Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 decemberi babák fórum

2011 decemberi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
20519. b46d5f3a55 (válaszként erre: 20514. - Adbefc7882)
2012. jan. 5. 11:39

Szegénykém..

A cumi szerintem nem befolyásolja, Lizinek és Daninak is van.. lehet kevés volt a tejci még neki!

20518. Kisszsuzska83 (válaszként erre: 20513. - VFanni01)
2012. jan. 5. 11:25
Nem tudom, hogy 4 napig kell-e bent lenni, csak gondolom, mert általában annyit szoktak bent tartani. Na és persze az is kérdés, hogy simán, vagy császárral szült-e? Remélem ma hazajöhetnek. Már érdekel, hogy mi van velük.
20517. 4ecb5c1130
2012. jan. 5. 11:02

A NAPLÓMBA LEÍRTAM ÉS BEMÁSOLOM IDE,ÍGY JÁRTUNK TEGNAP :)

nos elindultunk fél kettőkor a kórházba,szinte éreztem,hogy előbb kell elindulnunk. Gyalog mentem bkv-val,kicsi a kezemben,hordozónk ugye nincs,ma veszem meg,van 4 babakovsink abból egyik sem fér fel a régi fajta buszokra,,ugye Amina sem ki súlyú,+ tél van,és ponnt kifogom ,mindig a teli buszokat... ja és a fél utazásnál elkezdett szakadni az eső,se esernyő semmi. Szóval beérünk a kórházba,sorra kerülünk,mire a nő mondja,hogy nem ide kell jönnöm ,hanem az esztékába,valahogy 2 óra előtt értem oda. Nagy szemekkel nézem őt vakarom a fejem,na akkor rohanás az sztk-ába,még odaérek fél 3-ra.Ja és közben át kell szálnom elfelejtettem leírni. Jó kb félre beértem az sztk-ba ott benyögik,hogy már nincs rendelés,de nem oda szól a beutalónk,hanem a kórházba,és ezt nagyon elnézte a felvételis nő. Mondanom sem kell hogy szó szerint folyt rólam a víz,és tiszta ideg voltam. Nagy kapkodások,és ingerlt beszélgetések után,vissza a kórházba,közben felhívtam őket,hogy mondják már meg mivan,mert egy 5 hetes babával ugrálok gyalog,esőben,tömött busszokkal,télen,és pakkal a vállamon. Benyögik,ha még visszaérek 3-ra ,jelentkezzek be és szaladjak fel a 2. emeletre,és megcsinálják a vizsgálatot. Azt a r@hadt életbe. Na buszról buszra szó szerint futottam vissza. Hát nemtom hányra értem be de már tzet okádott a szemem az idegtől,persze az a felvevős nő már nem volt ott a kórházban. Nagy herce hurca után,és már a kislányom is szakadt a sírástól mert éhes volt,mögöttem az ideges sor,benyögik,hogy a gyerekorvos a Heim pál-ba utalta a babát,és nem erre a vizsgálatra,hanem másikra,amit elvégeznek az sztk-ában is. Viszonnt a zárójelentésen mikor kértem az időpontot a kórház telefonszáma van (de itt nem csináltak soha !!! ilyen vizsgálatot),és az áll rajta feketén fehéren,hogy a ebbe a kórházba kell visszamenni vele erre a vizsgálatra. Szóval most kell kérnem egy időpontot a Heim Pálba,amit elvégeznének az sztk-ában is,és visszakéne mennem ma ( ők mondták) a gyerekorvoshoz (18:00-20:00 óráig rendel,kérni egy másik beutalót,hogy 3 óráig beérjek a kórházba.

és mindeközben a saját gyerekorvosunk szabadságfon van még e héten helyettesítő van.....

NO KOMMENNT:) HAZA MÁR TAXIVAL JÖTTÜNK,MERT CSAK 2000 FT-OT VITTEM MAGAMMAL...

20516. 4ecb5c1130
2012. jan. 5. 10:36

na szerettem volna írni,de már felkelt az én napocskám,úgyhogy majd gyüvök :)))))

sziasztok

ja a tegnapi napom borzalmas volt 3x rohangáltattak az orvosok a kórház,és az sztk közt és mindezt 5 kilós babával kézben cipelve ,plussz pakokk,és a végeredménye egy nagy kelekótya dolog lett,és nem vizsgálta meg senki Amynát.... na mit szóltok???? ja és közben szakadt az eső és bkv-éztam vele.

20515. 83a5f80b05 (válaszként erre: 20509. - Szuniko)
2012. jan. 5. 10:33

szuniko: Szerintem egyáltalán nem kórosan sok. Bukik is a pici? Mert ha nagyon túleszik magukat, azt kibukják. A hasfájás bármitől lehet. 3 óránkénti evés nem minden babának jön be, és nem is minden anyának, arra gondolok, hogy van, akinek ettől drasztikusan lecsökken a tejmennyisége... Remélem nektek beválik, és a pocifájáson is segít.

fejés: szerintem örüljön, akinek nem kell :) Egyébként pont a fejéstől kezdődik a túltermelés, tehát ha minden szopi után ráfejtek, még ha nem is jön eleinte tej, egy pár napon belül több fog termelődni. Igény szerinti szopi mellett nem érdemes szerintem, mert akkor mindig van annyi, amennyi kell. A tudat jó, hogy van a fagyiban... De sok baba nem eszi meg a fagyasztott tejet, mert megváltozik az íze (és büdi is szerintem). Én első babával sokat fejtem, de mind a csapban végezte, mert még főzelékben sem ette meg, még a tápszer is jobban ízlett neki. És megszámolni sem tudnám, hány ismerős és fórumtárs járt hasonlóan... Itt egy cikk a fejésről/tejleadásról egyébként:

[link]

Földlakó: sajnálom a rossz éjszakát :( És anyóst is. Nekem anyukám csinálta ezt anno, jött segíteni az első apa nélkül töltött napunkon: megfogta a babát, hogy tudjak főzni :o megjegyzem, ha nem jön, tuti nem főztem volna,rendeltünk volna kaját :D anyós viszont bámulatos, minden nap hív, hogy mit főz, főzzön e nekünk is :) Imádom :)

20514. adbefc7882
2012. jan. 5. 10:02

Sziasztok!

Iszonyat éjszakán vagyunk túl, Ákos óránként felsírt, cicire tettem, de azon meg másodpercek alatt elaludt.

Szerintetek a cumi nem befolyásolja a cicizést? Mert a cumival meg tök jól elvolt most reggel.

Abarta!

Nekem előre felírta a gyerekorvos a cuccokat, mert amíg nincs a Kicsinek saját taj-száma, addig ugyanaz, mint az Tied, csak 8-assal kezdődik.

20513. VFanni01 (válaszként erre: 20508. - Kisszsuzska83)
2012. jan. 5. 09:49
De jó, köszönöm!! Nem tudtam, hogy 4 napig kell bent lenni:)
20512. ulicsl (válaszként erre: 20511. - Abarta)
2012. jan. 5. 09:29
a védö nö mindent elmond és az gyerekorvos irja fel de szerintem más nem kell csak ha gondolod mecsek baby tea legyen othon
20511. abarta
2012. jan. 5. 09:24

Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni tőletek: hogyan megy ez a gyerekorvos dolog?

Kaptam egy listát hogy mi szükséges az újszülött otthoni ellátásához, mint orvos által felírt szerek. Hintőpor, alkohol köldökre, a Vigantol, K vitamin, fürdetőszer, Germicid, van rajta.

Ezt mikor írják fel? Már a kórházban vagy az első orvosi látogatáskor? Ti vettetek ezeken kívül valami mást is, érdemes?

Köszi előre is, Adrienn

20510. dbzsuzsi (válaszként erre: 20509. - Szuniko)
2012. jan. 5. 08:59

Mi tanácsadásra még csak a jövő héten megyünk először. a védőnő meg csak elismerően bólogatott amikor mondtam neki hogy mennyi a súllya.

De szerintem nem kórossan sok az amit hízott a lánykád csak a kis pocija nem bírja megemészteni a sok kajcsit egyszerre.

20509. szuniko (válaszként erre: 20506. - Dbzsuzsi)
2012. jan. 5. 08:50

Téged nem cseszelintettek le hogy mennyit hizott az a gyerek? Rám ugy néztek mint egy marslakóra....hát honnan kellett volna tudnom első gyerekes anyukaként hogy a 17 nap 1,1 kg azu kórosan sok...

Földlakó mond meg neki szerintem 1000el, lehet utána észbe kap....:)

20508. Kisszsuzska83 (válaszként erre: 20507. - VFanni01)
2012. jan. 5. 08:45

Szia!

Ahogy számolgattam szerintem ma mennek majd haza, mert 1-jén szült este, az nem számít bele a napok számába, innentől 4 nap, tehát szerintem ma. Már én is nagyon várom, kiváncsi vagyok mi van velük.

20507. VFanni01
2012. jan. 5. 08:41

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint itt, de én sajnos nem tudok semmit Zebráról. Jól vannak? Kijöttek már a kórházból, vagy mikor fognak?

20506. dbzsuzsi (válaszként erre: 20503. - Adbefc7882)
2012. jan. 5. 08:26

Sziasztok!

Gabica sajnálom hogy a segítség terén pont úgy jártál mint én.Tudod amikor a családomra panaszkodtam hogy senki nem hozott semilyen kaját,meg hogy mondtam hogy ha ennyire nem segítenek akkor tartogatni sem kell jönni a babát.Ugy hogy ismerős a helyzet amiről írtál.Ha már én még nem szóltam be az anyósomnak hogy ha kaját nem hoz akkor babázni sem kell jönni akkor tedd meg te,amennyire megismertünk itt a fórumon nem hiszem hogy problémát csinálj belőle hogy megmond a véleményedet.

Amúgy szerintem nem mindenkinek indul be annyira hogy fejni is tudjon,valakinek csak annyi termelődik ami a babának elég,nekem néha még annyi sem vagy éppen hogy annyi amennyi neki kell.

Szunikó:nálunk sem működött az igény szerinti szoptatás mert az én kisfiam is túl ette magát ezért van nálunk is a szigorúság.Amúgy hétfőn volt a kicsikém 1 hónapos és amióta megszületett azóta hízott 1 kiló 20 dekát és szerintem jó pár centit is nőtt mert 48 cm-vel született és most az 56 os ruhák jók rá.

20505. szuniko (válaszként erre: 20503. - Adbefc7882)
2012. jan. 5. 08:23
Én sem tudok kézzel fejni, sőt még géppel sem nagyon, ugyhogy nálunk apa segit fejni ha itthon van.....nagyon profi, és ugy élvezi mint egy kisgyerek... :) :)
20504. Kate001
2012. jan. 4. 21:35

sziasztok

Nikita! tudom, hogy nehéz, ilyenkor már mindenki kikívánja a babát magából, de az vigasztaljon, hogy neki még jó odabent. Hidd el, néha még majd vissza is kívánod, milyen jó volt pocakosnak lenni. Tényleg pár nap már csak.

Noémi 3 óránként eszik, 80-100 ml között. Holnap lesz 3 hetes, kb fél kg-t hízott ezidő alatt. Éjszaka max kétszer kel fel, van hogy csak egyszer. Általában mellettünk köt ki az ágyban, megmondom őszintén, hogy már nem tudok olyan következtes lenni, mint a fiammal. szórakozik a cumimval, rengetegszer kiesik neki, és hát kicsit lusta is vagyok annyiszor felkelni hozzá. ha magam mellé veszem, akkor hamarabb elfárad. Ha már a cicizés nem tartott sokáig, akkor legalább így érezze a közelségemet.

Szuniko! NEm semmi, mennyit híztatok. Jó étvágya van Manókának!:)

Én hat hetesen kilövetem a fülét Noéminek, aki csinálja megnyugtatott, hogy fele annyira nem fájdalmas, mint egy szuri. Úgyhogy inkább addig, amíg ilyen picike, könnyebb talán kilőni neki.

puszi mindenkinek, szép nyugodt éjszakát

20503. adbefc7882
2012. jan. 4. 21:03

Hahó!

Hát, én fejni nem tudok, most az is elég, hogy Ákos jól lakik vele...Mikor indul be úgy, hogy fejni is lehessen? oké, nem hisztizek, még csak 5 naposak vagyunk és már elég tejem van, ami császárosoknál elég ritka, náluk állítólag 2-3 nappal később indul be a téma.

Mi tegnap éjjel 2szer keltünk, szopizik egy nagyot, aztán csucsukál, hajnalban magunk mellé tesszük, de éjjel a kiságyban alszik.Légzésfigyelő bekapcsolva, mégis állandóan megyek a kiságyhoz, hogy meglessem, minden rendben van-e.

Pihenés: na, amiatt most én is kiakadtam, gyakorlatilag szinte mindenre egyedül vagyok, mert a Párom nem tud főzni, anyósnak meg csak a szája volt nagy, hogy majd segít. Ma is amikor feljött, egyik kezemben fakanál, másikban Ákos, éppen a húslevest főztem... Persze nem a fakanalat, hanem Ákost kérte el. Mondtam neki, hogy köszönöm, de megoldom.

Amúgy Cuki nagyon belejött az Apaságba, mikor először telerakta a pelust rakománnyal a kicsi a kórházban, akkor is Ő tette tisztába, hiszen még megmozdulni sem tudtam a spináltól. Igaz, én magyaráztam neki, hogy mit hogyan csináljon, és elhasznált egy fél csomag törlőkendőt, meglepően ügyes volt és azóta is mindenben igyekszik segíteni.

Fantasztikus Apuka Ő :)

Ákos pedig fantasztikus Baba, imádom a csirke combjait, meg a kis ráncos nyakát, mikor hátrahajtja egy óriási szopi után a kis fejét :D

Nem lehet vele betelni, az ember folyamatosan gyönyörködik Benne. Csak nézem és nézem és nem hiszem el, hogy ez a Tökéletes kis Test, ez a gyönyörű arc bennem fejlődött 9hónapig.

És azt is alig hiszem, hogy 5 nappal ezelőtt még pocakos voltam.

Hosszú lett, bocsi :)

Jóéjt!

20502. szuniko (válaszként erre: 20499. - B46d5f3a55)
2012. jan. 4. 18:47

Hát eddig másfél óránként evett kábé, este pedig kb 2,5-3 óránként. Naponta 900-1100 ml között kajcsizott ezt most le kell szabályoznunk 600-700 ml-re azt mondták, és minden szopi elött fejni kell uhogy most már napi 350-500 ml marad plusszban.

Jövö héttől leadom a tejcsit mert már most is kábé 2 liter van lefagyasztva és kiönteni sajnálom....

Amugy fantasztikus baba.....amig az ember nem lesz Anya nem is tudja milyen szeretni.... :) Egyszerűen Imádom ezt a lányt....:)

20501. Szcsgota (válaszként erre: 20500. - B46d5f3a55)
2012. jan. 4. 18:30

Hátha Nektek is beválik.Nekünk most már rendszeres a kakink minden nap.

Pihenés??!!Most még van de ha már nem lesz anyukám és mindent nekem kell csinálnom,na de majd kiderül.

20500. b46d5f3a55 (válaszként erre: 20498. - Szcsgota)
2012. jan. 4. 18:18

Szuper, örülök a jó babátoknak!! Így legalább tudsz is pihenni, az fontos!

Köszi a tanácsot, Danikám olyan nehezen és ritkán kakil mostanában... :(

20499. b46d5f3a55 (válaszként erre: 20497. - Szuniko)
2012. jan. 4. 18:16
Nekem 4 hét alatt hízott 1,2 kg-ot.. ő milyen időközönként eszik amúgy?
20498. Szcsgota
2012. jan. 4. 17:01

Sziasztok Anyucik és Kis mamik

Kitartás már nemsokára Ti is babáztok.

Nekünk csak márciusra sikerült időpontot kapni az ortopédiára. :(.Viszont már túl vagyunk a koponya és a kismedence ultrahangon,sőt már szemészeten is voltunk.Tök jól viselte a kis drágám pedig szinte egész nap tartott a dolog.A szurit is jól viselte amit a kórházba kapott,neki csak az a lényeg,hogy anya közelébe legyen.Szinte mindig csak a pocakomon alszik el,de így nagyon gyorsan és ha ez kell Neki,hogy nyugodtan alhasson a kis ágyikójába akkor én meg adom Neki.Nekünk a védőnő azt tanácsolta,hogy jól bugyoláljuk be egy takaróba,mert neki túl nagy és túl hideg a kis ágy,azóta sokkal nyugodtabb.Az Infacol úgy ahogy bevált de még van egy kis pocak csikarás.:( Használ valaki Espumisant????

Ja és kakilásra is kaptunk egy jó tanácsot a védőnőtől.Egy kis popsikrémmel kell be kenni a kis popóját és nagyon finoman megnyomogatni neki.Nekünk ez is használt.

Hatalmasakat sétálunk és szerencsére éjszaka is csak egyszer kell fel.Nagyon nagyon jó babánk van.

Még egyszer le a kalappal a sok gyerekes anyucik előtt.

20497. szuniko
2012. jan. 4. 16:31

Sziasztok Édesanyák (ez egy olyan szép szó) !!! :)

Láttam a fülbelövés volt a téma, kislányomnak tegnap óta VAN FÜLBEVALÓJA!!!! :) Nagyon jól viselte pedig tűvel szurták, nem belőtték, és azóta sincs vele semmi baja, egyáltalán nem fáj neki.

Jah és tgenap gyerekorvosnál is voltunk, ugyanis az én picikém elkezdett hányni, nagyon megijedtem......pedig mint kiderült semmi más baj nincs csak hogy túl eszi magát, ugyhogy most szigorúság van, pedig azt mondták hogy anyatejjel igény szerint etethetem, ehez képest drága lányom 17 nap alatt 1,1 kg hizott.!!!!!!!!!

Doktor néni azt mondta hogy szigorú 3 órás evések vannak, és közbe semmi, mert túlterhelte a gyomrát.....

Nektek mennyit hizott a baba a 3. hétig?

20496. b46d5f3a55 (válaszként erre: 20495. - Gereva)
2012. jan. 4. 15:28

Csak nyugodtan panaszkodj, mi meghallgatunk! :) Az embernek jólesik kiírnia magából a dolgokat..

amúgy nálunk dettó ugyanez a helyzet, akár én is írhattam volna, amit írtál, annyi különbséggel, hogy 2 gyerekes boldog anyuka vagyok :)

20495. gereva
2012. jan. 4. 14:47

Sziasztok Anyucik!!!

Van kerek 7 percem, hogy körülnézzek, mi újság a neten.Soha ekkora időhiányba nem szenvedtem,mint mostanság, totál káosz van nálam.

Nem áll másból az életem mint szoptatásból, aztán büfiztetés,pótlás, majd jön a hasfájás, pocaksimogatás,ringatás, éjszakai virrasztás... a lakás fut, a két nagylány kissé mellőzve, a párom dolgozik, a kevés szabadidejébe próbálja megtenni amit nekem kellene.

Ma voltunk státuszon, kiütésekre kaptunk krémet, meg egy másik tápszert, mert sokat bukik a drágám..mit ad isten, ez meg olyan sűrű, hogy nem tudja kiszívni a cumisüvegből...

Ráadásul kakilni is rém keservesen sikerül...kínlódunk rendesen. Jaj, még azt nem is mondtam, hogy a héten megindult a látogatók hada, így ha volna is negyed óra magamra, annak is lőttek. (Hajat már nem mostam 1 hete)

De azért vannak szép pillanataink is, ez a drága tündérkirálylány olyan szépen mosolyog rám, hogy minden fáradtságom, bánatom elmúlik egyszerre.

Na tessék, már megint csak panaszkodtam! Ettől függetlenül boldog 3 gyerekes anyuka vagyok ám!!!:)

20494. beszi01 (válaszként erre: 20486. - 4ecb5c1130)
2012. jan. 4. 11:45

Icsimano,Nikita megy a drukk!!!

A kiiras elott en azon szurkoltam,hogy eltudjunk menni a birosagra 5 nappal a kiirt ido pont elott,sikerult de meg annyira hogy 41+4napra szuletett Ameerah.Nagyon rosszul viseltem en is a 40.het utani napokat.Csinaltak kedden(41.heten) mehszaj tagitast(ezt elore tudtam-bar opcionalis volt),szerda hajnaltol voltak fajasok es pentek 1.23-kor meg is szuletett a draga,en nem terveztem epit,de megvaltas volt masfel nap utan..na meg senki nem gondolta fajdalom lesz osszehuzodas nem,de gyogyszerrel beallitottak.

Azt hiszem Mo-on nem csinalnak mehszajtagitast nem beindult szulesnel,csak a szuloagyon.

Tervezgetni lehet,de nem erdemes erre kellett rajonnom...mindig minden a Ti erdeketekben lesz!Kitartas nem sok van hatra!

Aamer: mi is kaptunk a tesomtol fulbevalot karira,es en is nagyon gondolkodom,hogyan is kene azt a lyukat belevarazsolni a fulecskejebe,hasnloak a felelmeink.

Mi is eljarunk setalni,holnap merni es hallasvizsgalatra megyunk,penteken szuri :((

Hogy viselik a babk a szurit??En is sirni fogok..

Puszi mindenkinek!Szep napot!

20493. b46d5f3a55
2012. jan. 4. 11:42

SZiasztok,

Nikita, kitartás!! Ez most már tényleg, TÉNYLEG a finis! Próbáld meg elfoglalni magad valamivel, szánj most időt magadra, utána más lesz majd az első..

Icsimano, a lényeg, hogy minden rendben legyen, és ha ennek császár az ára, akkor az.. Kitartás neked is!

20492. 83a5f80b05
2012. jan. 4. 11:32
Feltettem én is a szüléstörténetet a naplóba :) Meg képeket :)
20491. 83a5f80b05 (válaszként erre: 20490. - Bebike85)
2012. jan. 4. 11:31
De jó :) Kis ügyike!
20490. Bebike85
2012. jan. 4. 11:23

Sziasztok csajok! Megjöttünk az 1 hónapos vizsgálatról. Azt mondta a védőnő, hogy olyan ügyes a picikém, mint egy 6 hetes baba. Nagyon büszke vagyok rá!

Apa ma volt próbamunkán ls hétfőn már kezd is! :)

Hogy vagytok?

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook