Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 áprilisi babák fórum

2011 áprilisi babák (beszélgetés)

10400. Csilluskam (válaszként erre: 10396. - Mary30)
2011. márc. 21. 15:24

Szia!

ugyan ott mérték a 32.hetest, mint most a 36. hetest?

mert két gép becslési aránya is eltérő lehet

én mindig az orvosomét hiszem el, mert egy hiperszuper 4D-s készülék,az sztk-s meg egy ezer éves rom :-S

10399. viliflora (válaszként erre: 10396. - Mary30)
2011. márc. 21. 15:08
Elképzelhető, hogy a lepényed miatt kevesebbet nő, de kérdezd meg a dokidat, azért van, hogy ilyenekre válaszoljon. És ne izgulj, se az érett lepény se a súlybecslés miatt. Inkább hívd fel a dokid vagy a védőnőd, ők a szakemberek mi nem.
10398. viliflora (válaszként erre: 10396. - Mary30)
2011. márc. 21. 15:01

A méhlepény érettségét ultrahangos vizsgálattal állapítják meg, az érettsége foka a lepény felszínén található meszes foltok nagyságál, minőségétől függ.

0 fokban érett méhlepény: sima magzati felszín, homogén szerkezet

I-es fokban érett méhlepény: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez

II-es fokban érett méhlepény: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak

III-as fokban érett méhlepény: érett lepény, "fészkes" mészlerakódások

10397. sorlyke (válaszként erre: 10396. - Mary30)
2011. márc. 21. 14:58

lepény!!

3: kiérett lepény, fészkes mészlerakódások

10396. mary30
2011. márc. 21. 14:55
Megjöttem az uh-ról, nem igazán értem mert 32hetesen volt 2220g ma vok 36 hetes és 2383g. a múlt héten azt mondta a doki nem gondolja hogy kicsi lenne a baba már csak a hasam méretéből se. 4hét alatt csak ennyit nőt volna? ja és a lepény 3fokban érett!azt nagyon nem tudom hogy az meddig jó? valaki erről tud valamit mondani?
10395. sorlyke (válaszként erre: 10394. - Csilluskam)
2011. márc. 21. 14:32
rendben mentetem a számot:-)
10394. Csilluskam (válaszként erre: 10393. - Sorlyke)
2011. márc. 21. 14:31

Szia!

irtam privit, meg csörgettelek is, irok este mi lett velünk :-(

10393. sorlyke (válaszként erre: 10387. - Csilluskam)
2011. márc. 21. 14:19
drukkolok!nekem hol fáj hol nem szoval tuti nem lesz semmi..
10392. ko.andrea
2011. márc. 21. 13:58

Sziasztok Kismamák!! :))

Bocsi hogy csak így rátok török!

Ha még valaki nem tudott volna dönteni babakocsi ügyben, szivesen segítek!!

Nekem 2009. novemberi babaám van, akkoriban vettünk egy Cam Combi System babakocsit, amit azóta sem bántam meg!!

A merev falú (autóba köthető) mózest 6 hónapig használtuk, nagyon vigyáztunk rá, a kisfiam is szerette, emelhető a háttámlája így ha már nézelődni akart meg tudtam emelni! Volt hogy éjjel nehezen ment az alvás, hát ebben el tudtam ringatni, van az alján két kihajtható ringató talpacska, nagyon hasznos kis dolog :)

Jó tágas elfért benne a bundazsák overállal és persze 2 réteg takaróval!Nyáron viszont a beépített szúnyogháló volt nagyon hasznos! :)

Közbe kaptunk egy Peg Perego Uno babakocsit, nagyon szép volt, átfordítható karos, bár szemből kissé nehéz volt irányítani, de hát miután a mózest kinőtte azt használtuk!

Hát szép volt, meg jó is addig, még most tél végére kinőtte hosszába, mivel a lábzsákja csak a lábtartó végéig ér, így eladtam!

Most kezdtük el újra használni a Cam kocsit a sportrészét eddig nem is vettem elő, pedig ebben még bőven élfér a hosszúra nőtt kisfiam :))!!

Szóval mindenkinek tudom ajánlani ezt a babakocsit, könnyű, jól irányítható, mert egybekaros, mindkét irányból tolható, teljesen vízszintesre dönthető a háttámlája, testvérfellépő is van rajta, bár ez nekünk nem kellett, mert a nagyobbik lánykám már 5 éves :), A lábzsákja is szuper, jól véd a szél ellen ezt most tapastaltam!! :) A hordija is jó tágas, téliesíthető, bár mi csak 1-2 alkalommal használtuk, mert gyerekülésünk van a kocsiba, de, jót aludt benne , úgyhogy biztos kényelmes volt! :))

Sajnos az ára akkoriba 130. 000ft volt, most olyan 119. 000 körül van újonan, használtan még nem találtam csak kétkarosat, mint a Combi family. Ezek olcsóbbak, de a legtöbb csak egy irányból tolható, ami ugye nem a legjobb, engem idegesít hogy nem látom, vagy hogy ő nem láthat engem, amúgy is nehéz irányítani egy kézzel, mert hát azért séta közben telefonálni is kell, meg ugye télen lefagy a kezünk, jó ha az egyik a zsebünkben melegszik, még a másikkal a kocsit toljuk. . . !

Ha bármi kérdésetek van nyugodtan írjatok!!

Van pár babakocsis tapasztalatom, így két gyerkőc után!! :))

Szeretném majd eladni a kocsinkat, de a sportrészét még jó lenne kihasználni, de hát most az anyagi helyzetünk miatt meg kellene vállni a szettől, csak addig nem tudom eladni, még nem találok ehez hasonló szupi egybekaros esernyőre csukható, csak sportkocsit!

Remélem tudtam valakinek segíteni! :))

Kellemes Babavárást!!

Jó hétvégét!

Andi

10391. andi-bebi (válaszként erre: 10390. - Csilluskam)
2011. márc. 21. 13:55

biztos nemlesz gond a babáddal,meg a sullya majd idekint tényleg gyarapodni fog!

Csak neidegeskedj,tudom könnyü ezt mondani de nemlesz veletek gond!

Már énis szivesen mennék szülni de még van 15 napom!

10390. Csilluskam (válaszként erre: 10389. - Andi-bebi)
2011. márc. 21. 13:37

Szia Andi!

Te sem vagy semmi...

Viktorom nekem is 36+4 naposan született(4500 g)vele sokáig benn voltunk,mert a cukra magas volt és 1 hétig inzulinozták

Most végig diétáztam a terhességemet, a GDM miatt is, meg a gyomorfekélyem miatt is, és ha valami baj lesz a picivel,akkor azt sose bocsájtom meg magamnak :-(

Ja és most járok 4,5 kg plussznál :-( ami ugye szintén nem egészséges, pedig nem tornáztam, meg pattogtam mint R. Réka, hanem végig feküdtem 6 hónapot

10389. andi-bebi (válaszként erre: 10387. - Csilluskam)
2011. márc. 21. 13:26
nyugi majd megnő az a baba idekint!és én 36 hétre szültem anno 2007-be Balázskámat!Igaz 3510 grammal!!!
10388. Csilluskam
2011. márc. 21. 13:08
Ja és a méhszájam -1 es...
10387. Csilluskam
2011. márc. 21. 13:07

Sziasztok!

Andi!gyönyörű a kiscsajod, gratula hozzá!!!

Sorlyke, drukkolok...!!!

Szerintem a Hold tömegvonzása okozza, ma reggel telefonáltam a dokimnak, hogy egész éjjel rendszertelen,de erős fájásaim voltak

17:00-re megyek nst-re, mondta vigyem a cuccom, mert a lepény is III. fokban érett, és ha Zalán nem hizott múlt hét óta akkor este SOS császár:-S

A gyerekeket is hazahoztam ma hamarabb iskolából, mert érzem, hogy már nem jövök ma haza :-(

viszont kicsit félek,mert az Aprólábú csak 2380 g, és ilyen pici babám sose volt.

Nem mellesleg tele van a szülőszoba is, de én még csak 36+1 hetes vagyok :-(

10386. andi-bebi
2011. márc. 21. 12:24

most látogatott meg egy barátnőm.

hát megállapitotta ,hogy az én pocakom még fentvan .és az arcom sincsen eltorzulva.

én azért bizom benne ,hogy Bogika nemsokára megszületik!!!

10385. sorlyke
2011. márc. 21. 11:52
köszi lányok de hol fel erösödik hol meg semmi...
10384. v.kler
2011. márc. 21. 11:15
Sorlkye! Nagyon drukkolok Nektek!!! :-)))
10383. Ancsa06
2011. márc. 21. 11:03

Sziasztok!

Én is rég jelentkeztem, de azért olvastalak benneteket. Ez a pár nap esős, borús idő teljesen lehangolt, semmihez nem volt kedvem, de ma végre újra süt a nap.

Nbandus, gratulálok a picihez.

Sorlyke hajrá, lehet, ma már babázol?

Én szombaton voltam nst-n uh-on, minden rendben, tegnap töltöttük a 37. hetet. Máté baba becsült súlya 3140 gr. A méhnyak kicsit megrövidült, illetve a külső méhszáj 1 ujjnyira nyitav, az értékem C:2100.

De ahogy látom, ezzel akár a 40. hétig is kihúzhatjuk.

10382. Gberni
2011. márc. 21. 10:29
Drukkolok Sorlyke!!!
10381. gicus83 (válaszként erre: 10376. - Sorlyke)
2011. márc. 21. 10:24
Megy a drukk!!!!
10380. rbaba
2011. márc. 21. 10:10

Sziasztok!

Én csak nemrég tértem észhez, az éjszaka 3-4-szer voltam kint pisilni, vagyis többször mint eddig. Megint nem kínzott a sav, úgyhogy pocaklakó szerintem lejjebb fészkelődött.

Többször érzek nyomást a szeméremcsont fölött, néha már mintha szúrna. Vajon ez a buksijának a helyezkedése miatt van?

Ráadásul nemrég reggeliztem és most Gréti örömködik odabent, mocorog rendesen. Viszont kemény rendesen a hasam, de ez már gyakran így van.

Holnap van a következő CTG-m és találkozóm a dokimmal. Már én is bekészítem a csomagjaimat a kocsiba,hátha...

Sorlyke-nek drukkolok, akár kezdhetné az ő bébikéje ezt a hetet :-)

10379. andi-bebi
2011. márc. 21. 08:24
szorittok érted ,hogy ez már a szülés jele legyen vigyázz magadra!
10378. heni7684 (válaszként erre: 10369. - Mary30)
2011. márc. 21. 08:24
én is a 36.ban kezdtem el
10377. heni7684 (válaszként erre: 10376. - Sorlyke)
2011. márc. 21. 08:23
Megy a drukk!!!
10376. sorlyke
2011. márc. 21. 08:16
Lányok kérek drukkot reggel ota fáj a hasam most elég erösen és aderekam is várom be áljon és indulhasak:-)ha van valami klerel üzenek!
10375. andi-bebi (válaszként erre: 10373. - Andi-bebi)
2011. márc. 21. 07:56
Bocsi csak 15 nap nem 16
10374. andi-bebi (válaszként erre: 10346. - Mary30)
2011. márc. 21. 07:54

Én mindkét fiamat nála szültem ,a kicsi mikor született már Tatabányán laktunk .

Itt nemismerek senkit bár biztos van néhány rendes orvos ,de én maradtam nála!Teljesen megvagyok elégedve vele.Meg különben már többet nemáll szándékomban szülni ugyhogy reméljük joélményekkel bucsuzunk egymástol szülés után.

10373. andi-bebi
2011. márc. 21. 07:51

Sziasztok!

Hát még 16 nap csütörtökön megyek az első Nst-re majd utánna az orvoshoz,remélem utoljára!

Akkor még lesz egy ultrahang ,meg tuti vizsgálat.

Jolvagyok,de már szertnék lessan tulleni rajta!

Mindenkinek szép napot kivánok!

10372. Gberni
2011. márc. 21. 07:50

Jo reggelt mindenkinek!

Tőlem - nektek:))!!!

Mielőtt Anya lettem...!

Mielőtt Anya lettem,

Főzhettem magamnak meleg ételt.

Ruháim nem voltak pecsétesek.

Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,

Addig aludtam, amíg akartam

És nem izgultam milyen későn fekszem le.

Minden nap megfésülködtem, és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,

Minden nap kitakarítottam.

Nem botlottam meg játékokban, és

nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem,

Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.

Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem,

Nem hányt le senki

Nem lettem kakis

Nem köptek le

Nem rágcsáltak meg

Nem pisiltek le

Vagy nem csipkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:

Gondolataimnak

Testemnek

Lelkemnek.

Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem,

Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa

Vagy beadja neki az injekciót.

Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva sem fakadtam

Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.

Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem,

Nem tartottam kezemben egy alvó babát, mert nem akartam letenni.

Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik

Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.

Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.

Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.

Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem,

Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül dobog.

Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.

Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.

Nem tudtam, hogy valami oly pici

Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem,

Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén

Minden tíz percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.

Nem ismertem a melegséget

Az örömöt

A szeretetet

A szívfájdalmat

A csodát vagy az Anyaság élvezetét.

Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt

Anya lettem.!!

10371. v.kler
2011. márc. 21. 07:00

Jó reggelt!

Mégegyszer köszönöm Mindenkinek a köszöntéseket! :-) Szülinap alkalából este levágtuk Lalám haját...most már igazi kis csibész lett! :-) Olyan ügyesen végig ülte, csak a végén unta meg. Na de ehhez az is kellett, hogy előtte látta, hogy az apjáét is vágtam! :-)

Mindenkinek csodás, szép napot kívánok! :-)))

PUSZI!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook