2010 januári babavárók (beszélgetés)
Mi is annyiért vettük csak nem tacskóban hanem madaras tacskóban. :))
Most találtam egy babaszakácskönyvet, amit pdf-ben le lehet tölteni, még nem olvastam el, de akit érdekel:
[link]
Hékás! Tessék beírni a 3. fogacskát!!
Ja meg a mangó is, az 129-ért lesz, én már adtam neki, csak úgy nyitotta a száját a következőért.
A Teszkóban az avokádó pont akciós lesz, ha esetleg érdekel: 99 Ft lesz.
Szabi is extra hisztis volt ma.
Köszi:)
Nektek is gratula:))
Onnan vettem amúgy észre, hogy délután még gigahiszti után aludt csak el, vagy 40 percre, utána se volt toppon. Aztán egyszer csak olyan lett mint a kisangyal...:D Mondom megnézem már hátha történt valami a szájában:D Éééés megkarcolt a felső foga:D
GRATULA!!!!!
Nekünk is ma bújt ki, nekünk az 5.
Nekem a kajás naplómban elég sok különböző kaja van.
Kibújt a harmadik fogunk:)))
Állandóan olyan nehéz kitalálni, hogy mit egyen aznap a gyerek. Mit szólnátok ahhoz, ha mindenki leírná, hogy mit kap ebédre, uzsira a gyerek, úgy felsorolva az egészet, nem naponta? Arra gondoltam, hogy fogok egy kb. 10-15-ös listát, és azt fogom ismételni, és akkor havonta 2-3 -szor kapja max ugyanazt, és még csak a fejemet sem kell tőrni, mert kirakom a konyhába a falra és kész, megyek sorba.
Fiam ma szépen kidekorálta az arcomat: jól megkarmolt. Nálatok is szoktak a manók csípni, karmolni, verekedni, hajat húzni? Soha nem tudom a hajamat kiengedve hagyni, mert Márk állandóan cibálja. Pedig mikor frissen van mosva úgy szeretném kiengedve hordani :-(
Még jó, hogy a múltkor a fiam elkezdte nézni a Nesquik zacsiját, és nem dobtam el, hanem átmostam és nekiadtam, azóta szokott vele játszani. Nincs benne koffein. cukor, zsírszegény kakaó,emulgeálószer, só, aroma, magnézium, kálcium, vitaminok.
Na erre én is pont gondoltam. Lehet már adni nekik? Nekem még van tejcsim, és abba gondoltam esetleg uzsi mellé nem e lehetne adni?
Egyszer próbáltam így: hagyma, fokhagyma, só, bors, tejföl. A másikat meg azt hiszem simán felvertem tejszínt és azzal kevertem össze, plusz só. És a színe amikor elővettem a férjemnek :-( Nem volt túl guszta, írják hogy a citromtól nem barnul be, nemtudom.
Márti, megnézed a nesquik-es zacsit hogy mi van rajta? Mostmár esz a fene hogy abban is van-e, de nekünk fémdobozba van itthon kiöntve, azon meg nincs semmi:(
Igen, én úgy tudom hogy elég sok kakaó tartalmaz koffeint, mondjuk úgy a kávéé 10-edét vagy még kevesebbet.
Na én azt tuti nem adok neki egy jó darabig, elméletileg a nesquick-ben is van koffein, így is pörög eleget:))
Adott már valaki kakaót a babának?
Nekünk a dietetikus azt mondta amikor nála jártunk hogy már a Nesquik is mehet nekik.
Csak mert ha velünk egy idős akkor szerintem kevés a 100ml. Szabi 2 hónaposan már 160-at, 3 hónaposan 180at evett.
Máté is 5x eszik
Reggelire 100-150 tápszer, ha kevesebbet eszik, kap némi vajaskenyeret, vagy ma pld joghurtot evett.
Tízóraira eszik gyümölcsöt, néha kap bele kekszet.
Ebéd minden nap húsos főzelék
Uzsi: 200 gramm tejpép + 1 babajoghurt (100 ml)
Vacsira tápszert eszik, 200-210 mili körül.
akkor mi le vagyunk maradva
egy kicsit
ja és mi is mindig felébredünk és enni kell adnom neki
mi is felébredünk éjszaka többször is ,ezért gondoltam ,ha laktatobbat adok jobb,de nem lett jobb tultalitödött a kis hasa,és székrekedése lett
.A védönö is azt mondta iktassak be esti tápszer elött vacsorát is
mi ugy szoktuk reggelire tápszer,tizorai gyümölcs kb 100ml,néha ebéd elött egy kis tápszer kb 100 ml,ebéd fözelék husival,uzsonna gyümölcs egy kis sinlackal és tápszer este szerintetek ez kevés vagy nem még ide vacsora
?
szerinte a az ebéd elötti tápszert kéne kihagynom de sz nem olyan sok szerintem
Szabi 5x eszik.
1. 8h :tej táppal 180ml
2. 10.30-11h : kefír vagy joghurt + valamilyen gyümi
3. 14.30-15.30:Főzelék minden nap hússal
4. 18.30-19 :Tejpép
5. 21h :Tej táppal 180ml
A főzelék általában 260 gr. a többit nem mérem de 200 körül van a többi is.
És mindig eszik is amikor felébred éjjel? Tuti hogy éhes és azért ébred?
Szabi Milupat eszik, mikor nincs elég tej.
kicsit tanácstalan vagyok ,de kiváncsi vagyok más hogy csinálja
,mi hasfájosak is vagyunk,ugyhogy nem egyszerü
További ajánlott fórumok: