Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 januári babavárók fórum

2010 januári babavárók (beszélgetés)

22235. Kriszaaa (válaszként erre: 22228. - Pandamama3)
2011. jan. 12. 10:05
De ha Pécsen jársz, azért velem is összefuthatnál majd. Én kertiben lakok, a nevkó környékén.
22234. Kriszaaa
2011. jan. 12. 10:04

Amúgy sztem nem véletlen, hogy a többi unokája, gyereke se keresi annyira a társaságukat, csak ha épp úgy hozza a sors, a kényelmesebb megoldás érdekében - ott vannak néha.....

Nemtudom, annyira személytelen ott a szeretet, én teljesen másképp állok a dolgokhoz mint ők, de sajnos ők megváltozni ennyi idősen már nem fognak, de akkor meg én nyeljem be a hülyeségüket állandóan. De a legbosszantóbb az, hogy a párommal veszekszek emiatt, pedig mit sem tehet róla, hogy ilyenek a szülei.

22233. Kriszaaa
2011. jan. 12. 10:00
És ráadásul én olyan oroszlános járássegítős motort akartam volna venni, de azt a 4000 forintot már biztos sajnálták volna rá.
22232. Kriszaaa (válaszként erre: 22230. - Pandamama3)
2011. jan. 12. 09:58
Még semmit, de hiába beszélek velük, egyik fülükön be, másikon ki, és egy másodperc múlva anyós máris egy tök más témáról dumál...
22231. Kriszaaa
2011. jan. 12. 09:57

Meg állandóan nyafognak, mikor párom felhívja őket, hogy már megint bőgnek ezért meg ezért, meg amazért. Könyörgöm, 70 felett ne akarjanak szupermenek lenni, ha fáj egyiknek másiknak valami, azon nem kell mindjárt nyafogni, el kell fogadni, hogy öregszenek és az ezzel jár.

Legszívesebben én is megtenném azt, amit a Márti, hogy nagy ívben elkerülöm őket, de páromat sem akarom megbántani, mert mégiscsak szereti őket, de én nem tudom elfogadni, hogy mindig nyafognak. Ottvannak egymásnak, jól eléldegélnek, mi bajuk? Nemhogy örülnének, hogy a fiuk végre boldog, családja van, még terhelik a nyafogásukkal állandóan.

Vagy csak én akadok ki ezen túlságosan?

Biztos, hogy negatívabban állok már hozzá, de az ember minden dologban ha elmondja neki a jót, mit hogy kéne tenni, tuti, hogy az ellenkezőjét csinálják. Ha náluk vagyunk, olyanokról beszélgetnek állandóan, akiket nem is ismerek, és akkor kérdezik páromat, hogy én mért nem beszélgetek velük? Nem is ismerem azokat akiről szó van, és őszintén, számomra idegen ember hülyesége nem is nagyon érdekel, mert legtöbbször csak a pletyka megy.

22230. pandamama3
2011. jan. 12. 09:46

Es ezekre te mit reagalsz? Pl. mit mondtal,mikor emlitettek a kismotort? Vitazol veluk?vagy nyelsz nagyokat?

szegenyem...

22229. pandamama3 (válaszként erre: 22227. - Kriszaaa)
2011. jan. 12. 09:45
jajj,ez kiakasztooo :S
22228. pandamama3
2011. jan. 12. 09:43

Legkozelebb tavasszal megyek haza, hosszabb idore (kb 2honapra), es mivel semmi dolgom nem lesz,ugyanis suliba nem kell majd jarnom :(

remelhetoleg eleg sok idom lesz,

es akkor remelem,osszehozunk majd egy olyan talit,amire en is el tudok menni.

22227. Kriszaaa
2011. jan. 12. 09:43
Tegnap már megint jól összevesztem férjemmel a szülei miatt. Írtam már jópárszor, hogy állandóan akörül meg a vita, hogy mennek a saját fejük után, és mindig olyant adnak a gyereknek, amit nem kéne. Sokszor kértem őket, hogy elötte mindig beszéljük meg, hogy mit akarnak venni, mert tudom, hogy ha rájuk hagyom, hülyeség lesz belőle. Tesóméknál már nagyok a gyerekek, és játékok közül sok mindent megkapok onnan. Erre megint jönnek azzal, miután már persze megvették - hogy ne vegyek a gyereknek kismotort mert ők vettek már. De semmi baj, hogy nem kellett volna,mert megkapom tesómékét, és már megint nem beszélték meg velem. Annyira utálom, hogy feleslegesen vesznek össze kis szarokat, mert használt kis szart vettek neki, erről ennyit, hogy az első szülinapjára azért nem ezt kértem volna tőlük, mert azért nyomorogniuk sem kell, hogy használt motort vegyenek. Babakocsinál is szaros 10ezer forintos kocsit nem voltak képesek megvenni, csak beszállni.Csak azt nem értem, hogy ha ennyire akarnak venni neki valamit, akkor mit nem lehet azon megérteni, hogy olyant vegyenek, amit kell, vagy nincs. Bezzeg azzal nem sűrűn álltak elő, hogy csak úgy néha adjanak neki vmit.
22226. pandamama3
2011. jan. 12. 09:41

Jo reggelt!

Lecseszve erzem magam,Marti :)

Tudom,ugy volt,hogy talizunk,de kertem,irjatok privatban,ha lesz tali decemberben,mert otthon nem voltam sokat netkozelben...

De amugy sem tudtam volnafelmenni Pestre, semmire nem volt eleg a 3het, baratokkal nem volt idom talizni :( Sokat tanultam, es raadasul a vizsgaim sem sikerultek! kepzeljetek. Igy nem folytathatom a sulit.

Eleg sz@r helyzet.

Ti talalkoztatok decemberben is?

22225. huanita80 (válaszként erre: 22209. - Rétibaba)
2011. jan. 12. 09:32

Na megint egy eladható holmi a sok felesleges közül.Nagy üzlet a gyerekpiac!

Ha lázas a gyerek akkor nyűgös,mert piszkálja=SÍR!Úgyis észre veszem!

22224. huanita80 (válaszként erre: 22217. - Kriszaaa)
2011. jan. 12. 09:28
Én ilyen csokrokat kértem az asztalok közé tök jól nézett ki.Nem tom már hogy mennyi volt,meg volt ilyen csavart kapu is a tánctér előtt.Bordó-fehér minden.
22223. huanita80 (válaszként erre: 22197. - Presike)
2011. jan. 12. 09:25
Én is egyetértek.párom magától segít ha meglát valami rendetlenséget,mert nagyon nem szereti,de azt is tudja hogy a gyerek mellett nem egyszerű a dolgom.Főzni nem tud semmit,soha nem próbálta,amúgy mindent csinál,ha kell.Mondjuk neki meg nehéz fizikai munkája van+utazás 3 óra 1 nap.Fáradtan jön meg,már nem várom el hogy mosogasson,de hétvégén,simán porszivózik,letörölget,akármi...:))
22222. rétibaba
2011. jan. 12. 09:15

Márti:

[link]

egy próbát megér esetleg megkérdezni őket:)

22221. rétibaba
2011. jan. 12. 09:14
Héliumos lufikkal kapcsolatban, mi anno a Párom 30. szülinapjára úgy oldottuk meg, hogy a Messer Hungarogáz-tól béreltünk héliumpalackot. Már nem emlékszem az árára pontosan, de nem volt egetrengető. Valami kauciót kellett lerakni pluszban, de azt visszakaptuk amikor visszavittük a palackot. Így jöttünk ki a legolcsóbban, erre tisztán emlékszem.
22220. Kriszaaa (válaszként erre: 22209. - Rétibaba)
2011. jan. 12. 09:14

Te nem az én férjemről beszélsz? :-)

Én is elvárnám,hogy magától segítsen, mert úgy lenne az igazi, megy is mindig a vita, hogy mért nem szólok, ő segít, csak magától nem veszi észre sose, hogy segíteni kéne...

Az a rohadt nagy probléma, hogy anyuka, meg eddigi barátnők mindig kinyalták a valagát, és most bennem emberére talált, mert én mondtam neki, hogy ezt felejtse el, igenis be lehet segíteni a háztartásba.

22219. Kriszaaa
2011. jan. 12. 09:09
Konyhát újítunk fel, nem nagyon volt időm mostanában irogatni. Dobozokban van a konyhám a nappaliban, mert még nincs meg a bútor. Kész az új csempe, glettelés, de még nincs festve. A héten dolgozik a párom és most áll a munka otthon.
22218. Kriszaaa
2011. jan. 12. 09:08
Nórinak kívánok utólag boldog szülinapot.
22217. Kriszaaa (válaszként erre: 22213. - Márti86)
2011. jan. 12. 09:07
Sztem a héliumos lufi jó drága lesz. Én a lagzinkra nézegettem annó, de iszonyú drága volt, így lemondtam róla. Az ültetéshez a nevekre akartam héliumos lufit, rákötni a székekre, de több száz forintra jött ki egy db.
22216. rétibaba
2011. jan. 12. 08:53
Na, felébredt kis tökim, jól le volt izzadva, és melegnek éreztem. De megmértem kétszer is a lázát, 37,4-et mutatott hálistennek csak a lázmérő. Evett rendesen, felöltöztünk, most itt randalírozik a nappaliban:) Köhögni köhög, meg kicsit rekedten "kommunikál" :(
22215. rétibaba (válaszként erre: 22211. - Márti86)
2011. jan. 12. 08:21

[link]

Ő lenne az:)

2-szer keltünk az éjjel, rosszabbra számítottam. Ebből az egyik az hajnali 5 volt, na akkor lázas volt Máté, kapott panadol szirupot és vissza is aludt.

Most még alszik szegénykém, viszont este amikor letettük fél óra múlva még hallottam hogy köhög egyet, és azóta viszont nem köhögött éjjel...

22214. Orsy27
2011. jan. 12. 07:24
Jó reggelt! Jól aludtunk, Hanna viszont lázasan ébredt, 39 a láza leszámítva. :( Nagyon megijedtem, adtam neki kúpot. Gondoltam a hűtőfürdőre, de Mártit olvasva nem nagyon van kedvem kipróbálni...:(((
22213. Márti86
2011. jan. 11. 22:56
Csajok tudtok ti olyat hogy hol lehet hélium palackot vagy mit venni? A lufiknak kellene.
22212. Márti86 (válaszként erre: 22210. - Mona180)
2011. jan. 11. 22:54
anyus is itt rontotta el. :S Ezért nem estem én bele ebbe a hibába, na meg ő már korban más neveltetésben nőtt fel akkor ez még nagyjából természetes is volt, de ma már nem szerintem.
22211. Márti86 (válaszként erre: 22209. - Rétibaba)
2011. jan. 11. 22:52
De jóó még nem hallottam ilyenről, van egy linked?
22210. mona180
2011. jan. 11. 20:57

nálunk én csesztem el mert nem szerettem ha segít mert nem úgy csinálta ahogy nekem tetszik így inkább megcsináltam mindent magam és most jól ráfáztam mert ha nem csinálom meg akkor morog de neki nem álln a na jó ha szépen megkérem emgcsinálja általába söprés és pakolás szemét levitel.

ja és multkor dokinál voltunk mire hazaértünk összepakolt de el nem mosogatott én meg nem vettem észre pontosabban nem jegyeztem meg erre be szólt látod ez a természetes ezét nem dícsérrlek mikor rend van na köszi

22209. rétibaba
2011. jan. 11. 20:44

Én szeretek mosogatni:)) Főzés közben én szinte azonnal elmosom amit épp használok, ezt még anyukámtól láttam, sosem gyűlt neki össze a sok mosatlan. Este sem fekszem úgy le, hogy van valami a mosogatóban. Reggel pedig úgy megyek be az irodába, hogy előtte elmosogatok. Ebéd után is azonnal, szóval max 1 órára marad benne 1-2 dolog.

Párom is segít, de magától nem jut eszébe :) Viszont ha megkérem valamire, azonnal és minden szájhúzás nélkül megcsinálja. Régebben ebből volt 1 vitánk, ugyanis én elvártam volna, hogy magától csinálja, de Ő kijelentette hogy nem akar ebből veszekedést, szóljak neki, szívesen megcsinálja, de ő ugyan nem figyeli magától ezeket a dolgokat:) Na azóta én bizony szólok, Ő meg csinálja:)

Kora este Máté már alig köhögött, de aztán 7-kor megint elkezdett, és egyre melegebb lett a fejecskéje is. Fürdés után mértük neki, popsiban 38,7 azaz levonva 38,2, kapott is mégegy nurofen kúpot éjszakára. Enni "csak" 210-et evett, mert rájött egy jó nagy köhögés, kiköhögte magát, aztán már nem kérte a többi tápit, vizet is alig ivott utána.

Én felkészültem lelkileg, hogy nem sokat fogok ma aludni, sőt azon is agyaltam, hogy megágyazok magamnak a szobájában a szőnyegen, hogy mellette legyek, de Apa azt mondta, ráérek akkor beköltözni hozzá, ha sokat fog ébredni ma éjjel. Mondjuk tuti hogy 2-3 óránként amúgy is bemegyek és megnézem a homlokát.

Most találtam a neten lázfigyelő monitort, amit pelusra lehet csiptetni, és akár 24 órában figyeli a baba hőmérsékletét, drasztikus emelkedésnél becsipog. Nagyon dicsérik, és 3ezer párszáz forint, szerintem beruházok egyre, valószínű nem most utoljára lesz lázas szegénykém:(

22208. vikibene
2011. jan. 11. 20:21
Az én párom is nagyon házias, hála a jó égnek, így nagyon sokat tud nekem segíteni. Főz, mos, takarít ha kell, úgyhogy egy szavam sem lehet.
22207. Márti86
2011. jan. 11. 19:36
Hú ma kalandos délutánunk volt, leírom a naplóba.
22206. Márti86 (válaszként erre: 22197. - Presike)
2011. jan. 11. 19:35

Hát nem. Nekünk sajna van a családban olyan pasi aki köszöni szépen de a házimunka női munka és párom rokonai közt is van. Se mosogatni se főzni se takarítani se semmit, azért az nagyon gáz, mellesleg a nők munkaideje sokkal hosszabb ha gyerek van. De páromat soha nem kellett kérnem szerencsére semmire, szívesen csinálja saját magától.

Meg van egy másik, a vasalás, azt szintén nem űzöm, mert nincs rá igény. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook