Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

16374. Szasza2009
2010. szept. 19. 10:47

Sziasztok!

Padry, olvastam a hsz-od, és utána néztem meg, hogy én is bevizesedtem! :) Szerintem ez a hülye idő is belejátszik ám! Amúgy ha a vérnyomásod jó, akkor tényleg nincs baj, és a gyümölcsevés este nekem is mindig segített.

16373. padry (válaszként erre: 16371. - 84d3cf3153)
2010. szept. 19. 10:38
Hál' Istennek a vérnyomásom nem magas. Kedden voltam védőnőnél, a vizeletemben nem volt fehérje. Csak nagyon megijedtem, mert elég durván néz ki. Az almát viszont kipróbálom. A neten is azt találtam, h az segíthet. Köszi szépen.
16372. bowris (válaszként erre: 16333. - Szasza2009)
2010. szept. 19. 10:23
sziasztok nem azt nem én varrtam!!!! A zsák része nem lenne nagy kunszt, de a kabát része igen. azért ennyire nem megy a varrás sajnos...
16371. 84d3cf3153 (válaszként erre: 16370. - Padry)
2010. szept. 19. 09:42

Szia!

Van magas vérnyomásod is? Ha igen, akkor érdemes pár naponta vizelet tesztcsíkkal ellenőrizned, hogy van-e fehérje a vizeletedben. Az veszélyes lehet, mert toxémiára utalhat.

Csak a vizesedés nem veszélyes, ne aggódj. Az alma, a petrezselyem nagyon jó vízhajtók. Amikor még nem durva a vizesedés, este lefekvés előtt megeszel 2 almát és elég szépen kihajtja reggel a vizet. A durva vizesedéssel sajnos nagyon nem tudsz mit kezdeni, vízhajtót tilos szedni rá. Kerülni kell a sótartalmú ételeket, mert azok megkötik a vizet. Sok fehérjét kell enni.

16370. padry
2010. szept. 19. 09:02

Ezek szt senki...

Segítsetek lécci! Mit kezdjek a láb-és kézdagadásommal? Ez lehet amúgy veszélyes is, mint ödéma? Nem akarom, h vmi bajom legyen...:-/

16369. padry
2010. szept. 19. 08:54
Jó reggelt lányok! Van itt vki?
16368. Szasza2009
2010. szept. 19. 00:58

Verekedéses dologgal meg úgy vagyok, hogy szinte minden gyerekben van agresszivitás. Több, kevesebb, akár önagresszió is, anno tanultuk, hogy ha a gyerek valamit akar, de egy külső ok ( pl. szülő) megakadályozza, akkor a gyerek frusztrálódik. A frusztráció pedig nagyon gyakran agresszióval oldódik. Egypt húgánál is ez lehetett, ha nem hagyták békén, akkor feszült lett, és odacsapott. Oldódott a feszültsége és stabil volt a személyisége, nem lett szorongó.

Itt viszont gyakorlatilag én állok, ő gondol egyet, és nekem jön. Nem nézek rá, nem szólok hozzá, direkt nem adok támadási felületet, ha nem közelít, nem közelítek. Na, a kutya meg pláne, az szegény csak úgy van mellettem általában. Viszont terelőkutya, úgyhogy neki nem lehet fát vágni a hátán, még jó, hogy meg van nevelve, de ha egyszer beszorítja valahova véletlenül, akkor nem tudom, mi lesz. Még menekülni tud szerencsére nincs baj. De ez az egész akkor sem normális dolog, túlmegy azon a ponton, ami még belefér. Nem szólnék, ha minden kis szir-szarra csapkodna felém, de hogy teljesen ok nélkül jön nekem ez érthetetlen.

Hnora, a Wittman fiúkkal elevenbe tapintottál, mi születése óta azt gondoljuk, hogy valahol, valami ki fog jönni rajta. Nincs vele nagy gond, de valami mindig van. És előbb-utóbb valamilyen devianciába ki is fog jönni, attól tartok. De ne legyen igazam.

16367. hnora (válaszként erre: 16366. - Szasza2009)
2010. szept. 19. 00:46
köszi megnézem :)
16366. Szasza2009 (válaszként erre: 16363. - Hnora)
2010. szept. 19. 00:42

[link]

Nekem ilyenem van.( Nem innen, és nem ennyiért... ) Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár még nem használtam, de így elsőre szerintem mindent tud, amit egy kádtól el lehet várni! :)

16365. hnora (válaszként erre: 16364. - Egypt)
2010. szept. 19. 00:22
szerintem itt a lényeg: lehet akármilyen agresszív hajlamú egy gyerek, az komoly nevelési hiba, ha bántja az állatokat. A Wittmann fiúkból lesznek később a sorozatgyilkosok (na jó, ez bulváros túlzás, de az állatok semmibevétele-állatkínzás-állatgyilkosság a pszichológusok szerint is egyenes út az emberekkel szembeni brutalitáshoz...)
16364. egypt (válaszként erre: 16363. - Hnora)
2010. szept. 19. 00:06
Ezt megcáfolnám... Pl. a húgom nagyon agresszív, rugdosós, verekedős volt, már kisbabaként sem tűrte nagyon, ha puszigatták, babusgatták. Pedig agressziót nem látott, nem is bántották anyuék soha. Egyszerűen ilyennek született. Aztán persze kicsit meg lett nevelve, mondjuk gonosz vagy rosszindulatú soha nem volt, de pl. simán megverte az oviban azt, aki elvette a játékát. De olyat, hogy mondjuk egy állatot bántani vagy egy felnőttet, olyat nem csinált.
16363. hnora (válaszként erre: 16361. - Szasza2009)
2010. szept. 19. 00:02

most értem csak ide... döbbenet, ez a gyerek tényleg valahol nagyon el van rontva! sajnos az agressziót látja valakitől, és nem magától találja ki... vagy egyszerűen csak el van hanyagolva, nem kötik le a felesleges energiáit, és így éli ki őket!

Én is ismerek olyan gyereket (unokatesóm fia), aki simán belerúgott a kutyámba. Szerencsétlen Zokni csak nézett, ilyenben még nem volt része sose :( A kiscsávó szerencséje, hogy Zokni hátán fát lehet vágni (golden retriever keverék), és egy szót se szólt... Én annál inkább...

Viszont a kiskádad érdekelne :) Megkérdezhetem milyen márkájú?

Én ezekkel a kádra tehetős állványokkal szemezek, ilyet viszont csak az OK baby gyárt. Ezek viszont alapból ilyen beépített "tartósok". (és jó drágák, de találtam egy használtat:))

16362. egypt (válaszként erre: 16361. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 23:59

Látod, ösztönösen is rá lehet érezni, mi a helyes...

Én sem akartam soha megütni a gyerekem, de kétszer elvertem a kezét, egyszer meg a popóját (de nem úgy, hogy fájjon is neki, nem is sírt), és azóta is bánom. Nem volt helyes, csak ideges voltam. Viszont azóta mindig eszembe jut, ha hasonló helyzet áll elő, és hamar lenyugszom. Sokkal hatásosabb módszerek vannak, nálunk be is vált. Igaz, sok türelem kell hozzá meg idő, de már látom, hogy tényleg jó módszereket választottam, mert egyre kevesebb olyan helyzet van, mikor tényleg valami rosszat csinál. Mondjuk ő alapból nagyon jó kisfiú, agresszió semmi sincs benne, csak néha eleven meg ugye a dackorszak... De más gyerekhez képest minimális hisztivel megúsztuk.

16361. Szasza2009 (válaszként erre: 16359. - Egypt)
2010. szept. 18. 23:54
Na, akkor nem vagyok olyan hülye, mert szóról szóra ezt csináltam eddig is, egyszerűen jobb ötletem nincs. Volt egyszer egy olyan, hogy elkérte tőlem a láncos pórázt, és azzal játszott, huzigálta a földön, ilyenek. Kicsit elfordultam, és akkorát ráhúzott vele a combomra, hogy még a szemem is bekönnyezett! Na, akkor begurultam, elkaptam a kezét, és erélyesen rászóltam, hogy nem, ez fáj nekem! Azt az üvöltést, amit rendezett... Legalább 20 percet ordított teli torokból, bújt az anyjához, kapaszkodott. Ha megütik, nem érdekli. Én csak megfogtam a kezét, de keményen, határozottan rászóltam, és megrettent. Úgyhogy szerintem egyértelműen itt van a gond, nem ütni kellene, hanem fegyelmezni. Nem mondom, hogy én soha nem fogom megütni a gyerekem, csak remélem, hogy így lesz. De ha ezzel tudok csak nevelni, akkor mélységesen szégyellni fogom magam.
16360. egypt (válaszként erre: 16346. - Vvicus)
2010. szept. 18. 23:48
Teljesen igazad van. A saját gyerekedet úgyis te ismered a legjobban! Lehet persze jó dolgokat meg hasznos tippeket olvasni, de szerintem az már régen rossz, ha valaki fog egy könyvet, és abból neveli a gyerekét, miközben mereven ragaszkodik az ott leírtakhoz.
16359. egypt (válaszként erre: 16353. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 23:42
Én azt tapasztaltam, hogy a verekedős gyerekeket rendszeresen elverik a szüleik. Én ezzel nagyon nem értek egyet, agreszióra agresszióval válaszolni... A verés csak a szülőnek jó. Te persze semmit nem tudsz csinálni, nem tudod a szülő helyett megnevelni, valószínűleg a szülő valamit nagyon elrontott a nevelése során. Igaz, vannak alapból magasabb agresszivitással született gyerekek, de őket is lehet kezelni és nevelni. Azt semmiképp se hagyd, hogy téged vagy a kutyát bántsa. Ha megüt, fogd meg erősen, nézz a szemébe, és mondd meg neki nagyon határozottan, hogy te ezt nem tűröd és nem engeded. Ugyanígy, ha a kutyával csinálja, és azt is megmondhatod, hogy a kutya meg fogja így harapni.
16358. egypt (válaszként erre: 16355. - Hnora)
2010. szept. 18. 23:37
Tartót külön lehet kapni, nem muszáj káddal együtt... Esetleg próbál ki először tartó nélkül, és ha nem megy jól, akkor még mindig vehetsz. Mi kaptunk kölcsön tartót, de egyszer sem használtuk. Igaz, nálunk a fürdetés a férjem dolga volt mindig.:)
16357. vvicus (válaszként erre: 16355. - Hnora)
2010. szept. 18. 23:27

Ugyan személyesen még én sem tapasztaltam, viszont bátyáméknál, nővéreméknél már átéltem jópár fürdetést, és ők használták azt a tartót, amiről beszélsz, és nagyon szerették. Bevallásuk szerint a baba is jobban viselte a fürdetést, mivel sokkal stabilabban volt, így nagyobb volt a biztonság érzete.

Én ezt is kapok, igaz, világoskéket, na de az kit érdekel? :-)

Lányok, jó éjszakát mindenkinek, én nagyon álmos vagyok már.

16356. Szasza2009 (válaszként erre: 16355. - Hnora)
2010. szept. 18. 23:20

Szió!

Én tapasztalatlanul, de egyedül fogok fürdetni. :) Mi állványos kádat vettünk, aminek a teteje lecsukható, és azon lehet pelenkázni. Nincs tartója, de pont kézre áll, meg a kialakítása is olyan, hogy elvileg könnyen lehet benne füröszteni a babát.

16355. hnora
2010. szept. 18. 22:51

Sziasztok lányok! Legalább 10 oldalt kellene visszaolvasnom, nem hiszem, hogy ez most mind menni fog, de azért belekezdek :)

Voltunk ma a babaruhabörzén, ezer köszönet annak, aki ajánlotta :)))) Nagyjából 20 ezret költöttünk, csak anyukáktól vásároltunk, de Jankának minden ruhája megvan, sőt (nem) kissé több is a kelleténél... 0-3-mas kisruhája pl 3 db is (hát ott lehet hagyni 500-ért???), overall, alvózsákok, meleg kezeslábas a kocsiba, sapkák, kocsicipő, szóval tényleg minden :) (persze rugik, bodyk is).

Még nekem is hátravannak az ilyen praktikus dolgok, mint pl. kiskád :) Erről viszont lenne egy kérdésem: én minden valószínűség szerint egyedül fogok fürdetni. Érdemes olyan kádat vennem, amiben van ilyen "tartó" a babának? Vagy vegyek egy hagyományosat, és tartom a fél karomban, a másikkal meg fürösztöm? Tapasztalt anyukák, mi a véleményetek?

16354. vvicus (válaszként erre: 16353. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 22:44

Elhiszem! Hát, nekem fura ez a válasz, hogy "üss vissza". Egy már bocs, de agresszív gyerekről van szó, ha azt kapja vissza, akkor simán fordulhat még jobban a visszájára, hiszen a gyerek utánoz. Nem hinném, hogy ez a megoldás hosszú távon.

Valóban kellemetlen, amikor úgy érzed, már jól az arcába mondanád az anyukának, csináljon már valamit a gyerekével, de nem mered vagy akarod.

16353. Szasza2009 (válaszként erre: 16352. - Vvicus)
2010. szept. 18. 22:39
Nekem ami fejtörést okoz mostanság, az a barátnőm kisfia. 2 éves, és verekszik. Nem játszásiból, hanem szánt szándékkal, és baromira unom, hogy állandóan üt-vág. Barátnőm szerint üssek vissza, de nem vagyok verekedős, meg nem is az én dolgom más gyerekének a fegyelmezése, pláne ütlegelése. Viszont a kutyámat is rugdossa, üti, ami miatt sanszos, hogy megharapja egyszer a kutya, és még igaza is lesz, kutya ésszel nézve a dolgot. Nem tudom, mi a fenét csinálhatnék, hagyni nem akarom, hogy bántson, megüti nem fogom, a szóból nem ért, tanácstalan vagyok. Legszívesebben kerek perec megkérném az anyukát, hogy nevelje meg valahogy! Vagy kérjen segítséget, ha nem megy. Sajnálom őt is valahol, de nagyon idegesítő a dolog, hiába kisgyerek.
16352. vvicus (válaszként erre: 16349. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 22:27

Juj, én sosem mertem kritizálni mások gyerekét, pont azért, amit írsz. Na meg, apukám öccse egyszer megszólta anyut, hogy a bátyámat hogy neveli. Ezt sosem felejtem el. Bátyámból egy tisztességes, dolgozó családapa lett. Nagybátyám fia, vagyis az unokatesóm, hááát, egy nem komplett figura, rémes egy "gyerek". Persze anyukám sosem volt az a visszaadós típus, így nem tette később ezt szóvá.

De nővérem kifejezetten engedi a kezdetektől, hogy fegyelmezzem a lányait.

16351. Lili74 (válaszként erre: 16347. - Lili74)
2010. szept. 18. 22:26
Jah, és amikor már nem volt szüksége rá a szervezetemnek, elöntött a vér. Szóval ez a megjön-nemjön dolog elép képlékeny az utro mellett.
16350. Lili74 (válaszként erre: 16349. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 22:20
Köszönöm. A vateráról rendeltem, tegnap mentünk el érte. Ágyneműnmk már van, még szekrénye nincs a lányzónak, egyelőre minden az ágyába van ömlesztve, csak a fotó kedvéért pakoltam ki. Sose lesz rend nálunk se.
16349. Szasza2009 (válaszként erre: 16344. - Lili74)
2010. szept. 18. 22:18

Igen, elméletben olyan jól megy nekem is! :) De legalább volt annyi eszem, hogy egy éve nem kritizálom mások gyerekeit, mert még a végén az enyém lesz a legrosszabb, és visszakapom tőlük! :)

Tök szép az ágyneműtök, most már én is nagyon várom, hogy megcsináljuk a szobát, mert elegem van abból a kupiból, ami a hálóban uralkodik. Mindenhol gyerekcuccok, olyan, mint valami turkáló bálabontás után.

16348. vvicus (válaszként erre: 16342. - Mimike23)
Ebben én nem tudok segíteni. Nincs utrogestanos fórum?
16347. Lili74 (válaszként erre: 16342. - Mimike23)
Ezt nem tudom pontosan megmondani, de én szedtem utro-t. Segít megtapadni a petesejtnek.
16346. vvicus (válaszként erre: 16343. - Szasza2009)
2010. szept. 18. 22:16
Én eddig egy könyvet olvastam el, Éjszakai gondoskodás. Jó dolgokat ír benne, DE! Ahogy nézem a környezetemben a tesók, sógorok összes gyerekét, mindegyik más és más. Mindegyikhez máshogy kell viszonyulni. Na meg ezekből a gyerekneveléses könyvekből is van rengeteg, és egy csomó mást mond. Szóval így legyen okos az ember. Úgyhogy jelenleg úgy vagyok vele, hogy van egy elképzelésem, mit hogy szeretnék csinálni, aztán úgyis megismerjük majd egymást, és majd ha lesz konkrét kérdésem, gondom, akkor talán utána nézek a könyvekben. Bár, anyukám a legjobb tanácsadóm, szerintem ő nagyon jól nevelt minket. :-)
16345. Szasza2009 (válaszként erre: 16342. - Mimike23)
2010. szept. 18. 22:15
Szerintem próbáld megkérdezni valamelyik lombikos fórumon ezt, mert akik sűrűbben szoktak erre jönni fórumozni egyik sem szedett Utro-t!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook