2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Visszatértem. Elmentem háziorvoshoz, eléggé kiakasztott az asszisztense, konkrétan majdnem elbőgtem magam a váróban.
Annyi a történet, hogy látta akezemben a kiskönyvet, és kérzdezte, hogy azt hoztam-e, én meg mondtam, hogy igen, és kérdezném, kell-e már az EKG. Nem válaszolt semmit, majd kiviharzott újra a rendelőből, bevitt engem a másikba, hogy akkor megcsinálja az EKG-t, de 12 hetes kor előtt nem szokták...Mondtam neki, hogy most vagyok a 12. hétben, na de megijedtem, és kérdeztem, hogy miért, árthat a babának, mert ha igen, visszajövök 1 vagy 2 hét múlva. Azt mondta, hogy nem, na de ilyenkor még bármikor elvetélhetek. Mert hogy ő két hónapja vetélt el (negyven fölött van már) a 12. hétben. És úgy mondta nekem a magáét, az volt a lényege, hogy én nehogy azt higyjem már, hogy én nem vetélhetek el, meg különben is, ő nem kímélte magát, itt dolgozott, tologatta a bútorokat otthon, stb. Ennek meg az volt a mondanivalója, hogy én bezzeg otthon b&szom a rezet, és hogy kikímélem magam, pedig nincs is rá okom. És így tovább, hogy majd csak akkor legyek biztos benne, hogy minden oké, ha már felsírt. Nagyon szarul esett, mert ma amúgy is elég sírós napom van, rohadt érzékeny vagyok lelkileg. Pont ma mondta anyukám, hogy neki milyen rossz, hogy kérdezgetik tőle az emberek, lesz-e már nálunk baba, ő meg mindig azt mondja, nem tud róla, és mikor mondjuk már el, és mondtam is neki, hogy majd csak a jövőheti uh után, ha minden rendben van. Basszus, van annyi eszem, hogy magamtól is tudjam, mi merre hány méter, és akkor még egy ilyet hallgassak is végig. Rohadt szarul esett ez most a lelkemnek. :-(
Sziasztok!
Tegnap egyáltalán nem voltam itt, és alig győztem visszaolvasni, amikről lemaradtam. Nevek, pelus, hajfestés, kávé, kóla, nálunk is téma. Sztem minden babát várónál. ;)
Tegnap annyira rosszul voltam, amennyire egész terhesség alatt még nem. Pedig már a 14. hétben vagyok, azt hittem, mostanra talán enyhülnek a rosszullétek, de sajnos nálam maradt minden. Sőt! Én még csak tegnap kezdtem el rókázni! Ma is volt egy kicsi,és tök kivagyok. Annyira legyengít. És ami a legrosszabb, h nem is kívánok most semmi kaját.. Fúúújjj, ezt hogy élem túl?... Tök kivan a gyomrom. A rókásoktól kérdezem, hogy ti mit szoktatok enni/inni róka után? Mert nekem még a víz is alig megy le a torkomon...
De szőkítőből szerintem nincs ammóniamentes, nem?
Én sem a pénzt sajnálom, csak szerintem ilyen nem létezik, mert ki kell valamivel szivatni a hajat, ha világosítani akarod.
Hát én nem mosom valami magas hőfokon a pelusokat. Konkrétan együtt mosom minden mással. De az igaz, hogy az én lányom már nem újszülött, és használunk olyan papírbetétet, ami eldobható (ha csak pisi van, párszor ki lehet öblíteni, és így végülis többször használható). Szóval így a pelus alig lesz kakis. Egyébként Anna feneke nem fülled bele, de ez gondolom egyéni. Mindenképpen csak úgy érdemes belevágni, hogy egy-egy darabot kipróbál az ember. Azt én sem ajánlom senkinek (kivéve, ha elkötelezett környezetvédő), hogy helyből vegyen teljes készletet.
Amúgy mindenképpen olcsóbb, pedig mi is kombinálva használjuk a papírral. Én is sokat agyaltam rajta, olcsóbb-e, de igen, ha egyméreteset vesz az ember. Pláne, ha több gyereket tervezünk.
Ettől függetlenül, nem baj ha beszélünk róla, és érvelünk egyik vagy másik verzió mellett, mert szerintem az a legnagyobb baj ezzel a dolog, hogy még mindig kevés az infó, és így nehéz dönteni. Kb, mint a hordozó kendő kontra kenguru vitában.
Nálunk mivel nagy a család, minden jó név talált már gazdát. Elmondom az én kedvenceimet amik, valami miatt kiestek, vagy a vezetéknév miatt vagy a család miatt, hátha adok ötleteket:
lány: Mirjám, Johanna, Maja, Kincső, Édua, Lydia, Virág.
fiú: Dániel, Kristóf, Áron, Ruben.
Sziasztok!
Én szerencsére soha nem kávéztam így nem is hiányzik a kolát viszont inkább hanyagolom amióta megtudtam,hogy terhes vagyok azóta nem ittam.
Nevek???Szerintem mi már eldöntöttük ha fiú lesz akkor Noé vagy Noel ha kislány akkor talán Biborka,Bianka de a lánynév talán még változni fog.De mi nagyon fiúnak érezzük a babót a párommal remélem jók a megérzéseink (titkon kukist szeretnénk):))))
De ha kislány lesz akkor annak is nagyon örülni fokunk :))))
Sziasztok!
Én is kávéfüggő voltam, és mivel irtó alacsony a vérnyomásom, ezért a védőnő azt mondta, hogy nyugodtan igyak reggel tejeskávét, ha jólesik. Egy ideig ittam is, aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem hiányzik (mivel nem vontam meg magamtól, ezért nem vágytam rá - egyszerű pszichológia!). Úgyhogy abbahagytam egy ideje a rendszeres kávézást, és csak néha iszom egyet-egyet. Ja, és én nem instant kávét, meg ilyen híg hosszú kávékat iszom, hanem méregerős espressot egy olasz kotyogósban elkészítve. Régen a reggeli adag fél bögre (kb 2 adag) kávé+ fél bögre tej, most mondjuk fél adag kávé, a többi tej. Most, hogy írok róla, meg is kívántam, úgyhogy főzök is egyet:)
Nevek: nálunk egyáltalán nem számít, milyen gyakori a név, igaz a vezetéknév, bár nem különlegesen ritka, de nem is gyakori. Az egyetlen szempont, hogy a rokonságban és baráti körben ne legyen ugyanolyan nevű baba. Így is nehéz volt megegyeznünk, hát még ha ezt is figyelembe vennénk :)
Sziasztok,
beszereztem a babylove krémet :) Hát én sosem kávéztam úgy igazán, viszont a 3 in 1-bent mostanság megkivánom. Mondjuk heti 3x maximum. A kólával úgy vagyok, hogy ha iszom is, akkor is csak hétvégén, és nem literszámra. Szerintem ez még nem vészes. Hajfestés - én még nem tudtam, hogy babát várok, akkor festettem utoljára, most már igencsak kéne, és szerintem max. 2 hét és fogok is.
Szia!
Én is azt olvastam, hogy napi egy kávé nem árt, sőt olyat is, hogy akár 3 sem, mondjuk nyílván ne legyen túl erős.Szerintem az nem baj, ha néha iszol 3 in 1-bent, én azelőtt elég sok kávét ittam egy nap, vagyis úgy 3-mat, lehet másnak az nem is sok, most viszont Ricorét vettem és azt iszom egy bögre tejjel, van, hogy napi kettőt is, attól függ mennyire kívánom, meg néha a cola is lemegy, na nem túlzásokkal.
Szerintetek kávét meg kólát mennyire nem szabad inni, ha már a hajfestés szóba került?
Én az első terheségemnél abszolút mindent betartottam, de a hülyeségig tényleg. Viszont most valahogy kicsit lazábban veszem a dolgokat. Szoktam nagyon ritkán 3 in 1 Nescafét inni, ez vajon gond? Valahol azt olvastam, hogy napi egy kávét szabad, de múltkor abszolút nem kávéztam. Most néha nagyon megkívánom. Az a baj, hogy mindenhol mást írnak és minden doki mást mond.
Pelus-dologban tegnap kicsit számolgattam, mert megdöbbentem az összegen, amit kalkuláltak.
Eldobható pelus egy hónapban max. 10 000 Ft, bár akár fele ennyiből is megáll, de legyen 10, azzal könnyű számolni. Akkor egy év alatt 120, két év alatt 240, akkorra már szobatiszta lehet a gyerek, de ha nem, akkor is nagyon messze vagyunk a milliós összegektől. Szóval ezt kissé eltúlozták.
Ismerek olyanokat, akik mindkettőt használtak, azt mondják, kiszámolták, és semmivel sem olcsóbb összességében a textilpelus, csak környezetbarát.
Szerintem csak addig az, míg nem mosógéppel mossuk. Mert akkor fogyasztjuk a vizet, áramot, nem beszélve a sok vegyszerről, ami kell a fertőtlenítéséhez. Ráadásul nagyon magas hőfokon kell mosni, hogy steril legyen. Régen kifőzték a pelenkákat. Arról lehet vitatkozni, hogy melyik a kevésbé környezetszennyező, de egyik megoldás sem az igazi. Inkább valami pelenkagyűjtő kukákat kéne létesíteni és feldolgozni vagy elégetni a hulladékot.
Én sosem próbáltam egyébként, de abban sem vagyok biztos, hogy minden baba jól bírja. Még ezekben a szuper nedvszívó eldobhatókban is úgy kipirosodik meg sebesedik néha a kis popójuk, ha meg hasmenés van, akkor szerintem azoknak is érdemes egy darabig eldobhatót használni, akik amúgy a textilt választják. Nem tudom, kell -e ezekhez valami gumibugyu-féleség, hogy a nedvességet ne engedjék át. Vannak olyan eldobható pelusok, amiknek a külsején van egy nagyon vékony vízhatlan réteg. Egyszer adtam ilyet a gyerekemre, úgy befülledt a kis popója (mert nem tudott szellőzni), hogy még akkor is üvöltött, ha víz érte, étolajos vattával tisztogattam óvatosan két napig, úgy fájt neki.
Úgyhogy én a magam részéről maradok az eldobhatónál, de persze lehet, hogy másnak remekül beválik a másik. Én nem is bírnék annyival többet mosni meg vasalni.
Sziasztok!
Megvolt a vérvétel. Szerencsére nem lettem rosszul tőle, de azért érzem a vérveszteséget.
Hát nem tudom, mennyire növekszik a fájdalomküszöb, de nekem ugyanúgy fájt legutóbb is a gyanta. Én is a hónaljamat meg a lábamat epilálom, de odalent ez nem menne, próbáltam már, max. a bikinivonalon vagyok képes, de beljebb már nem. Így marad a gyanta. Én is utálom, hogy meleg, sokszor még ez a rosszabb, nem is a letépés.
Egypt, nekem is fontos, hogy ne legyen benne az első tíz leggyakoribb névben a nevünk, de még az első 20-ban sem, a Lucáról ezért is tettem le, azt hiszem, az valami 11-12. helyen volt tavaly.
Délután megyek háziorvoshoz, remélem, megcsinálja az EKG-t is.
Én inkább nem melíroztatom most a hajam, eleve ingerelnek a vegyszerek, és nem is egészséges a belélegzésük. Annyi más káros anyagot lélegzem így is be, nem akarom még tetőzni is. Vasárnap töltjük be a 12. hetet, talán majd utána. PEdig nekem aztán iszonyat lenövésem van, éppen beteg voltam, amikor fogant Babóca, akkoriban lett volna időszerű a melír, de annyira rosszul voltam, nem mertem ki se menni a hidegre az arcidegzsábámmal. Utána meg megtudtam, hogy terhes vagyok, aztán kezdődött az érzékenység szagokra, hányinger, nem bírtam autóba ülni, úgyhogy kimaradt. Most meg már tudatosan húzom. De ebben a témában is élesen meg fog oszlani a vélemény, mások majd azt fogják mondani, hogy nem ártalmas. Én csak egyszerűen el akarok kerülni plusz vegyszer-szagolásokat.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hajfestés terhesség alatt, szerintetek lehet?
Jó reggelt csajok!
Túléltem a gyantázást, de megszenvedtem vele, no de a következő már nem lesz ennyire fájdalmas! Ja és vettem homeós bogyót a fejemre! Reggel is fejfájással ébredtem!