2010 januári babavárók (beszélgetés)
Hát az nagyon szép lenne szerintem havi 1 kg-ot hízni ennyi mászás, mozgás mellett ... :))
Mondjuk belegondoltam, hogy az 1 kg/nap nem is olyan sok, ha ebben benne van a tápszer is, vagy a tejcsi is. :))
Igen,sajnos igazad van.De addig még kiélvezemkicsit a helyzetet.
Márti!A mondatban lévő általa ismert szavakat értelmezi,és azt a szituációt amiben elhangzik.Mivel ez állandó,tudja,hogyha ezt hallja mit várok tőle.Különböző,sokszor ismétlődő mondatok egy-egy élethelyzethez kötötten hangzanak el,és a felismert helyzetek alapján már tudja társítani,így teljesíteni az elhangzottakat.
Máshogy már végképp nem tudom körülírni,hogy még érthetőbb legyen..
Nem tudtam,hogy majdnem 8 hónaposan ez csodagyerekségnek számít(szerintem nem is az ),eddig minden rokon gyereknél ezt láttam,nekem természetes.
Jóreggelt!
Máté este fél 9-től reggel 9-ig egy mukkanás nélkül aludt:)) Végre!:) Viszont reggel 9-kor a légzésfigyelőre rohantam be, mert megszólalt. Mikor beértem a következő látvány fogadott: Máté csimpaszkodik az ágyrácsba, és a lába is a levegőben! Felhúzta magát teljesen, nem ért a lába a matracra, naná hogy beriasztott! Hát a szívbaj jött rám, de mikor megláttam, nem tudtam hirtelen sírjak vagy nevessek.
Ezt z egyik ismerősöm írta nagyon jó szerintem :DDDD
Sziasztok, kedves iwiw -es társaim!!!
> Csak szeretném megköszönni mindazoknak, akik megtiszteltek
> azzal, hogy elküldték nekem ezt a rengeteg körlevelet ezen
> hosszú évek során.
> A jóságotoknak köszönhetően:
> - Nem iszok Coca Colat, mióta tudom, hogy WC tis ...tovább »ztítá ...tovább »sra
> használható.
> - Nem járok moziba, mert félek, hogy beleülök egy AIDS-el
> fertőzött tűbe.
> - Büdös vagyok, mert nem használok dezodort, mivel rákot
> okoz.
> Az összes megtakarított pénzem elutaltam kb 7000 alkalommal
> Amy Bruce számlájára, aki egy nagyon beteg kislány egy
> kórházban.(Milyen érdekes, hogy ez a kislány még mindig 8
> éves 1995 óta...).
> - Az ingyen Nokia telefon sem érkezett meg soha, úgy mint a
> belépők a Disneyland-i hétvégére, amit nyertem
> - 170 alkalommal jutott a tudomásomra, hogy az MSN Hotmail
> törölni fogja a számlámat.
> Most már azt is tudom mit kell tennem, hogy megtaláljam
> életem párját. (Elég, hogy a nevét leírom egy papírra és
> erősen gondolok rá, majd megvakarom a seggem vele az óra
> járásának megegyezően forogva egy Audi A6-os körül).
> - Felhalmoztam nagyjából 3000 évnyi balszerencsét,
> meghaltam vagy 167 alkalommal, leszáradtak a nemi szerveim,
> elmulasztottam életem nagy szerelmét kb 20-szor, a
> továbbított levelek miatt.
> - Már azt se tudom mennyi számlát kellett volna kapnom az
> MSN-től, mivel elvileg valamelyik augusztus 1-től fizetős
> lett!!
> - Az iwiw -ről kb 32-szer töröltek
> - És még mindig várom, hogy Bill Gates elküldje a vagyonát,
> amit már rég meg kellett volna tennie...
> NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM !
> FONTOS: Ha nem küldöd tovább ezt a levelet 10 másodpercen
> belül legalább 8 500 000 személynek, akkor egy kék dinó
> sárga szarvakkal fel fogja zabálni az egész családod holnap
> 17:30-kor.
> NA EZT KÜLDJÉTEK TOVÁBB!!!
Nekem mindegy ki hiszi el és ki nem,az a lényeg,hogy a gyakorlatban működik :)
Ha kérem,puszit ad.Ha elmászik és olyanba kapaszkodva áll fel amin nem szabad,akkor rászólok hogy nem szabad! erre megáll és figyel,hogy mit akarok.Mondom hogy engedd el,azt nem szabad,gyere vissza anyához.Magyaráz egy sort,de közben leül és visszamászik hozzám.
Ha valamit felvesz és be akarja kapni,de nem akarom engedni,mert pl koszos,akkor is azzal kezdem hogy nem szabad,ne kapd be,koszos.Add ide,anya megmossa.Odajön és ideadja.
De lehet csak beképzelem :D
Nem mértem le centire, de hozzámértük a talpához a 17/18as liliputi bebujós cipőt, és még az is nagy volt picit hosszra. De ettől függetlenül nem ment bele a lába, főleg a bal. Nekem is magas a rüsztöm és erősebb a bal lábam, gondolom tőlem örökölte:(
Ilyen hordozót vettünk, jópofa, bár az árától dobtam egy hátast:( Bízom benne hogy jó sokáig tudjuk majd használni. Kaptunk egy használati útmutatót, ott le van írva lépésről lépésre hogy lehet hátra tenni. Na meg van egy könnyített mód is, én is azzal mertem csak kipróbálni, de Apa még igy is fogta a fejét:)
Gratulálok a fogacskához!Nekünk lesz egyáltalán??
Kár,hogy nem sikerült kiscipőt venni :( Hány centiméteres a taphossza Máténak?Nagy rá a 19-es?(nekünk most 19/20-as kell)
Gergelynek olyan lapos lába(vagy rüsztje,én sem tudom mi a neve :) ) van,hogy lóg rajta minden.Volt egy kis nyári rider szandija,hosszban jó volt,de akármilyen kicsire húztam,lógott benne a lábfeje :( nem is tudtuk hordani :(
Melyik hordozót vettétek meg?Majd csinálsz képet?Nekem is lilliputis van,csak nem a csatos,hanem a kötős :)Én háton még nem mertem :(
Sziasztok!
Kibújt a második fogunk:))) Alul:)
Képzeljétek ma elmentünk a liliputiba, hogy vegyünk Máténak egy puhatalpu cipőcskét. Na, hát egyet se bírtunk ráhúzni a lábára, olyan magas a rüsztje (vagy mije). Úgyhogy nekünk Pediped-et javasolt az eladó csajszi, az is puhatalpú, de csak 19es mérettől van, úgyhogy várunk még vele, addig veszek neki valami cipőt "dísznek" meg hogy ne fázzon majd a lába.
Viszont vettünk egy csatos hordozót, ami 20 kg-is jó (a kengurunkba csak 8 kilóig lehet tenni), lehet elől is hordozni, csípőn is, háton is. Napközben volt rajtam vagy másfél órát elöl, még csak meg se éreztem a súlyát és nem is fájt semmim, és tök jól elvoltam benne. Hazaértünk, mondtam Apának hogy próbáljuk ki háton, hát nem egyszerű akrobatikával lehet hátra tenni, aztán ahogy sikerült és elindultam Mátéval a hátamon a lakásban, konkrétan röhögőgörcsöt kapott:)) Nagyon tetszett neki:))
Sikerült köszi.
Beni ha éhes akkor nem játszik semmivel tátja szépen a csöpp száját!Ha meg nem kér többet akkor kegyetlenül összezárja és nincs tovább! :))
Bezzeg anno Monát úgy etettem hogy valamivel le kellett kötni,volt a szék mellett egy kuoac játéka és úgy mellékesen etettem.Rá se nézett a kajára csak játszott.Olyan volt mintha észre se venné hogy eszik!Kész!
Beni meg nézi a kanalat és sebességgel is kell adnom neki mert ha nem,akkor reklamál!Ebben is ellentétek mint mindenben!
Komolyan mondom ez a világ legnagyobb csodája hogy ezt átélhetem hogy a mi 2 gyerekünk totál 2 különböző lény!!!!!!Imádom őket!!!!!:))
Nem mindig mondom végig,de gyakran szoktam.És akármilyen hihetetlen,végighallgatja és szépen megcsinálja.Ha több hónapon keresztül napi 3 kanalas étkezésnél hallja,előbb utóbb összeáll neki a kép :)
Mindent megbeszélek vele,nem úgy kezelem,hogy dehogy kezdem el magyarázni egy babának,úgysem érti.Nem hülye,kicsi.Tudja mi a kanál,a nem,a hami,a keze.Megérdemli,hogy ne vezényszavakat ismételgessek neki,hanem rendes mondatokban beszéljek hozzá.
Sőt,azt is mondom neki,hogy légyszíves,kérlek,köszönöm.Pedig ugye minek.
Mindenkinek más válik be,a mi családunkban ez.
"rászólok, hogy tudod, ezt nem szabad, most csak a kezeddel játszhatsz vele, mert különben nem jön a hami"
Szerintem hogy egy ekkora szöveget megértsen azt kevésbé lehet elvárni egy 8 hónapostól mint azt hogy rendesen egyen.