2010 júniusi babák (beszélgetés)
Nekem a kórházban azt mondták nagy fejjel egyből császár, nem engednek szülni...
És mégis?????
Sziasztok,
Igen, én mindenképp!!!
De a gyerekorvos ajánlotta is, ha van nagyobb gyerek. Ha jól emlékszem valami olyasmit mondott 17eFt 4-5 szuri...
Elképzelni nem tudom, hogyan alakulna egy kisebb nyaralás. Nem tervezzük sokáig, csak 2-3 napot, de attól félek, hogy semmi sem lenne másabb, mint itthon.
Pedig nagyon hiányzik egy kis kiruccanás, nem csak rokonokhoz....
Sunny :) köszi a dicséretett.Mivel dolgoznom kell,(vállalkozó vagyok )igy már megszoktam a helyzetett.A csepp fiamat,meg az 1 héten még Lara oda volt hozzászoktattam a 4 órás evéshez.de azért néha pihenek :)
csak muszály intézzni a pénzügyeket,és erre kiváló a net,olcsobb mint a telefon.
meg azért hiába 2 gyerek,olyan tudatlannak érzem magam,és kikutakodom én a dolgokat,mi miért van:)
addig ugysem tudnék aludni :) meg hát,majd alszok csak tudjam a dolgok ugy mennek ahogy szeretném .
estyty én mikor elolvastam ezt a sirás dolgot,csak legyintettem rajta,de ha jobban meg figyeled,akkor igenis van benne valami.
Mondjuk én azt tudom,ha nálunk keservesen sir,és ökölben a keze,amit ugy ráz,mintha csörgö lenne benne,akkor büfiznie kell még,pláne etetés után.(és tényleg van mikor csak az a baja.)
ha éhes,akkor ide-oda forgatja a fejét.
ha meg fáj a pocesz,akkor ha hasra teszem emelgeti a lábát( ilyenkor adok csak espumisant)
ezért szeretem,mert etetés után ha szükséges csak akkor kell adni.
szép reggel csajok! :)))
szivesen a bemásolást :)
a csecsemösök meg amikor én voltam bennt le sem sz....tak.Nekem kellett a folyosó végébe cipelnem a cseppet,hogy adjanak tiszta rucit neki,mert össze piszkoltuk.
Hát ennyit tudnak csak,én nagyon haragszom rájuk.
Reggel képzeljétek arra keltem,hogy szét durranak a melleim :))
ugy hogy a tápszert majd megetettem valakivel.:)
a kis emberkém 4 üránként eszik.tegnap is 8-fél 1 kor fél 5 kor majd most nem rég,ugy hogy durmol a szentem.
Csajok ti hogy álltok a kekszeléssel?? :))
Te Manód csak szopizik, Szilvi? Hogy oldottad meg az etetést a program alatt? Peluscserét?
Én most találtam egy naggggyon jó kis bababarát helyet Debrecenben. Nagyon tetszik, de nem tudom, menjünk e. Maja mostanában borzasztó nyűgös :-((( Lehet, be sem tudnék menni egy percre a medencébe?? Azzal az erővel meg már itthon is maradhatok.... :-((
Sziasztok! Jó reggelt!
Szia Akiszt! Mi beadatjuk. Már itt figyel a hűtőben a Rotarix, a három hónapos oltással adják be majd Majánknak.
Sziasztok!
Üdv.Katka!Végre otthon lehettek! Jó babázást!
Lassan Ancsi is otthon lesz(ha már eddig nincs).
Cicuról tudtok vmit?
Volna egy kérdésem: beadatja-e gyerekének közületek valaki a rotavirus elleni védöoltást?
Sziasztok lányok.
Látom mindenkinek érdekesen telnek a napjai.Mi tegnap Szilváson voltunk,mert szombaton elvitte az eső a programot.Jól éreztük magunkat.Bence imád sétálni,ha meglátja a babakocsit vagy az autót,már alszik is.Bezzeg idehaza nehezen alszik el.A szopizásról csak annyit,hogy bence fiam cici függő.Le sem szakad róla.Még akkor sem,ha az orrán jön a tejcsi.Olyan már a mellem mint a köldökzsinór.Egyik végén és,a másikon pedig a fiam.Na de ez a rendja a dolgoknak.Férfiből van.
Évi nagyon gratulálok mégegyszer,és sok sikert az anyasághoz.Belerázódunk majd mind és pár hónap múlva csak nevetünk a mostani problémákon.
Puszi mindenkinek.
Sziasztok!
Katka üdv újra itthon Korival együtt!
Tegnap kifakadt a Bcg oltás,komám,volt benne cucc rendesen!ESte megint ment a hiszti: hasfájás.
De az éjszakánk szuper volt!
Szép napot!
hasfájósra ha eléri a 6hetet lehet adni neki espumisan cseppet nekünk bevált
és gratula mindnekinek ;-))
erősen könyörögtem, az igazi kínlódás két óra volt, a többi még nem volt olyan rossz, de abban a két órában azt hiszem kértem azt is, hogy lőjenek le...
a cicim fáj simán, úgy ahogy van mindíg, szoptatás elején mikor ráharap, Nekem a fejés is nagyon fáj, kézzel is, géppel is, csecsemősök mondták, hogy tiszta ödéma a mellem, de nincs erről semmi ismeretem, hogy ez mit jelent
A lábunkban tudom hogy ez volt a víz, de hogy így...
Rólad lement a víz amúgy? Én vizesebb vagyok, mint előtte, és ugyanakkora a hasam. Ma kérdezték, hogy hogy nem szültem meg mégsem hétvégén. Csak a baba súlyával vagyok szinte kevesebb, de olyan, mintha ugyanúgy terhes lennék. Hát ezt dobta a gép...
De aranyos vagy, hogy bemásoltad:)
Néhányat valahogy magamtól is felismerek, nem tudom, honnan tudom, de amikor nem, az gáz. De így hogy látom hogy ennyi féléje van, és még oktalan is, talán jobban kéne fogadnom a sírását.....úgy belémrakták a csecsemősnővérek a parát, hogy ránkrohantak ha sírt.Mintha valami gyerekkínzó lennék.
na visszaolvastam! csatlakozom a mai nyűgös gyerkőcök mamáinak táborához...:((( kész vagyok! du. 3tól egyfolytában nyűglödik, és úgy csinál mint aki éhen akar halni! egyfolytában evett... cicin elaludt.. 5-10 perc múlva kipattant a szeme és ordított.. most este is fürdés után, pedig mindig olyan ügyesen elaludt eddig.. apája rángatta 9-10, most el kezdett esni az eső, kiment vele az erkélyre, és egy perc alatt elaludt... remélem így is marad... nem tudom mi baja... időjárás???? de közben olyan mintha a hasa is fájna... passzz... én sem ismerem még a sírását.. leírás ide vagy oda...:((((
és újra a szoptatás... egész nap lázas voltam, pedig a cicim már nem csomós, de fáj... vagyis akkor fáj nagyon amikor bekapja... a bimbóm meg az udvara... lehet hogy nem jól csinálja????? pedig figyelem hogy nagyot kapjon be.. . meg utána idővel elmúlik.... de az elején csillagokat látok!
volt már meleg zuhany, melegítő párna, babaolajos masszázs, mellszívó, kézi fejés.. minden...:((( apa masszázsa a legjobb...:DDD
Évi! akkor tul,képpen tökre úgy jártál mint én... és pont azért császároztak is... nem beilleszkedett fej, meg egy kicsit nagy buksi! neked is megváltás volt a végén már a császár???
és a szopival neked mi a gond??? van már tejcsid??? fáj??? hol??? hogy???
na megyek, masszírozok egy kicsit, meg lefekszek, hátha tudok aludni, mert a láztól, meg a fájdalomtól olyan voltam egész nap mint egy holdkóros... olyan gyenge vagyok, hogy alig bírok járni!:(( na pusza, jó éjt mindenkinek!
Sziasztok csajok!!
Nem tudok visszaolvasni, nincs idom :( ékezetek nélkul fogok írni, így gyorsabb.
Megnéztem a táblázatot, látom, mindenki ugyes volt :) Gratulálok mindenkinek!
Imádom a gyonyoruségem. van, amikor angyalka, de tud ám nagyon síros is lenni. eléggé hasfájos és folyton kézen lenne.
hogy álltok a tejtémával? én bizonytalan vagyok, nem tudom, elég-e neki. milyen gyakran etetitek? ja, amúgy úgy voltam mint eszti, féltem, mikor ébred fel és kell etetnem... annyira fájt.
nem is akarom részletezni, mi mindent osszebeszéltek nekem a korházban, minden novér mást tanácsolt, eléggé kikészítettek, mert a kisszivem alig szopizott, azt is beszélték, hogy nem akarok szoptatni, ami persze nem igaz. szornyu volt. a korházi napok elég szarul teltek.
Leila mindig hajnalban rázendített, alig gyoztek járni a novérkék, hogy mi a gond (voltak kivételek, akik rá sem futyultek). muszáj volt tápot is adni neki naponta 1x, mert bimbovédovel szoptatok és szegénykém nagyon elfárad evés kozben és elalszik a cicin.
alig van idom. most apája dajkálja ot. mindjárt megyunk furodni. nagyon nem szereti. biztos béna vagyok. korházban nem tanítottak meg rá.
csak úgy margora: a faxom kivan az anyostol és mindenki "jotanácsaitol"... 2 napja bogok. de bogtem már oromomben is :) amikor szoptatás kozben ránéztem a kicsimre, úgy orultem neki :)
mindenkinek kellemes babázást kívánok!
remélem, hamarosan fogok tudni gyakrabban is járni, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok, kivel mi újság!
nekem ezek a kisebb jelek beváltak,igy tényleg sejtem nagyábbol miért sir.
nem 100% de ki lehet következtettni belöle! :)
egy olvasást megér szerintem.
egy kis idézet belöle :)
Tehát több mindenért, több féleképpen sírhat a baba.
Az újszülött sírását kiválthatja az éhség, a nedves pelenka okozta kellemetlen állapot, fájdalom vagy ijedtség.
- Ha sírása gyenge s közben szopómozdulatot tesz vagy a szája felé kapkod - minden bizonnyal éhes. Erről könnyen meggyőződhetünk, ha szájának érintésére abbahagyja a sírást.
- Ha nyűgösen sírdogál, s szempillája lecsukódik – valószínűleg álmos.
- Ha hangos, nyugtalan a sírása, azt jelzi, hogy - tisztába kellene tenni.
- Ha éles, sivító hangot ad – ijedségét, félelmét jelzi.
- Ha erősen, kitartóan sír – fájdalma van.
- Az unatkozó baba is sírhat. Tévedés azt hinni, hogy a csecsemő nem unatkozhat! Éppen úgy szüksége van társaságra és a különféle ingerek sokaságára, mint a felnőtteknek. A kisbaba sem szeret sokáig egyedül lenni, s ha a szülök külön szobába zárják – vegye körül megannyi játék is – egy idő után elunja magát s egyre erősödő sírással hívja az édesanyát.
- Ha a baba erőteljesen sír és izgatott - a külső inger számára hozzáférhetetlenné válik. Megfigyelések szerint a késő délutáni órákban szokott jelentkezni a csillapíthatatlan sírás, amikor se etetés, se ringatás, se tisztába tevés nem használ. Ilyenkor meg kell várni, amíg izgalma csillapul és csendes szóval, simogatással, ringatással kell megnyugtatni, és sírása elhalkul, elapad
Sziasztok!
Mi is a csipával küzdünk, ráadásul a szór is kiújult.