2010 októberi babák (beszélgetés)
na nekem így sem lesz már:-))
fél dinnye lecsúszott:-))
volt hát! :)
szívem szerint ennék még, de akkor éjjel nincs alvás.
panini volt dinnye evés? nálunk igen:-)
mano hogy vagy?? sok mindent vettél?
mi is jól vagyunk.
miket kapott a fiatalúr? :)
Hú lányok most akartam ideülni még egy kicsit beszélgetni.
Azonban itt a vihar szele.....
Már a szele is kemény, hamarosan itt is a vihar.
Felétek volt/van vihar?
Sziaaa :)
Nem volt itt senki, úgyhogy volt időm :)
Köszike jól vagyunk, bár ma valahogy úgy tűnik, hogy egész nap keményedek...
Voltam ma hugival shoppingolni, és bővült a kisfickó ruhatára végre egy kicsit :)))
Ti hogy vagytok?
te szegény, nem semmire vállalkoztál :)
hogy vagytok?
Sziasztok :)
Nem semmi mennyiséget termeltetek két nap alatt, már vagy 2 órája csak olvasok visszafele... :-S
A császárosok sokkal kevésbé és általában rövidebb ideig véreznek, mert kitakarítják a méhet. Míg hüvelyi szülésnél sokkal intenzívebb és tovább tarthat a vérzés.
Nekem kb 2-3 napig volt kicsit erősebb, de nem volt vészes. Aztán még 1 hét sem telt el szinte és már nem is véreztem....
Köszi a kimerítő választ!
Tanulságos!
A szülés után a méh közel 1 kg, hossza 16-18 cm, míg szülés előtti súlya kb. 50 g volt, hossza 6-8 cm. Vagyis a gyermekágyi időszak elején még köldökmagasságnál végződik, míg annak végére a szeméremcsontig húzódik vissza. (A rendszeres, igény szerinti szoptatás elősegíti a méh regenerálódását, mert a szoptatás során felszabaduló oxitocin hormon fokozza az összehúzódást.)
Nem csak a mérete változik óriásit. Bezárul a méhszáj, begyógyulnak a sebek, és távoznia kell a váladéknak is. Ez utóbbi az első hat hét jellegzetessége, a gyermekágyi folyásnak is nevezett lochia (görög szó, jelentése: szüléshez tartozó).
A lochia, akár a menstruáció, egyénenként, sőt, szülésenként eltérő lehet. Általában elmondhatjuk, hogy a korai gyermekágyban (kb. a szülést követő első héten) a menstruációnál erősebb vérzést jelent. Ezekben az első napokban - a lepény tapadási helyén lévő tenyérnyi seb gyógyulása miatt - még tartalmazhat apró véralvadékot. Szagtalan, színe kezdetben bordós-pirosas, majd barnás, végül világos színű lesz. Mennyisége is egyre csökken, míg a hatodik hét végére megszűnik.
Gyulladásra, problémára utalhat, ha a gyermekágyi folyás darabos, színe a friss vérre hasonlít (élénk piros), bűzös, darabos, mennyisége fokozatos csökkenés helyett újra nő. (Amennyiben ezt tapasztaljuk, keressük fel orvosunkat, kérjük ki a tanácsát, ő tudja megmondani, esetünkben mi fér bele a "normális" kategóriába.)
óó ez is klassz kis program lesz:-)
ez lesz az utolsó házassági évforduló amit kettesben töltötök.
nem feltétlenül fogunk 6 hétig vérezni.
általában 10-14 nap vérzés után barnázás majd sárgás folyás lesz.
mindig el szoktunk menni valahova (kicsit távolabbra), de idén ezt nem vállalom be.
szerintem elmegyünk valahova vacsizni, este meg filmezünk majd egy jót összebújva :)
köszi :)))
a harmadik.
óóóóóóóó hanyadik?
előre is boldog házassági évfordulót!!!!!!!!!!!!!!!
hát 11 oldal beletelik vagy 20 percbe az tuti.
főleg ha még itt termelünk még közben :)