2010 márciusára várt babák (beszélgetés)
A kislányról, akiről írtam eddig: szülei azt hitték hogy altatják, de nem! A legmélyebb kómában van. Tudtak tőle levenni agyvizet, de sajnos semmit nem reagált a hatalmas fájdalomra ahogy a gerincébe szúrtak.
Viszont abból van pár eredmény ami jó, hogy nincs az agyába és az idegrendszerében gyulladás, góc, ez nem azt jelenti sajnos hogy nem károsodott, ezt még nem tudják! Agyhártyagyulladást kizárták! A víruseredményeket még nem tudni.A kóma valószínűleg azért van, mert tele van az agya vízzel és nyomja, de miután levették ma a vizet nem sokra rá betettek neki egy kanűrt, ami ugyanúgy nagy fájdalommal járt, és arra picit megemelkedett a vérnyomása, ami azt jelenti hogy reagált rá picit.....hát nagyon remélem, hogy vannak még csodák.
Bocsi, hogy ideírom, de gondolom néhányotokat érdekel, mi lesz a kislánnyal, ha már írtam, hogy mi történt. Senkit nem akarok letörni, és nem akarom elrontani a napotokat!
Szia!
Kirus kb. egy hete iszik belőle. Nagyon örülök neki, mert nem egy nagy ivó, de így kicsit többet iszik, mert amikor eszébe jut, akkor csak elveszi, és iszik. Eddig ezt ugye nem tudtam kivitelezni, mert egy pohár vizet, vagy cumisüveget ugye nem tarthattam mellette, mert akkor mindenhova került volna, csak a szájába nem :D
Sziasztok! Jó reggelt!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a ti babáitok isznak már csőrös pohárból???? Domim imád játszani a teli pohárral de amikor inni kellene belőle na akkor van nagy tiltakozás.
Te jó ég!:(((
Nagyon szorítok,hogy meggyógyuljon!
Soha nem szabad feladni!
Ismeretlenül is drukkolok Nekik nagyon!!!!
Jesszusom!
Remélem a dokik tévednek, és helyrejön a kislány!
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek tegnap hányt a kislánya. Kihívták az ügyeletet, de nem ment ki az orvos, mert azt mondták, hogy egy hányás miatt még nem kell.....fél nyolckor a mentő vitte el a kislányt, mert rángatózott. Összeomlott, gépen van. Nagyon kicsi esélyt adnak neki. Két éves...ikertesója otthon várja :(
Lehet, hogy H1N1, vagy valami más vírus.....
Döbbenet....Nagyon sajnálom.
Bocs, hogy ezzel kezdtem a reggelt :(
Megnéztem a lányom kiskönyvében a táblázatot, és a gombát 24 hós kor után ajánlják, a padlizsánt meg 18 hó után.
a hús 10 hós kor után bűvül: borjúhús, sertés, szálkamentes hal.
Tojás sárgáját már 9 hód kor után ehetnek, és 1 éves kor után tojásfehérjét is.
1 éves kor után, tejeskávé, malátakávé, kakaó, vaníiíástej, karamellástej.
Én levest külön lét nem etetek még vele, mert csak eltelíti a pocakját, de nincs nagy kalória értéke. De a levesből evett már zöldségeket, és a levével higítva turmixoltam le.
De azért 1-2 kanállal szoktam neki adni mert nagyon nézi mikor eszünk. De ez már nki csak kaja után van ízlelésnek. Márt mint leves lé.
És bablevesből is kapott már így 1-2 kanálkával, és nagyon bejött neki.
Az hogy milyen kezes lesz a gyerkőc, jóval később alakul ki. Lehet hogy csak oviban, mint a nagylányomnak.
Nekem a kicsi lányom még mindig úgy eszik, hogy egyik kezéből átveszi a másikba a knalat vagy villát, pedig 3 éves lesz. De többnyire a jobb kezét használja.
Én a levesből max a zöldséget, husit adom neki, viszont már nem utólag fűszerezem csak a borst rakom utólag, igaz én nem vagyok az az agyonsózós típus, inkább úgy vagyok vele, hogy sózza meg mindenki ahogy akarja, de én kímélem az egészségemet és az ízlelőbimbóimat:P
Tehát kapott már zöldséget, husit levesből, de csak pár falatot egy étkezésnyit nem, ami enyhén sós, de levet még nem. Én a paprikával még mindenképp várnék, bár már jó lenne ilyen felnőttes ételekkel etetni. Csak hát félnék a gyomorégéstől, amit a pirospaprika okoz. A zöldfűszerek mehetnek neki, de a gombával én is úgy tudom, hogy várni kell, viszont a padlizsán szerintem tök féle.....azt talán már lehet neki, bár Oli még nem kapott.
Sziasztok!
Mikortól lehet tudni, hogy bal vagy jobb kezes a baba?
Olivért most kezdem önállóan tanítani enni, csak hol egyik kezében a kanál, hol a másikban:S
A múltkor azon gondolkoztam, hogy vajon mikor lehet gombát adni a babáknak... És padlizsánt?
A sajtok közül meg, hogy csak keményet lehet adni, vagy félkeményet és esetleg lágyat is? Van aki már ad "fűszeresebb" kaját is a picinek? Vagy ez még korai? Pl. paprikás krumplira gondolok, persze natúrba, kolbász nélkül vagy rizseshúsra..ilyesmik.
És a levesekkel ti hogy álltok? Miket ettek már a babáitok? (Mi még egyáltalán nem próbáltunk levest. Mivel kezdjünk? Húsleves?)
Bocs, nem találok olyan hozzátápi táblázatot, ami ezeket mind tartalmazza...
Köszi a segítséget!
Sziasztok, nálunk még tart a szep. szorongás sztem, mert elé nyugtalanok az éjszakáink.
Mondjuk most csak egyszer kellett kelni hozzá éjjel. Ez még nem is lenne olyan rossz, van, hogy 3x 4x is van kelés éjjel.
Irigylem azokat, akiknek sokáig alszik reggel a babájuk. Bendegúz 6-fél7 körül fixen kel, és azonnal aktív, játszani akar, le se lehet "lőni". Én meg néha azt sem tudom, hol vagyok... :)
Sziasztok!!!
Mi ugyanígy vagyunk mint Adriék!
Este Bendő olyan fél 8 körül elaludt, de ébredt többször is! Mocorog, forgolódik, mintha nem tudna megnyugodni! Van hogy szopi sem kell neki, tehát nem éhes, csak nézelődik, meg mocorog, mint aki nem találja a helyét! Sírni sem sír, fájnia sem fáj semmije...nem tudom!! Úgy látszik, most ezt az időt éli meg!
Mondjuk az elmúlt napokban megint sokat fejlődött, mozgás, meg minden téren...lehet azért van ez!