2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
áhhh eszembe sem jutott kettőt szedni ez hülye...
Nekem nem néztek keringést...azt mondták hogy ha normális a baba súlya felesleges de 15000 ért örültem volna ha megnézi.
Szia Egypt
Köszi szépen már olvastam,:)))) most írtam a dokimnak hogy nyugtasson meg nem gáz az hogy kettes fókú a lepény...azt válaszolta vegyem úgy hogy megnyugtatott. Szóval elvileg nem gond. Bár mostanában nem mozog olyan sokat de amikor teszi szétrúgja a hasam :))) meg tologatja magát.
"Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy 28 hetesen I-II fokú érett volt 32 hetesen pedig már II. fokú érett a méhlepényem, nem dohányzom, elvileg jó a cukrom és a vérnyomásom is inkább alacsony, a testsúlyom átlagos. Kicsit aggódok emiatt mert még eltölthetne egy kis időd a babánk odabent, de az lenne a kérdés, hogy a II. fokú érett méhlepénnyel meddig lehet kihúzni és hogy mitől lehet? És hogy okozhat e koraszülést illetve milyen káros hatásai lehetnek a babaára nézve, hány hetente javasol kontrollt? Nemtudom mennyire kell komolyan venni, de én nagyon aggódom. Válaszát előre is köszönöm. Egy 32 hetes kismama"
"Kedves 32 hetes!
A lepény érettsége teljesen mindegy, mivel nem szépségversenyre készül úgysem. (mármint lepényszépségverseny). szóval nincs jelentősége, hogy néz ki a lepénye. ellátja a funkcióját vagy sem. Amennyiben nem látja el, akkor azt lehet tudni, hogy a magzat már nem érzi méhen belül jól magát. Erre megvannak a szükséges vizsgálatok, amik megmutatják. amennyiben meg ellátja a funkcióját, akkor nincs jelentősége. Egyébként meg hogy néz ki ultrahangon mindegy. De a 2-es lepénnyel 32 hetesen egyébként sincs baj."
Ezt a 28-30. hetes Uh után írta egy kismama:
"A méhlepényünk elkezdett érni (csúnya szóval öregedni), az UH szerint a 2. kategóriába léptünk. Ebből is látszik, hogy közeledik az idő, vagy csak az én korom teszi. ;)
Méhlepény érettsége (kategóriák jelentése):
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódásk az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészleraakódások
Tehát a méhlepény érettsége II. kategória olyasmit jelent, hogy alig van itt-ott egy meszes foltocska. Ezzel a lepénykével tehát még jól bírja a rendszer. A doki bácsink, egy ilyenkor szokásos keringés vizsgálatot (flowmetria) is végzett a köldökzsinóron, ami nagyon szép eredményt mutatott. Vagyis a bébikénk ellátása nagyon jó a köldökzsinóron keresztül.
A neten olvastam olyat, akinek a méhlepény érettsége 30. héttől fogva 3. fokozatú volt. Ez azért ritkább, akár már szülés közeli állapotot is jelenthet, de nem feltétlenül. Volt olyan kismama, akinek már 26. héten 3. fokozatú volt a méhlepény, és a 39. héten szült. A II. érettségü lepény, nem ad okot aggodalomra, amíg jó az áramlása, és nálunk így van!!! :)"
Majdnem írtam erre valami csúnyát...
Hívd fel a dokidat, majd ő megnyugtat!
Sziasztok??
Hogy vagytok? Babák? mennyit mozognak?
sziasztok!
gyros lesz a kaja erre szavaztunk apával. ki kér?
Azt hiszem le kell feküdnöm, mert leragad a szemem:)
Később még benézek!
Sziasztok!
az én anyósom hamar látta, hogy nem vagyok oda érte, ha megmondják, mit csináljak, látta az arcomon:))
Bár én azért bírom anyósomékat. Jó fejek, segítőkészek, odafigyelnek ránk. Nem akaratosak.
Bár néha a kioktatás nem marad el.:))
Akkor jó!:DDD
Egyébként sem vagyok az a sopánkodós, nyavalygós, meg mit tudom én milyen fajta. Ezért is nem értem, hogy honnan szed ilyeneket?
Anyóst nevelem :)))
Sziasztok, elhúzok haza, főnök úgysincs, kár itt rontanom a levegőt, otthonról is tudok írni :)))