Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 márciusára várt babák fórum

2010 márciusára várt babák (beszélgetés)

6628. Ici-pici
2009. szept. 19. 20:49

:) Hogy lefoglal minket, hogy egy avagy több gyerek! :)

Nekem egy öcsém van. Imádom, de egyben biztos vagyok: Sokkal könnyebb ha a nagyobb testvér már "értelmes", tehát a korkülönbség több év, pl ahogy v.csilláéknál van/volt. Akkor könnyebben megérti a gyermek, hogy anyuci miért foglalkozik többet az új kistestvérrel :) Eleve elkerülhetőek a féltékenységi problémák, nem jön annyira ki a versenyszellem. Én úgy tapasztaltam az ismerősi körben, hogy még ha a szülő vigyázz is a viszonylag nagyobb gyermekre, nehogy úgy érezze, hogy mellőzve van, sokszor akik jönnek pici nézőbe, szinte "félre sodorják" a nagyot! Sajnos tapasztalatom szerint minden pár évvel idősebb testvérnek sokszor kell végig élnie, hogy nem ő az "aranyos"!!!

Egyke. :D Semmi kivetni valót nem találok benne, igaz sokkal jobban oda kell figyelni a gyerekre, mert nem csak a "szülői kapcsolatokról" kell gondoskodnia az anyukának, apukának, hanem úgy mond többet kell nyújtani neki, nehogy ténylegesen ő legyen a világ közepe, aztán az első közösségi élményénél minden széttörik benne.

A különbség mindig megmarad az egykék és a testvéresek közt, mert igazából egyik se tudja, hogy milyen lett volna másként élni, felnőni, felnőttnek lenni :)

Véleményem szerint mindenki annyit vállaljon ahányat szíve szerint szeretne ÉS! - tehát nem vagy! - el tud tartani. Rémes látni ahogy nagyobb családokban nem telik minden gyermekre :( Szerintem a boldogsághoz kell az anyagi biztonság.

2009. szept. 19. 16:13
Sziasztok picit belestem de fáradt vagyok,most jöttem meg egy oktatásrol,és azthiszem házimunkázok gyorsan mig ki nem dőlök...
6626. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 6614. - V.csilla)
2009. szept. 19. 16:11
nekem ép most kellene esküvőre mennem de nem mentem....
6625. v.csilla (válaszként erre: 6619. - D781f12808)
2009. szept. 19. 14:07

Szia!

Nekem van testvérem így nem tudom milyen egykének lenni.

DE!!!

A nagylányom több mint 11 évig egyke volt, és láttam rajta, hogy hiányzik a tesvér neki.

És most hogy itt van már Meli teljesen kinyílt, megváltozott a nagylányom.

És tán jobban örül az újabb tesónak, mint múlkor.

De azt is mondta, hogy azért is jó, hogy jön Pöttönke közénk, mert legalább Meli nem egyedül nő fel, mikor ő már kirepül tőlünk.

Tehát én rajta látom, hogy jobb több gyerek mnt egy!

De tényleg mindneki maga tudja, hogy mennyit is szeretne vállani.

Én sem hittem volna míg csak 1 gyerekem van, hogy ennyire nagy a különbség ha 2 vagy 3 gyerekem van.

Mert nagyobb felelősség, de nagyobb boldogság is!

2009. szept. 19. 14:02

SZiasztok!

Visszaolvastam, néhány témához hozzászólnék:

Karrierista szülő: nem biztos, hogy az otthonülő, 4 fal között csak egy csecsemővel gügyögő, három év alatt leépülő, a 28.000.- forintos gyes mellett anyagi gondok miatt aggódó idegroncs anyuka jobb, mint a néha felnőtt társaságban egy-egy fél napot dolgozó anyuka, aki mondjuk családi napközibe adja erre az időre a gyermekét, aki legalább gyermektársaságban is szocializálódik, s közben a szülők anyagilag biztosabb háttér tudatával nyugodtabban, harmonikusabban élhetik családi életüket. Szóval szerintem is az arany középút a megoldás.

