2010 januári babavárók (beszélgetés)
szia akkor holonap talizunk? tudnánk egy kicsit pletyizni is pusz irj mert ha neked a holnap nem jo akkor nem megyek be a városba
Szia. A nyaki redő szűrést a 12-dik héten végzik, és ha a doktor nem biztos az eredményben kicsit később megismétli.
Én is kérdeztem a védőnőt,hogy mikor kell majd menni ilyesfajta vizsgálatokra,és azt mondta,hogy csak azt küldik akinek panasza,problémája van.
A védőnő nálunk csak a 20.hét körül kezdi el nézni a szívhangot,és havonta 1-szer kell menni hozzá.
Köszi, holnap úgyis szabin vagyok és elmegyek hozzá.Még nem voltam EKG-n, és a kismama könyvbe az is kell.Fogászaton szerencsére már túl vagyok, remélem nem fognak tönkre menni a fogaim a terhesség alatt.
Szia! Én úgy tudom, hogy a védőnő is néz a babánál szívhangot, így talán könnyebb átvészelni azt a pár hetet.
Szia Bori! Ma a 10. heti uh-n voltunk, és pontosan 3 hét múlva kell mennünk a 12. héten a nyakiredő mérésre! Szegény dokim kissé gondban volt, h mikor menjünk, mert min ma kiderült a két kis mini között van 3 nap eltérés:)Úgyhogy bevárjuk a kicsikét is, aki 3mm-el kisebb is mint a tesója:)Olyan jó így róluk írni. Remélem már lassan túl leszünk ezen az aggódós időszakon.
Végre hétfőtől mehetek újra dolgozni, de csak nagyon óvatosan. Szerencsére a munkahelyem nagyon megértő és segítőkész. Persze ha nem fogom bírni, azonnal begsibe megyek..
Az én dokim nincs szabin, mégsem kell mennem hozzá csak augusztusban.
A doki akihez járok a magánrendelés 3500Ft,bármit csinál.A 12.hetinél is ennyit kért.Képet pedig mindig ad.A szülésre pedig azt mondta amennyit tudnak adni neki a páciensek,tehát ránk van bízva,de elvárja,hogy minden vizsgálatra hozzá menj.Szerintem egyáltalán nem vészes ő mint magánosvos,ettől sokkal brutálabb pénzek vannak.Én 10 éve a fiammal is hozzá jártam,akkor 2000 volt egy rendelés és 40 ezret adtunk neki szüléskor.
sajnos az én dokim egész júliusban szabin lesz, így sajna én is így jártam, hogy csak augusztus 3.-a után megyek legközelebb és tegnap voltam ezt megelőzően.
a 12. héten, legalábbis nekem most volt.
Próbáld ki az Espumisan Gyöngyöt, nekem bevállt.
Én a magánrendelőben is több, mint egy órát vártam, és mivel még egy UH-t sem csinált, így képet sem kaptam.Igaz, először voltam nála, felvette az adataimat, megnézte a méhszájat, fizettem és mehettem haza.
Ez érdekes, mert fogadott dokim van.A 12.heti UH-t a kórházban csinálták meg, és a 18.hetit is ott fogják.Több,mint egy hete voltam nála a magánrendelőjében, de ott nem nézett meg UH-al.16 hetesen pedig az AFP csak vérvételből áll, amit szintén a kórházban csinálnak.
Én is nagyon fáradt vagyok még mindig,csak nincs hányingerem.Mondjuk,ha megszagolok valamit és nem szimpi,képes vagyok öklendezni.Szerencsére még nem hánytam eddig.Én az előző (magán)dokimnál sokszor éreztem feleslegesnek,hogy kifizessem,mert nem mindig volt értelmes vizsgálat,szerintem,ha minden rendben van,örülj,hogy nem kell 3 hetente menni dokihoz.(az értelmes alatt azt értettem,hogy megvizsgált,minden rendben volt,aztán kérte az 5-8000Ft-ját.)Mondjuk abból van előnye a magándokinak,hogy nem vársz olyan sokat és mindig ad uh-s képet.Ja nálunk meg az sztk-s doki sokkal közelebb van,oda busszal is el tudok menni,a magándokim meg 2 órára van tőlünk.És akinek itt a pici gyereke,örül,ha mindent el tud intézni 2 óra alatt.Azt nem tudjátok,hogy az sztk-ban adnak-e uh-s képet?Vagy fizetni kell érte?Nekem jövőhéten csinálja meg a 12. hetit!
Szia
Ha nem magándokihoz jársz,akkor ilyen ritkán kell menned uh-ra sajnos.Utánna pedig még ritkábban:(Szerintem ez nem jó,mert csak benne van mindenkiben az aggódás.
Én múlt héten voltam a 12.hetin,de jövő héten már megyek 4d-re,amit a dokim csinál ugyanúgy.A 16 hetesen is magánrendelésre megyek és a kötelezőkön kívül uh-val is megnéz majd:)
15 perc allat beérek!neked jo ha 10 orára bemegyek az upc-be irj hamar puszi
Sziasztok!
Én ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok :se hányinger, se hányás, se székrekedés.Semmi bajom nem volt, most meg már remélem nem is lesz.Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy én voltam a 12.heti UH-on, és legközelebb majd csak a 18.héten csinálnak UH-t.Nekem az nagyon messze van még, addig semmit nem fogok tudni, hogy mi a helyzet a babával.Ti is ilyen ritkán mentek?
Székrekedésre egyél lenmagot reggelente (bele egy falat yoghurtba), kolléganőmnek ez segített. Egyébként nekem csak terhesség voltak ilyen gondjaim, mióta kiderült, könnyebb a dolgom, mint előtte :-).
Nagyon sok kitartást kívánok neked a két pindurhoz! :-) Mi pénteken leszünk 11. hetesek, bár ezt csak én kalkuláltam ki - a hőgörbe alapján. Az orvos nem tudta pontosan megmondani, mert nem volt előtte mensim, gyógyszerrel lett csak peteérésem. Nekem folyton hányingerem van, esténként nagyon erősen, reggel meg kora délután jobb. Hányadik heti UH-d volt ma? Engem jövő hétre hívtak be. Mikor kell nyakiredő méésre menni?
Jövő hétre bejelentkeztem a 12hetes uh-ra. Ha a telefonban nem kértem, akkor még csinálnak nekem kombinált v. integrált tesztet? vagy ez kórházfüggő-
Egyébként 11 hetesként a hányingerem és a fáradtságom cseppet sem csökkent:(
A rosszullétek meg folyamatosan vannak, eszek és pár perc múlva jön is ki sajnos. Nem tudom, h mikor lesz már ennek vége, de jó lenne már...
A másik nagy gondom a székrekedés. Azzal küzdök de nagyon..sajnos:(
Szia! Az első orvosi vizsgálaton tudtuk meg, hogy ketten laknak odabennt! :) Szerencsére minden rendben, ma is láthattam őket az uh-n..mindketten megvannak és jól vannak. 3 hét múlva már a nyakiredő mérésre megyünk:)
TE hogy érzed magad?? Mennyi idősek vagytok már??
Szia! Mikor tudtad meg, hogy ikrek lesznek? Gondolom akkor dupla az öröm és az aggódás is :-)
Szoktál rosszul lenni?
A upc-be nem tudom hány órát kell majd várnom,mire sorra kerülök.Neked mennyi idő kell,hogy beérj?De azt hiszem 11 órára már biztosan végzek.
szia ráérek én is pénteken szivesen talizok veled ird meg mikor és hol talizunk pusz irj
Sziasztok!ma voltam uh-n 67 mm-es a pöttöm. Tarkó redő 1,9 állítólag 3-ig jó. +levették a kombinált tesztet is. hányinger szerencsére már nálam sincs és remélem nem is lesz már!!! Állítólag ma vagyok 13+0.
Szia
Jobban van,csak még fáj a feje.Hallod engem a védőnő kinyír a nagy kelletlenkedésével.Van már vagy 60 éves és látszik rajta,hogy utál dolgozni.Amikor pedig megtudta,hogy hosszú lépcsősoron keresztül kell feljönni hozzánk a hegyre,elsápadt.Nem sűrűn fog jönni,az tuti.
Én is délelőtt voltam az sztk.ba,gondolom te a kórházba voltál.
Mondott Berze valamit?Minden rendben van?Nekem a 16 hetes vizsgálatokat is ő csinálja,meg a többit is.
Jó lenne talizni,a mai napra a fiam betegsége bekavart egy picit.
Pénteken viszont megyek a városba,mert mennem kell a upc-be és ha gondolod beülhetünk sütizni valahová.
Szia! Mi is az első babánkat vagyis babáinkat várjuk! Persze én is úgyvoltam vele, hogy szeretnék fogadott orvost, de aztán sok ismerősömtől hallottam, hogy mostanság leginkább szülésznőt választanak a kismamák. Azok biztos, hogy ott lesznek és végig kísérnek a szülés idején. Mivel nekünk ikreink lesznek, és nagyobb a kockázat így kénytelenek vagyunk dokit választani. Remélem, hogy tisztességesen és gondok nélkül kíséri végig a várandósságomat! :)
szia tegnap olvastam hogy beteg a nagy fiad remélem már jobban van hát én semm vagyok megelégedve a védonommel szerintem is jo lenne választani ma voltam berzénél reggel nagyon rendes volt jo választás volt koszike a segitségedet pusz vigyáz magatokra ha rá érsz irj privibe hogy mikor talizunk pusz bea
További ajánlott fórumok: