2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Én nem szeretem a csípőset.
Olyannyira, hogy ha a nagyanyám az 5literes fazék húslevesbe csak a végén tesz bele 1 egészet szárított cs.paprikát, és fél óra múlva ki is veszi (tehát éppcsak ázik, szét már nem fő), akkor is marja a torkom a leves.
Sziasztok!
Látom, a kaja a téma. Nálunk is rettenetes válogatás volt, de szerencsére töretlen az érdeklődés:) Paprikából csak csípőset nem szabad, az édes paprika kis mértékben mehet. Borsot sem szabad használni, de gyakorlatilag ezen a kettőn kívül bármi. Ja, és minél kevesebb só, de ez a felnőtteknek sem árt.
Szamócát már mi is esszük, én előbb adtam a gyümölcsöt, mint a szamócás jogit.
gyönyörű méretek és láttam a videót, nagyon ügyes Tomi boy!:o)
hihetetlen milyen ügyesen lépked, alig akar megállni...:o)))
csak a husit, a tarhonyát már meg tudják enni, hisz olyan pici és csúszós:o)
egyébként nálunk már nem is kell a pépes, csak a darabos...
Jah hozzáfűzöm ma voltunk a védőnőnél
10,5 hós méreteink:
11 kg és 76 cm :))))
Tomi is a csirkepaprikásért van oda legjobban meg a tarhonyás husiért.
de mindent adok neki, csak kicsit felvizezem a szaftot.
amit nem kap az a csoki csak meg az édesség. evett már palacsintát is többször. tojást meg hetente. tejet csak kajában kap még.
A tarhonyás pörit olvastam nálad :o)
Hát amiket felsoroltál azokat még én sem adtam,kivéve ugye az epret mag nélkül :)
Pörit, lecsót simán eszi Peti, fasírtot is.
Nálunk amit még nem kapott és nem kap egy ideig: tojás fehérje, méz, tej, dió-mogyoró-mandula, csoki csak módjával, epret csak joghurtban kapott eddig.
Ennyi.
A tarhonyás pörkölt pl. óriási kedvence Petinek. :)
Túró rudi már nálunk is megy (csokival együtt),eper megpucolva,sült krumpli,ennyi ami újdonság.
Ha már feljött a kaja téma,hagy kérdezzem már meg,tulképp mi az,amit a mi kajánkból nem ehet meg?Úgy értem olyat nem kaphat,amiben pirospaprika van (pl.pöri,paprikás),ugye?
Lányok!
Ki milyen újdonságot ad mostanában a babáknak enni?
Mi a túró rudit (nagyrészt csoki nélkül), krémtúrót, káposztát, karalábét, cseresznyét próbáltuk ki.
Eddig mind bejön. :)