2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Ti valami nagyon ügyesek vagytok akkor... Nekünk kb. 80 m2 a ház, de alig férünk benne... Igaz, ennek az is oka, hogy kedves párom a bazi nagy amerikai bútorait hazahozta... Az íróasztala majdnem két méter, több, mint 2 mázsát nyom, el lehet képzelni, mekkora helyet foglal. Ugyanígy az ágy, a hálószobabútor... ott marha nagy háza volt, elfért benne kényelmesen. Itt viszont... Durva. A gyerekszoba minimális picike, alig tudok bele helyet szorítani még egy gyerekágynak, pedig ha normális méretű bútorok lennének, akkor a hálószobának az elég volna és a két gyereket tehetném a nagyobb szobába, annál is inkább, mert én is velük alszom. Szóval én a két gyerekkel szorongok egy pici lukban, este a földre letett matracon alszom (mondjuk ha lenne több hely, akkor is azon aludnék, mert amúgy imádom), a hálószobát meg kitölti a bazi nagy bútorok meg a dög íróasztal. Merthogy nincs még egy plusz szoba dolgozónak, ami mondjuk jól jönne, mert a párom mellékállásban szakfordító is... De a nappaliba se fér már több bútor, így is tele van. A szintetizátoraim meg a gitárom egy sarokban senyvednek, alig férek hozzájuk, mert azokra sincs hely..
Ha sikerül építkeznünk, legalább 150m2-t tervezünk. A párom még nagyobbat szeretne, de mondtam neki, hogy akkor takarítónőt is legyen oly szíves... Mert szeretnénk még harmadik babát is, én szeretnék visszamenni a versenypályára, lovaim vannak, emellett még egy nagy házat is rendben tartani.... Ez használt, nem lesz 200m2. :-))
értem, csak míg vidéken egy vadi új családi házat építesz magadnak nagy udvarral, az pontosan annyiba kerül, mintha vennél egy 2 szobás lakást Budapesten.
Felénk nincsenek lakások, panelok, családi házban éltem mindig, ehhez képest kicsi nekem. de ha nem lenne más, itt is ellenénk akár örökre.
Ahol én felnőttem, anyuék régi lakása is panel volt. Igaz, 4 emeletes ház és ráadásul földszint, de panel.
72 nm volt, ami nagyon nagynak számított, nappali + 3 mini háló és még gardrób is volt. És mi nagyon büszkék voltunk rá, hogy ilyen nagy jutott. 5en laktunk benne, mert a Dédim is velünk élt. Mi tesómmal Dédi haláláig egy szobában voltunk, 16-17 éves korunkig.
De még mindig jobb volt, mint az osztálytársaimnak, akik 50 nm-en laktak ugyanennyien.
Páromék is panelben nőttek fel, 65 nm-en, 3an vannak tesók. Simán el lehet férni.
A mi mostani kecónk sorház, szélső és mellettünk még üres a lakás, így egyik oldalról sem fűtenek sajnos. :(
Egyetértek, mert ebben a helyzetben vagyok.:D
De csak azért is megoldjuk.:)
persze, nem jár sem gyed sem a tgyás.
véleményem szerint nem korrekt, hiszen nem azért nem dolgozok, mert nem akarok, hanem mert tanulok. az egyetem igazán számíthatnamunkaviszonynak , azért nem olyan láblógatás, mnt amilyennek tűnik.
persze ez az én véleményem, mert ebben a helyzetben vagyok.
Az úszás kifejezetten javasolt, nagyon jót tesz egy kismamának. A meleg vizet pedig csak annyira kell kerülni, hogy ha lehet, ne forró gyógyvízben akard áztatni magadat.
Mi is megyünk ma is usziba, sőt, a kinti meleg medencét se hagyom ki, 37 fok, kb. mint az ember testhőmérséklete, még sose volt tőle bajom, pedig annak idején Rékámmal is csináltam. De ha belegondolok, az esti fürdővizem talán még ennél is melegebb. :-)
Nekem az első lakásom volt 27 nm. Imádtam. :) Egy idős rokon hagyta rám, 1 szoba volt, főző sarok, kis fürdő WC-vel, ráadásul panel, de imádtam. Minden este aludt nálam valamelyik barátnőm, volt hogy 20an buliztunk benne. De szép is volt. :) Ráadásul anyuék 1 házzal arébb laktak és így még a mosást is átvittem. :) 20 éves voltam. :)
Aztán anyuék úgy döntöttek, hogy kertes házban akarnak megöregedni és az árhoz nem volt elég az Ő lakásuk, eladtuk az enyémet is. Jó nagy házat vettek, hogy majd mi is ott fogunk lakni tesómmal, meg a párjainkkal, de 2 éven belül mindketten elköltöztünk.
Úgyhogy anyuék most közel 300 nm-en laknak nagyapámmal.
Hogy csináljátok?
Az elöző lakás, ahol laktunk egy régi polgári ház volt a Városligetben, 65 nm volt és két óriási szoba, nagy vasradiátorokkal. Egy ezer éves kazánja volt a háznak, ami rendszeresen bedöglött, és még ott is havi 25-30 e Ft alatt nem úsztuk meg.
Igaz, szuper helyen volt a kecó, ez kárpótolt. De amúgy nem költöznék már vissza a városba.
pte-ktk- pénzügy és számvitel.
még a hétre besűrítettem 4 vizsgát, izgi lesz :)
Gyest miért nem kapunk, az mindenkinek jár nem?
Én még nem fejeztem be, van még 1 évem, de már csak levelezőn fogom szeptembertől. kíváncsi leszek miféle támogatást kapok majd akkor, mert ugye a levelező az költségtérítéses. gondolom semmit :(
Bevallom ősziontén, hogy nem tudom. olyan jól körbefűtödik a lakás...
ha nem fűtünk, akkor is van állandó 19-20 fok. ha süt a nap télidőben is 23-25 fok van...csak este kell kicsit fűteni, akkor is, csak a kényelem miatt, meg néha a fürdőben..
Mi a fűtés szezonra pont ide kerültünk ebbe a kis garzonba, 60nm.
jelenleg pár norvég mérnök bérli a házunkat, olyan borsos árat fizetnek érte, hogy ez kihagyhatatlannak tűnt, és persze akkor még nem tudtuk, hogy jön a bébi ilyen gyorsan :)
áprilisban költözünk vissza, remélem akkor már nem fűteni.