2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Én is aludtam egyet! :-)))
Niky! Egy temetés mindig mindenkit megvisel...:-( Nagyon közeli rokon volt, vagy ismerős?
én február 3-án voltam legutobb orvosnál,mivel még teljesen zárt vagyok és minden oké a bébivel március 3-án megyek legközelebb.
akkor beszélük meg a ctg időpontokat+megnézi a belső varratomat ,hogy mennyit vékonyodot ,mert ha sokat akor bizony császár
Sziasztok!
Megjöttem kicsit megviselt ez a temetés:(
Nem nekem való már!
zsezse:
Én is Április 16-ra vagyok kiírva:)
Én már voltam CTG nekem tetszett főleg ahogy lehet hallani a baba szívhangját:)
Én is szundiztam egyet :) Olyan kómás vagyok ma.
Maja! Én aznap lépek a 35.hétbe, amikor az első CTG-m lesz. Ezek szerint az én dokim is korábban kezdi a vizsgálódást? :)
Az időzítést illetően 8 órakor laborban kezdek én is, majd 9 órára van időpontom a CTG-re, így lesz időm bőven nyugodtan enni-inni, sőt még a szülésnőt is megkereshetem,hogy akkor a doki után beszélgessünk egy kicsit, eddig csak telefonon jelentkeztem be hozzá.
Sziasztok!
Csak benéztem.
Lassan indulnom kell a dietetikushoz. :((
Remélem gyorsan végzek.
Én 28-án megyek dokihoz nekem majd csak akkor ad ctg-re időpontot.
Köszi a tanácsot!
Eszembe nem volt ilyen.Pedig még jól is fog esni,mert elötte leveszik a vért éhgyomorra.
Remélem jó emlékként élem meg és nem úgy,mint a diabetikus curvát:))
Nem baj az, mindenhol más a szokás! :-)
Próbálj előtte colát inni, vagy egy kis csokit enni. hogy ébren legyen Babóca!
Nekem egyszer úgy megrángatták a pocim,hogy felébredjen Lalám, hogy az nem esett valami jól...
Bekukkantottam én is!
Ma olyan semmilyen hangulatom van...Pedig süt a Napocska is! Délelőtt takarítottam, nagyon elfáradtam.
Nálunk a 36-dik héttől kell menni CTG-re. Mindjárt itt lesz! :-))
Plüss! Biztosan jól fog esni a Párodnak, ha bemész hozzá! :-))
Március 1-én én is megyek CTG-re és vérvételre.
Pedig 34-35hetes leszek.
Az én dokim mindig egy héttel hamarabb küld mindenre.
Örülök, hogy mindenkivel minden rendben!
Sorlyke! Biztos nem volt egyszerű otthagyni a kisfiad az oviban! :-( Remélem sikerül kideríteni, hogy mi lehet a baj!
Rbaba! Tényleg hihetetlen, hogy már jönnek a márciusi babák és hogy már mi is ctg meg ilyen dolgokról beszélgethetünk. Nekem még van addig majdnem 6 hetem, de tényleg mindjárt április. Remélem megnézik Grétit, én is kíváncsi vagyok, hogy hány gramm!
Plüss! örülök, hogy a férjeddel minden rendben van! Biztos örülni fog a meglepinek!
Kler! Köszönjük a fejtágítást! :-)
Andi! A fiam nekem is 36. héten jött. Remélem Zsezse kicsit tovább marad! Április 16-ban egyeztem meg vele. :-)
További szép napot!
Sziasztok!
Látom valakinek már kórházban van!Hát ez nemjo dolog,de biztonságosabb az orvosok kezei között!
Amugy ettől énis rettegek de remélem meguszom,most vagyok a 33 hétben.Ha belegondolok Balázsom a 36-ik héten érkezet!
Sziasztok!
Na pont ugyanezt akartam írni...
Mindenkinek szép napot!
sziasztok!
bandus örülök h a körülményekhez képest jól vagy ott bent :) pláne ha egyágyasban vagy azért az jobb ilyenkor.
plüss szuper h a férjed túlvan rajta és minden rendben van!! nagyon szorítok h a szövettan is jó legyen (de az lesz nyilván) biztos fog örülni a meglepi látogatásnak. :)
mindenki másnak is szép napot!!
CTG Vizsgálat:
Célja:
A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat). A magzat oxigénhiányos állapotában a méh összehúzódásakor többnyire a magzati szívfrekvencia átmeneti - vagy súlyosabb esetben tartós - lassulása figyelhető meg. Így a vizsgálat segítségével lényeges információk nyerhetők a magzat méhen belüli állapotáról.
Leírás:
A vizsgálat a szívműködést ultrahangos elven detektáló, az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselés anyaggal bekent vizsgálófej segítségével történik. Ezt a hason a terhes méh azon pontjára helyezik, ahol a magzat szívműködése a legjobban észlelhető. Ezzel egy időben egy másik vizsgálófej a méhizomzat összehúzódásait észleli.
A készülék érzékeli a magzat szívfrekvenciájának változásait, az esetleges méhtevékenységet, magzatmozgásokat, majd az eredményt papírszalagon grafikusan jeleníti meg. A vizsgálatot rutinszerűen többnyire a terhesség utolsó 4-5 hetében, általában hetente, indokolt esetben gyakrabban rendelik el. A szülés során, a vajúdás alatt gyakorlatilag folyamatosan ellenőrzik vele a magzat méhen belüli állapotát, oxigén-ellátottságát.
A vizsgálat közben a várandós nő ül, ritkábban fekszik.
Speciális CTG-vizsgálatok: A modern szülészetben már viszonylag ritkán végeznek ún. "terheléses" CTG-vizsgálatot, melynek során a méh keringését átmenetileg művi úton csökkentik (pl. a fizikai aktivitás fokozásával, méhtevékenység enyhe fokú beindításával), és eközben vizsgálják a magzati szívműködés változását, majd ebből következtetnek a magzat méhen belüli állapotának "tartalékaira".
Előkészítés:
Rutin CTG-ellenőrzést célszerű a magzat "aktív", erélyes magzatmozgásokkal jelzett ébrenléti állapotában végezni. Ezért az anyát megkérik, hogy szundikáló magzatát lehetőleg ébressze fel; mozogjon, egyen, beszéljen hozzá. A magzatok külső hangok hatására, a hasfal külső ingerlésével, simogatásával is felébreszthetők. Alvó, "lusta" fázisban lévő magzat esetén a vizsgálat többnyire nem ad kellő mennyiségű információt a kicsi állapotáról.
Veszélye:
Mind a magzat, mind az anya számára veszélytelen eljárás.
Fájdalom:
A vizsgálat nem jár fájdalommal.
Lelet:
A megrajzolt szalag alapján az orvos értékeli a szívfrekvencia méhtevékenységgel összefüggő, pillanatról-pillanatra létrejövő és periodikus változásait (gyorsulások, lassulások), illetve a tartós szívfrekvencia eltéréseket. Ennek alapján mondja ki, hogy a magzat oxigénellátása megfelelő-e
Milyen a ctg?
Mit csinálnak vagy mit csináltatok?
Szia rbaba!
Köszi, aranyos vagy! Talán neked is szarkoidózisod volt? Ha gondolod, akkor priviben...
Első CTG...hú, nálatok is fokozódik már a hangulat.:)
Sziasztok!
Sorlyke, szívszaggató lehetett ez az ovis jelenet.:(((( Lehet, hogy egy kicsit most ő is izgul a baba érkezése miatt, és szeretne otthon vigyázni a mamájára.:O)
Sucev, jobbulást a te párodnak is!
Férjem túlvan a műtéten, hívott az anesztes ismerősünk: így első körben szinte biztos, hogy csak jóindulatú elváltozásról van szó, de persze 100%-ot majd csak a szövettan mond 1,5 hét múlva.
Bár párom megtiltotta, hogy bemenjek meglátogatni..., de ma reggel amikor beszéltünk már nem volt olyan szigorú - én pedig rákérdeztem ennél az ismerősünknél, hogy veszélyes-e bemennem. Azt mondta, ha nem kell sokat utazgatnom, akkor rövid időre, egy puszi erejére végül is bemehetek majd délután.
Úgyhogy nem bírok magammal, muszáj meglátogatnom, de meglepi lesz.:O)
Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra, kórházi kis páciensek pedig pihizzenek sokat!;)
Sziasztok Lányok!
Csak kapkodom a fejem,hogy zajlanak az események. Láttam a márciusi fórumon,hogy már érkeznek a babák.
Ne izguljon aki már bent fekszik kórházban, oka van, hogy így döntött a doki és legalább "közeli" szemmel vagytok tartva.
Plüss, drukkolok a férjednek, sajnos tudom min megy keresztül, de ne aggódj nem lesz semmi baj.
Velünk minden rendben, Gréti szépen mocorog a pocimban, kíváncsian várom a jövő hétfői első CTG-t, két hete volt az utolsó UH-m, kíváncsi vagyok,hogy jövő héten csináltat-e a dokim a kórházban UH-t, nem bánnám, mert érdekel,hogy hogy fejlődik a pici lány, mennyit szedett magára.
Maja Emmája is szép husis már, úgy látszik ezek a lányok nagyon hízékonyak :-), bár az én esetemben le sem tagadhatnám,hogy az én lányom, hisz én sem vagyok egy csontkollekció :-)
Sziasztok!
Nbandus,milyen a kaja?Azt utálom a kórházban,hogy olyan durva az ágynemű,hogy dörzsöl.
Nálunk is az ember beteg megfázott.
Ezek a férfiak!!!!!!!:)
Nekem is kezd vacakolni a torkom de remélem,hogy nem lesz komoly baj.
Már két napja én sem alszom éjszaka valami sokat.