2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Mamik!
Ma voltunk a Müpában Babakoncerten!! Vmi szuper volt!!! Vendi borzasztóan élvezte!! Annyira figyelt, meg barátkozott a többi kölökkel.
Nem jöttök Ti is? 2 hetente van, mindig más zenészekkel. 400 kemény Ft. a belépő.
Bálint kinőtte a mózest..már 74 cm! A legnagyobb babakocsink van..de az új 80-as overálban nem fért bele..persze, hogy bőgött amint felébredt:(
most élvezi:) ma melege volt..picit morgott hazafele..de ez semmi:)
Nem magánszemély a tulaj, hanem végülis Bécs városa.
És azon kívül, hogy lebontják a házat, sokat nem tudnak tenni... Azt meg csak nem kéne! :D
Egyébként ez csak akkor van így, ha fagypont alatt van a hőmérséklet. A napokban, hogy jó idő volt, tökéletesen nyitható volt 1kézzel, azaz csak a kulcs bedugásával és elfordításával.
Mi is azzal az esővédővel bénázunk, ami a mózeshez volt, nincs rajta, csak oldalt lyuk. És ha tetszik, ha nem, reggel menni kell. Most, hogy szervizben volt a kocsi, 3-4 alkalommal esővédővel indultunk, és nem volt gond. Tami szó nélkül bealudt alatta, hogy bepárásodott, nem látott ki, méginkább arra ösztönözte, hogy aludjon. Hát nem bántam.
Alul is szellőzik, nem tud befülledni.
Ööö... Nem voltam teljesen pontos.
Szóval a fal is megvetemedik kicsit, nyomja az ajtófélfát, az is megvetemedik, meg az ajtó is, persze nem szinkronban.
Én rájöttem, hogy kénytelen vagyok még mózesezni. :(
Ugyanisha tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet, kicsit megvetemedik a ház fala/teteje, és mocsok nehéz kinyitni az ajtót (legfelső emeleten lakunk). Mózesben lerakhatom a gyereket a földre, de amíg nem ül, nem szívesen fektetném még a lábtörlőre sem, míg egyik kézzel az ajtót rángatom, másikkal meg a kulcsot próbálom elfordítani. Magával a zárral nincs baj, csak a kilinccsel behúzható nyelv behúzásával, ugyanis kívülről merev a fogó, és nem lehet lecserélni, mert bérlakás. Így az ötvenpár kilómmal teljes testtel rángatom, és akkor talán 2 perc alatt ki tudom nyitni.
Jah, bezárni is csak úgy lehet, hogy az ember úgy istenesen becsapja, mert csak simán húzni nem elég. :(
A szembeszomszéd simán bezárja kulccsal kemény fagyban is, mi meg akármit csinálunk, nem lehet. Imádhatnak a szomszádok, mikor becsapjuk...
Mi még mózesezünk :DDD
Ha pedig shoppingolni megyünk,akkor a sportkocsit visszük,de egyikkel sem használtam még esővédőt :(
Lányok!
Gondolom már majdnem mindenki sport résszel (babakocsi) sétál..
van esővédőtök?
ez ugye értelemszerűen más, mint a mózesnél (ottan luk)..na ennél nincs..ezzel semmi gond, persze, hogy nincs, hogy ne essen be..
de nem fülled be a baba? kap elég levegőt?
Aha. :D
Vonalkódnak csak a felnőttekét hívom...
- Apa, hogy kell felvenni a kisgatyát?
- Hányszor mondjam még el, kisfiam??? Elől a sárga folt, hátul a barna csík...
:P
Köszi a válaszokat. Én a kenyér héját Dorcinak már 6 hónaposan odaadtam nyálazásra, szerencsére nem volt gond. Mostmár persze kicsit korainak tűnik... mint minden, amit Dorcival anno csináltunk.:(
Mindegy. A joghurtra és a tejtermékekre viszont már nem emlékszem, mikor kapott először. A Nestlé-s túrós desszertet adtam Taminak mostanában, nagyon fintorgott, de aztán csúszott. Azt 6 hós kortól lehet.
Fog:
Dorinám is készen van már tőle... Elvan amúgy, csak ne menjek fél méternél távolabb... :S Most is itt fekszik mellettem a földön, és a lábát markolássza. Az előbb még egy építőspoharat rágcsált, aminek szilikonos a széle. :D
De a hasmenése legalább már elmúlt, tegnap kora délután volt utoljára széklete, azóta még pukicsík sem volt!!! :)
Hehh, hogy már ennek is örülni kell... :S
koszi szepen!annyira tanacstala vagyok:(
mar akit tudtam,megkerdeztem,mindenki azt mondja,ne huzogassam,fog az menni magatol,hat remelem,en nem piszkalom
es utanaolvasok,koszi:))
persze az már nem oszt...csak írták, hogy 12 hónapos korig ne adjuk!én arra írtam, hogy azt sztem nem kell megvárni!
kenyérhéjat pedig nagyobb darabot lehet adni, szépen elcsámcsogja egy darabig, aztán eldobja, és szinte semmi nem fogy belőle, de ezt mind felügyelet mellett persze!
Sziasztok!
Nekem ugyan lányaim vannak, de tudtommal 1éves korig nem kell húzogatni.
Vagy olvasd végig ezt, Ancsynk nyitotta anno:
Esetleg keress ITT egy védőnőt is, vagy gyerekorvost, mert tudom, hogy mindkettő van, csak az nem rémlik, hogy kik.
De ahogy beleolvastam a fórumba, van ott is minden: újszülöttkor, 1éves, 3éves... Nesze neki. :S