2010 januári babavárók (beszélgetés)
Igazad van, de az ilyen mondókás könyvekben általában nincsenek előjegyzések. :)
Jajj bocs,most latom,hogy mar tobb valasz is erkezett, csak en nem frissitettem visszaolvasas kozben.
Akkor folytatom a visszaolvasast,bocsi :)
Latom,Orsy meg nem valaszolt:
a do attol fugg,hogy hol van,hogy mi az elojegyzes.
Szoval igy nehez lenne megmondani,hogy a kottadban melyik a do. :)
Krisza,ez szerintem sem korfuggo :)
De most legalabb megmondtatok a velemenyeteket.
En is az oszinteseg hive vagyok altalaban...
Most láttam a kérdésedet: Az első vonal alatt van a dó, pótvonalnak hívjuk, keresztbe átmegy a vonal a hangon.
Mikortól? Lehet hízni. Már alig várom. :)))
A tálcás vagy a dobozos?
Én is boldog születésnapot kívánok Beninek!!
Vagy pohárból vagy üvegből vagy varázsitatóból.
Én csak vizet adok neki, sem tea sem gyümölcslé, a víz oltja a szomjat a legjobban. Általában ebéd után iszik a legtöbbet.
Szabi nem iszik 200ml-t sem egy nap. :((
Nekünk kb 1 L-t kellene inni amiből a táp kiad 500 ml-t és kb 150ml vizet iszik szóval mi igencsak mínuszban vagyunk. :((
A testsúly első 10 kg je 100ml/ttkg
A testsúly második 10kg-je 50ml/ttkg
A testsúly minden további kg-je 20ml/ttkg
Ha Hancsi mondjuk 9 kg akkor 900ml folyadék/nap, ebbe benne van a táp is.
A vonal alatt de nem hozzá érve és áthúzva az a Dó.
Ennyire én sem adok neki semmit sem, de ha ordít, és rágja a kezét, akkor az a foga, ráadásul tudom is hogy jönnek a fogai most egyfolytában, ezért adok neki valamit rá.
Hancsi cumisüvegből és pohárból iszik, legfőképp gyerekteát, de a vízzel is próbálkozom, nem sok sikerrel....Néha babylove-os gyümilevet is adok neki a változatosság kedvéért. Mindig elérhető helyen van számára, de naponta kb 4-5 dl-nél nem iszik többet. Amúgy gőzöm nincs, hogy mennyit kellene innia egy nap.
Inkább filtereset adok nekik.
Hidd el,4-5 hónap után lehet,hogy te is kipróbálnál valamilyen szert,amitől aludna.Ráadásul ezek nem gyógyszerek,hanem homeopátiás bogyók/kúp,amivel nem ártok neki.
Anyósom 60 éves lesz, nagyon nem jövünk ki, szóval a hülyeség nem korral jár...:(
Ki hogy adni innia a gyereknek? Bizonyos időnként ad neki, vagy a gyerek számára elérhető helyen van és iszik ha szomjas? Mit és mennyit isznak naponta? Vki írta a koff. mentes gyümölcsteát, az milyen? Por vagy filter?
Sajnos a spárba 79-ért lesz a profiterol.....
nem feltétlen korfüggő!!!
Másnak is van ilyen idős (70 feletti) anyós-após? Korral jár a hülyeség amúgy, vagy születni kell hozzá?
Anyósos sztori, a változatosság kedvéért: Márk első szülinapjára megint a megkérdezésem nélkül ugye vettek neki egy HASZNÁLT bébitaxit. Semmi baj, hogy a férjem tesója, vagyis anyós másik gyereke már guberált egy ugyan ilyent. Tehát kettő van már. Megemlítettük neki, hogy azért nem ártott volna megkérdezni, mert jobb családoknál ez így működik, hogy mit vegyenek, mert lehet, hogy már van neki, vagy nem használ vagy bármi. Erre após besérült. Mondtam neki, hogy nem megsértődni kell, maga sem eszik egyszerre 2 tányérból, a gyereknek sincs két segge, hogy kettőt használjon. Kész vagyok ettől, mit nem lehet megérteni azon,hogy beszéljük meg. Meg amúgy is kicsit sovány ajándék, hisz ez volt a gyerek első szülinapja, nem vitték túlzásba, pedig nem szűkösködnek annyira.
Márk is mostanában sokszor keservesen sír az esti alvásnál, és ha éjjel felkel, az is kész rémálom. De ha vele vagyok, akkor nem sír, de amint kiteszem onnan a lábam, egyből rázendít. Én nem szoktam ilyenkor kúpozni vagy gyógyszerezni. Ti mért adtok ilyenkor neki egyből valamit?
Megnéztem volna Mátét hintőporozás közben, édi lehetett.
Orsy. Kottában a dó az alsó vonal alatt van? Van egy dalos mondókás könyv kottával, és ezer éve furulyáztam, aztán bepróbálkoztam újra.
persze más véleményét is várom:D
okina ha itt vagy még irtam a naplómba és van egy kérdésem is, ha ráérsz leirod a véleményed??köszi
nekünk nem hatott a viburcol..Nóri ugyanilyen egész nap nyügi..vegyem fel..menjek vele..nem hagy dolgozni.. itt fenyvesen meg persze amikor hazajönnek akkor van ki cipelje a seggét..ha meg pesten vagyok nem érti hogy én nem tudom egész nap cipelni...és persze egész nap nyügi..én meg csak kinlódok vele!!
További ajánlott fórumok: