2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
de miért? én mindenkitől csak jókat hallok róla, mi is fogunk venni, de majd csak akkor, ha használni is tudom majd...
nem tudom ki hogy van vele, én 4 hete szültem, igaz gátvédelemmel, de mégis egy 4,7 kilós gyereket, és még mindig nem érzem magam tutinak lent... nem fáj meg ilyenek, de valahogy nem akaródzik terhelnem, és nem esik jól vele sétálnom...
alapvetően nem zavart, csak akkor, amikor a gondok elkezdődtek, és úgy éreztem: mindenki azt nézi, hol hibázom el...
erről az IQ-dologról még nem is hallottam, vicces :)
Ezek szerint akkor nem érdemes tommys cumisüveget vennem... az Aventes hogy jött be nektek?
Ja, és még egy kérdés: ti oltattok (vagy vakcinalizáltok) rotavírus ellen? Nekünk a doki most írta ki, úgy beszéltük meg vele, hogy tekintettel a kórházi előzményekre minden létező dolog ellen kérünk oltást. Most néztem körbe a neten, persze a magyar oldalak ijesztgetnek egy olyan amerikai szakvéleménnyel, amit maga az intézet vont vissza...
Jah, nekem meg attól borsódzik a hátam, amikor azt bizonygatják, hogy egy 3 éves nagy lánynak attól lesz nagyobb az IQ-ja, hogy odarohan az anyjához bárhol és ordítva kéri a cicit. Bárhol...és az anyja előkapja és nyomja a szájába. Szerintem gusztustalan.
Amugy mit gondoltok a nyilvános helyen szoptatásról? Én elég szemérmes típus vagyok, de látom sokaknak nem okoz gondot, hogy bárhol, bárki előtt szoptassanak. Nekem az is idegesítő, ha anyósom bejön miközben szoptatom és megjegyzi, hogy milyen szépen szopik ez a baba.
Mi is így jártunk volna Annával, ha nincs mérlegünk. Nem nőtt a súlya semerre, így egy hét otthonlét után elmentem a gyerekorvoshoz felíratni a tápot.
A vegyes táplálással kapcsolatban a legnagyobb megértést a nagymamámtól kaptam. Apám a legelső gyereke, és az első gyerekorvosi mérlegelésnél derült ki, hogy apám miért is sírt annyit éjszakánként. Felírták a tápszert és minden helyreállt. Aztán a nagymamám mind a négy gyerekét vegyesen táplálta. Az IQ-ra meg annyi hatása volt, hogy nem voltak teljesen anyatejesek, hogy lett egy matematikus, egy orvos, egy villamosmérnök, és egy matek-ének tanár (mellesleg igazgató helyettes egy gimiben) belőlük. Utálom az olyan megjegyzéseket, hogy milyen hátrányba kerül egy gyerek, ha tápszert kap, míg az anyatejes babák mennyivel jobban járnak.
Megyek, mert Kicsim nagyon nyüglődik és rajtam picit megnyugszik.
Jó éjt, nyugodt éjszakát Mindenkinek!
Anticolicos, tehát elvileg nem nyel a kicsi levegőt vele. De nekünk túl gyorsan folyik, így Zsombin köt ki az egész. Egyenlőre elraktam, majd ha már nagyobbak leszünk, akkor talán előveszem.
Én általában 120-t készítek el és ebből annyit eszik, amennyit akar. Általában 100-t eszik meg, néha kevesebbet, néha többet. A maradék megy a lefolyóba. Ha meg még a 120 is kevés, akkor készítek még (ilyen még csak ma fordult elő).
Mi 7-8x eszünk 1 nap, ez is változó. Elvileg, ha a súlyát nézem, akkor 630 körül kellene ennie. Ennyi általában meg van, de ma mondjuk össze-vissza evett és fogalmam sincs, hol állunk.
Mi igény szerint adjuk. Nap közben keveseket eszik viszonylag, sokszor csak mondjuk 40g-ot, mint most délután is. Persze ez a tápi, ez mellett szopizik is. Éjszaka van nagyobb igénye a kajára, olyankor 130ml-re szoktam előkészülni, rendszerint azt be is puszilja. :-)
De már nem bírom követni, naponta mennyit eszik.
Milyen a tommys cumisüveg, miért nem szeretitek? Én dr. Brown'st vettem végül, ez nem rossz, de nem is vagyok elájulva tőle - bár állítólag hasfájás és levegőnyelés ellenes, de azért Janka nyel mellette levegőt rendesen - jó mondjuk ő extrém durván gyorsan eszik.
Ti egyébként mindig ugyanannyit adtok? Vagy hogy adagoltok? Janka napi 700-at ehet, ez etetésenként 100-at jelent. Az utóbbi napokban viszont esténként és éjszaka reklamál, mert szerinte a 100 kevés. Két napja az apjától 140-et passzírozott ki... Tanácstalan vagyok, mert nem akarom túletetni, nem akarom, hogy megfájduljon a hasa tőle, viszont szörnyű végigcsinálni vele ezt a nyűglődést. Nálunk sajnos nem megoldás, hogy igény szerint etessem - szerintem alkalmanként a 200-at is simán benyomná, ha hagynám :)
Heim Pál:
459-9100
Több órát. Aztán mondta a doki néni, hogy legközelebb mondjuk a portán, hogy soron kívül kérjük, mert Barni transzplantált és tömegbe nem nagyon lehet vinni. A portán nem adtak soron kívüli sorszámot, mivel elmúlt 2 éves, hiába mondtam, hogy a doki mondta, de szóltunk mindig az asszisztensnek, mikor kijött behívni az embereket, hogy mi a helyzet, és így mindig előrevettek. Így kb. fél órát kellett várni, egyszer viszont azonnal behívtak.
De a csecsemőket kérés nélkül is előre veszik.
Szia, nagyon köszi!!! Tegnap voltunk gyerekorvosnál a köldöke miatt, megmutattam az arcát, azt mondta el fog múlni, a tejtől van, de eddig attól csak foltocskák voltak rajta, most meg rendes pattanás-szerűségek, és mára még több lett.
A doki azt mondta betadinnal kenjem, de nem látom sok értelmét.
Az nem biztos, hogy anyatejes kiütés. Nálunk Barninak volt ilyen csúnya az arca. A gyerekorvos azt mondta, tejkiütés, írt rá krémet, de egyre rosszabb lett. Aztán egy gyerekbőrgyógyásznak megmutattam. Azonnal mondta, hogy ez nem tejkiütés, hanem a hormonoktól van. Egy Aknemycin2000 nevű krémet írt (ha jól emlékszem a nevére), gyakorlatilag egy hét alatt elmulasztotta. És nagyon csúnya volt előtte, nagy, gennyes pattanás-szerű valamik.
Szóval ha csúnya, én mindenképp megmutatnám szakembernek.
Akiről beszélek, őt Dr. Cserveny Máriának hívják, és a Heim Pálban dolgozik. Ő a legjobb gyerekbőrgyógyász az országban, állítom... Eddig bármi gondunk volt, mindig ő tudta csak megoldani, a többi csak rontott a helyzeten. Nem kell beutaló sem, csak sorszámot kell kérni a portán. Sokan vannak, de a babákat előre veszik.