Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 áprilisi babák fórum

2011 áprilisi babák (beszélgetés)

10460. plüsstigris (válaszként erre: 10457. - Gicus83)
2011. márc. 22. 10:12

Én nem maga a szülés miatt aggódok, bár persze, ismeretlen terület számomra:)

Csak azt szeretném, ha a választott kórházamban, dokimnál, szülésznőmnél zajlana a szülés, nem pedig messze vidéken, jó ég tudja kinél, milyen körülmények között - és utána hogy tudunk vissza jönni Pestre (mert mindenképpen a saját kis baba-sarkába szeretném hazahozni a Picit).

Emiatt gondolkodok sokat a MIKOR kérdésen, és próbálok magamban okoskodni, hogy milyen mérések alapján hány hetesnek számíthatok, meg milyen fájdalmak mit jelenthetnek már.:O)

De lehet, hogy tényleg túlkomplikálom, és egyszerűen nem kéne már utazgatnom, és lazán rábízni a babára, hogy Ő mikor szeretne jönni, és mi akkor megyünk be a kórházba.:)

10459. Bar-bee81 (válaszként erre: 10448. - Zsezse88)
2011. márc. 22. 10:11

csinálj képet,akkor talán mi is +nézhetjük,hogy hol is az a pocak valójában?

az enyém nem akar se lejjebb menni,se kibújni. ma védőnő

csütörtök 3. nst.

szerintem még 4én megyek este magánra dokikámhoz,de akkor +mondom neki,hogy most már csináljon valamit,mert 8,5 évet vártunk rá 9hónapja a pocimba van de lassan már 10 !!!! hónapja. szóval már nagyon akarjuk a kezünkben tartani,persze ha +majd ordít,akkor visszakívánjuk a pocimba. :-D

10458. Bar-bee81
2011. márc. 22. 10:07
nekem is van 1 ismim akinek a vastag szemüvege miatt nem szülhetett. én is szemüveges vagyok,de dokim +se kérdezte,hogy mekkora dioptriát hordok vagy valami.
10457. gicus83 (válaszként erre: 10455. - Andi-bebi)
2011. márc. 22. 10:00

Én is hallottam olyanról aki a szem problémája miatt nem szülhetett simán!!

Tényleg ne aggódjatok,minden rendben lesz,és legyetek türelmesek az utolsó hetekben,napokban is!!!Úgyis jönnek amikor kell nekik!!:)

10456. 8398cf748e
2011. márc. 22. 09:57

Sziasztok! Gratula Sucev-nak jó egészséget és sok tejcsit!

Tegnap voltam az utolsó vérvételen ami már nem éhgyomros volt és ma megyek utoljára a védőnőhöz is.

Tegnap volt az első ctg-m és volt egy 30-40 közötti keményedésem. Babócám sokat mozgott és nem kellett ébresztgetni sem. Minden rendben egy hét múlva újra ctg és akkor megvizsgál a doki is. Akkora már betöltjük a 38. hetet.

Alig aludtam éjszaka fél négytől meg csak forgolódtam. Beindultak a keményedések is mert tegnap nagyon aktív volt babóca.

Ahogy olvasom már többen vagyunk akik azért várják a végét a pocakosságnak. Ezek a legnehezebb napok meg már kíváncsiak vagyunk hogy milyen a kis jövevény. Kitartást kívánok mindenkinek!!!

10455. andi-bebi (válaszként erre: 10453. - Pamoabf.sze)
2011. márc. 22. 09:48

érdekes amit irtál mert nekem volt ismerősöm aki a szeme gyengesége miatt nemszülhetett simán csak császárral.

Amugy szerintem feleslegesen aggodsz ,nemlesz semmi gond .Tudom könnyen beszél az aki nem az elsőt szüli,de szerintem nektek azért nemkell aggodni mert nemtudjátok mivár rátok!

2011. márc. 22. 09:46
Még egy kérdés lányok: ha ma kezdem a 36. hetet ,akkor elvileg mától ihatom a málnalevél teát? Lehet ízesíteni?
2011. márc. 22. 09:40

Sziasztok lányok!!

Itt minden rendben velünk! Tegnap megjártam a szemészetet a nőgyógyász tanácsára, bár a szemész szerint szemészeti oka nem szokott lenni a császárnak. Mondtam neki,hogy Hál' Istennek mert én nagyon örültem,hogy a méhlepényem a helyére ment és megpróbálhatom megszülni a kis drágámat :)

Plüss: én is ugyanilyen aggódós lettem mostanában. :) Nagyon félek mindentől :) Szintén első baba :) Bevallom tudadtlan vagyok még :) sok mindent nem tudok :)

Holnap kell mennem utoljára a központi védőnőhöz a 4. pecsétért, meg a 32. hetes vérvétel eredményért.

Csütörtökön pedig az orvoshoz megyünk.

Én még NST időpontot nem tudok :) pedig már úgy mennék :) Mi ma kezdjük a 36. hetet :)

Szép napot mindenkinek! :)

10452. andi-bebi
2011. márc. 22. 09:15

joreggelt mindenkinek!

most jöttem haza a védőnőtől ,minden oké nálam vizelet,vérnyomás,suly!

Itt gyönyörü az idő kicsit takarittok aztán kimegyek vettem virágokat beakarom ültetni ökett ládába.

10451. mary30
2011. márc. 22. 09:13
megjöttem a védőnőtől,annyit mondott hogyha nincs ráírva a papírra hogy meszesedik a lepény akkor jó és hogy előbb meglesz a baba a kiírtnál,majd a doki megmondja holnap. az áramlás az jó volt tegnap!
10450. plüsstigris (válaszként erre: 10449. - Zsezse88)
2011. márc. 22. 09:09

Ez aranyos.:) OK, majd szólok.:)

Úgy tervezem, hogy jövő hét közepén meglátom, hogy érzem magam, és mindenképpen felhívom a dokimat, ő mit mond. (Bár...őt eddig sem izgatta, hogy a genetikus szerint jóval idősebb a baba, ő továbbra is május 4-el (!) számol, sőt a papírjaimra mindig mínusz 1 hetet ír, tehát azon a héten, amikor a 31-et kezdtem, ő még 30-at ír - szóval, azt hiszem, ő nem fog olyasmit mondani nekem, hogy már most bármikor lehet bármi - de azért felhívom.)

10449. zsezse88 (válaszként erre: 10447. - Plüsstigris)
2011. márc. 22. 08:57
Én is nagyon gondolkodok egy utazáson. Mi március 31-én mennénk Kaposvárra. Addigra mi is 36 hetesek leszünk. A fiam a 36. héten jött. Tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy ez most is így lesz. Tényleg nagyon vacilálok. Légyszi majd szólj hogy döntöttél, hátha az én döntésem is megkönnyíted! :-)
10448. zsezse88
2011. márc. 22. 08:52

Sziasztok!

Tegnap megvettük a pelenkázóra a feltétet, úgyhogy most már tényleg csak Zsezse hiányzik! :-) Elég sok helyen voltunk és mindenki azt mondja, hogy lejjebb ment a hasam. Eddig nem vettem észre, de most hogy mondják...tényleg megint kapok levegőt, meg nem ég a gyomrom. Nem túl korai ez 35 hetesen? vagy ez olyan mint a nyákdúgó, lehet, hogy még hetek vannak vissza? Most én is kicsit aggódós lettem, ahogy közeledik a szülés... Egyébként egyre nehezebben viselem, őszintén szólva nem bánnám, ha 1-2 héttel előbb kibújna a kisasszony.

Sorlyke! Várjuk a fejleményeket!

Szép napot mindenkinek!

2011. márc. 22. 08:39

Gratulálok Sucevnek, sok boldogságot a Picihez, aki nem is lett olyan picike.:)

Mindenkinek drukkolok, aki már a "végét járja".

Én most kezdem a 34-35. hetet, de már 1 hete nem alszok rendesen, egész éjjel szülés-baba-terhesség témakörben álmodok, pedig napközben egész normálisan viselkedek.:)

Viszont este jobban érzem a menzi-szerű enyhe hasfájásokat, és a medencecsontjaim fájdogálását.

A minap valószínűleg "elhagytam" egy kis darab nyákdugót, de szülésznő szerint ez még semmit sem jelent. Azt mondta - mint mindenki más- hogy tutira fel fogom ismerni, ha itt a szülés ideje, de nem kell hívogatnom senkit: ha legalább 60 másodpercesek a fájások, akkor irány a kórház, ott az ügyeletes doki megvizsgál és szükség esetén riasztja a dokit és őt.

Voltunk szülőszoba látogatáson: megnyugtató volt. Külön kis "hotel-szoba", ami vajúdó és szülőszoba egyben, tökre lenyugtatott a tudat, hogy ott leszünk, elszeparálva, családiasan.:O)

Tudom, az én kiírt időpontom (ápr. 28) még nagyon messze van, de a legutóbbi mérés szerint is +3 hétben van a baba, szóval, nem tudom, néha azt érzem: bármikor jöhet (első baba, szóval végül is nincs semmilyen alapon, amely szerint tudhatnék bármit is:)

Ápr. 1-jén utaznánk le vidékre, anyukámékhoz, csak 4-én jönnénk vissza, mert másnap lesz az első CTG-m.

Most vacillálok, hogy elinduljunk-e egyáltalán. Akkor már 36 hetes leszek.:O

Most ilyen aggódó Plüss lettem, úgy látszik.

Szép napot mindenkinek!:)

10446. gicus83
2011. márc. 22. 08:34

Sziasztok!!!

Hatalmas gratula Sucevnek!!!Sok Boldogságot nekik!!!!

Lassan nem marad baba Áprilisra:)))

Sorlyke: Mindennap gondolok rád,hogy vajon ma lesz e nagy nap!!!

10445. KLIKLUS
2011. márc. 22. 08:29

Sucev:Gratulálunk!!!!!!

Mi megvagyunk,bár egyre nehezebben mozgok.

Ha sokat kell mennem másnap alig tudok közlekedni.

Tegnap voltam dokinál,minden oké, a 34.héten 2290g a pici.Még egyszer mennem kell majd a dokimhoz a 38.héten,ha megérjük egyben:).Nst a jövő héttől,apa április 20-a körül jön haza..:))

10444. Gberni
2011. márc. 22. 07:38

Sziasztok jo reggelt mindenkinek!

Nagy gratula Sucsevnek és a picurnak!

Egy napon van a szülinapunk Alexáddal:-)!

Jó egészséget kívánok nektek!!!

10443. rbaba
2011. márc. 22. 07:24

Sziasztok!

Gyorsan beköszönök, mert indulunk be a klinikára a heti esedékes CTG-re, a héten már van a dokim, úgyhogy remélem UH is lesz, mert kíváncsi vagyok mennyit nőtt Gréti, no meg arra,hogy nyílt-e tovább a méhszáj.

Hajnalba még az ágyban fájdogált a derekam és a pocim alja, de a zuhanyzástól elmúlt, kíváncsi vagyok a gép mutat-e valamit majd erre vonatkozóan.

Jelentkezem ha hazaértünk.

10442. kyra1978
2011. márc. 22. 07:19
Nagy gratula Sucevnek Alexához és boldog babázást! Tényleg jól meglepett minket! :))) Mindenkinek kitartást az utolsó hetekhez! Mi ma kezdjük a 37. hetet, csütörtökön megyünk uh-ra és az első nst-re, egyre izgibb. :D
10441. maja300
2011. márc. 22. 07:18

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes napot!

Én is ma megyek CTG-re,azt nem tudom,hogy vizsgálat lesz-e a dokinál de majd jelentkezem.

Kitartás mindenkinek már tényleg nincs sok hátra.

10440. maja300 (válaszként erre: 10429. - Hangucita)
2011. márc. 22. 07:16

Gratulálok!

Kellemes problémamentes terhességet!

10439. viliflora (válaszként erre: 10438. - Ylush)
2011. márc. 22. 07:15

Az is szép nagy:-)))

Köszi hogy írtál nekünk!

Szp napot mindenkinek!

10438. Ylush
2011. márc. 22. 07:09

Most néztem csak, hogy felcseréltem a számokat... :DD Igen, igen, 3580 grammal született Alexa... :D Bocsi mindenkitől! :)

Mondjuk valóban mindegy, a lényeg, hogy minden rendben van velük! :)

10437. sorlyke (válaszként erre: 10436. - V.kler)
2011. márc. 22. 07:03
az semmi most irt tesom sms kéredzi görcsölök-e?mondom tegnap egész nap most meg éjjel miért?erre irja mert ö neki is görcsöl a hasa(nem terhes)és mikor a nagy fiam szültem ö is ugy görcsölt mint én azt irja szülni fogok hurrá:-)én annyit nevetek most:-)
10436. v.kler (válaszként erre: 10434. - Sorlyke)
2011. márc. 22. 06:39
Hát igen, ahogy a nalód címe is mondja: alura, akire mindig is vágytál! Kitarás, már nincs sok hátra! Utólag ezek a nehéz napok is szép emlékké fognak válni!! :-)
10435. v.kler (válaszként erre: 10433. - Mary30)
2011. márc. 22. 06:38

Szia!

Majd írd meg, hogy mit mondott a védőnő!

10434. sorlyke (válaszként erre: 10431. - V.kler)
2011. márc. 22. 06:37
irok majd sms-t ha ugy van..nagyon kivi leszek meg vizsgál e a dokim...ezért a kislányért tényleg meg szenvedek rendesen de nem bánom mert tudom meg éri...:-)
10433. mary30
2011. márc. 22. 06:36
kösz a tegnapi magyarázatot a lepényről ma megyek védőnőhöz talán majd többet tudok.ha nem akkor holnap úgy is doki.
10432. mary30
2011. márc. 22. 06:33

sziasztok!

Gratulálok sucevnek sok boldogságot kívánok nekik, jó egészséget sok tejcit!:-)

10431. v.kler
2011. márc. 22. 06:33

Sziasztok!!

Írtam 1 sms-t még tegnap Sucevnek, válaszolt is rá, mindketten jól vannak! Bár Ő azt írta, hogy 3580 gr Alexa, de ez a lényegen nem változtat! :-)

Hát igen, itt szurkolunk Sorlkyének, hogy mikor szül, Vera meg itt titokban hip-hopp megszül! :-)))

Hangucita! Én természetesen emlékszem rád! HATALMAS GARTULA!!!! Nagyon vigyázz magatokra!!!! :-)))

Sorlyke! Gondolok rád ma is!! Majd jelezd hogy mi volt a dokinál!!!!

Én ma megyek Lalámmal a 2 éves tanácsadásra, aztán itthon sem fogok unatkozni...

Nagyon szép napot Mindenkinek!!! Vigyázzatok magatokra!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook