2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Összeszedtem valamit. Bár, hogy mikor és hol, azt nem tudom.
Védőnő azt mondta, hogy amíg nem kurálom ki magam, addig ne szoptassak.
Ma már kicsit jobban voltam.
Nem tudom, hogy a grapewater segített-e vagy az, hogy 2 napja nem kap anyatejet, de ma 4x kakiltunk erőlködés né lkül és sokkal nyugodtabb is volt Tökmag.
Bár, most picit nyüglödünk, de lassan megyünk fürdeni, aztán evés és remélem alvás.
szia
Mi vettünk gyógszeradagolós cumit. És még mérték is van rajta. Mi azzal adjuk be Tökmagnak. Ja, és jobban szereti ezt a cumit, mint a simát. Alig lehet kivenni a szájából.
Az szép! :-)
Hanga ma nem eszik jól. Akárhányszor eszünk, mindig erőlködik, de úgy, hogy belevörösödik, aztán fel-felsír, utána jön egy puki és talán eszik tovább. De most meg már egy órája alszik. Pedig csak azért tettem be a kiságyába, hogy elmenjek pisilni, utána akartam volna, hogy még cicizzen, de bealudt.
Jaja!! És inni még egy kortyot sem szabad... A védőnőtől kaptam egy DVD-t a szoptatásról. Bealudtam rajta, de ezt az egyet megjegyeztem. Nula alkohol, még egy pohárka bort sem szabad, mert az egész átmegy az anyatejbe... Viszont kávét lehet.
Banánt sem szabad enni?
Dorka ugyan nem hasfájós, de én sem merek semmi "tiltottat" enni, nehogy amiatt előjöjjön a hasfájás.
Most lemértem, mennyit evett, 100 grammot egy ciciből. De szerintem nemsokára még eszik, 2-3 részletben szokott kajálni, és kezd nyüglődni. Gőzöm sincs, ez mennyire számít jónak, nem emlékszem, ti miket írtatok. Viszont hízik rendesen.
csokit se lehet?! basszus, akkor itt rontottam el?
de akkor mondjátok meg, h mit lehet? :)
Mi is kicsit hasfájósak vagyunk, főleg este. Sub simplex második hét óta. Bizonyos ételeket kerülök: banánt, csokit, a k-betüs zöldségek, hüvelyesek. És a legjobb pozició amiben a legjobban megnyugszik, ha fáj a hasa az amikor a mellemre fektetem, hogy hallja a szívdobogásomat hassal lefele, mert úgy melegítem a hasát és két kézzel dörzsölöm a hátát. Nem hat egyből, de fél óra után annyira megnyugszik, hogy elalszik.
Evés: ha nem sír a baba, akkor nem éhezik. Mi ma töltöttük a 4 hetet és 800grammot hízott a kis Ficánka. Nem kövér, nem is sovány. Nagyon édes, mostmár minden érdekli, állandóan bámul. Mikor felkel sokszor észre sem veszem, mert nézegeti a falát amit neki festettünk. Olyankor annyira boldogok vagyunk, hogy megérte megcsinálni.
Aha, azóta már láttam az adatlapodon, hogy a harmadik gyermekedet várod! De jó! :-) Tavaszi baba. Hm, én már alig várom, hogy tavasz legyen és tudjunk rendesen jó nagyokat sétálni.
Hát bocsi, én nem voltam valami nagy segítség... :-)
Igen, úgy tünik nagyon bejön neki.
Mint lejjebb Naperszének is írtam, nem fogjuk túlzásba vinni, csak este kap, mert általában akkor nagyon nyugtalan.
Egy kis sírást meg a szülönek is ki kell bírnia :)
Ti hogy döntöttetek? Adtok Dorkának? Vagy a férjed még nagyon ellenkezik?
Mi is nagy cumiellenesek vagyunk ( voltunk), de csak este, különleges alkalmakkor kapja, ha már órák óta, vigasztalhatatlanul sír.
Olyan furcsa volt Ademet cumival látni! De édes, és egyböl megnyugodott.
23 óra után elaludt és kiköpte a cumit, fél ötig aludt, majd szopi, alvás, 7-kor újra szopi, alvás, 10-kor szopi és még mindig alszik. :))
Igen, tudom, hogy igazatok van, próbálok fejlödni... Adem is mindig megnyugszik az apjánál, ö sokkal nyugodtabb természetü , mint én.
Nem olyan egyszerü ez az anyaság, mint gondoltam, de majd idövel remélem belejövök, hogy ne aggódjak folyamatosan.
Sziasztok. Láttam, pocifájás, kaki volt a téma.
Evelin tegnap egész nap nem kakilt, már nem tudtam, mit csináljak. Vettünk infacolt, de az meg nem azonnal hat:(
Ma is kezdett nyügösködni, és kipróbáltam a szélcsőt, amitől azonnal megnyugodott, látszólagosan is lement a pocija, és már jött is a bőséges kaki.
Most ettünk, és a kiságyában teljesen nyugodtan elvan, szóval én ajánlanám a szélcsőt is, bár szerintem elég drága:(
De mindent a picurért. én is annyira sajnáltam, nem hatott a masszír sem, meg semmi.
Ja, és tegnap végre leesett a köldökzsinorcsonk:))
Már alig vártam.