2010 Februári babavárók (beszélgetés)
Dius! Gratula!!! :)
Hajni! Örülök hogy Milán jobban van, hamarosan a szopizás is helyre jön talán.
Felénk nagyon szép idő van, már meg is beszéltem egy anyatársammal :), hogy megyünk sétálni délután de Botkó nem hajlandó felébredni, most meg kezd beborulni...agrhhh :(
Puppi..gyedet majd csak a tgyás lejárta után fogsz kapni!A családi pótlék meg attól függ mikor intézted és milyen formában kéred!Számlára tárgyhót követő hónap 3-ig, postázva meg 10-ig kell megkapnod!
De kapnod kellett egy értesítést róla!
sziasztok! gratula diuskának:)óriásbaba dömping van :P
Milán jobban van, végre elkezdett szivni is vmit az orszi... hatalmas adagot :) talán beindul neki.. bár szopizni most sem akar :(
Füge:ilyen a kendő?? [link]
ez elég jó áron van.
nekünk az éjszaka jó volt, eszi majd alszi volt.
anyaságit már én is megkaptam, tgyást, tegnapelőtt postáztam a munkahelyemre,kiváncsi leszek mikor kapok.
Végre jelentkezem. Kicsit zűrös napjaink voltak. A kórházból hazahoztunk egy kiadós hasfájást, ami hazavágta a hétvégénket. Szerencsére hétfőre rendeződtek a dolgok. Tegnap megint minden felborult. Az eddigi 2-4 órás szopik helyett 1-2,5 órás szinte szünet nélküli cicizés ment hisztivel keverve hajnali 4-ig. Talán kialudta, 9-kor evett utoljára, most kezd nyöszörögni, hogy lassan enni kéne.
Más téma: van valaki, aki tejadó lesz/lett? Szerencsére úgy néz ki túl sok a tejcsi, így a védőnő közvetítésével lehet, hogy Julinak egy szomszéd utcában levő kisfiú tejtestvére lesz.
HIV tesztet kell csináltatnom, ami beutaló nélkül kb. 5000 ft, beutalóval elvileg ingyenes. Viszont hallottam olyan kismamáról, aki vitt beutalót, mégis elkérték a vizsgálat árát. Van valakinek tapasztalata?
Ja és akinek segítség kell az elalváshoz!
Botkó már 2 napja délelőtt Friderika és Tóth Zoltán Jó éjszakát cd-re alszik, kizárólag.
Ha nem szól, akkor egész nap fennt van.
Próbáljatok meg zenét berakni, valamit ami tetszik a Bébiknek, hátha nektek is bejön.
Nekünk nagyon bejött, amióta nappal zene szól nincs sírás!!!
Sziasztok!
Akkor én is kérdezek.
Ti katatok már gyedet és családi pótlékot?
Mert én még csak a tgyást kaptam meg...
Mikor számítsak az első családi pótlékra és gyedre? Február 10-e környékén adtam le az igénylést mindenre...
Sula, nem tudom, hogy kaptál-e már rá választ:
az anyasági támogatás kb.5 nap és számlán van!A családi pótlék minden hónap 2-a körül érkezik meg.
Nagyjából ennyi, nem tudom van-e még valamid!
Sziasztok, jó reggelt!
Én is úgy számoltam, hogy Dius volt az utolsó kismama! (már mint ezen a fórumon) Így most már mint anyukák oszthatjuk meg a tapasztalatainkat, segíthetjük egymást a már megélt, kitapasztalt dolgok megosztásával.
Nektek sem jut időtök mindenre amit aznapra terveztetek? Néha úgy elfolynak a napok, hogy ha nem mennék sétálni Artúrral, akkor szerintem a pizsama sem kerülne le rólam.
Hajni: Milán jobban van? Azért tudsz vmennyit pihenni??
Mimzy: Milyen volt az éjszakátok? jobb, mint a nappal?
Jó reggelt!!
krisztins, dius, szívből gratulálok, sok boldogságot nektek!!!!
Ez azt jelenti, hogy az összes fórumos baba kibújt végre??? szerintem Dia volt az utolsó!!
Herbalom, remélem nem erről van szó, mindenesetre ma megyünk a dokihoz, ott talán okosabbak leszünk.
Bár mintha elmúlóban lenne az überhiszti, tegnap már egész jó fej volt:DD Nálatok mizu??
Sula, lehet h Articsóka (ez helyes:DD) is megérezte h elmentek szüleid, és nincs annyit ölben/kézben, mint eddig, és nem tetszik neki!!
Hajni, hogy vagytok??? Múlik a hörghurut??
Remélem kikeveredtek már belőle!!
Hordozókendőből én a sima megkötőset vettem,
tegnap is aludt benne 2 órát, én addig elmosogattam, portalanítottam, manikűröztem:))
Mimzy, kitartás, mára már nem mond semmi hülye frontot!!!
jó reggelt... :)
Nos, gratulálok minden új kismaminak...
Sziasztok!
Klaudia párja vagyok kérte mondjam el a nagy hírt :). Ma este fél hatkor megszülte a kicsi Szabólcsot :) .. 4260grammal és 53 cm-rel.Most még benn van a kórházba Pénteken vagy szombaton haza engedik ha nem lesz semmi.
További szép napot mindenkinek
Buktam a délutáni alvásom.. Articsókám tett róla! :D
Se nappalom, se éjszakám... :D
Szia Mindenki!!
A mai éjszaka rettenetes!!! És még sem!! Éjféltől nagyjából 1/2 6 ig Artúr ébren volt.Ez a rettenetes, és meg sem, mert nem sírt, no de hát Ti hagynátok magára a vigyorgó gyereketeket?? A gügyögö, cuppogó kis pofiját?? Szóval kialudtam magam 1/2 6 - 1/2 8 ig!! :D
Viszont a szép éjszaka után sírás délelőtt. Elmentek a szüleim :( Tényleg nagy segítség voltak ők nekem!! Annyira a kezem alá dolgoztak!! Nekem csak etetni és szeretgetni volt a dolgom! Kicsit most ki vagyok, ezért belefeledkeztem a sulis dolgaimba, elkezdtem azokat az ügyeimet intézni, meg a gyes, gyed tgyás között eligazodni.
Milyen hamar kezdik el utalni a pénzt? Mire kell odafigyelni? Akik végigcsinálták írnának pár bátorító szót ebben a témában azoknak akik még előtt állnak??
Kitartás csajok!!
Nálunk apa csak egy hetet volt itthon, így én már 3-hete egyedül vagyok Bencussal. Szerintem apránként rendeződik minden, főleg ahogy egyre nagyobbak....
Sziasztok!
Újra itt!
Feb. 14án született meg Grétim:)
Nagyon jó baba, csak szegénykém hasfájós, úgyhogy .....Remélem miden babuci jól van:)
néha kap milupát is, ha lusta szopizni, v nem birja kivárni mig fejek. de az a vicces, he túl hidegen se melegen nem kell neki, kilöki a nyelvével a cumit:P
nem néztél hordozókendőt? sopronban lehet venni?
Szióóó:)
ő volt a nagypapám. sajnos 4 éve hirtelen meghalt, azóta a kutyus is:(
tényleg, mi a helyzet a kutyutokkal? hogy viseli?
helló!
kicsit húzós volt a hétvége. vasárnap estére totál taknyos lett, fel kellett hivnom a védőnőt. alig kapott levegőt...
volt egy éjszakánk...
tegnap reggel irány a doktornéni... hát van egy kis hörghurut gyuszink...
2 cseppet kapott, persze egyik csak délutánra lett meg, addig egyből cseppegettünk.
úgy kezdődött a reggelünk, hogy:
-lekakilt
-lepisilt
-elered szopi közben az orrom vére, minden olyan volt, mint disznóölés után.a baba is tiszta vér lett
-öltöztetés közben végigböfizettí
kész voltam
délutánra lázas lettem én is. szóval szép nap volt.
ma már sokkal jobb :)
azt kifelejtettem, h80nál többet nem szopizik, mert elfárad, nem vesz levegőt, igy fejhetek állandóan a következő evésre...
sziasztok:
FÜGÉM!
Nekünk akkor volt ilyen, mikor azt hittem, hogy tök sok tejem van, aztán kiderült,mhogy a gyerek éhezik. azóta több a tej, de még így is csak ölben a legnyugodtabb. most is így írok... :)
Sziasztok csajok!
Füge,Sula ne aggódjatok, az egyedüllét miatt, hamar be fog állni a dolog:) MÁr én is régóta egyedül vagyok a minikkel, csak kéthetente van segítségem csütörtök-péntek, amikor is suliba megyek és jön anyukám:))
De ki lehet bírni, bár nem akarom elkiabálni de jó gyerekeim vannak:)) Esznek és alszanak, ami rázós, hogy mostanában mindig egyszerre lesznek éhesek:) Ilyenkor valamelyik gyereket a szopipárnába rakom, a másik törökülésben ülve az ölemben és így eszünk! A csuklóm viszont már kész van, alig bírom őket felemelni! Már majdnem 5 kg-ot nyomnak és ma vagyunk 7 hetesek!Szóval nőnek mint a gomba!Az éjjeleink szerencsére kezdenek alakulni, 9 óra után már csak egyszer ébrednek fel, inkább Zsombi kér 2 óra körül kajcsit, míg Dorci már a 3. éjszaka csak 5 órakkor jelentkezik, hogy éhes:)
Evés után ha berako, őket a kiságyba, van amikor kicsit hisztiznek, de hamar csendben maradnak és nézelődnek, majd bealszanak!
Ha egymás mellett vannak azt szeretik a legjobban, mert már fefedezték és birizgálják egymást:)
Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon,minden rendben, kaptam fogamzásgátló receptet:)kb. 10 éve szedtem utoljára:)de muszáj! A múltkor már így is azt álmodtam, hogy megint várandós vagyok és hármasikrek:)))Kétperces uh és 5000ft...még jó, hogy egy ideig nem kell mennem. A tavalyihoz képest a tehesgondozás így is 7e-ről 10e-re emelkedett!
Én a Babasling erszénnyel kacérkodok, mert nekünk is elég nehéz közlekedni ikerbabakocsival a városban, és azt is lehet ikrekkel használni!
Bocsi csajok, kissé hosszúra nyúltam, de olyan ritkán jutok ide, aztán csak írtam:)
Készítem a diplomamunkámat, így alig van másra időm a gyerekeken kívűl..
Sziasztok!
Hát én nem okoskodni akarok, de szerintem nagyon jó mondása a Suttogó írójának, hogy "úgy kezdd, ahogy folytatni szeretnéd!"
Jó példa, hogy mi Szimit annó állandóan cipelgettük! ha sírt, azért, ha ébren volt, azért, hisz foglalkozni kell vele, ha aludt azért, mert olyan édes. :))
Na, aztán pár hét alatt eljutottunk oda, hogy tökre kimerültünk és Szimi csak kézben nem sírt.
Most is felveszem Beust ha sír, meg persze szeretgetem, de nincs állandóan kézben, most pl szopizás után fürdött, aztán nézelődött, még ébren letettem a kanapéra, ott is nézelődött, de már egyedül és végül elaludt.
Örülnék, ha ez a rendszer megmaradna, mert így volt időm vasalni, vacsit készíteni és nektek is írni! :))
Puszka!
Nem szeretném elkiabálni, de Artúr kezd kissé rendszerbe állni. (kopp-kopp) De 5 től éjfélig?? Egyenlőre álom ez még... :S Azért két három napja vannak 4 órás alvásai. S mint tudjuk aki a kicsit nem becsüli... :D
Szép estét, és sírásmetes éjszakát kívánok MINDEN kismamának!