2010 Májusi babák (beszélgetés)
Köszi a drukkot, túl vagyok a vérvételen, eredmény két héten belül.
Akkor jó messzire elmentél Szabolcsból!
Majd kérünk ám beszámolót a délutáni UH-ról! :)
Szomorú az egészségügy, az már biztos.
Itt Debrecenben be van tartva a látogatási tilalom.
és ez van a szülszeten is...
ahhoz hogy normális odafigyelést kapj, kemény pénzeket kell egy doki zsebébe dugni....mert simán tb-re nem ugyanazt kapod...:SSSSS
és ennyit nem ér meg egy ember egészsége? mármint ha a gyanú felmerül, h esetleg az új vírust kapta el, azonnal el kellene végezni, hogy tudják mivel kezeljék, nem csak akkor, ha már nagy a baj...:SSSS
akkor mi a fenének fizetjük azt a sok tb-t????15ezer ft...
Sziasztok,telefonàltam,minden rendben,semmi baja nem lehet,az ijjedtségem nagyobb volt:
Mindenki ebédel?Jo étvàgyat,én tul vagyok rajta,Uncle Beans szosz,rizzsel.
Sziasztok!
Milyen szörnyű, hogy a fő témánk mindig ez az oltás-nem oltás kérdés, nem? :( (az előzetesben lévő nő és a férfi, akit írtál zsu, H1N1-től halt meg, korábban volt a híradóban, a kismamikról azt mondták a tv-ben, hogy semmilyen krónikus betegségük nem volt, csak terhesek voltak és sajnos halt már meg makkegészséges fiatal férfi is ettől a vacaktól. :( )
De tényleg nem egyszerű dönteni. Én örülök, hogy sikerült zöld ágra vergődnöm a saját félelmeimmel és végre nem rettegek, hogy mi a jobb. Eldöntöttem, nekem így jó. Megyek is délután a dokihoz. :p
Amúgy azt én is hallottam, hogy valószínűleg van a tüdőgyuszi a vírustól, de azt is mondták, hogy megtalálták a szervezetében a vírust, csak nem egyértelmű, hogy a tüdőgyuszit is az okozta.
Amúgy 15.000Ft a teszt, amit torokkenetből végeznek és azt mondta a dokim, csak annak csinálják meg, aki már kórházban van a súlyos következmények miatt. :(
Az eleg durva azert.
Hiszen,ha valaki megbetegszik ,nem mindegy,hogyan es mivel kezelik.
Dzsigg!
Majd irj,hogy mi ujsag es nyugi.
Sziasztok!
Engem ugy informaltak,ha valakinek egeszseges az immunrendszere es nincsen legszöszervi, szivbetegsege,illetve kronikus betegsege,akkor nem kell annyira tartanunk a fertözestöl.
Nalunk ha valaki "gyanus" tünetekkel megy orvoshoz,kapasbol csinalnak neki tesztet.
Sziasztok!
Valóban szörnyű, amit a média művel. Próbáljatok nem idegeskedni és hinni a jó döntésetekben, aki oltat az abban, aki nem az abban. A lényeg nem szabad ezen stresszelni magatokat és azon idegeskedni, hogy most elkapom-e. Ezzel lehet többet ártasz a babádnak. Gondoljatok bele, ha ezt nem csinálja a média a H1N1-el, akkor idegeskedtetek volna, vagy gondolkodtatok volna azon, hogy most elkapod-e sima influenzát vagy esetleg egy hasmenéses, hányásos megbetegedést, aminek szintén lehetnek szövődményei. Bármikor, bármit elkaphatunk, ez sajnos benne van az életben. Tessék nem gondolni rá! Arra gondolni, hogy milyen csoda, hogy ott növekszik a pocakban a kis emberke. Ezek csak nyugtató sorok akartak lenni, remélem így is értelmeztétek. Én nem vagyok sem oltás mellett, sem ellene én azt gondolom, nekünk, laikusoknak nem szabad erről senkinek tanácsot adni, mert nem értünk hozzá. Próbáljátok inkább nem elolvasni a szomorú híreket és bízzunk abban, hogy velünk nem fog semmi ilyen történni.
Dzsigg!
Nem lesz semmi baj, de tényleg hívd a gyerekorvost. Konzultálj vele, de én sem gondolnám, hogy ettől valami baja lenne. Az orrtisztítós sóoldatok tulajdonképpen tengeri sóból vannak. Legfeljebb majd esetleg megy a hasa kicsit. Mindenesetre én itatnám sok sok folyadékkal, hogy híguljon a kis gyomrában. A legfontosabb nyugodj meg addig is, amíg nem tudsz beszélni dokival. Tulajdonképpen valamelyik kórház gyerekosztályát is felhívhatod, hogy megnyugodj. Legyen nálad a papír az összetevőkkel, mert biztos meg fogják kérdezni.
Nem semmik ezek a lurkók a leg lehetetlenebb dolgokat tudják művelni, mi meg kapjuk a szívinfarktust.
a sóoldat az sós víz? mert attól nem lesz baja...max szomjas lesz rá, meg köhög kicsit...de nem tudom mi van bent pontosan...
nézd meg a papírt v telózz és akkor tuti megnyugodsz
azt nem harangozza be a média, h xy belázasodott, hányt az oltás után fél órával,sőt eszméletvesztése is volt...vagy ilyenek...
persze mert több ezerből 1...ugyanígy van ez a sajnálatos halálesetekkel is több ezerből egy...nem?
Telefon a gyermekorvosnak!
És kérdezd meg!
Szerintem pár csepptől biztosan nem lesz baja, de egy telefont megér, hogy megnyugodj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most hallottam, meghalt a kismama reggel és vele a magzat is.
Kiváncsi lennék, egészséges volt-e, vagy volt e valami betegsége?
Milyen körülmények között élt stb.
Nem?
igen sok a 10 halott, de minden évben van sajnos a "sima" influenzától is, csak arra nincs akkora figyelem terelve, nem folyik a tvből, és nem figyeltünk rá ennyire...
olvastam azt is, h itt Szhelyen ketten meghaltak egy 60éves cukorbeteg férfi, és egy 53éves nő a börtönben(előzetesben volt)
de még nem tudják, h melyik influenzától...
az azért nincs bent a tvben, emrt nem a h1n1?
annak nem kell akkora hírveré?s:S
nem szeretem, amit művel a média....
Borzasztó!
Engem még mindig az zavar, hogy mikor kijött az oltás akkor 5 év alatt és várandósoknak nem ajánlották, most meg már igen. Kicsit fura ez a történet. Az is igaz, hogy eddig még nem derült ki semmi rossz az oltással kapcsolatban.