Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
21493. Candy82
2010. aug. 9. 20:42
majd tegyél fel róla képet! :-D küldöm én is a gyógypuszikat
21492. Newgirl
2010. aug. 9. 20:35

Mentek a fülére a puszikák, most is sirdogál, megyek megvigasztalom.

Ma este nem érheti viz, igy cica mosakodás lesz.

Kenegetem neki a körömvirág gél-el, remélem nem fog begyulladni neki.

Olyan más lett igy fülbevalóval.

21491. Newgirl (válaszként erre: 21478. - Patyoma)
2010. aug. 9. 20:31

Szia!

Én a cumisüveget hetente egyszer szoktam csak kifőzni.

Mosogatógépben 70 fokos mosogatásra állitom a többi napokon a gépet és ez jól kimossa.

Nekem is egy uj edényem van, amiben csakis csajos vizét forralom, forrástól számitott 5-6 percig rotyog még, aztán kész.

Reggel főzök egy liter vizet kb. és azt beleteszem kis Aventes dobozokba, és csak melegitem napközben a kaja készitésnél már a vizet .

Nekem is szokott vizköves lenni az edény, de a mosogatógépben, szép tisztára mossa.

Ha nincs mosogatógép, javaslom az edényt fém suroloval, szépen ki lehet sikálni.

Lottika nagyon nyügös ma egész nap, sirdogál, remélem megbocsájtja nekem, hogy ilyen fájdalmat okoztam neki, ezzel a fülbelövéssel.

21490. Candy82
2010. aug. 9. 20:09

Sziasztok,

Zsömi már alszik, most nekiállok a babaruha vasalásnak... ne tudjátok meg mennyi van... :-))

Kimostam minden turis, kapott és vett 68-ast, az 5 emeletes szárogató tele van :-DDD de sebaj... nem tudnék úgysem aludni.

Szilárd tejfakasztó buliban van, barátnőmnek ma meglett a kisfia. Szegény, reggel indították neki, de 1 ujjnyit sem tágult, így fél 6-kor császár lett... de azt mondja gyönyörű, és én el is hiszem! Édesanya lett, és ez minden fájdalmat megért neki... Isten hozott ezen a világon Barni!

21489. 9a57973fa3
2010. aug. 9. 19:51

Sziasztok!

Vica:Igen volt olyan hogy elaludt miközben valahol megálltam útközben beszélgetni,egyik pillanaaban még fenn volt a másikban meg már aludt is!

Biztos jön valami front,mert Boglárka már egy órája sír,nem tudok már vele mit csinálni,minden praktikámat bevetettem már,mindjárt jön a szopizási idő,utána talán elalszik majd!

Anikó:Tegnapelőtt kaptam egy jó tippet,borostyán nyaklánc,azt mondják az bevált sok babának,meg van az aloe vera-nak is egy olyan terméke ami fogzáskor hatásos!Ennyit tudok segíteni!

Na megyek szopiztatni aztán jövök vissza,mert csak a második oldallal végeztem még a legfrissebb oldalt még nem volt időm elolvasni!

Emőke

21488. Anikó-77
2010. aug. 9. 19:38

Nálunk is van vízkő. ÉN is mikróban sterilizálok, aventes sterilizálóval.

Nálam is forgolódik le a ciciről ha már fogyóban van. Addig hallom, hogy nagyokat nyel, majd 1x csak elfogy. Akkor jön a másik cici, majd a pótlás. Ez van. Legalább fele még tejcsi.

21487. Candy82
2010. aug. 9. 19:26

Patyoma,

Én jana babavizet használok, és csak mikróban melegítem, mert ez forralás nélkül is adható neki.

A cumisüveget minden kaja után kimosom simán kefével, és hetente egyszer sterilizálok folyadékkal. Lehet hogy ez kevés, de nem akarom túlzásba vinni.

21486. Manna74
2010. aug. 9. 19:22
Nálunk is úszkálnak ilyen vízkődarabok a forralt és hűtött vízben. :( Általában odaadom neki úgy, vagy a babavizet melegítem, nem forralom. Sterilizálni már csak heti 1x-2x szoktam.
21485. mamika2 (válaszként erre: 21484. - Makaréna)
2010. aug. 9. 18:35

Sziasztok!

Hát én úgy tudom, hogy a szájpenész attól is lehet, hogy túl sterilek a körülmények!:(((

Vegyetek Pi-vizet az tisztítva van a csapvíz még forralva is egészségtelen én már évek óta nem adom a gyerekeknek, de sajna azzal főzőm, sajna nem áll rá a kezem, hogy a kannából öntsem a vizet, annyira hozzászoktam a csaphoz, de igyekszem!:)

21484. makaréna (válaszként erre: 21482. - Patyoma)
2010. aug. 9. 17:53

Én először még a babavizet is forraltam, és abban is úsztak fehér vmik. Én is azt hittem az edény a hibás. Most már a babavizet csak melegítem az edényben, ha a párom csinálja, akkor ő mikróz (én nagyon nem szeretem a mikrót)

Sterilizálni szoktam mosogatás után a cumisüvegeket, néha kifőzöm edényben, de kényelmesebb a mikrós sterilizáló, csakhát az is mikró. Egyébként én úgy tudom, hogy már ekkora babáknál nem kellene mindig mindent sterilizálni,mert ez sem tesz jót az immunrendszerüknek. (bár nálunk most a szájpenész miatt kell). Egyébként én is próbáltam fejni szoptatás után, hogy van e még benne vmi.

Nekem sajnos újra szednem kellene a vérnyomásomra gyógyszereket, de szoptatás mellett nem akartam, így mi sajnos lassan átállunk a tápszerre, ezért is nem bánkódom amiatt, hogy kevesebb a tejem. De azért a négy hónapig szeretném még kihúzni, aztán megpróbálom magam rendbe szedni. Doktornéni már régóta mondja, hogy inkább anyukája legyen a babának, mint anyatej.

21483. fbab8271ce
2010. aug. 9. 17:50

igazából forralt víz, vagyis kifőzöl belőle mindent...:) semmi baja nem lesz, vagy szűrd le:) de előtte főzd ki a szűrőt:D

na komolyan, ha tiszta vadi új az edény, nem tudsz mit csinálni. ( minden kajával ez van, csak itt most jobban látod)

21482. patyoma (válaszként erre: 21481. - Fbab8271ce)
2010. aug. 9. 17:45
akkor azzal semmit se tudok csinálni?csak mert olyan gusztustalannak tűnik abból csinálni egy kisbaba ennivalóját.
21481. fbab8271ce (válaszként erre: 21478. - Patyoma)
2010. aug. 9. 17:41
ugyan nem készítettem még soha tápszert, de ha felteszel vizet forrni, és utána hűtöd, mindig van bent olyan fehér izé.... a vízkő... itt nyugaton pl iszonyat "nehéz" a víz
21480. patyoma (válaszként erre: 21477. - Fbab8271ce)
2010. aug. 9. 17:39
tényleg, bocs, figyelmetlenül olvastam. Pedig ha valakinek van energiája egy negyedikhez, az te vagy, szerintem. ;)
21479. fbab8271ce
2010. aug. 9. 17:38
26 éves vagyok, ki tudja még mit hoz az élet, de egyelőre így most jó!:) de tíz év múlva, ha újra rám tör a babázhatnék? még nem leszek öreg...:)
21478. patyoma
2010. aug. 9. 17:36

Van egy-két kérdésem gyakorlott tápszeresektől.

Az van ráírva, hogy ki kell forrázni az üveget, mielőtt beleteszem a tápszert és fel kell forralni a vizet. Én amikor elteszem az üvegeket, akkor előtte sterilizálom. De ezek szerint használat előtt is kell? Mármint tudom, hogy csak 24 óráig steril, de nektek van erre energiátok?

A másik kérdésem, hogy a vizet gondolom szintén a sterilizálás miatt kell felforralni. Viszont lehet, mert nem egy külön erre a célra beszerzett teljesen új lábast használtam, de nekem a felforralt vízben utána úszkáltak valamik (nem tudom jobban megfogalmazni, olyasmi volt, mintha minimális vízkődarabkák lennének), pedig higgyétek el, mosogatok rendesen :). Gondoltam biztos vízköves volt a lábas, kimostam, forraltam vizet még egyszer,de az is olyan volt, majd a harmadik is, úgyhogy felidegesítettem magam (Anna is egyre nyűgösebb volt) és engedtem a csapból forró vizet, azzal csináltam meg. Most akkor szörnyű anya vagyok, aki baktériumtelepekkel veszélyezteti a gyerekét szerintetek? Vagy túlzott elővigyázatosság, ami a dobozra van írva? Ha szerintetek kell, akkor úgy csinálom most még mint ahogy a dobozon írják, de majd már 3 gyerekkel tuti nem lenne idegem ennyit pepecselni a tápszerrel.

21477. fbab8271ce (válaszként erre: 21475. - Patyoma)
2010. aug. 9. 17:35
Candynek írtam, h az öcsinek tegye el...:) soha ne, mondd, h soha...:)
21476. patyoma (válaszként erre: 21473. - Manna74)
2010. aug. 9. 17:27

Anna is néha ezt csinálja, de én eddig ne gondoltam, hogy az a baj, nincs elég tej. Viszont nagyon kellemetlen érzés, amikor ki be rángatja a cicimet. Lehet akkor nekem sincs elég tejem?

Igaz az első nagy meleg óta, igény szerint eszik, ami nálunk azt jelenti , hogy van , hogy 20 percenként cicin van.

Van biztonságból itthon tápszerűnk, ma már annyira fájt a mellem a húzogatástól, hogy kevertem neki be és 100-at simán, jóízűen benyomott a kis csaj.

21475. patyoma (válaszként erre: 21469. - Fbab8271ce)
2010. aug. 9. 17:23
Na, neked van energiád, ha már a negyediket tervezed! :)
21474. Manna74
2010. aug. 9. 17:09
kiszi --> kieszi :)
21473. Manna74
2010. aug. 9. 17:08

Erik eszik, eszik, aztán amikor már nincs tej, akkor elkezd tekeregni, kirántja a szájából a cicit, feszeng és hisztizik. Ilyenkor átteszem a másik cicire, és abból is kiszi, amit talál. Van, hogy ilyenkor ismét ráteszem az első cickóra, de sajnos már nem sok jön belőle. Onnan tudom (vagyis csak gondolom :D), hogy kifolyott, hogy párszor mrgpróbáltam ezek után fejni. :(

Egyébként Erik a 100 kiszopizott tej mellé, simán megeszi a 100 tápit...

21472. mamika2 (válaszként erre: 21470. - Fbab8271ce)
2010. aug. 9. 16:45

Dodóval megg Levivel úgy volt, hogy ettek ciciből, amennyi csak volt benne, majd jött a büfi és ha sírtak, akkor adtunk nekik először 30ml tápot, ha megették, akkor éhesek voltak, ha kiköpték, akkor más volt a baj!:)))

Nekem nem ettek a fiúk, ha nem voltak éhesek, meg vártam cici után, hogy megnyugszanak-e, ha semmi sem volt jó, akkor jött a táp!!!!

21471. mamika2
2010. aug. 9. 16:41

Bubuci felébredt és nagyon nyügike, mintha a pocija lenne, de szerintem a kis lába!:(

Annyira aluszékony...még csak az egyik ciciből kapott tejcsit, de itt bóbiskol a vállamon!:(

Bizti az oltás miatt ilyen bágyadt!

21470. fbab8271ce
2010. aug. 9. 16:39

Most lehet , h hülyeséget kérdezek: de honnan tudjátok,h nem elég a tej? Hú, most remélem nem értitek félre a kérdésem, nem kötekedni akarok, csak érdekel...(hát írásban nincs hangsúly a mondatokon, nem lehet érzékelni, ki-hogy-mit-miért kérdez):S

Mert pl nekem BUbu az elején lassan kezdett gyarapodni, sokat sírt, hasfájós volt, de eszembe nem jutott, h kevés a tejem, pedig a védőnő is mondta, ha kevésnek érzem, próbáljuk meg a pótlást 3 hó körül, de ő is inkább azt szorgalmazta, h tegyem sokat cicire, igyak teát, egyek olyat, amitől van stb.(nem is kellett tápszer)

De pl honnan tudjátok, h mikor kevés neki, h kell adni egy étkezésnél pótlást... (ehhez tényleg lövésem sincs)

21469. fbab8271ce
2010. aug. 9. 16:33

Candy: nem véletlen tettem idézőjelbe:)

A kinőtt ruhákat pedig elteszed az öcsinek...

Amúgy nálunk is van 56os body még a szekrényben, de ma pl 68-as farmernaci van Adriánon! Ennyit a számozásról:P Amúgy DOminik is 110cm magas, de a tavasszal vett 116-os szabadidő ruhái rég kicsik... Menni kell nadrágokat venni, mert mindent kinőtt

21468. mamika2
2010. aug. 9. 16:14

Jaaj, nálunk nagy a csend, párom elment, máris rend van és fegyelem, alszanak a lúrkók!:)))

Tényleg szólj, ha nem jön be a chamomilla!:))

Candy!

Én azt vettem észre,hogy nekünk sok egyszínű pl. csak fehér ruhánk van, ami tök uncsi, most egyedi bodykat lesek a neten!:))

Newgirl!

Puszild meg Lottit helyettem, remélem hamar meggyógyul a kis füle!

21467. Anikó-77
2010. aug. 9. 16:09

Mamika aranyos vagy, vettem most chamomillát, remélem hatásos lesz, mert ma egész nap ordított és már nagyon elegem van. :(

Ráadásul az idő sem kedvez, hol éget a nap, hol meg meg lehet fagyni. Lehet ez sem tesz jót a drágámnak. Bálintom sem egyszerű eset ma. Természetesen kimaradt a délutáni alvás. Most kettővel nyűglődök.

21466. Newgirl
2010. aug. 9. 15:48

Sziasztok!

Megérkeztünk, megvolt ma a fülbelővés.

Egy rózsaszin köves kis gömb alakú fülbevalót lőtt a csaj a Lottika fülébe.

Hát mit ne mondjak, nagyon meg volt sértődve, sirt zokogva, majdnem én is.

De tul vagyunk rajta, már nem fáj neki.

Ma nem érheti viz, kenegetni kell pár napot körövirágos krémmel, és szép lesz.

21465. Candy82
2010. aug. 9. 15:44

mamika én most annyi ruckót turtam neki, hogy szerencsére nincs hiány semmiből :-D

de a szívem szakad meg azokért a kisruhákért, amiket már többet nem tudok ráadni....

21464. mamika2
2010. aug. 9. 15:37

Sziasztok!

Megkaptuk az oltást, hát azóta álomkórban szenved a drágaságom, mert utána elmentünk anyósékhoz ott aludt egy jó 2.5 órát, majd én ébresztettem, mert indulnunk kellett!:( Megetettem, hazaértünk, jól telerakta a pelust úgy kb. lapockáig kakis lett, lefürdettem, adtam neki egy kis cicit még és újra elaludt, azóta nyomja! Remélem átalussza az oltás miatti nyűgösséget és lázas sem lesz!:)

Kékcinege!

Bátor vagy, hogy biciklire ülsz kenguruval, én nem mernék így elindulni, annyi hülye van az utakon, meg én mondjuk nem is tudok biztosan biciklizni, ráadásul félek a kutyáktól stb...!:)))

Anikó!

Nem semmi, hogy már most a fogtémánál tartotok, jó lenne, ha mi minél később jutnánk el oda, Levivel sokat szenvedtünk!:(

Apósék hoztak Ausztriából egy homoes bogyót, az a neve, hogy Osanit, nekünk bevált, de majdnem ugyan azok az összetevői, mint a Camomillának, amit nálunk is lehet kapni, de ha szeretnél olyat, akkor szólj, mert még a nyáron valamikor mennek ki és akkor hozatok!:))

Candy!

Most válogattam át a kis ruhákat és megdöbbenve láttam, hogy ha elteszem(és elteszem:)) a kinőtt rucikat, akkor alig marad valami a szekrényben, úgyhogy most lázasan nézelődöm a neten!:))

Ma Bubun is egy 56-os body volt, de az 56-os rugik már rég kicsik!

Én vékony pamut nacikat keresek, mert abból kevés van!

Erika!

Köszi az infót, fogunk venni popsitörlőt, abból sose elég!

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook