2010 júniusi babák (beszélgetés)
jó reggelt mindenkinek!
ti hogy álltok a reggeli visszaaltatással? igényli nektek a baba, hogy visszaaludjon? ma fél 6kor keltünk fel, szopi, visszarakom a kiságyba, erre mikor csuknám be az ajtót, fölpattan, megemeli a fejét, kikukkant a kiságyból és dob egy vigyort, hogy hehe én már fönn vagyok :)
na viszont eddig simán visszatudtam altatni fél8 fele, de mostanság nem nagyon akaródzik (de azért én nyerek egyenlőre) , viszont ha nem aludna nem tudnék vele semmit kezdeni, egész nap tiszta nyügi lenne..
Zsuzsika, milyen helyeske a Kamilla a nagylányos hajával!
Az normális, hogy a Leilának egyre kevesebb a haja és nem is no új haja?
a férjem mai kedves kérdése:
neked tényleg már nincs jo feneked vagy a farmerodnak van olyan szabása?
kossz.
rámondtam, hogy a farmer a gond.
reakcio:
régebben tornáztál és akkor olyan szép alakja volt a fenekednek.
...
és hasonlo mondatok már tobbszor is elhangoztak.
amíg tejes cici volt, akkor meg felettunk tátotta a száját, belemagyarázott és alig várta, hogy tápot adjak neki. most már megvan az orome.
á, nem is akarom felhozni a régi sérelmeket.
én még egy darabig várhatok a hozzátáplálással az ekcéma miatt.
ma behívtam a korházba, ahova kellene mennunk kedden, hogy akkor biztos van-e helyem. azt mondták, jelenleg nincs hely, de fel vagyok jegyezve, hívjak hétfon délután!!, hogy van-e hely! ja, hát szép és akkor minden nap hívogassak, hogy van-e másnap hely és a férjem minden napra vegyen ki szabadot? már megint ellenem dolgoznak. végul felcseszodok és megmondom nekik, hogy akkor nem fekszunk be, ha nincs hely, de csináljanak egy komplett kivizsgálást.
Töki nem akarja az igazságot...
Szerintem a hormonok is tehetnek a dologról mert a lányommal nem is ettem édességet és kevesebbet is ettem mint most, akkor mégis csak híztam... Viszont bíztatásképpen elmondhatom, hogy a szoptatás után szépen visszarendeződtem minden erőfeszítés nélkül. :-)
Fúúú, ide cici kell...
Jó éjt!
ismerek én is egy ilyen zabagépet:) szerencse hogy másnak nincs ilyen tejes cicije:) legalábbis jelenleg a közeli ismerősök között (titeket kivéve):)
most olvasok az elválasztásról, hozzátáplálásról, hát már látom előre Nálunk mi lesz...jajajjajajajaj:)
Sziasztok!
:D
tudja, hogy reggel 10-kor még tuti otthon vagyunk és talán még az ágyban hentergunk... ne már, hogy pihenjunk nyugodtan... megkérdezte, hogy na, most mit csinálunk, mondtam neki, hogy most fogom etetni Leilát. tobbszor ilyen mondatot nem fog hallani tolem, mert: "megetethetem én?" - gyors reagálás. az ideg pumpált bennem. nem tudom, hogy kell ilyenre nemet mondani, de nagyon nem akartam, hogy o etesse. csak annyit tudtam kinyogni, hogy "uhum" - szerintem nem volt túl meggyozo, de azért letettem mellé a cumisuveget. kozben magamban szorítottam, hogy a Leila sírja el magát és ne fogadja el tole a kaját :D a kis éhenkorász árulom mégis elfogadta tole...
Csajok!
Fogyókúrás témához még: én egész nap egész jól elvagyok, hogy nem zabálok. Este viszont 8-10-ig, olyan zabaroham van rajtam, hogy csak na! De mentségemre legyen mondva, hogy ezután reggeliig, szopik a csajom vagy 6x. Így mondjuk én nem hízok, de nem is fogyok már vagy 2 hónapja. Meg mondjuk minden nap sétáltatom a babim vagy 2 órát.Ennyi.
a teljes cikk, fogyókúra szoptatás alatt, Vida Ági
ésszel sok mindent lehet, csak nekem úgy nem megy, de közben eszembe jutott, hogy attól , hogy én csak végletekben tudok gondolkodni, más nem biztos:)
Sztárdiéták kizárva? A legtöbb divatfogyókúra nem alkalmazható a szoptatás alatt.
# A 90 napos diéta a gyümölcsnap miatt nem jó, a már említett méreganyagok miatt.
# Az Atkins diéta a kevés szénhidrát miatt nem megfelelő
# Az egyoldalú diéták (csak saláta, csak káposztaleves, csak grapefruit stb.) egyébként sem egészségesek, a szoptatás alatt azonban még gondolni sem szabad rájuk
A Norbi Update alkalmazható, hiszen abban szinte mindent lehet enni, csak a megfelelő időpontot kell megválasztani. De! A Norbi Update-nek csak az alapelveit kövesd, a termékeket (néhány kivétellel) ne vásárold, mert teli vannak mesterséges anyagokkal, amik szintén belekerülnek a tejbe.
A mesterségesen ízesített termékeket, édesítő bogyókat és az adalékanyagokat lehetőség szerint kerüld a szoptatás alatt. Édesítő helyett használj inkább csökkentett cukortartalmú kockacukrot vagy barnacukrot, mézet.
én is, nem gondoltam, hogy egyszer kakás pelenkára fogok vágyni...kövér vagyok és perverz:)
én is alig várom, hogy fogyhassak, azért írtam múltkor, hogy nagyon önző vagyok-e, ha abbahagyom kilenc hónap után a szoptatást,
könyvet is vettem, bújom lelkesen, majd a kik ne végezzék résznél ott vagyunk mi a szoptatós kismamák...de egyiknél sem a tej elmenése miatt, hanem a mérgek miatt amik így a bomláskor a tejbe kerülnek, de nem tudom, ez bizonyított tény-e, vagy csak feltételezés, inkább várok márciusig
A pelu-rottyantás nálunk is változó. Én akkor vagyok nyugodt, ha van napi egy. Na ma nem volt, és tegnap is alig. De remélem ez normális amikor elkezdjük a hozzátáplálást.
Jocakát
igen, nekünk a dokink mondta is hogy nem érti hogy sokan miért csak azt használják... az nem fürdető, nem tisztít... mellette szükség van fürdetőre, és úgy az... de mi úgyse! ugyanez amit Janette írtál, szárított...
de egyébként babája válogatja, kinek hogy!!
engem a mitteszerei idegesítenek még mindig... el nem tudom képzelni hogy hogy fog elmúlni... :((((
meg ma már olyan csúnya-szerintem ekcémás- volt az egyik szeme, hogy egész nap azt dörzsizte, és még pirosabb lett.. ott meg azt se tudom mivel kenjem, mert ugye a szeme!:(
miért nem ír senki ? mindjárt teszek fel kérdést és válaszolok is rá :(
na majd reggel, jóccakát mindenkinek :D
pedig én is meghülyülök... már a csizmámat se tudom felzipzárazni....:DDDD mondtam is hogy kezdek fogyizni, erre gyagyás TAmásom: vádlira???:DDD
na de komolyan... a hasam az meg késsssssz!!!
Lányok!
Óvatosan a diétával. Pár hete én megpróbálkoztam egy enyhével, csak annyi volt, hogy nem ettem édességet, meg próbáltam kevesebb szénhidrátot, meg nem zabáltam, tehát kisebb adagokat ettem. 1-2 hétig csináltam, de sajnos nagyon megcsappant a tejcsi. Először nem gondoltam, hogy ettől a light-os diétától, de bizony attól. Mert 2 hét után már nem nagyon bírtam tartani és lám újra rengeteg a tejcsi... : (
de neked este mikor alszik el? korán? meg nektek nem kel előtte már éjszak, nem??? és utána mikor alszik reggel vissza??
én teljesen kész vagyok ettől a reggeli keléstől... nagyon el vagyok keseredve, mert akkor annyira morgós vagyok, hogy kész! és utálom magam!! de egyszerűen minden nap felidegesít... fél7kor meg visszaaludni már nem olyan...:(((inkább kelne 100x csak aludnánk 8 körülig,vagy már a 7el is kiegyeznék!