Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 áprilisi babák fórum

2011 áprilisi babák (beszélgetés)

8690. v.kler
2011. febr. 15. 17:13

Én is aludtam egyet! :-)))

Niky! Egy temetés mindig mindenkit megvisel...:-( Nagyon közeli rokon volt, vagy ismerős?

8689. maja300 (válaszként erre: 8685. - 48bf8c027e)
2011. febr. 15. 15:22
Rosszul vagyok ettől a szótól,hogy DIETETIKUS:(((
8688. andi-bebi (válaszként erre: 8685. - 48bf8c027e)
2011. febr. 15. 15:21

én február 3-án voltam legutobb orvosnál,mivel még teljesen zárt vagyok és minden oké a bébivel március 3-án megyek legközelebb.

akkor beszélük meg a ctg időpontokat+megnézi a belső varratomat ,hogy mennyit vékonyodot ,mert ha sokat akor bizony császár

8687. Niky86
2011. febr. 15. 15:02

Sziasztok!

Megjöttem kicsit megviselt ez a temetés:(

Nem nekem való már!

zsezse:

Én is Április 16-ra vagyok kiírva:)

Én már voltam CTG nekem tetszett főleg ahogy lehet hallani a baba szívhangját:)

8686. rbaba
2011. febr. 15. 14:49

Én is szundiztam egyet :) Olyan kómás vagyok ma.

Maja! Én aznap lépek a 35.hétbe, amikor az első CTG-m lesz. Ezek szerint az én dokim is korábban kezdi a vizsgálódást? :)

Az időzítést illetően 8 órakor laborban kezdek én is, majd 9 órára van időpontom a CTG-re, így lesz időm bőven nyugodtan enni-inni, sőt még a szülésnőt is megkereshetem,hogy akkor a doki után beszélgessünk egy kicsit, eddig csak telefonon jelentkeztem be hozzá.

2011. febr. 15. 14:43

Sziasztok!

Csak benéztem.

Lassan indulnom kell a dietetikushoz. :((

Remélem gyorsan végzek.

Én 28-án megyek dokihoz nekem majd csak akkor ad ctg-re időpontot.

8684. maja300 (válaszként erre: 8682. - Sorlyke)
2011. febr. 15. 14:36
nekem 7:45vérvétel,majd 8:15 CTG,majd dokim kenetvétel 9:00 még jó,hogy egy helyen van csak más emelet.
8683. maja300 (válaszként erre: 8681. - V.kler)
2011. febr. 15. 14:34

Köszi a tanácsot!

Eszembe nem volt ilyen.Pedig még jól is fog esni,mert elötte leveszik a vért éhgyomorra.

Remélem jó emlékként élem meg és nem úgy,mint a diabetikus curvát:))

8682. sorlyke
2011. febr. 15. 14:34
na aludtam 1orát:-)nálam ami szar lesz 10.50re kell mennem uh-ra és csak 1.30ra van nst idöpont..
8681. v.kler (válaszként erre: 8679. - Maja300)
2011. febr. 15. 14:29

Nem baj az, mindenhol más a szokás! :-)

Próbálj előtte colát inni, vagy egy kis csokit enni. hogy ébren legyen Babóca!

Nekem egyszer úgy megrángatták a pocim,hogy felébredjen Lalám, hogy az nem esett valami jól...

8680. v.kler
2011. febr. 15. 14:27

Bekukkantottam én is!

Ma olyan semmilyen hangulatom van...Pedig süt a Napocska is! Délelőtt takarítottam, nagyon elfáradtam.

Nálunk a 36-dik héttől kell menni CTG-re. Mindjárt itt lesz! :-))

Plüss! Biztosan jól fog esni a Párodnak, ha bemész hozzá! :-))

8679. maja300
2011. febr. 15. 14:24

Március 1-én én is megyek CTG-re és vérvételre.

Pedig 34-35hetes leszek.

Az én dokim mindig egy héttel hamarabb küld mindenre.

8678. zsezse88 (válaszként erre: 8677. - Andi-bebi)
2011. febr. 15. 14:22
Jó reggelt! :-) Most jön a váltás, én is lepihenek egy kicsit!
8677. andi-bebi
2011. febr. 15. 14:16
most ébredtem fel ,sikerült aludnom 1órát,
8676. andi-bebi (válaszként erre: 8675. - Zsezse88)
2011. febr. 15. 14:15
én április 5-re vagyok kiirva.szerintem elöbb meglesz a kiscsaj,de nembaj a 38hét után már jöhet csak addig maradjon a pocakban
8675. zsezse88
2011. febr. 15. 13:00

Örülök, hogy mindenkivel minden rendben!

Sorlyke! Biztos nem volt egyszerű otthagyni a kisfiad az oviban! :-( Remélem sikerül kideríteni, hogy mi lehet a baj!

Rbaba! Tényleg hihetetlen, hogy már jönnek a márciusi babák és hogy már mi is ctg meg ilyen dolgokról beszélgethetünk. Nekem még van addig majdnem 6 hetem, de tényleg mindjárt április. Remélem megnézik Grétit, én is kíváncsi vagyok, hogy hány gramm!

Plüss! örülök, hogy a férjeddel minden rendben van! Biztos örülni fog a meglepinek!

Kler! Köszönjük a fejtágítást! :-)

Andi! A fiam nekem is 36. héten jött. Remélem Zsezse kicsit tovább marad! Április 16-ban egyeztem meg vele. :-)

További szép napot!

8674. maja300 (válaszként erre: 8668. - V.kler)
2011. febr. 15. 12:58
Köszi!
8673. andi-bebi
2011. febr. 15. 12:50

Sziasztok!

Látom valakinek már kórházban van!Hát ez nemjo dolog,de biztonságosabb az orvosok kezei között!

Amugy ettől énis rettegek de remélem meguszom,most vagyok a 33 hétben.Ha belegondolok Balázsom a 36-ik héten érkezet!

8672. viliflora (válaszként erre: 8671. - Porvoo)
2011. febr. 15. 12:27

Sziasztok!

Na pont ugyanezt akartam írni...

Mindenkinek szép napot!

8671. porvoo
2011. febr. 15. 12:25

sziasztok!

bandus örülök h a körülményekhez képest jól vagy ott bent :) pláne ha egyágyasban vagy azért az jobb ilyenkor.

plüss szuper h a férjed túlvan rajta és minden rendben van!! nagyon szorítok h a szövettan is jó legyen (de az lesz nyilván) biztos fog örülni a meglepi látogatásnak. :)

mindenki másnak is szép napot!!

8670. sorlyke
2011. febr. 15. 11:56
én 36hetesen megyek elöször ctg-re majd márc 2án meg uh is lesz
8669. rbaba (válaszként erre: 8664. - Plüsstigris)
2011. febr. 15. 11:47
Jól teszed,hogy bemész hozzá, nagyon jól esik az az embernek. Persze a pasik főleg nem szeretik azt, ha "kiszolgáltatott" helyzetben látják őket még a közeli családtagjaik is, de a szíve mélyén biztos nagyon jól fog neki esni.
8668. v.kler
2011. febr. 15. 11:40

CTG Vizsgálat:

Célja:

A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat). A magzat oxigénhiányos állapotában a méh összehúzódásakor többnyire a magzati szívfrekvencia átmeneti - vagy súlyosabb esetben tartós - lassulása figyelhető meg. Így a vizsgálat segítségével lényeges információk nyerhetők a magzat méhen belüli állapotáról.

Leírás:

A vizsgálat a szívműködést ultrahangos elven detektáló, az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselés anyaggal bekent vizsgálófej segítségével történik. Ezt a hason a terhes méh azon pontjára helyezik, ahol a magzat szívműködése a legjobban észlelhető. Ezzel egy időben egy másik vizsgálófej a méhizomzat összehúzódásait észleli.

A készülék érzékeli a magzat szívfrekvenciájának változásait, az esetleges méhtevékenységet, magzatmozgásokat, majd az eredményt papírszalagon grafikusan jeleníti meg. A vizsgálatot rutinszerűen többnyire a terhesség utolsó 4-5 hetében, általában hetente, indokolt esetben gyakrabban rendelik el. A szülés során, a vajúdás alatt gyakorlatilag folyamatosan ellenőrzik vele a magzat méhen belüli állapotát, oxigén-ellátottságát.

A vizsgálat közben a várandós nő ül, ritkábban fekszik.

Speciális CTG-vizsgálatok: A modern szülészetben már viszonylag ritkán végeznek ún. "terheléses" CTG-vizsgálatot, melynek során a méh keringését átmenetileg művi úton csökkentik (pl. a fizikai aktivitás fokozásával, méhtevékenység enyhe fokú beindításával), és eközben vizsgálják a magzati szívműködés változását, majd ebből következtetnek a magzat méhen belüli állapotának "tartalékaira".

Előkészítés:

Rutin CTG-ellenőrzést célszerű a magzat "aktív", erélyes magzatmozgásokkal jelzett ébrenléti állapotában végezni. Ezért az anyát megkérik, hogy szundikáló magzatát lehetőleg ébressze fel; mozogjon, egyen, beszéljen hozzá. A magzatok külső hangok hatására, a hasfal külső ingerlésével, simogatásával is felébreszthetők. Alvó, "lusta" fázisban lévő magzat esetén a vizsgálat többnyire nem ad kellő mennyiségű információt a kicsi állapotáról.

Veszélye:

Mind a magzat, mind az anya számára veszélytelen eljárás.

Fájdalom:

A vizsgálat nem jár fájdalommal.

Lelet:

A megrajzolt szalag alapján az orvos értékeli a szívfrekvencia méhtevékenységgel összefüggő, pillanatról-pillanatra létrejövő és periodikus változásait (gyorsulások, lassulások), illetve a tartós szívfrekvencia eltéréseket. Ennek alapján mondja ki, hogy a magzat oxigénellátása megfelelő-e

8667. rbaba (válaszként erre: 8665. - Plüsstigris)
2011. febr. 15. 11:28
Mindjárt küldöm a privit...
8666. maja300
2011. febr. 15. 11:26

Milyen a ctg?

Mit csinálnak vagy mit csináltatok?

8665. plüsstigris (válaszként erre: 8663. - Rbaba)
2011. febr. 15. 11:22

Szia rbaba!

Köszi, aranyos vagy! Talán neked is szarkoidózisod volt? Ha gondolod, akkor priviben...

Első CTG...hú, nálatok is fokozódik már a hangulat.:)

2011. febr. 15. 11:17

Sziasztok!

Sorlyke, szívszaggató lehetett ez az ovis jelenet.:(((( Lehet, hogy egy kicsit most ő is izgul a baba érkezése miatt, és szeretne otthon vigyázni a mamájára.:O)

Sucev, jobbulást a te párodnak is!

Férjem túlvan a műtéten, hívott az anesztes ismerősünk: így első körben szinte biztos, hogy csak jóindulatú elváltozásról van szó, de persze 100%-ot majd csak a szövettan mond 1,5 hét múlva.

Bár párom megtiltotta, hogy bemenjek meglátogatni..., de ma reggel amikor beszéltünk már nem volt olyan szigorú - én pedig rákérdeztem ennél az ismerősünknél, hogy veszélyes-e bemennem. Azt mondta, ha nem kell sokat utazgatnom, akkor rövid időre, egy puszi erejére végül is bemehetek majd délután.

Úgyhogy nem bírok magammal, muszáj meglátogatnom, de meglepi lesz.:O)

Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra, kórházi kis páciensek pedig pihizzenek sokat!;)

8663. rbaba
2011. febr. 15. 11:13

Sziasztok Lányok!

Csak kapkodom a fejem,hogy zajlanak az események. Láttam a márciusi fórumon,hogy már érkeznek a babák.

Ne izguljon aki már bent fekszik kórházban, oka van, hogy így döntött a doki és legalább "közeli" szemmel vagytok tartva.

Plüss, drukkolok a férjednek, sajnos tudom min megy keresztül, de ne aggódj nem lesz semmi baj.

Velünk minden rendben, Gréti szépen mocorog a pocimban, kíváncsian várom a jövő hétfői első CTG-t, két hete volt az utolsó UH-m, kíváncsi vagyok,hogy jövő héten csináltat-e a dokim a kórházban UH-t, nem bánnám, mert érdekel,hogy hogy fejlődik a pici lány, mennyit szedett magára.

Maja Emmája is szép husis már, úgy látszik ezek a lányok nagyon hízékonyak :-), bár az én esetemben le sem tagadhatnám,hogy az én lányom, hisz én sem vagyok egy csontkollekció :-)

8662. nbandus
2011. febr. 15. 11:08
A reggeli 2db zsemle volt egy szelet sonkával :) Az ebédet alig várom :) Tetszik itt egyébként, jó szobám van tényleg, csak kezdek unatkozni...Nem bírom a pihenést, és ráadásul szétrobban a fejem, annyira fáj :( Na az alvás évek óta nekem is most volt a legrosszabb, gondolom ez természetes. Utoljára 10 évesen voltam kórházban...
8661. maja300
2011. febr. 15. 11:03

Sziasztok!

Nbandus,milyen a kaja?Azt utálom a kórházban,hogy olyan durva az ágynemű,hogy dörzsöl.

Nálunk is az ember beteg megfázott.

Ezek a férfiak!!!!!!!:)

Nekem is kezd vacakolni a torkom de remélem,hogy nem lesz komoly baj.

Már két napja én sem alszom éjszaka valami sokat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook