz ki a magnerot bevált. Azt mondta ha minden rendben van akkor elég 2 hét múlva visszamennem hozzá. Remélem most már minden jó lesz :)!!! Még feküdnöm kell, de ha jó lesz a hétvégén is, akkor már jövőhéten mocoroghatok többet :)!!!

Nagyon jó ez az tapasztalatmegosztás :) Tetszik nagyon. Tényleg sokat tanulunk belőle mi kezdő anyucik :)!!! A légzésfigyelővel tesóméknak sincs jó tapasztalatuk. A keresztfiam 1.5 éves és ők is több olyan este volt, hogy majd szívingfartust kaptak a hamis riasztás miatt. Volt olyan éjszaka, hogy egy csomószor riasztott és nem volt semmi gond. Úgyhogy ők sem használták utána. Szegén gyerek minden alakalommal felkapták a kiságyból amikor ez a sz...r riasztott, ő meg pont az igazak álmát aludta.

Amúgy mindenki jól van??? Kicsit le vagyok maradva, de majd valahogy behozom, bár még nem tudok olyan gyakran fenn lenni :)!!!

7484. b46d5f3a55 (válaszként erre: 7478. - Adali)
2011. júl. 15. 12:39

Hát nekem is voltak nehézségeim.. hétfőn szültem, és pénteken indult be igazán a tej.. annyira fájt, hogy sokat sírtam az első 4 napban, aztán amikor beindult, utána már jó volt.

És arra is figyelni kell, nehogy bedurranjon, begyulladjon, mert nem jön ki rendesen a tej, érdemes mindig más pozícióban szoptatni, mert így minden csatorna kiürül.

7483. b46d5f3a55 (válaszként erre: 7480. - Gaju)
2011. júl. 15. 12:37

Szia gaju!

Arra gondolsz, amit átküldtem priviben? Amúgy tényleg nagyon jó, és könnyen használható, átfordítható.

2011. júl. 15. 12:35

Sziasztok!

HOgy vagytok?

Hát nem tudom, de én nem vettem észre a nagy lehűlést, amit mára mondtak...

Megvan az AFP eredményem...

TErhes afp: 36,34 U/ml

MOM: 1,13

Ez jó? NEktek mennyi volt?

A doki kielemzi hétfőn, de addig is izgulok..

7481. gaju (válaszként erre: 7462. - Ircsi79)
2011. júl. 15. 12:02
Nekem is van amikor dagad a lábam, polcold. Nekem a vadgesztenyekrém bevált, és nagyon jól hűsít is.
7480. gaju (válaszként erre: 7464. - B46d5f3a55)
2011. júl. 15. 12:01
Nagyon jó! Ez a típus fogott meg legjobban, félek hogy a külön mózeskosarasat nem fogjuk kihasználni, ennél meg csak egy mozdulat és ülhet is.
7479. 83a5f80b05 (válaszként erre: 7478. - Adali)
2011. júl. 15. 10:50

Persze, igazad van, meg kell tanulni. Csak azért írtam, hogy nem mindenkinek nehézség, mert amikor nekem pont az a kínlódás volt, hogy nem akart szopizni sehogy se, akkor én pont csak olyan anyukákkal találkoztam, beszéltem, akiknek simán ment, minden gond nélkül, az első perctől kezdve. És első babával. Húúúú, hogy irigyeltem én őket :S Utáltam, hogy én voltam az egyszem kivétel, akinek nem megy simán, pedig annyira szerettem volna. De azóta meg úgy látom, és tapasztalom, hogy egyszerűen rossz tanácsokat kaptam és fogadtam meg, mehetett volna nekem is simán... Csak nem úgy alakult. És sok tapasztalatom nem volt a szoptatással, mivel fejtem szinte csak, mégis simán ment a 2. gyerekkel. De ez lehet mázli is.

Egyébként teljesen egyetértek avval amiket írsz. Sajnos a legtöbb kórházban simán megetetik a babát, és csak azt veszed észre, hogy nem akar enni. Meg aztán ott van nehézségnek az is, hogy nagyon sok baba besárgul, na akkor annyira aluszékonyak, hogy kész kínlódás, mire felébreszti az ember, és megeteti...

7478. Adali
2011. júl. 15. 10:37
Igen, de szerintem a szoptatas az elejen mindenkinek okoz egy kis nehezseget/... meg kell tanulni azt is...
7477. 83a5f80b05 (válaszként erre: 7472. - Sába 79)
2011. júl. 15. 10:31
Azért ebbe ne legyél biztos :) Mindenképp próbáljátok majd ki! Ugyanis a lapra csukható lehet,hogy nagyobbra csukódik, de az esernyő kocsi meg jóval hosszabb szerintem. Ha csak keresztbe fér be a csomiba, akkor se lesz több helyetek... Mi egyszer egy kis fiat500-assal mentünk kirándulni, párom kapta kölcsön a legújabbat. Csili-vili, nem is láttam olyan extrém kicsinek a csomagtartóját sem...hát kiderült, hogy a tili-toli esernyő kocsi alig fér bele :D Úgy tuszkoltuk :)
2011. júl. 15. 10:27

Jó reggelt :)

Letudtam az AFP-t, egész gyors voltam, fél óra alatt végeztünk. Most jön a drukk, hogy jó legyen az eredmény...

légzésfigyelő: én csak az angelcaret ismerem. Azon van érzékenység beállító. Ez azt jelenti, hogy mekkora mozgást (amit a baba légvétele okoz) érzékel. Ennek a beállítása nem mindegy, mert nem egyformát mozdul egy 2,5 és egy 4 kilós gyereknél a mellkas. Tehát egy kisebb babánál pl sokkal érzékenyebbre kell állítani. És ahogy nő a bébi, akkor is érdemes, mert az is felesleges, hogy annyira érzékenyen legyen 6 hósan, mint az újszülöttnél. Nekünk így sose volt téves riasztás, és vagy 5 helyen volt kölcsönbe ez a kütyünk, és náluk sem (kivéve tesóm, de ott gyorsan kiderült, hogy több mindent rosszul kötöttek és állítottak be :D ) Viszont állandóan elfelejtettem kikapcsolni, na olyan volt, hogy az egész család felébredt, mikor kivettem babát, és nem nyomtam ki, az meg riasztott :D - Egyébként meg személyiség függő, engem nagyon megnyugtatott, hogy van.

hason alvás: Na most elmondom, hogy bizony a kórházban is mind a két gyerekemet simán hason altatták a csecsemősök :) Pár órásan is. A babák nagyon nagy része ezt szereti. Minden alvási módban lehet találni olyan dolgot, ami miatt veszélyes lehetne... De azért egy egészséges babára szerintem egyik sem az.

fagyasztott tej: nekem semelyik nem ette meg :)) Most se tervezek fejni.

szoptatás: Azért ez alkat kérdése. Tényleg lehet nehéz és fájdalmas is, de én nem általánosítanék, mert azért sokaknak simán megy, minden gond nélkül. Kisebesedés a rossz mellretétel miatt van. Nekem Pannival volt, de aztán egy tanácsadó segített, megmutatta a helyes technikát, és onnantól semmi gondom nem volt. Szóval nekem nem volt kínlódás. Viszont a cumizavaról ódákat tudnék írni. De ettől még nem írom persze, hogy pfuj cumisüveg, és az ördögtalálmánya... Hisz sok babánál nem okoz gondot. Nálunk viszont igen, és mikor kiderült, már késő volt. Aztán fejhettem hónapokon keresztül, mert nem volt hajlandó szopizni :( (DE - Nekem volt tejem, sok, elég lett volna bőven, csak a hülye védőnő azt mondta -én meg tapasztalatlan anyukaként elhittem neki- , hogy fejjem ki minden etetés után az első időkben, mert különben nem lesz tejem. és hogy a lefejt tejet, adjam oda a babának, ha 3 órán belül megéhezne. Így ismerkedett meg a cumival, és nagyon rövid idő alatt eljutottunk oda, hogy nem volt hajlandó szopni :( - De én voltam a hülye, csak sajnos akkor pont nem volt internetünk, meg bíztam is a védőnőben, ezért hallgattam rá. Azóta azért utána olvastam, és ez a cumizavar nem egyedi és nem is ritka, mert cumisüvegből sokkal könnyebb nekik enni) Nellivel viszont így, hogy ezt már megtapasztaltam, minden simán ment, imádtam szoptatni, semmi nehézség nem volt benne :) Most is így lesz remélem.

Első idők: Szerintem főleg az első babával nehéz. Én azt tapasztaltam legalábbis. Meglátjátok majd, akinek már 2. jön mondjuk, hogy mennyit is számít a rutin, egyszerűen teljesen más. Én el se hittem, hogy minden ilyen simán mehet, mikor megszületett Nelli :D - Azért persze, ha belegondolok, ez is függhet a gyerek személyiségétől is. Panni nem volt egyszerű eset... Nelli viszont annál inkább. De nem tudom, hogy ez rajta múlt e teljesen, vagy az is közrejátszott, hogy én magabiztosabb lettem.

itt éjjel volt vihar. Most egész jó idő van kinn :)

7475. Sába 79 (válaszként erre: 7473. - Adali)
2011. júl. 15. 10:21
nem ilyen nagy lapra tudod csukni, hanem henger alakra szinte!
7474. Sába 79
2011. júl. 15. 10:20

.... visszatérve...

én is hallottam olyan kórházat, ahol cukros vízzel itatják a babákat, aztán csodálkoznak, ha nem akar szopizni!

Abban a kórházban ahol én fogok szülni, el sem engednek addig haza, amíg nem tudsz helyesen szopiztatni, és nem adnak semmi mást a babának!

Ha adnának, jóllakottan minek strapálná magát hogy szopjon????

Nem hülyék az újszülöttek, csak nem tudnak beszélni! :o)

7473. Adali
2011. júl. 15. 10:07
Milyen az az esernyore csukhato kocsi?:) nem is tudom...
7472. Sába 79 (válaszként erre: 7469. - Adali)
2011. júl. 15. 10:00

Ne viccelj, én személy szerit szomjazom az infóra! Bármi hasznos lehet, még az is, amit az ember fél füllel hall!

Tegnap annyi mindent tudtam meg, babakocsi meg hasonló témában, amire eddig nem is gondoltam.

Pl nekem kis peugeot 206-osom van és sosem gondoltam arra, hogy jobban befér az esernyőre csukható kocsi, mint a lapra.

ávagy hogy egy karost jobb irányítani egy kézzel, ha a másik tele van....

Szerintem állati jó hogy itt írjátok a tapasztalatokat!NE FOGJÁTOK VISSZA MAGATOKAT!!!!!

2011. júl. 15. 09:50

Sziasztok!

Látom vártátok a vihart!Hát nálunk Nyugat-Dunántúlon (Szombathely és környéke)itt volt egy kevés,egész éjszaka dörgött villámlott!

Tegnap voltunk 20hetes Uh-n,nem mutatta meg magát Ficánka,mert csücsült a kis popóján,így a szívkamrákat sem tudta megnézni a szonográfus,ezért 2hét múlva menni kell vissza,egyébként minden rendben van!

7470. Adali
2011. júl. 15. 09:46

Amugy meg:

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook