2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Simán jó karácsonyi program:-)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá
Én se tudom kinek mutatják meg. Nekem a video is ilyen. Én csadorban nézném végig családi körben...
Na ő sem a lábam között volt. :)))
Csak folyamatosan mondta hogy mennyi van még, hogy kint van a fejecskéje stb..... Ez valahogy erőt adott nekem. :)))
Neki még az sem jutott eszébe hogy fényképezzen a szülőszobán.
Nekem simán végig nézte mindkét szülésemet a párom, sőt a másodiknál ő vágta el a köldökzsinórt úgy hogy ő nem parázik az ilyen dolgoktól. Sőt most sokkal izgatottabb még nálam is.
Folyamatosan kommunikál a lányával. :))
De tény hogy sokkal könnyebb a szülés ha fel tudsz rá lelkiekben készülni. Ezt saját magamon tapasztaltam.
Én csak 2 ilyen oldalt tudok...
Esetleg van több is???
írtam privit :)
jaj nagyon nehéz megállni olyan szuper ruhacsomagok is vannak a licitálós honlapokon h itt szenvedek h megvegyem e vagy ne :)))
Sziasztok!!
Jajj, már megint alig tudtam visszaolvasni!!!
Én is rajta vagyok az iwiw-en! :-) Aki szeretne ismerőseim táborát bővíteni, az írja meg priviben, és megkeresem! :-)))
Tota! Nekem is küldd el azt az oldalt légyszi! Kiváncsi vagyok! :-))
na hogy a férjemet nem lehetne rávenni arra h megnézze az is biztos :)) mondjuk ha nem mutatnak semmi rázósat akkor még talán :))
de egyébként igazad van és nem is azért nem nézem meg mert félek, egyelőre nem félek egyáltalán csak annyira hatnak most ezek rám, h nem tudom jó ötlet e ez most...
Sok várandós kismama fél a szüléstől, ami egy természetes dolog. De annak is természetes dolognak kell lenni, hogy a szülésre felkészülünk. Ahogy azt a távol-kelet gondolkodók tanítják: amit meg mersz nézni, attól már nem is félsz annyiraDr. Siklós Pál, szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvos a Szülés című filmben el is magyarázza, hogy azért is fontos tájékozódni, mert a felkészült kismama abból adódoan, hogy tudja, hogy történik vele és a magzatával, nem fél, vagyis könnyebben tud kikapcsolni, pihenni, relaxálni két méhösszehúzódás között. Ezáltal nem fárad ki. nem merül ki annyira, hogy képtelenné váljon a normál hüvelyi szülés befejezésére.
A Szülés című filmben 22 fejezet közül csak egyetlen egy szól konkrétan a kitolási szakaszról. Ha valakinek mégis nagyon nagy félelme lenne, akkor legfeljebb ezt átugorhatja, de a többi fontos folyamatot azért még megismerheti.
A szülés egy természetes folyamat, az élet egyik legszebb része, pillanata. nagyon sok függ attól, hogy a szülőnő, hogyan "programozza" be az agyába ezt az eseményt. Minél jobban tudja csökkenteni a félelmeit, a negatív gondolatait, annál szebben, pozitívabban fogja megélni az egyébként vitathatatlanul fájdalmas, de euforikusan gyönyörű születést. Ha az apukák is megértik a szülés alatt következő eseményeket és az ő félelemeik is lecsökkennek, akkor számukra is egy életre meghatározó élménnyé válik gyermekük születése.
A leendő apukáknak is nehezebb időt és energiát találni arra, hogy könyvek végigolvasásával felkészüljenek. Az a közös élmény, hogy a leendő szülők együtt néznek végig egy oktatófilmet, megkönnyíti ezt a felkészülést, és még jobban összekovácsolja a szülő-társakat.