2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Ma pörköltet főzök, mindjárt hazaér a férjem a munkából, vesz hazafelé husit, aztán nekiállok.
El kell mennem holnap a varrónőhöz, mert 2 fekete szoknyám is van, de egyik sem jön rám. :-(
Ki kell engedni az oldalából, kedden kell felhúznom, ugyanis képzeljétek, annyira aranyosak a munkahelyemen, kedden lesz a karácsonyi "party" egy ebéd lesz a cégnek (40-en vagyunk összesen, a mi laborunkban 6-an, de + egy másik labor + az irodások), szóval megyek én is (Lucával), tavaly is jó volt. Remélem keddre meggyógyulok.
Milye szép motívumai vannak! Szép ajándék.
Nálunk minden év ugyanaz. Mi kapunk egy üveg piát karácsonyra a sógornőméktől. (Egyszer egy papír zsebkendő tartó kaptunk). Kb 1000-1500 Ft.
Mi meg nekik is veszünk normális ajándékot, ezt úgy értem, hogy parfümöt, egy pulóvert, könyvet + a 2 gyereküknek, kb. 6-7000 Ft-ért.
És ez így megy 11 éve, amióta megszületett a nagyobbik gyerekük. Ők meg kettőnknek nem tudnak venni semmit, mert bocsi, ez csak az én véleményem, de egy nőnek talán nem is illik piát venni (sosem ittam alkoholt, nem szeretem), meg amúgy is a pia szülinapra, névnapra való, nem karácsonyra.
Hát nem semmi. Van pofájuk.
Erről csak annyit, hogy mi tavaly sógornőméknek gyönyörű, egyedi, névre szóló pálinka-kínálót vettünk, mi meg kaptunk egy órát a 100 Ft-os boltból. Mindjárt teszek fel egy képet a kínálóról.
HOSSZÚ LESZ!
Képzeljétek, apósom csütörtökön lesz 60 éves.
A férjemnek másfél hónapja volt a születésnapja, még csak fel sem hívta a fiát (csak anyósom köszöntötte meg), de ajándékot egyáltalán nem kapott, mert jól élnek, na nem azért.
És a férjem 30.! születésnapjára (4 éve volt) el sem jöttek, pedig meghívtam őket, készültem kajával, tortával, és el sem jöttek! (csak a sógornőmék).
És most se kapott semmit.
Erre anyósomnak van képe felhívni minket, hogy apunak most lesz kerek születésnapja (mintha nem tudnánk), és ezt most nem lehet visszaadni, de ilyen tök nyálasan mondta, szóval, hogy valami nagy ajándékot kéne venni.
Amúgy ezt eljátszották 7 éve karácsonykor egyszer.
Ők vidéken laknak (akkor még a férjem is velük, mert ugye 6 éve vagyunk házasok). És bizony ez a szerencséjük, mert így nem volt még jogom beleszólni a dologba. Szóval beküldte anyósom a férjemet Pécsre, hogy vegyen az apjának egy lábfürdetős masszírozós cuccot, de nem akármilyet ám! Hiperszuper legyen, na került is 12.000 Ft-ba, ami 7 éve azért nem rossz ár, na mindegy, és megbeszélték, hogy 3 felé osztják a húgával.
És adnak a férjemnek 4-4 ezer Ft-ot.
Igen ám, de amikor fizetni kellett a sógornőm elkezdett nyivákolni, hogy nekik így meg úgy nincs pénzük. Ja, amikor megbeszélték 1 héttel azelőtt, akkor még volt? Szemét ember az ilyen, nem?
Na, de a legdurvább, hogy anyósom sem fizette ki, úgyhogy jól kicsesztek a férjemmel, ő meg persze sosem szól az anyjának, minden úgy jó, ahogy az mondja.
Na, ezért nem szeretem anyósomékat (mert 5 ezer ilyen hasonló miatt), mert örökké hülyét csinálnak a férjemből, mert hagyja magát, de csak nekik, nekem nem ám!
Nem papucs ám a férjem, velem akkora szája van, mint a fene!
Hát vegyen neki anyósom, amit akar b... meg, nekünk nincs annyi pénzünk. Itt a gyerek, akire költeni kell. Amúgy vettem már apósomnak egy pulóvert, 4000 Ft volt, az éppen elég, ők semmit nem vettek a fiúknak.
Gondoltam, sütök neki még egy túrótortát, mert azt nagyon szereti, de a lóf....t, nem sütök.
Bocsi a csúnya beszédért.
Na, most lecsillapodtam kicsit. :-D
Isten éltesse az ünnepelteket!
Bettus: Ha Anna is anyatejes lenne, akkor én sem kezdeném még. Szóval igazad van.
Ági!
Boldog szülinapot (még egyszer). :-)
Judy!
Boldog névnapot (feltéve, ha nem júliusban tartod). :-)
Rebi!
Láttam az iwiwen a hintátokat, nagyon édes benne Adrián!
A miénkben szerintem nem fekszik ennyire Luca, inkább ül. :-(
Én ha tudok szoptatni 6 hónapos koráig (remélem így lesz), akkor semmit nem szeretnék neki adni, még teát se addig.
Ha kell a tápszer előbb, akkor amellett lehet, hogy már előbb elkezdem a hozzátáplálást.
De tejcsi mellett nem szeretném.
Mecsek teát a hasára?
Napi egyszer fejek (reggel), de volt, hogy kimaradt 1-1 nap az utóbbi hetekben.
Csak 1 rekeszes a fagyasztónk, és már nem fér be több (mert van benne fagyasztott cukorborsó is), anyumnál is van 4-5 pohár (neki van egy rendes 7 vagy 8 fiókos fagyasztószekrénye), de neki is tele van, mert a papám vág csirkét, tyúkot (nem ő vágja el a nyakát), meg a disznóvágásos dolgok is anyu fagyasztójába mennek, szóval nem nagyon van neki hely.
Hú, nekünk szerencsénk van. A nagypapám kertjében (Szőlőjében)van 2 féle barackfa, 2 féle almafa, 2 féle szilvafa + körte, kajcsi, van szeder is, most nem is jut eszembe még mi van, és persze a sok zöldség. A paradicsomja isteni.
Úgyhogy én nem panaszkodhatom. Nagyon jó lesz a kis dédunokájájnak. :-)
És műveli ám ezerrel, pedig 72 éves! :-)
Szia Lorenda! Szia Szandi!
Behozom a lányt, aztán visszaolvasok.
Jaja,már kéne,de a friss képeken is olyan,mint a régebbin.Azért majd szemezgetek!
ÚTÁLOM A SZELET!!!!
Sziasztok!
Képzeljétek, este ugye írtam, hogy mennyire fáj a kis hasa Lucának, ordított ezerrel, amíg maszíroztam jó volt, aztán amikor abbahagytam újrakezdtem. Tudjátok, elég nyugodt baba, nem igazán sírós, úgyhogy gondoltam, hogy nagy baj lehet.
Volt még egy peluscsere 11-kor, lefekvés előtt, és képzeljétek, ilyen kocsonyás, nyúlós, (bocsi, de mint a takony) volt a széklete, nagyon megijedtem, aztán megnyugvásképpen adtam még neki cicit, de 1 perc alatt bealudt rajta, letettem és aludt is szegény.
Erre a reggeli pelusban is ilyen kocsonyás kaki volt, gyorsan hívtam a védőnőt, és mondta, hogy valószínűleg tőlem kapta el a betegséget, ez ilyen hurutos valami neki.
Most nem sírt még úgy, mint tegnap este, de annyira sajnálom szegényt.
Akkor lehet, hogy mégis ihatom a Laktoherbet.
Most kitettem az erkélyre levegőzni a babakocsiban, mert nem merek ilyen hidegben kimenni, mert még jobban megfázom. Pedig el kéne mennem a postára.
Na, behozom, mert már 25 perce kint van.
Az jó :)
Előfordul hogy megáll a babák fejlődése kis időre, sztem nincs gond, ne aggódj. Ameddig nem sír folyton hogy éhes, addig nincs baj.
szandi tettem fel iwiwre képet,majd nézd meg.rég láttam Nóra babáról képet,teszel majd fel?
Ma se lesz séta,megint orkán:S megörülök ettől a bezártságtól...