2011 decemberi babák (beszélgetés)
Kate: Szerintem a kettő-három év közötti korosztály egyébként is elég "nehéz eset", próbálgatják és feszegetik a határaikat rendesen + hisztikorszak :) szóval ez még nem is feltétlen a tesó miatt van ám... Nálunk a kicsi pont decemberben tölti majd a 2-t. jajj nekem :) Egyébként nekem is benn kell lennem, amíg elalszik... De nálunk is csak 10-15 perc :)
Zebra: juhhé :)
Tegnap voltunk uh-n apával, teljesen készen van, hogy az ő kislánya is rá hasonlít. Doki mikor meglátta a hasamat, azt mondta, hogy jó nagy baba lesz, aztán a mérések után már megnyugtatott, hogy mégsem, csak a hasam óriási, a baba nem!
Méretek:
BPD: 80,8 mm
OFD: 101,1 mm
TAD: 82,8 mm
APAD: 85,3 mm
FL: 60,3 mm
HC: 300,9 mm
AC: 264,1 mm.
Becsült súly 1724 gramm, 0 fokban érett lepény,
méhszáj C 3110. Doki szerint nem vészes, én azért egy kicsit aggódom, hogy kezd kinyílni. Remélem ez csak azt jelenti, hogy nem húzzuk a 40. hétig.
Szép napot minden Kismaminak!
De jó, hogy Zebra otthon van. Gondolom otthon is szigorú pihi lesz. A méhszáj már tényleg nem zárul össze. EGyedül annyi különbség lehet, ha más doki méri. Legalábbis amikor én kórházban voltam, akkor több doki is vizsgált, és mindegyik mást mondott.
Maja! Fiam júliusban volt 2 éves, és kb egy hónapja kezdte, hogy nagyon hisztizik. Nyávog mint egy kismacska, szóval szerintem érzik, hogy meg fog változni a helyzet. Próbálok úrrá lenni a helyzeten, néha kicsit kiakadok, de túl kell lendülni rajta. Ilyen éjszakáim nekem is voltak. Most már max 20 percet kell várnom, míg elalszik, aztán kijövök. Éjszaka rendszeresen átjár, de szép csendben befekszik mellénk, és már alszik is.
Az szuper! Vigyázzatok magatokra. Én is vasalást terveztem mára.
Zebrát üdvözlöm, remélem nem lesz semmi gond.
Igen, Zebra kórházban van, barnázott és ezért benn kellett maradnia.
:) Akkor a november Nálatok nagyon izgalmas lesz :D
Mi már kifestettük a szobát, azért is pakoltunk be mindent :)
mennem kellene mosni, meg takarítani.
Juhéééj, holnap 30 hetesek leszünk és látom is a KisHercegemet!!!! :D :)
Sziasztok!
Bebike: Jobbulást!
maja: Nálunk Panninál nem nagyon volt ez észrevehető, amit írsz, de ő inkább apás volt akkor már, meg most is az. Nellim viszont anyás, vele lehet nem lesz olyan egyszerű... Jó kis napod van :(
Gabica: A cigiről leszokás sajnos nemterhesen is eléggé hízlal. De ne foglalkozz vele, hisz annyira ügyes vagy, hogy le tudtad tenni, most ez a fontos :)
Zebrának mennek a drukkok továbbra is. Én se hallottam még olyat, hogy a méhszáj összezárul... Max nem nyílik tovább. Vagy ha nagyon korán kinyílik, akkor össze is tudják varrni, de az is más...
Szia!
Örülök, hogy már Te is jól bevásároltál :)))
Hát, rajtam nagyjából kitört a fészekrakás és szeretek előre felkészülni, így én kimostam és kivasaltam Ákos gönceit, ma fogom a szekrénykéjébe bepakolni és kész is vagyok :)
Én szeretek előre elkészülni a dolgokkal, így nem érhet váratlan meglepetés. Viszont, ha korainak érzed, várj még vele :)
Jó reggelt mindenkinek!
Visszatértünk Magyarországról! Jaj lányok úgy bevásároltam, hogy alig fértünk be a kocsiba. Rengeteg ruhát vettem, szerintem sok is lesz. Szerintetek mikor érdemes már kimosni a ruhákat és bepakolni a szekrénybe? Én még korainak tartom.
Sajnos visszaolvasni nem nagyon tudok, mert két hét azért hosszú idő.
maja: az én kisfiam is jobban anyás, de azért nem annyira vészes. Lefekvésnél egy öt percre oda kell feküdnöm mellé, aztán ő mondja, hogy most már menjek a helyemre. Inkább egy picit kényesebb és hisztisebb lett, de próbálom valamennyire kezelni a helyzetet.
bebike:Vigyázz Magadra, a tea az jó, főleg mézzel. A c vitamin is sokat segít.
Szia!
Amikor a tesómék megszülettek, én 20 hónapos voltam, már szobatiszta. Erre amikor hazajöttek a kórházból, ugye ikrek, így én kicsit háttérbe szorultam, és visszaszoktam a pelenkára. Féltékeny voltam :)
Biztos nálatok is esz féltékenység, de majd túl lesztek rajta.
Sziasztok!
Bebike! Én is úgy tudom, hogy nem zárul össze a méhszáj, ha már egyszer kinyílt.. De lehet, én tudom rosszul. Na, mindegy.
Köszönöm Szuniko, nagyon aranyos vagy :) Gyere sűrűbben, várunk szeretettel!
Gratula a 33. héthez :) Ügyesek vagytok :D
Petraa! Nyugi, nem lesz semmi baj! Ne idegeskedj... Idegsebészetre mész? Miskolcra? Én az OITI-ben dolgoztam, idegsebészeti osztályon, hidd el, a legprofibb orvosok az idegsebészek :)))
Ma pakolom be a szekrénybe az Én Ákosom rucijait és elkezdem összekészíteni, amit a kórházba kell vinnem. Úgyis hiányzik még egypár dolog.
Aztán takarítok és megyek, sétálok majd egy óriásit! Még szerintem Rékával tornázok is egyet...
Ja, Ritus! Privibe leírom, mennyit híztam... :D
Jobb reggelt!
Remélem mindenkinek jobb éjszakája és reggele volt, és jobb napja lesz mint nekem ma.
Kezdődött azzal, hogy tegnap a lányunk nem akart nélkülem elaludni. Én nem tudom mi van mostanság vele, de egyre anyásabb. Félek, hogy nagyon féltékeny lesz, ha majd megérkezik a kistesó. Kétgyerkőcös (ill. a leendőktől is) anyukáktól kérdezném, hogy nálatok is volt/van ilyen? Már mint, hogy pocakosság végére egyre anyásabb? Na tehát 10 után tudtam kijönni, akkor elkezdett pocak keményedni. Volt vagy 11 mire elaludtam. Aztán 1-2 óra között megint ébredtem arra, hogy nagy a buli a pocakba, majd fél4 körül a nagylány ordibált értem. 4 után jöttem ki, s utána megint beindult pocak. Nekem meg fél 6-kor kelnem kellett. Azt hiszem a gyerekeim edzetnek a közeljövőre. :( De a nappal sem kutya, ugyanis most voltam vérvételen, aztán gyors reggeli, hogy utána rohanhassak a lánnyal együtt a belgyógyra, hogy meg tudják nézni a reggeli után 2 órai cukorszintemet. Az éjszakai nemalvás után nem igazán hiányzik ez a rohangálós délelőtt.
Ja és teljesen kiakadtam a cukorterheléses kismamákon. Odamentem fél 7-re, mert egyrészt így ment a buszom, másrészt, hogy én lehessek az első. A következő valamikor háromnegyed után jött. Aztán megkérdezte, hogy cukorra jöttem-e, mert ha nem, akkor ő bemegy előttem. Akkor durrant egy kicsit az agyam. Valószínűleg azért mentem oda olyan korán, hogy majd magam elé engedjem az összes cukrosat. Hát mondtam, hogy igen. Végülis cukor miatt voltam ott olyan korán, csak nem oda, hanem a belgyógyászatra kell majd visszasietnem. Remélem a lányom nem fog semmi olyat produkálni ma, amit az elmúlt hetekben, hogy megmakacsolja magát az út kellős közepén, mert amennyit keményedik mostanság a pocak, nem fogom tudni hazáig cipelni. Még szerencse, hogy imád buszozni, csak mikor le kell szállni, csak akkor meg jön a sírás-rívás.
Jajj vigyázz magadra drága Bébikém!!! Tényleg kortyolgasd azt a forró teát. Már éjszaka én is azt hittem megfáztam, mert köhögtem, meg kicsit kapart a torkom, mire rájöttünk, olyan száraz benn a levegő, hogy amiatt van. Nagyon vigyázz ám,, és öltözz jól fel.
Látom neked is tartalmas lesz a napod!!! Húú a szülésfelkészítő biztosan nagyon érdekes lesz!!!
Szia Petra!
Tényleg ma vagyunk 33 hetesek. Azta mindenit, még 3 hét és akármikor jöhet a baba. Félelmetes :)
Biztos minden rendben lesz a dokinál, ne izgulj!
Én 10-re megyek az oviba, 1-re meg szülésfelkészítőre :)
Szép jó reggelt Kismamik!
Úgy érzem kicsit megfáztam :(
Most forró teát kortyolgatok, hátha jobb lesz.
Ja, és készülök az oviba :)
Jó reggelt csajok :)!!!
Szia szuniko már tényleg régen voltál, de jó, hogy újra velünk vagy. De jó egy hét és akkor neked is jön egy kis pihi :)!!! Hogy bírod a dolgokat???
Remélem csajok mindenki jól aludt!!! Én tűrhetően :). Nem is írtam, hogy tegnap voltam vérvételen, ma pedig megyek a gerincemmel az idegsebészhez, na ettől azért parázok rendesen :(. De remélem minden rendben lesz és elmondd mindent rendesen. Jajj izgulok 11-12 között kell mennem. SZORÍTSATOK!!!
Majd jövök a hírekkel, hogy a doki mit mondott!!! remélem csak jót.
Puszika csajok addig is mindenkinek!!!
Szebrácska hiányzol!!! :(
Bébikém ma vagyunk 33 hetesek!!! :)
Sziasztok!
Sajnos nagyon ritán tudok csak jönni, de már csak 1 hét és nálam is beköszön a szigorú pihenés ideje, örülök hogy nagyából mindenki jól van.
Zebra szurkolok hogy minden okés legyen, Kisgabica neked pedig gratulálok az esküvődhöz.... :)
További szép napot, igyekszem sürübben jönni....
szia Petrácska!
Nekem azt mondták, hogy a méhszáj nem zárulhat össze, ha már kicsit is nyitva van.
Bizony, holnap leszünk 33! :)
Sziasztok!
cSak beköszönök gyorsan, hogy vagytok?
Sába, pihend ki Magad minél jobban, kell majd az erő :)
Klauka, nekem is van már egy ideje, normális!
Gabica, ha nem vagyok túl indiszkrét, mennyi az a sok? :) Olyan szép kismama vagy amúgy! A lényeg tényleg az, hogy minden rendben legyen veletek!
Zebrának megy a drukk, kitartás, minden rendben lesz!
Sziasztok lányok :)!!! Ma sem voltam itt, de ma és holnap még itthon van a férjecském, utána 2 nap munka, így kihasználjuk az alkalmat :). Egész nap kinn voltunk, fenséges idő volt!!! Látom ma nem írtatok sokat, köszönöm szépen a köszöntéseket :)!!! Olyan aranyosak vagytok, hogy el sem tudom mondani. Minden csajszit imádok itt!!!
Bébike én is érzek egyre többször szurkálást, nyilallást stb, szerintem ezek már ilyen előjel félék, hát nem kellemes mit mondjak, és ez még hol van az igazi fájdalomhoz képest. Drága Bébikém holnap elérkezik a 33. hetünk :):):)!!!
Klauka nyugi, ez tényleg természetes. Már nekem is egyre nehezebb minden, és ahogy csillagocskánk is írta minden rendben van. Már kis töltött galambok (ahogy a férjem mondaná) vagyunk mindannyian, így egyre nehezebb lesz minden!!!
Csajok ma írt Zebrácskánk, sajnos van egy kis láza, de amúgy azt írta jól vannak. A méhszája összezárult, de a méhnyak még mindig lent van, és Kende még mindig medence végű.
A méhnyak, hogy lent van az nem tudom mit jelent. Reméljük minden rendben lesz most már velük. És hamar visszajön közénk!!!