Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Februári babavárók fórum

2010 Februári babavárók (beszélgetés)

❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
13309. Bentley86 (válaszként erre: 13307. - Christineee)
2010. márc. 23. 10:25

Szia Chris!

A Tescoban (legalábbis nálunk),állandóan 29 ft (1999 ft) egy csomag a Sleep and Play,és nekünk is nagyon-nagyon bevált:)

Melyik fogamzásgátlót írták fel??

Örülök,hogy "látlak":)

13308. Bentley86 (válaszként erre: 13301. - Fne.meva)
2010. márc. 23. 10:23

Szia Évi!

Nekem két hétig volt csak anyatejcsis Fanni,de az az igazság,hogy 6. hetet töltjük pénteken és már 150 ml-ket eszik egy alkalommal,és egyszerűen nem bírom tejjel.Szerintem ne aggódj, annyira érdemes magának bebiztosítani az embert,hogy irat fel tápszert..(ne haragudj,de nem tudtam már nagyon rég visszaolvasni az irományokat, így nem tudom,hogy kap-e még tápszert is pluszban a Picid:()Nagyon nagy étvágy miatt ezért mi is csak picit szopizunk,mert nincs türelme Fanninak, kevés is a tejem,így 60 ml körül eszik tejcsit egy nap,sokszor van hogy cumisüvegből,mert lefejem Neki.

Privát véleményem,de szerintem az a lényeg,hogy a szervezetébe jusson a sok vitam és ellenanyag,ami az anyában van,nem kifejezetten a szopizás nyújt csak bensőséges hangulatot és alakít ki klassz kapcsolatot baba éa mama között.Ez abszolút saját vélemény.Van aki egy percet sem tudott szoptatni,mégis kitűnő anya.Engem is bántott sokáig a lelkiismeret,de rájöttem,hogy felesleges,rádásul azt a minimális tejcsit is elapasztja az aggódás:(

FEL A FEJJEL,én csak ezt tudom tanácsolni!!!!:DDD

2010. márc. 23. 10:18

Sziasztok!

Tegnap voltunk a 6 hetes ellenőrzésen. Minden rendben. Feloldva minden tilalom. Kaptam én is fogigátlót. Még sose szedtem.

Apa rám bízta hogy akarok-e szedni vagy sem.

De most egy évig nem kéne terhes legyek.

Tegnap nagyon jó áron tudtunk venni pelust. 70 db Pampers Sleep&Play pelus 2000 volt. Vagyis 30 ft alatt van darabja. :-)

Vettünk egyből két csomaggal.

Húsvétra úgyis kapunk majd egy nagy csomaggal.

13306. Heni24
2010. márc. 23. 10:15

Lányok, lenne egy kérdésem! tegnap óta egy kicsit náthás a kisfiam! Orrszívó porszívóval tisztítom a nóziját, amit meglepően nagyon jól visel, semmi hiszti, sőt még mosolyog is :):)

Most is kap rendesen levegőt.

Mikor kell elvinni ilyen esetben orvoshoz:? Ajánlatos most is? Bár inkább a dokit hívom ki hozzá, mert nem akarom elkapjon valamit....

13305. d90c077c72
2010. márc. 23. 09:59
Sziasztok. tegnap megkaptuk az oltásokat mi is, (2 hónaposakat) És jól viseltuk. Gréti nem sírt, csak egy picit. Borogatom neki, amit nem szeret, mert hidrg... .(Tegnap hőemelkedése volt, de végül kapott egy fél kúpot. Kb: éjfélre vitte le neki... Olyan rossz volt látni, nagyon más volt a láz(acska) miatt. mint az apja. Őt is megviseli, már a hőemelkedés is.
13304. Cicus85
2010. márc. 23. 09:35

Sziasztok!!!Kicsit hiányosan tudok csak jelentkezni,de ha van egy kis időm mindig megkukkantom mizu veletek..Nos,tegnap visszarakták Vivire a gipszet amihez járult a hasfájás,lábfájás és az esős idő!!!Így ma olyan vagyok mint a mosott sz*r!!!Se tegnap napközben se éjjel nem aludtam,de Vivi se!!Mondjuk ő azért délután aludt 10 perceket,de az nekem pont elég volt kajára,teregetésre..Az éjszaka borzalmas volt...semmit nem aludtunk!Mire becsukódott a kis szeme és közelítettem a kiságy felé addigra mintha semmi nem történt volna és nézelődött vagy ordított,mert ez már nem sírás volt!!!Most alszik kb fél órája,remélem ma már visszazökkenünk..

Most kiderült h a mellettünk lévő utcában született 17-én egy kisfiú szintén donga lábbal,de náluk terhesség alatt nem derült ki,csak amikor megszületett!!Tegnap átmentünk hozzájuk,megmutattam hogyan kell masszírozni,meg lelket öntöttünk beléjük,mert a csaj csak sír,amit ugye nem szabad!!!Még a végén nem lesz tejci neki...

Olyan édes volt Vivi amikor gipszelték!!Ugyan sír,mert fájhatott neki,ahogy beállították a lábfejét,de végig szorította a kezem,én meg kegyetlen módon lefogtam,h ne mocorogjon!!A szívem szakad meg amikor szenved,de muszáj!!Utána mindig kapunk negyed órát a gipszelőben,h összebújhassunk kicsit és olyankor egy kettőre megnyugszik!!

Nézegettem a kis picurkákat:nagyon nagyon gyönyörű kisbabája lett mindenkinek,amihez teljes szívből gratulálok!!!!

13303. 472361965f
2010. márc. 23. 09:34

Sziasztok!

Gépem még mindig nincs, és úgy tűnik nem is lesz egyhamar, ezért jelentkezem ritkán.

Cicus!Kitartás mindennap gondolok rátok!!!

Nálunk egyszeri alkalom volt hogy szó szerint átaludta az éjszakát este fél nyolctól 5ig aludt.

Amúgy mindig pontosan 7kor van a fürdés, ezt nagyon betartjuk, még ha nyűgös akkor is, fél nyolckor már elalszik általában és fél kettőkor kel fel, utánna pedig már csak 5 óra körül, de akkor lehet hogy csak arra ébred meg hogy kelek fel, én mindig 5kor kelek, és most már Boti is. Így 1 keléssel letudjuk az éjszakai szopit és szerencsére alszik is vissza utánna.

Én nem szedek bogyit, nem hiszek a szoptatás melletti fogamzásgátlókban, több embert ismerek aki emellett lett terhes. De nagyon jó volt újra összebújni Apával...

És fürcsizni egyet a kádban...

Nem vártuk ki a 6 hetet mi sem, szerintenm nem is bírtuk volna ki :P

13302. Christineee (válaszként erre: 13299. - Hajini)
2010. márc. 23. 07:43
Én is ezt kaptam tegnap:-)
13301. fne.meva
2010. márc. 23. 07:40

Jó reggelt Lányok!

Sajnos mióta megszültem nincs időm írni, de olvasni szoktalak benneteket.Az első 2 hétben olyan szépen aludt, most már nagyon aktív, 1-1 órákat szundizik napközben, akkor meg azt sem tudom hová kapjak.

Gratulálok mindenkinek, hogy most már pocakon kívül vannak a fiúk, lányok.

Cicus: Nektek kitartást, Vivi ügyes kislány, nem lesz semmi probléma vele. Ezt az időszakot ki kell bírni, érte van minden.

Mi a szopizással kínlódunk néhány napja. Kialakult egy kis szájpenész, de nem durva két foltocska, amit kezelek és úgy látom múlik.A cickóm múlt héten bedurrant, annyira fájt, hogy lefejtem és megpróbáltuk pohárból, majd kiskanállal odaadni neki, de maradt a cumisüveg, legalább jól lakott. Ez 1 nap volt utána szépen visszaállt a szopi nem volt gond. Most meg szopik 10 percet intenzíven, aztán sír, bekapja, kiköpi és sír, közben keveset eszik már szinte csak cicizés. Ha megnyomom a cicim, akkor meg spriccel a tej. 1 órát is van hogy kínlódunk és csak sír és sír. Van büfi, van kaka, van puki, és nem hasfájós. Jókat alszik éjszaka is 1x kell fel akkor nincs ez 10-15 percet szopik és már durmol is.Most múlt 1 hónapos szombaton. Küzd vki hasonló problémával? Mi lehet a baj? Nagyon rossz nézni ahogy szenved és vele együtt én is!

Bocsi kicsit hosszú lettem, de már nem tudom mit tegyek, a védőnőm holnap jön, de hát...

SZép napot mindenkinek!

13300. Heni24 (válaszként erre: 13299. - Hajini)
2010. márc. 22. 21:45
nekem is ezt írta fel a doki, csak még nem kezdhettem el szedni a toxémia miatt. Azt mondta az orvosom, hogy pihentessem még egy kicsit a májam :D:D
13299. hajini (válaszként erre: 13297. - Heni24)
2010. márc. 22. 19:09
cerazette a neve
13298. 41bf192202
2010. márc. 22. 18:36
Nekem is megjött,még pénteken,majdnem pontosan 6 hétre,mondjuk,sajnos nem szoptatok...:((nem változott,úgy néz ki,maradt 4 napos hossz:)csak most nem görcsöltem,bárcsak így maradna!sajnos,ritkán tudok jönni,mert Zsozsi hasfájós,de próbállak olvasni Titeket,örülök,hogy mindenkivel minde ok,leszámítva a taknyosságot.Cicus,kitartás,meglátod a nehézségeknek is vége lesz hamarosan,és Vivi ügyesen fog futkosni:))puszi mindenkinek:-x
13297. Heni24 (válaszként erre: 13296. - Hajini)
2010. márc. 22. 18:24
Tényleg?? Mi a gyógyszer neve? nekem is olyan kell :D:D mert ez szörnyű, legszívesebben mindig terhes lennék :D:D
13296. hajini (válaszként erre: 13295. - Heni24)
2010. márc. 22. 18:14

heló. én olyan tabit kaptam, amitől 99%ban nem jön meg:)

Mili napközben alig alszik, ennek eredményeképpen ritkán ébred éjjel, inkább hajnalban:)

13295. Heni24
2010. márc. 22. 17:42
jah, és nekem most jött meg harmadjára, igaz az első kettő csak minimális volt, illetve 1-2 nap, de a kisfiam ugyanúgy szopizik, nem veszek észre különbséget. Nekem azt mondta a védőnő,hogy egy kicsit sósabb lehet tőle az íze, de csak ha rendesen megjön. :):)
13294. Heni24
2010. márc. 22. 17:37

Sziasztok Lányok! Remélem mindenki jól van, nem nagyon tudlak visszaolvasni benneteket.

Petibaba tegnap volt már 10 hetes!!! :):)

Nagyon jó kisfiú, nem lehet okom a panaszra.

Már átalussza az éjszakát, általában reggel 5 körül ébred fel, szopizik egyet, aztán visszaalszik 8-9-ig.

Mi is megkaptuk a 2 hónapos oltást meg a prevenárt is, de nem lett semmi gond.

62 cm már és 5750 gr, az étvágyával nincs gond :):)

nekem meg ma sajna megjött, nagyon fáj a hasam :(

pedig annyira nem akartam még :)

Mindenkinek kitartást :):) Puszi nektek!!

13293. Sulawesy
2010. márc. 22. 17:31
Ha napirend kialakítására van tippetek, ami beválik nagy eséllyel szívesen venném. Nekem is jobb lenne azt hiszem. Sulival is kellene haladnom, de ez így most elég nehéz...napirend nélkül.
13292. c5eaed24b9
2010. márc. 22. 16:34
Csak azért kérdezem mert bárkivel találkozom mindenki azt mondja oh az enyém már átalussza az éjszakát max egyszer kel fel ,dejó lenne ha az én kicsi fiam is csak egyszer kelne fel,de az még csak hagyján hogy ennyiszer felkel de van amikor kaci után még fenven 2 órát,még napközben oké de éjjel!!!Voltam 6 hetes vizsgálaton,minden oké,amig egy kicsi tej is van a cicimben és tudom ezt a drágát szoptatni addig nem ir fel fogamzásgátlót,én váltottam ki kuppotremélem jó lesz,ma egykicsit tudtam szoptatni,50g hát nem sok de minden csepp számit!
13291. Krik77
2010. márc. 22. 16:31

Sziasztok Csajok!

Ezer bocsi, hogy nem tudok sűrűbben jönni, de egyszerűen azt sem tudom mihez fogjak :( Alig haladok a diplomamunkámmal, szinte csak akkor tudom csinálni ha a minik már éjjel alszanak, ergo-reggelre mint a mosott sz..r :( Szerencsére úgy néz ki Dorci már átalussza az éjszakát, tegnap is fél hétkor evett utoljára és reggel 6-ko ébredt, Zsombi viszont még igényt tart az éjszakai evésekre...a kis pasija!

Mi ma voltunk tanácsadáson, Zsombi már 5500 gramm és 61cm, míg Dorcos 57 cm és 5100 gramm! Megkapták a két hónapos oltásokat és a Prevenart is!

Kissé aggódtam, hogy mi lesz majd, mennyire lesznek nyűgik, nah de eddig minden rendben! Dorcikámnak a bőre kissé érzékeny, így kaptunk rá külön gyógyszertáti krémet, illetőleg a Beba sampont mondta még a doki!

Nekem a spirált a dokim csak pár év múlva ajánlotta feltenni, hátha még szeretnénk gyereket:) Addig meg gyógyszer, a 3 adagos nekem is 8ezer ft!

Cicus: örülök, hogy Vivike lábacskája szépen javul!

Mindenkit megszoktam sasolni, csak sajnos időm nincs írni!

Nekünk is van pihiszékünk, bár még egyet szerintem majd be fogunk szerezni, h mindkettőjüknek legyen!

Dióhéjban ennyi rólunk! Jöök majd még!

Millió puszi mindenkinek..

13290. miccer
2010. márc. 22. 15:43

Sziasztok!

Ma voltunk csípőszűrésen, kötött mindkét oldalon, így tornáztatnom kell minden nap. Lara annyira fél az orvosoktól, hogy most is sírógörcsöt kapott, így a dokinéni vetkőztette-öltöztette Andrist.

Átalussza az éjszakát? Andris 6 órát alszik elsőre, 8-tól 1-2-ig aztán meg kel reggel 7-kor, én ezzel is baromi elégedett vagyok! Remélem így is marad!

13289. kszisz
2010. márc. 22. 15:09
Sula, nálunk sincs még napirend, egy-két biztos pont van, de amúgy totál össze-vissza telnek a napjaink....Attól függ milyen az éjszakánk kimenetele, hányszor és mikor ébred Barni, na meg mikor sikerül egy hosszabb alvásra bírni napközben...
13288. kszisz
2010. márc. 22. 15:07

Sziasztok!

Mi kaptunk kölcsön egy pihenőszéket, még túl sokat nem használtuk, néha szépen elnézelődik benne Barni, na meg tudjuk magunkkal vinni bármerre a lakásban, de erre a funkcióra Nórinál tökéletesen megfelelt a hordozó is. Mondjuk a kis testének ez azért biztosan kényelmesebb.

Az a baj, ha Barni ébren van csak rövid ideig van el nyugisan, hiába próbáljuk szórakoztatni, egy idő után mindig sírás lesz... :S

Terko, még mi sem alszunk éjjel, általában 9-10 között sikerül elnyugtatni Barnit, mert este szinte mindig műsor van, utána jobb esetben 1-2-ig alszunk, de onnantól ismét 3 óránkénti evés van. Néha még gyakrabban....

Mondjuk én még ilyenről nem is álmodok, Nóri 16 hónaposan kezdte átaludni az éjszakákat!!!

13287. Pen13 (válaszként erre: 13278. - 472361965f)
2010. márc. 22. 15:00

Szia!

Nekünk van pihenőszékünk, teljesen elfektethető, így már újszülöttkortól használható. Nagyon praktikus, imádom. Én fontosnak tartom, hogy amikor ébren van a baba, akkor sokat lehessen köztünk és ez így egyszerűen megoldható.

13286. Sulawesy
2010. márc. 22. 13:46
Nálunk az átlag a 4 óra, de ha van elég tej a ciciben akkor 5-6 óra. Sajnos nálunk a napirend kialakítása nem megy. :(
13285. vivinono (válaszként erre: 13283. - Enilevi)
2010. márc. 22. 11:37
nekünk azt javasolta a doktor néni, hogy mindig szülinapján adjuk, így biztos nem felejtjük el
13284. hajini
2010. márc. 22. 10:27
szerintem 30napokat számolj, az a tuti
13283. enilevi
2010. márc. 22. 10:16
tényleg most olvastam el a tájékoztatot és a 3ik egy honaposan kell beadni,mi most egy honaposak vagyunk és a február 28 napos,akkor mikor adjam be?
13282. enilevi
2010. márc. 22. 10:10
sziasztok most talán már jobb Ádámka hasa ,de még nem az igazi,még mindig fájlalja,és a széklet is nehezen jönn,de sokkal jobban böfizik azota,ugy határoztam kiprobálom a homeopátiás gyogyszert és utánna meglátom,a Konakiont ugyértettem,hogy geyhét mulva megismételjük és utánna,következö honapban ugyanazon a napon adjuk be.
13281. hajini (válaszként erre: 13280. - C5eaed24b9)
2010. márc. 22. 09:30

helló. Milán mostanában 3 v4ig alszik fél 9től.) utána 7körül kel. Mi 8 körül fürdetünk, jól megkajáltatjuk min 160. és azt vettem észre, h nagyobb pelivel jobban alszik, éjjelre már 3ast kap:)

nálunk most az a probléma, h nem szopik:( szinte semmit. a betegsége és a .cumisüvegezés után szarik szívni. 3kor is csak 60at evett, így úgy döntöttem, h éjjelre gyűjtök egy adag lefejt tejcit, azt gyorsan bebeszcsizza, és szundi tovább, majd fejek... íigy sokkal gyorsabb lesz, és többet alhatok.

13280. c5eaed24b9
2010. márc. 22. 08:07
Sziasztok!Mindenkinek végigalussza már az éjszaát a babukája,és ha igen ez pontossan mi is jelent?Mert nálunk este eszik és onnantól 3 óránként eszik már nagyon kivagyok!Most is sir!!A tejem már a habokban 2 napja:-(
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook