Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

3114. vvicus (válaszként erre: 3112. - Hnora)
2010. máj. 25. 15:14

Érdekes, hogy ahány orvos, annyi tanács. Az enyém nem szereti az intim zuhanyt a fertőtlenítés kérdése miatt, ezért mindig ír fel nekem egy kúpot, amit gyógyszertárban kevernek ki, és uszoda után kell használjam 3-4 napig, ill. időközönként egyet-egyet. Kaptam olyat, ami nem ártalmas a babára, de nem voltam még usziban azóta.

Amúgy én is használtam zuhányt, eszközfertőtlenítővel fertőtlenítettem, de aztán elhagytam. Én azt a jódos tabit oldottam fel és azzal használtam.

3113. vvicus (válaszként erre: 3111. - Evid)
2010. máj. 25. 15:11

Hát az tuti, sokszor még a húskészítményben is. :-/

Nálam is visszajött a gyümölcsevős korszak, ebéd után megettem két őszibarackot és egy zöldalmát, hm, de finom volt. A cseresznyét meg még mindig kívánom, de ugye nem vettünk 1300ft-ért. NÉzegettem, és néhány helyen már érik, majd veszünk piacon, vagy szedünk valahol. :-)

3112. hnora (válaszként erre: 3106. - Evid)
2010. máj. 25. 15:09

Az intim zuhanyt próbáltad már? Patikában meg drogériákban lehet kapni, magyar fejlesztés, asszem Aquatus a neve. Én a fogamzásgátló abbahagyása után szenvedtem igen makacs gombával, nekem sem akart elmúlni több hónapon át, persze a párom is elkapta, neki a bőrgyógyászaton HIV-tesztet is csináltak, nem hitték el, hogy ez csak egy rémes, makacs, magától visszatérő gomba...

Én is azért váltottam orvost, mert nem vett komolyan, és a csepeli sztk egyik dokija kezelt ki. Ő mondta, hogy a gyógyszeres kezelés után használjam ezt az intim zuhanyt, és a kezelés után 1-2 hónapig hetente, valamint minden alkalommal, amikor "rizikós" helyen járok, uszodában, szaunában, stb. Egy nyár alatt kikezelődtem, azóta nem használom rendszeresen, de ott a polcon, bevetésre készen :)

3111. evid (válaszként erre: 3107. - Vvicus)
2010. máj. 25. 15:07
Hát, régebben én is napi szinten nasiztam, most már nem mondanám. Próbálok gyümölcsöt, vagy joghurtot enni helyette, de manapság már mindenben van cukor.
3110. evid
2010. máj. 25. 15:06
Nekem is azt mondta az orvos, hogy egyek azt, amit megkivánok, ha egyfélét eszem több napig, az sem baj, mert a baba úgyis kiválasztja azt, ami neki kell.
3109. orsibigyu (válaszként erre: 3104. - Vvicus)
2010. máj. 25. 15:04
Kicsit nálam is elővigyázatosság volt, mert éreztem, hogy szédülök és cseng a fülem, de az ájulást nem vártam meg.
3108. hnora (válaszként erre: 3095. - Orsibigyu)
2010. máj. 25. 15:03

Most én, az állandó paragép mondom: ne izgulj, a háziorvosom a múltkor mesélt egy belgyógyász barátnőjéről, aki az egész terhességét végighányta, már az orvos barátai mondták, hogy vigyázzon, mert baj lehet, mégis gyönyörű, egészséges kisfiút hozott világra akkor, amikorra ki volt írva.

A dokim egyébként azt mondta, hogy ha aggódom, hogy valamit rosszul csinálok, csak gondoljak arra, hogy a háború meg az éhezés alatt is születtek egészséges csecsemők (köztük ő is), csak az anyuka szervezetét viselte meg jobban... Ez egyébként tény és való, a baba mindent kiszív belőled, ami neki kell, itt csak te járhatsz rosszul (az meg - valljuk be őszintén - jelen pillanatban másodlagos). Mindenesetre kalciumot próbálj meg bejuttatni, ha másként nem megy, tablettával, mert rém rossz dolog az elvásott fog :( Nagyanyáink még azt mondták, hogy minden terhesség egy elveszített foggal jár. Ma már talán ki tudjuk küszöbölni ezt vitaminokkal.

Nekem még anno az endokrinológusom ajánlotta a Brs Grvd-t, ezt szedtem mielőtt teherbe estem volna (gyakorlatilag a próbálkozásunk kezdetétől, augusztustól), aztán nem kérdeztem meg senkit, szedtem tovább. Igaz, az sztk-s rendelésen, ahova járok, nem is kérdezték, hogy szedek-e valamit...

3107. vvicus (válaszként erre: 3106. - Evid)
2010. máj. 25. 15:03

Ú, hát elhiszem, én is édesszájú vagyok, bár érdekes, hogy a csokit, mióta terhes vagyok, azóta nem tudom megenni. De kekszek, ilyesmik jöhetnek.

Na jó, befogom, nem kínozlak.

3106. evid (válaszként erre: 3105. - Vvicus)
2010. máj. 25. 15:01
Igen, mindent, ami élesztős, és minden édességet. Nekem, aki nagyon édesszájú vagyok. Hát, kemény menet lesz.
3105. vvicus (válaszként erre: 3102. - Evid)
2010. máj. 25. 14:59
Értem. Szóval akkor gyakorlatilag mindent kerülnöd kell, ami élesztős, ha jól sejtem.
3104. vvicus (válaszként erre: 3101. - Orsibigyu)
2010. máj. 25. 14:55

Mindenféleképpen kérdezz rá, nézd az én példám! Én féltem a fogaimat. Az tuti, hogy Kajszinak jut elég, hiszen sokat viszek be, szóval így nekem nincs elég...Ez sem a legjobb szitu, persze annál jobb, mint ha Ő sem kapna.

Vasárnap nálunk is volt egy ájulás a templomban, én is elég vacakul voltam, aztán már inkább ültem, amikor állni kellett, nehogy én is elterüljek.

3103. vvicus (válaszként erre: 3100. - Evid)
2010. máj. 25. 14:53
Persze, akit ismerek, az kap jogot, ha kér! :-)
3102. evid (válaszként erre: 3099. - Vvicus)
Hát kérlek olyan gombákkal küzdök, amire azt mondta a dokim, hogy évek óta nem látott ilyet. Heti háromszor járok hozzá reggelente. Mindig is visszatérő vendégeim voltak, ez miatt váltottam év elején orvost, mert a másik annyival elintézett fél évente, hogy nyugodjak meg, más háromhavonta jár vissza ezzel. Hát kösz. Most meg lehet a terhesség még jobban "dob" rajta, úgyhogy igy vagyok...Kellemetlen...
3101. orsibigyu (válaszként erre: 3098. - Vvicus)
Holnap elmegyek a háziorvoshoz, elmesélem neki a kálciumgondomat, mert szerintem mostanában erősödhet a kis csontocskája és félek, hogy kiszedi belőlem. Eddig olyan erős csontjaim és fogaim voltak..kár lenne értem, is nem beszélve arról, hogy neki jut-e elég. A templomban elszédültem amikor fel kellett állni és a tisztinéni akart hozni nekem kálciumtablettát. Akkor kezdett el ez nyugtalanítani.
3100. evid
2010. máj. 25. 14:51
Vvicus, ha már igy itt vagy, kérhetek engedélyt a naplódhoz? Pislog, pislog :)
3099. vvicus (válaszként erre: 3096. - Evid)
2010. máj. 25. 14:46
Miért kell mellőznöd a fehérkenyeret? Cukros vagy, esetleg magas volt a cukrod? Vagy miért?
3098. vvicus (válaszként erre: 3095. - Orsibigyu)
2010. máj. 25. 14:45

Szia! Sokaktól hallottam, hogy mennyit hánytak, nem maradt meg bennük a kaja, és mégis egészséges lett a babájuk. És pont pénteken mondta a fodrászomnál egy nő, hogy neki csak a 7. hónaptól látszódott igazán, meg is lepődött, hogy még csak a 4. hónapban vagyok és már látszik a hasamon. Én meg ezzel nem tudok mit csinálni, nem azért van, mert hú de rohadt sokat híztam volna, egyszerűen látszik és kész.

Nyugi, minden rendben lesz. Amúgy szerintem kalcium-magnéziummal nem okoznál semmi bajt. Én pl. szedem azt is, és napi 2-3dl tejet megiszom, sok joghurtot, túrókrémet, sajtot is eszem, mégis csöppnyit alacsony a kalcium szintem.

3097. evid
2010. máj. 25. 14:44
Ja, és 5 hét alatt nem szedtem fel semmit, ezen mondjuk azért elcsodálkoztam.
3096. evid
2010. máj. 25. 14:42

Triniti, jobbulást a mamádnak.

Orsibigyu, én talán ennyire drasztikusan nem vagyok, mint te, de tény és való, hogy nekem sincs étvágyam szinte semmire. Mondjuk az első hetekben rosszabb volt, mert volt, hogy muszájból ettem, az meg nagyon rossz :( Én vasárnap is egy tányér levest ettem, meg egy szelet pizzát - magam készitettem :D - holott három féle kaját főztem a férjemnek - azért ennyi, mert egész hétre pakolok neki, mivel nincs itthon. A főtt kaját abszolút nem kivánom, max. úgy, ha más főzi, de a sajátomból szinte nem is eszem. A kenyér az, ami nagyon ment, és ma bejelentette az orvosom, hogy a fehér kenyeret mellőzzem. Szóval holnaptól se kalács, se kenyér :S

3095. orsibigyu (válaszként erre: 3092. - 24c6db19e9)
2010. máj. 25. 14:33

Én is ezt kívánom!

A múltkor én tartottam szónoklatot arról, hogy nem szabad izgulni, stb, de mostanában engem is eléggé elővett a félelem. Tudom, hogy amíg én élek és talpra tudok állni, addig a baba is nőhet, de annyira kevés étel marad már bennem, és olyan rossz minőségű ételeket vagyok képes már enni, hogy rettegek, hogy tud-e nőni ez a gyerek.

Pl. szerintem 5 hete nem birok ránézni a tejre, sőt ahogy leírtam azt, hogy tej már kémlelem a fürdőszobaajtót. De semmi tejtermékre. Nagyon félek, mert vitamint sem szedek, mert a dokinéni azt mondta ne szedjek, de ő nem tudja, hogy milyen rosszul vagyok. Egy hónapja nem találkoztunk és még 2 hetet kell várni míg mehetek hozzá. Magamtól semmit nem merek szedni.

Csak féltem a babát. A pocakom alig nő, érzek ott valamit, főleg ha hasrafekszem, mert nem ér le a csípőcsontom, ez kicsit megnyugtat. Mutogatom a férjemnek is, és tegnap látott egy nőt a tévében, és mutatta, hogy az is terhes, mert olyan a hasa mint nekem... Tök lapos volt a hasa, csak köldök alatt kerekedett picit, de ez nőknél normális. Elkeserítenek ezek a dolgok....

Bocs, hogy ennyit panaszkodok, de valahol el kell mesélni. A családom annyit izgul miattam, nekik a pozitív arcomat kell mutassam, mert ha látják, hogy én is félek akkor ők is jobban aggódnak értem.

A férjem, meg szid, hogy enni kell, mert nem fogja fel, milyen az amikor utálsz mindent és émelyegsz a gondolatától is.

2010. máj. 25. 14:11
Na most engem utál mindenki.Sajnálom én ilyen vagyok,ha van véleményem nem tartom magamban akkor sem ha ez néhányotoknak nem tetszik.Már van egy 6 éves kislányom és ő is gyönyörűen felnőtt azok nélkül a dolgok nélkül amikről itt írtok.Sokszor azt sem tudom miről beszéltek.Ja és nem irigykedek senkire,mert szerencsére mi is meg tudjuk venni amire a kicsinek szüksége lesz,de van aki nem szívesen olvassa,hogy ő meg mit nem tud megvenni.Lehet a túllicitálás szó túlzás volt,de azért mert valamit másképp gondolok mint ti nem kell megsértődni.
3093. egypt (válaszként erre: 3092. - 24c6db19e9)
2010. máj. 25. 13:50
Én is csatlakozom! Mielőbbi jobbulást!
3092. 24c6db19e9 (válaszként erre: 3080. - Triniti1020)
2010. máj. 25. 13:46
Jobbbulást a mamának!!!
3091. 24c6db19e9 (válaszként erre: 3083. - 127f14054c)
2010. máj. 25. 13:45

Kinga, szerintem félre értetted!

Nem a te hozzászólásod miatt indult a vita...

Bár, hogy őszinte legyek, csak felületesen olvastam végig a tegnapi napot, mert nem szerettem volna felhùzni magamat fölöslegesen...

Szerintem a többségünk ezen a tùllicitálós témán hùzta fel magát...

Gondolom nem haragszanak a többiek sem, ha azt mondom, hogy itt szívesen várjuk mindenki véleményét és tapasztalatát! Ez a lényege a fórumnak...

Ugyhogy te neked is ugyan annyi jogod van a vélemény nyilvánításhoz mint mindenki másnak!

3090. hnora (válaszként erre: 3088. - Triniti1020)
2010. máj. 25. 12:07
Jajj, tudom milyen ez :( De az a lényeg, hogy bement, és így minden rendben lesz!
3089. vvicus (válaszként erre: 3088. - Triniti1020)
2010. máj. 25. 11:55
Remélem, minél hamarabb meggyógyul.
3088. triniti1020 (válaszként erre: 3085. - Hnora)
2010. máj. 25. 11:54
Köszi, aranyos vagy! Még épp időben bement, ha szerdáig vát, akkor már nem kellett volna menni! Szóval van bajság, nem is kicsi! Tüdőembóliát kapott volna, azt hiszem! Most folyamatos fekvés, szegénykém már alig bírja, nem az az ágyhoz kötött típus! De bízunk a legjobbakban!
3087. 127f14054c (válaszként erre: 3086. - Vvicus)
2010. máj. 25. 11:30
tisztelet a kivetel....elfelejtettem odatenni:-)
3086. vvicus (válaszként erre: 3083. - 127f14054c)
2010. máj. 25. 11:22

Én nem is követtem a "vitátokat", ha lehet azt annak nevezni.

Én Marianna hsz-ra reagáltam, és rajtam kívül szerintem a többiek is, javítsatok ki, ha nem így volt. Emlékeim szerint én írtam itt csak a pizzarendelésről, amit szépen kiragadott, ő írt a túllicitálásról, stb. Mindegy, engem már nem érdekel, csak annyit akarok veled tisztázni, hogy én egy szavadat sem forgattam ki. ;-)

3085. hnora
2010. máj. 25. 11:13

Sziasztok lányok,

a 4D-t nem azért írtam ám:) Mi is úgy terveztük, hogy elmegyünk, de egyszerre több bevételünk is kiesett májusban, a kiadásunkat pedig több lett (pl. csak a kocsim szervíze volt 40 ezer), az egészségpénztári számlánkat pedig az elmúlt évben fogorvosra fordítottuk :) Így szorosabb lett a szíj, és nem mentünk. Most meg már nemsokára megyünk a 18. hetire (még 2 hét)...

Köszi a fejmosást mindenkinek, tök igazatok van, sajnos nálam a hiszti ebben a formában (is) jön ki...

Triniti, sajnálom ami a mamáddal történt, mit mondanak az orvosok, nincs nagy baj, ugye? Bubusanya, én meg jelentkeztem a naplódba, mert mindenre kíváncsi vagyok :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook