2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon minimális, januárban baromi erős antibiotikumot ettem (3 kúra után ez volt a hatásos), felhívtam a gyerekorvosunkat és utána nézett, hogy mennyi kerül az anyatejbe, most csak mondok egy számot, mert természetesen nem emlékszem 0,02 mg (lehet hülyeség, mondom csak érzékeltetni akarom), de ha a bébi ilyen antibiotikumot eszik, ha felírják neki akkor pl.: napi 3 mg.
Szerintem Tandi nyugodtan egyél, most már a bébik is egyre több gyógyszert ehetnek szerencsére nem kell....
és az anyatejen keresztül mennyi hatóanyag megy át vajon a gyereknek?
Egyébként én is hasonlóan gondolom, mint ahogy Te leírtad.
paracetamolt simán lehet szedni terhesen is, szoptatás alatt is, szinte mindig (még bélbetegen is :))
igaz, sokan (orvosok) nem szeretik, mert nem is mert a hatásmechanizmusa.
mi sem vagyunk vallásosak... na de a karácsonyt is megtartjuk ;)
szóval szalámikat simán eszünk... de azért nagypénteken nem fogunk sültcsirkét vagy csülkös babot ebédelni :D
sziasztok
???
mit?
Kigugliztam az ismeretlen összetevőket, leküldöm majd Apát, h hozzon a patikából.
Azért, ha van vki, aki még szoptat és gyógyszert szedett, leírnátok, h mit?
nézőpot kérdése. :)
Mi nem vagyunk vallásosak egyáltalán, az ebéd mekis sajtburger lesz. :) kis lazítás a diétába.
Upsz, most esett le hogy a nagypéntek miatt írjátok a húst.
Hát mi ilyesmivel nem szoktuk foglalkozni.
Ma teljesen véletlenül alakult úgy hogy mozzarellás zsömlét és vajas-mézes zsömlét reggeliztónk. Az ebédbe belecsúszott egy kis szalámi... az már bűn? :)
Juhúú :)
Majd rakj fel képeket, hogy mutat díszmagyarban a legény :)
Jó pihenést és utazást!
A Pangasius-ról most olvastam egy elrettentő írást. Mi nem merünk azóta olyat enni. Ha veszek is halat, 3szor átolvasom, hogy honnan jött.
Megkeresem és felrakom fb-ra.
Tanítónéni, 4561!
Megcsináltam én is, de úgy hogy fele krumpli, fele karalábé. És csempésztem bele még egy kis szalámit is. Most már 3 hete csak maszatnyi húst eszik.
ÉS FALTA!!!!!!!! :)))))
a dereka oldalt nem szálkás, csak a hosszú szálkák vannak benne, de arról simán le lehet húzni.
vagy a feje nem szálkás.
de egyébként szoktunk belefőzni (vagyis anyuék, mert mi itthon nem vacakolunk ilyennel :)) 1-1 tenyérnyi darab pangasiust a vicskoknak. az tuti nem szálkás :D
de a hal húst ahogy csipegetem neki az szálkás bár onnan szedem ahol nincs állítólag de nem vagyok olyan bátor h átnézés nélkül adnám oda!
amúgy van h nálunk is eltelik egy hónap hal nélkül:)
Apa nagyon betartja meg az ő családja ezeket a vallási dolgokat.Én és a családom nem!:) Bár néha én is ha olyan kaja van,de nem direktbe nem eszek húst.
én már rég nem főzök neki külön, csak nagyon néha.
a halászlé csak a pirospaprika tekintetében fűszeres. semmi más nincs benne... OK, a pirospaprika sok, ha a gyerek nem eszik olyat... de már rég eszi a paprikásokat a muki.
jó éjt!
ez is 3000 pénz volt. a dorkó meg 4000.
szeretem a deichmannt, jó áraik vannak.
én simán leszűröm neki (is... mert a hagymát nem bírom benne elviselni én sem), így nem mehet bele szálka... hacsak szét nem főtt a hal... ami mondjuk nehéz a gáztűzhelyen alig 1 óra alatt... mert még szabadtűzön megesik, de így nem.
furcsa, hogy mennyire nem vagyunk vallásosak, mégis ilyenkor nem eszünk húst (legalábbis ebédre látványosan nem :)) és csak szombat este vágjuk a sonkát...
szombatra pedig palacsintát beszéltünk...
2 hetente, ez ritkán??? :-))
Párom nem eszik, én ezért, bár szeretem, csak havonta kb.:!!
Ma például ettem!
Csabinak nem merek adni, félek, hogy szálka!!
De a hal is hús nem???
Én is múlt héten vettem szandit, 21-est, akciós volt, 5500-ről 3000-re, gondoltam egynek jó lesz, úgy is többre lesz szükség, de majd ha bejön a jó idő, veszek egy 20-ast, na hát jó lett a lábára, így ezzel kezdjük majd a nyarat.....
Vettem, mert biztos az lenne, hogy most hideg, de 2 hét múlva 30 fok és nincs szandink!
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)