Szerintem is jó dolog a testvér, nekem van egy 3 évvel fiatalabb öcsém, akivel mindig számíthatunk egymásra, mindenben és el sem tudom képzelni, hogy ő nem lenne, vagy nem beszélnénk majdnem minden nap, csak úgy, hogy mi történt velünk, hogy van a másik stb. Mondjuk minket így neveltek, biztos van olyan testvér is ,akinél egy jó barát is többet ér, de remélem azért nem ez az általános.

2009. szept. 19. 13:42

Sziasztok lányok!

Lenne egy kérdésem hozzátok!

Volt valakinek a biokémiai vérvétele pozitív? (11 hetes).

Tegnap kaptam meg, levélben írták, hogy pozitív az eredmény. A genetikai uh-om viszont teljesen jó, semmi rendellenesség nem látható, minden mérete normális. Hétfőn kell mennem genetikai tanácsadásra. Azt olvastam neten, hogy a 16. heti eredménnyel együtt nézik, úgyhogy most nem fognak nekem mondani semmit, csak elemezzük az eredményt és megbeszéljük az esetleges további vizsgálatokat. Most vagyok 13 hetes, de én megőrülök, ha még 3 hétig várnom kell a következő vizsgálatig. A pontos eredményt, vagyis, hogy mennyivel haladtam meg, vagy nem értem el a határokat, nem tudom, csak hétfőn tudom meg.

6622. d781f12808 (válaszként erre: 6621. - Ici-pici)
2009. szept. 19. 12:10

Miért én ezt írtam?

Pont az ellenkezőjét! Akinek nincs tesója az csak a rokonaira számíthat!!! Ezzel nem azt írtam, hogy nekem a testvéreim csak a rokonaim!!!

De látom kicsit csipkelődős kedvedbe vagy! De attól függetlenül a mondatoknak érthetnéd a lényegét!!!

6621. Ici-pici (válaszként erre: 6619. - D781f12808)
2009. szept. 19. 10:18

:D Nem bántottál meg :) Csak számomra furcsának hat ha valaki ezt mondja :) Igazából a testvér is "csak" rokon :D

Biztos más egykeként felnőni és más testvérrel/testvérekkel.

2009. szept. 19. 09:58
Bocsi, ha ezzel megbántottam azokat akiknek nincs vagy nem lehetett tesójuk! :)
2009. szept. 19. 09:56

Igen mert mi 3-man vagyunk testvérek és mindig számíthatunk egymásra. Akinek nincs testvére az csak a rokonokra számíthat miután meghalnak a szülei.

Nem?

Nekem ez a tapasztalatom!

És tudom, hogy egy gyereket sokkal könnyebb felnevelni mint 2-t vagy 3-mat de én csak ezért akartam még egy gyereket, hogy a kislányom ne egykeként nőjön fel!

6618. Ici-pici (válaszként erre: 6617. - D781f12808)
2009. szept. 19. 08:57
:D Honnan tudod tapasztalatból?!? :o Hiszen ezek szerint az egykék életét nem próbáltad :D Valaki vagy ez, vagy az ;)
2009. szept. 19. 08:00

Jó reggelt kismamák!

Át olvastam amit tegnap írtak. A 3 gyerekeseknek csak azt üzenem,hogy jobb lesz a gyerekeiteknek, hogy van 2 tesójuk mint aki csak egyke!!!

Én ezt tapasztalatból tudom mi 3-man vagyunk tesók 3 lány. Mai napig van olyan, hogy össze veszünk apró hülyeségen, de nincs olyan nap, hogy ne hívnánk egymást.

6616. v.csilla
2009. szept. 18. 20:54

Szerintem nemgond ha valki szereti a munkáját, vagy pedig épp a gyerekeiért feladja az addigi egész karrierjét.

Lehet gyerek mellett is karriert csinálni, de meg kell találni azt az arany középutat, hogy a gyerek ne érezze magát háttérben a munkával szemben.

Ha a szülő hazamegyés azt a pár órát a gyerekével, családjával tölti, ne a munkán járjon az agya. Hiszen ezt egy gyerek megérzi.

És ez nem csak az anyákra, hanem az apákra is évrényes lenne az én álláspontom szerint!

6615. v.csilla (válaszként erre: 6614. - V.csilla)
2009. szept. 18. 20:47
Bocsi: Csillu!
6614. v.csilla (válaszként erre: 6597. - Csillu...)
2009. szept. 18. 20:47
CSilu azt el is hiszem, hogy lassan üres a pénztárcátok, mert nem olcsó mulatság az esküvőre járás sem!
6613. v.csilla (válaszként erre: 6595. - Baba1976)
2009. szept. 18. 20:46

Bizony én is pont ezt mondtam a páromnak!

Olyan büszkén mutogatnám a gömbölyödő pocakomat, de a sok birka tönkreteszi ezt a gyönyörű pillanatot.

Pedig ki akarom élvezni a 9 hónap szépségét, mert tuti többet nem lesz rá lehetőségem!

6612. v.csilla (válaszként erre: 6592. - Ici-pici)
2009. szept. 18. 20:44

Igen ismerős mert ez a dolog.

Megérdezik az elsőnél, hogy akartátok? Majd mikor megszületik már azzal nyaggatnak, hogy mikor jön a második. Na mikor már ott van a pocakban, megint jön a hülye kérdés: akartátok? És ugyanez a menet jön a szülés után megint.

Mivel nekünk két lányunk van, mindenki azzal nyaggatott Meli születés után, hogy kell gyorsan egy fiút is összehozni!

Kérdem én miért nem jó ha csak lánya van az embernek? Hú ezektől a plafora tudnék mászni.

6611. v.csilla (válaszként erre: 6591. - 9ea67a7a1c)
2009. szept. 18. 20:41

Látod Jutka, én meg sem hallgatom a sok jóakaró dumáját.

Úgy csinálják, mintha nekik kellene a 3 gyerekemet nevelni, etetni, éjjel felkelni hozzájuk, stb.

6610. Ici-pici (válaszként erre: 6607. - 9ea67a7a1c)
2009. szept. 18. 20:40

Én az egészet végig bénáztam :( Idő hiányában kénytelen voltam beíratni magamat az oktatómmal vizsgára. Ő úgy szidott, mint a bokrot, hogy mekkorát fog velem égni.

2 hibapontom lett :D Azóta se tudok vezetni rendesen ;) Viszont tisztában vagyok a képességeimmel és nem akarok beállni, mondjuk 2 autó közé egy parkolóban :D Illetve nem vagyok rest kiszállni a kocsiból lejtőn és megkérni a mögöttem állót, hogy guruljon hátrébb, mert lehet én is így teszek az előre való indulás helyett :) Párom szerint nagyon jól vezetek ahhoz képest, hogy hányszor teszem :D és bármikor mehetek én az autóval, de még nem volt rá példa, mióta az új kocsink van :) (2 éve!)

6609. v.csilla (válaszként erre: 6590. - 9ea67a7a1c)
2009. szept. 18. 20:39

Jutk, nagyon sajnálom, hogy a párod nem jöhet haza még 1 hétig!

Pedig gondolom már te is nagyon vártad, hogy kicsit együtt legyen a család!

6608. tereteri (válaszként erre: 6602. - F65231edcb)
2009. szept. 18. 20:37
szia Íriszke! Itt vagy még esetleg? :)
6607. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 6592. - Ici-pici)
2009. szept. 18. 20:04
Köszönöm,remélem hamarabb lesz jogsi mint bababérkezés szerintem béna leszek vezetésnél:))
6606. Ici-pici (válaszként erre: 6605. - Csillu...)
2009. szept. 18. 19:54
Pontosan!
6605. Csillu...
2009. szept. 18. 19:51

Hát igen,a lényeg,hogy nem SZABAD általánosítani!

egy biztos,Ici-pici,abban igazad van,hogy néha jobban jár a gyerek,ha nem a "szülei" nevelik!

5 évig vigyáztam egy fiú ikerpárra,az Anyjáéktól egyetlen verset,mesét,mondókát nem tanultak...

ez azért minősíti őket!!!

még szerencse,hogy volt kitől,igaz kemény pénzekért,de volt miből!!!!

6604. Ici-pici (válaszként erre: 6601. - Tereteri)
2009. szept. 18. 19:42

Én meg többször láttam és hallottam, ahogy pofonnal, rúgással tanítják a gyermeket erre-arra, és nem attól függött a dolog, hogy dolgozik-e a szülő! (Elszállt példa: cigányok több gyermekkel, anya, apa otthon, mégse lesz ember a felnövekvő generáció nagyon sok tagjából)

Sokszor van a hírekben is szó arról, hogy nem tudják a szülök a gyógyszert megvenni! Ebben az esetben se sokat ér, hogy a szülő végig nézi a gyermek szenvedését.

Engem tuti nem győz meg senki se arról, hogy a karrierista = rossz szülő.

Nem lehet bebizonyítani a dolgot, mert mindig van pro és kontra! Szerintem csak az biztos, hogy a jó szülő onnan ismerszik meg, hogy miként tölti el gyermekével az időt, az édes kevés, hogy egész nap "nézegeti", attól nem lesz senki se jó szülő!

Sőt megkockáztatom, hogy egy karrierista szülőnél a gyermek esetlegesen jobban jár, ha dadus van mellette ;) Sőt némely otthon lévő anya is jobban tenné, ha kikérné szakember segítségét.

2009. szept. 18. 19:09
szia én vagyok kicsit csak gyorsan odadobok egy makarónit holnapra nem volt még időm megcsinálni
2009. szept. 18. 19:00

sziasztok kismamák:)

van valaki?

6601. tereteri (válaszként erre: 6600. - Ici-pici)
2009. szept. 18. 18:40
én láttam olyat, hogy valaki gondozónőt fogadott a gyerek mellé, ő meg elment üzleti utakra, és a picinek pszichés alapon mindenféle betegsége előjött, mert annyira hiányzott neki az anyja. :(
6600. Ici-pici (válaszként erre: 6599. - Tereteri)
2009. szept. 18. 18:37

Szerintem semmi gond a karrieristákkal. Van aki ilyen, van aki olyan. Azzal van a baj, ha valaki nem szereti a gyerekét! Illetve ha valaki jobban tudja, hogy te akartál-e gyereket vagy sem :D

Az is rossz ha valaki csak az elvárások miatt vállal utódot, hiszen van olyan is! Ki ne hallotta volna azt a kérdés: "- Na, és gyerek mikor lesz?"

Fúj!

Szerintem nem baj, ha nem neveli mindenki egyformán a gyerekét. Attól, hogy fontos-e vagy kevésbé fontos a karrier még senki se válik jó avagy rossz anyává. Hiába van valaki otthon a gyermekkel 24 órában, ha nem érdekli. Más meg lehet csak napi pár órát tölt el a kicsivel, de tartalmasabban, mint azok akik egész napot.

Embere válogatja az én véleményem szerint.

6599. tereteri (válaszként erre: 6597. - Csillu...)
2009. szept. 18. 18:29
Nagyon eltolódtak sajnos az értékrendek. Hány olyan karrierista vezető beosztású nőt ismerek, akik irtóznak a gyerekvállalás gondlatától, vagy ha vállalnak is, akkor mielőbb hívnak egy bébicsőszt, nehogy kiessenek a munkából... Szerintem pedig szánalmas, amikor valakinek így átmosták az agyát a mai "értékrenekkel" hogy, önállóan felül sem tudja bírálni ezeket a dolgokat, és nem veszi észre, mennyire kihasználják.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook