Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 decemberi babák fórum

2011 decemberi babák (beszélgetés)

2011. okt. 8. 22:38
Csajok, Ti ma nem keményedtetek jobban? Ma valahogy én ezt tapasztalom, most is fekszem a bal oldalamon és olyan furin kellemetlen időnként. Lehet hogy csak úgy fordul a baba...?
12838. Bebike85 (válaszként erre: 12837. - Kicsipetraa)
2011. okt. 8. 22:11
Igen, az is milyen izgalmas lesz :) Olyan jó ilyenekre gondolni :)
2011. okt. 8. 22:09
Az tuti nem semmi, éppen azt néztük, hogy már nincs egész 2 hónap. Milyen furi, jövő ilyenkor már lassan az első szülinapra készülünk és azt találgatjuk milyen csodatortával lepjük meg a kicsikéinket :D!!!
12836. Bebike85 (válaszként erre: 12835. - Kicsipetraa)
2011. okt. 8. 22:04

Akkor megint jó napotok volt :) Jó, hogy ma nem fújt a szél és kicsit sütött a nap.

Igen, én is pont tegnap néztem, akkor 60 nap volt vissza :) Jujj, de izgi :)

12835. kicsipetraa (válaszként erre: 12834. - Bebike85)
2011. okt. 8. 21:51

Hmmm virslisaláta!!! IMÁDOM!!!

Velünk semmi különös, ma is horgásztunk, de az éven valószínű utoljára, mert már hűvös volt.

Most néztem pont már csak 59 napunk van hátra :)!!!

12834. Bebike85 (válaszként erre: 12833. - Kicsipetraa)
2011. okt. 8. 21:49

Szia Petra!

Nekem mostanában úgy vettem észre, hogy nincs nagyon savam. Nem tudom mitöl van, de nagyon örülök neki!

Nekem a bordám fáj.

Szomszéd kislányra vigyáztam, mamánál ebédeltem, délután aludtam, aztán voltam boltban, holnap akarok csinálni sportszeletet. Csináltam vacsira virslisalátát. Kb ennyi volt a napom.

Veled mi újság?

2011. okt. 8. 21:16

Sziasztok lányok!!! Kivel mi újság???

Gabica engem is töröltél, majd szólj ha újra jelentkezhetünk :)!!!

Ma jobb napom volt mint tegnap. Nem volt annyi keményedés, csak a sav zavar, de az nagyon :(. De Benett már feltolja a gyomrom meg mindent, így nem csodálom :)!!!

Ki mi jót csinált ma???

12832. Bebike85 (válaszként erre: 12831. - Maja98)
2011. okt. 8. 20:52
Én is abban reménykedem, hogy nem lesz ez miatt olyan "rossz". Velem is anya jön be szülskor.
12831. maja98 (válaszként erre: 12829. - Bebike85)
2011. okt. 8. 20:41
akkor hasonlókat élhettünk át mensi közben. Én is a falat kapartam, s néha sírtam miatta. Nekem azt mondták, hogy majd szülés után kevésbé fog fájni, de ez nálam eddig nem vált be. Viszont lehet, hogy ezért nem "ordítottam", csak a kitolási szakaszban.
12830. maja98 (válaszként erre: 12826. - Sába 79)
2011. okt. 8. 20:39

Én is ordítottam, de nem emlékszem rá kifejezetten. Anyám mesélte, mivel nálunk ő volt benn az apja helyett, s nem a fájdalom miatt "ordítottam", hanem a nyomás így volt könnyebb, hogy hang is jött. Inkább hangos nyögésnek mondta.

De az egyik szobatársam pl ordított, s ugyan akkor szült a másik szobatársam is, s az ő orvosa mondta neki, hogy annyira nem kell ordítani mint a szomszéd hölgy, hisz annyira nem fáj. Csak aztán derült ki, hogy annak a csajnak valami gigszer volt odabenn, s alig bírták elállítani a vérzést, s valószínűleg azért fájt neki annyira.

12829. Bebike85 (válaszként erre: 12828. - Sába 79)
2011. okt. 8. 20:27
Akkor a szerencsések közé tartozol :) Sokszor annyira görcsöltem, hogy nem tudtam felkelni szinte, egész nap ágyban voltam. És csak a Cataflame segitett, de egy idő után már az sem...
12828. Sába 79 (válaszként erre: 12827. - Bebike85)
2011. okt. 8. 20:06
Nekem meg még sosem volt mensi előtti mindjárt megjön érzésem sem, és görcseim sem soha!
12827. Bebike85 (válaszként erre: 12826. - Sába 79)
2011. okt. 8. 19:50

Szerintem attól is függ, hogy ki mennyire bírja a fájdalmat, meg szerintem valakinél erősebb a fájdalom, valakinél nem annyira. Nekem amikor megvan iszonyat szokott görcsölni a hasam, szóval abban reménykedem, hogy akkor a szülésnél sem lesz úgy, hogy Úr Isten mennyire fáj, mert már megszoktam.

Amúgy én is kíváncsi vagyok.

12826. Sába 79 (válaszként erre: 12825. - B46d5f3a55)
2011. okt. 8. 19:38

Ez annyira jó ahogy leírjátok, de nem értem, hogy ebben mi az a sokak számára elviselhetetlen "fájdalom" amitől ordítanak mint a sakál.

Nem értem, a görcsök annyira rosszak, vagy a kitolási szakasz "fáj" annyira? Vagy mi a feneeeeeeee?

Nem tűnik elviselhetetlennek ahogy leírjátok! Hát én baromira kíváncsi leszek magamra.

12825. b46d5f3a55
2011. okt. 8. 19:31

Sziasztok!!!

Tegnap nem volt internetünk este, azért nem írtam...

Hogy vagytok?

Olvastam nagyjából, amiket írtatok..

Sába, azt tudom csak leírni, amit én tapasztaltam (bár sokmindenre nem emlékszem).. A vajúdás alatt a fájások olyanok voltak, mint mielőtt megjön+hasmenés előtti fájás, az a görcs, csak közben még a derekam is baromira feszített.. A tolófájás előtti szakasz volt számomra a legdurvább, akkor ugye már percenként jöttek a fájások, és egyszerre éreztem azt, hogy a csípőcsontom szétszakad és mellé görcsöltem. A tolófájás pedig olyan, mint mielőtt vécézned kell, tehát úgy érzed, mintha ott akarna kijönni a baba..

EDA-t kértem én is, csak már későn.. megbeszéltük a dokival, hogy kérek majd, és ő majd szól, hogy mikor kérhetek még.. csak ő ugye közben elment valami megbeszélésre 20 percet, és amikor szóltam a szülésznőnek, hogy akkor most kérném, és a doki visszaért, már késő volt.. szóval nem kaptam, de ígyis pozitív élmény maradt az egész.

Gátmetszésem volt, a varrást pedig egyáltalán nem éreztem, gondolom kaptam vmi érzéstelenítőt, ez a rész kicsit kiesik, mert már Lizimet figyeltem, ahogy fürdették :)

Császárosokat kérdezem: az érzéstelenítés itt hogy zajlik?Vagy altatás van? Ez kórházfüggő?

2011. okt. 8. 18:22

Amúgy sziasztok!! :)

Ma nem voltam, mert délelőtt vásárolgatni voltunk, aztán meg jött Apukám és felszerelték a párommal a lámpák nagy részét a lakásban. Hát sokat dob az összképen, alakulunk lassacskán :)

Előbb-utóbb csak lesz karnis meg függöny is.

Ma volt egy pár keményedés, de még nem vészes, az is lehet hogy csak keresztbe feküdt a kicsilány. Vagy egyszerűen a front utóhatása, ki tudja.

Többiek, hogy vagytok?

Gaju? Zebra? Kicsipetraa? ...

Mindenkinek szép szombat estét, remélem jól telik ;)

12823. kéknefelejcs79 (válaszként erre: 12822. - Maja98)
2011. okt. 8. 18:16
Én is törölve lettem... :( Szerintem KisGabica csak olvasókat szelektál és ehhez előbb mindenkit ki kell törölni, aztán újra beengedni.
12822. maja98
2011. okt. 8. 17:33
KisGabica miért lettem törölve a naplódból? Valami rosszat csináltam?
12821. Kate001 (válaszként erre: 12820. - Sába 79)
2011. okt. 8. 13:53
És milyen hamar elkészültél vele!!! Tök ügyi vagy! Én mindig is béna voltam az ilyenekhez, de hát ez nem is baj! :D
12820. Sába 79 (válaszként erre: 12817. - Kate001)
2011. okt. 8. 13:39
Köszi Kate! De jót röhögtem! Be ne szarj! :D:D:D Inkább festek neked is! :D
12819. Bebike85
2011. okt. 8. 13:35

Sziasztok csajok!

Én egész jól aludtam, csak 2szer ébredtel fel éjszaka. Délelött a szomszéd kiscsajra vigyáztam, azért nem jöttem.

Hogy vagytok?

12818. Kate001
2011. okt. 8. 13:27

vettem tegnap a tescoban huggies pelust, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. ma megyek ki a brendonba, körülnézek, hogy érdemes-e valamit venni.

fiam a mamánál van, úgyhogy felsikáltam ma négykézláb a fürdőszobát domestosos körömkefével. Élmény volt. :D

Azon gondolkodtam, hogy már csak 5 hét, és akár babázhatok is... úristen. megy az idő!áááááááá tökre várom már

12817. Kate001
2011. okt. 8. 13:26

Sziasztok Kismamik!

Sába! esküszöm, hogy baszarok, annyira jó lett a fal! Hozzánk nem akarsz jönni majd??? Nem most, majd jövőre! :D

Kisgabica! Nagyon jó cuccokat vettél a piacon, és tényleg olcsóságos volt.

Hozzászólok én is a témákhoz. Epidurálisról nem tudok nyilatkozni, mert ugyan kaptam, de nem a fájások miatt, hanem a császár miatt. Nem vészes.

Én egyágyasban voltam, és megmondom őszintén, hogy nekem bejött. Nem kellett igazodni máshoz, meg azért én szégyenlős is vagyok. Úgy csináltam mindent, ahogyan akartam. Automatikusan oda tettek, Veszprémben azt hiszem kettő egyágyas van, mindkettőben császárosok voltak. Éjjelre elviszik a picit, de ha kéred, akkor kihozzák éjszaka is szopizni. Nekem jó volt így. Este 9-ig velünk lehetett a babó, utána mire fürdés stb volt 10 mire lefeküdtem, utána reggel 6-ra menni kellett a piciért. Azért ennyi pihi nem árt. Szerencsére a látogatók nem jöhetnek be, nem is értem az olyan helyet, ahol beengedik. EGyrészt december lesz, mindenféle vírus. Hiába nem tüsszög valaki, lehet hogy már lappang benne a baci, és beviszi. Én nem engedném. Meg azért úgy szoptatni, hogy ott van 10 másik ember...

most hirtelen ennyi jutott eszembe a témákról, amiket felvetettetek

12816. dbzsuzsi
2011. okt. 8. 12:15

Sziasztok csajok!

Remélem mindenki jól van!

Sajna ezeket a frontokat már én is megérzem pedig szedek magnéziumot is és mégis időnként úgy bekeményedik a hasam hogy csak ugy kapkodom a levegőt.

De hát ez van.Ma töltöttem be a 32.hetet ezért nem gondolom hogy egy kis keményedés most már akkora gond lenne.

Ma jön hozzánk az unokatesóm és hoz két zsák baba ruhát a kismanónknak.

Nagyon várom már,és akkor a jövő héten én is nekiállok mosni vasalni.Talán két héten belül a mi hálószobánk is elkészül és akkor el tudjuk hozni a gyerekágyat,és akkor a baba szobát is berendezhetjük.(az most a hálószobánk)

Annyi kérdés volt a napokban hogy nem is tudom hogy melyikhez szóljak hozzá,de ugy gondolom hogy az epidurális érzéstelenítéshez szólnék hozzá.

Én a kislányomnál kértem és meg kell hogy mondjam nagyon jó döntés volt,és így bennem nagyon jó élmények maradtak a szülésről.

Akkor ott mondtam hogy jöhet a következő.Jó igaz azóta eltelt 5 év ami megszépíti a történteket de most is azt mondom hogy nem bánom hogy kértem,és most is fogom.

Persze csak ha nem kések le róla,mert több ismerősöm is járt úgy hogy annyira jól haladtak a dolgok hogy mire bement annyira ki volt tágulva hogy már nem adták be neki.

Nem tudom hogy még mi volt a téma amit kérdeztetek de ha valaki kiváncsi valamire akkor nyugodtan kérdezzen.

Zsuzsi

12815. Sába 79 (válaszként erre: 12812. - Maja98)
2011. okt. 8. 10:50
Az "édesanya" szóra kicsordult a könnyem a cikk olvasásakor! :D Köszi maja!
2011. okt. 8. 08:56
Húú maja elolvastam és el is mentettem ez nagyon jó kis cikk!!! Nagyon hasznos és mindent rettenetesen jól leír. KÖSZI, hogy feltetted!!!
2011. okt. 8. 08:43

Sziasztok lányok!!!

Sába csodaszép lett a szoba!!! Gondolom már a bútor is megjött és izgatottan várod az összeszerelést!!!

Na csajok éjszaka én is megálmodtam a babaszoba falának díszítését. Hungarocelt fogunk venni, arra rajzolom meg a figurákat és mindent amit akarok, egylapra egyet, aztán kivágom, megfestem akril festékkel és a párocskám szépen felteszi a falra. Na szóval majd amikor kész jönnek a fotók. Így díszítettük tavaly az óvodánk falait is és rettenetesen mutatós, ahogy kidomborodik a falon :)!!! Már alig várom, hogy minden itt legyen és elkezdjem.

Bébike jut eszembe köszönöm a linkeket amiket küldtél, abból is lehet, hogy szedek ki néhány jó ötletet :)!!!

12812. maja98
2011. okt. 8. 08:41

Találtam egy jó kis cikket, amit az első szülésük előtt állóknak lehet, hogy még hasznosak is lehetnek. De legalábbis ad némi tájékozódást :)

[link]

12811. Sába 79 (válaszként erre: 12807. - Manócskaah)
2011. okt. 8. 08:16

Hát ha erre az oldalra gondolsz, akkor a

"2011 decemberi babavárók" cím azt jelenti most 2011 októberében, hogy nekünk két hónap múlva megszületik a babánk!

Szerintem nem mindket keresel! Jobbra fent a keresésbe üsd be amit szeretnél és kidob egy rahedli oldalt! Mert most bocsi, de tényleg látom hogy össze-vissza írogatsz!

12810. Sába 79
2011. okt. 8. 08:14

Jó reggelt mamák és babák!!!!! :D Ki hogy van ma, és ki mit csinál?

Van remény egy kis jó időre csajok, kisütött a nap!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook