2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Én azért számítok a nagyi segítségére, és eszem ágában nincs azt mondani neki, h figyelj, várj már egy hónapot, majd akkor jöhetsz!
Egyébként nem lesz vendéglátás, dínom dánom, de szülők azok tuti jönnek majd. Egy hét után.
Az első 7 a miénk. Apa, Anya, Baba szokja egymást.
Utána jöhetnek a nagyik.
A pólyán nagyon gondolkozom, márcsak Apa miatt is, mert pl a keresztlányát 4 hónaposan merte megfogni először :D:D
Bár szerintem Lilit már egy hét után biztos kézzel fogja majd emelgetni. Na de jobban bátorítja ha van egy merevebb valami, amit foghat.
jaja.
októberben beszerzek minden ajándékot... aztán ha időben jön a baba (dec 15-20 között), akkor majd anyuék szortírozzák. ha korábban, akkor még meggondoljuk, hogy belefér-e 1-1 délutáni rokonlátogatás.
tesómékhoz úgysem megyünk és ők úgysem jönnek (akkor lesz úgy 38-39 hetes).
Ti gondolkodtatok már a karácsonyon???
Persze tudom valaki pont addigra van kiírva...
nekem meg a pólya inkább a dédszülők miatt kell... nem is fogom a kezükbe adni a babát, csak ha stabilan ülnek... 80sok évesen már nem tartják olyan biztosan... na meg nem is merik rendesen megfogni.
de pl nagymamámhoz is kórházból hazafelé bevisszük megmutatni... aztán majd csak legalább 3-4 hét múlva újra (fagyoktól függően).
a pólya azért is jó mert nem csúszik ki belőle a minigyerek.
Pl apum (130 kilós kétajtós szekrény) nem tudom hogy fogná meg az unokáját akárhány hetesen is enélkül :D
az egyhetes unokának a nagyi sem fogja meg a kezét! és ne vegye ölbe!
az egyhetes unokához még nem kell látogató, max úgy, hogy a kiságyba megnézik. nem kell egy akkora babát fogdosni.
nem azt mondom, hogy egyáltalán nem lehet a kezébe adni... de takaróval (pólyában?), nagyi vállán pelussal...
Én ezekről a dolgokról beszélek!
Ilyen esetben az ember nem tudhatja mik lesznek a következmények, nem tudom, h baj lesz e, ha nagyinak megengedem, h az egyhetes unokájának megfogja a kezét, sőt ölbe vegye abban a ruhában, amiben jött. DE úgy gondolom, sok gyerek túlélte már kórházba jutás nélkül.
"már mászik úgysem tudsz mit tenni ha éppen homokot porcicát vagy gilisztát fog rágcsálni"
unokahugom volt nagyon édes...
ugye etetésnél azt látta az anyjától, hogy anya az asztalra potyogó kenyérmorzsát, szalámidarabot, stb felveszi és megeszi... onnantól kezdve ahogy mászott, bmit talált, mindjárt vette a szájába... mindegy volt, hogy morzsa, porcica, vagy éppen egy betévedt hangya volt az :D
jó esetben a légzésfigyelő csak biztonsági dolog (anya megnyugtatására)! nem is szabadna jeleznie!
ha pedig jelez, akkor ott tuti szólnak már a kórházban, hogy kell... legalábbis én így gondolom.
halkan jegyzem meg, hogy a vége az lesz, hogy utolsó nap ugrasztom párom, hogy azért ezt még szerezzen be :) mert kell :)
mondjuk ez a köpeny hülyeség!!! :)))
de pl szájmaszkot tuti beszerzek jópárat. hideg lesz... jönnek a mamák/papák stb (karácsonyi rokonjárás... mert legalább látja mind... még akkor is, ha még nem kéne!)... esetleg jó szokásom szerint én is köhögős leszek...
így igaz fontos a minőség, csak sajnos az árak :(
de mi mondjuk nem veszünk, hacsak a doki nem mondja külön mert esetleg a kórházban gond van...
Egyszobábában leszünk, így sokan mondják hogy felesleges, és erre én is azt mondom hogy lehet igazuk van, de szülésig még 80x meggondolhatom majd magam :)
külön babás ruha??????
arra nem gondol a kedves védőnő hogy azt ki is kell mosni :)
Jaja mellszívó, nekem is mindenki mondja hogy minek, de pl anyu sok dologra mondja hogy felesleges erre az egyre külön ő költött mert tudja hogy fontos :)
De tényleg eleinte jobb azért figyelni inkább, mikor már mászik úgysem tudsz mit tenni ha éppen homokot porcicát vagy gilisztát fog rágcsálni, na jó tehetsz hiszen figyelsz rá, de ohatatlan hogy megkostizza a dolgokat.
De újszülöttként igen szerintem is jobb odafigyelni, fokozatosan alakul ki az immunrendszere szegény ne robbanjon már le az első héten.
Ami abszolút érdekes a kézmosás, ami alap, de sok baci rajta marad ha nem alapos az ember, és pont most olvastam hogy sajnos egy kisbaba kórházba is került a csúnya bacik miatt :(
Tehát bár figyelünk még így is ohatatlan egy csomó dolog...
Azt pl nem is tudtam hogy nem szabad hagyni a látogatók a babakezét fogdossák, pont a baci miatt....
Lányok, nem azt mondtam, h lazulás lesz, és elnyalom a gyerek tányérját, vagy az elején a cumisüvegét!
Sterilizálóm is lesz, meg külön mosom a cuccait, és vasalom (pedig azt reühellek).
Én csak azt mondom, h nem kell minden megnyallantott (gyerek által)cumisüveget dugni a gépbe.
A babagondozáson is a védőnő:
" Ha vendégek jönnek, mielőtt a babához mennek,mossanak kezet (ez persze!), és legyen otthon valamilyen köpeny mamának, vagy vendégnek, h ne az utcai ruhájába ölelje meg a babát!!!!!!!Mi van????
Akkor állítsunk fel egy streilizáló kabint, nem?
Én ilyen dolgokra gondolok!
szmogba?
csak kinyitom az erkélyajtót :)
de egyébként kell jópár hónap, mire a baba immunrendszere rendesen kialakul. kezdetben szinte abszolút nincs neki... így akár végzetes is lehet, ha esetleg egy olyan kórokozóval találkozik a kicsi szervezete, amitől te lehet, hogy kárkogsz kettőt :/
Ezért nem kell nagyon hozzászoktatni a gyereket a tiszta levegőhöz, a steril dolgokhoz, mert azért csak ki kell vinni a szmogba "levegőztetni".
Nem vihetjük maszkban, éppen ezért nem szeretném túlzásba vinni.
Nem szeretnék én senkit le- vagy rábeszélni, Isten őrizz!!
Az az igazság, h bele sem gondol az ember ilyen "egyszerű" dolgokba, míg nem a saját babáját várja.
Nem szeretném túlzásba vinni a "mindenben rosszat látni" dolgot, és átesni a ló túloldalára, próbálok reális maradni.
És a legnagyobb igazság, h kevesebb 3 hónap múlva ebből baba lesz, és nagyon be vagyok rezelve, mert hát ugye az ember a gyerekének akarja a legjobbat!!
nekem muszáj volt a párásító, mert asztmás voltam/vagyok :/
egyébként a gőzsteril ugyanazt csinálja, mint a kifőzés... és nem hogy anyáink, de dédanyáink is kifőzték a cumisüvegeket (igaz, akkor még üveg volt), pelusokat... még a baba kisruháit is!
Valamint úgyis majd akkor derül ki hogy minek volt értelme és minek nem ha már hazavittük a gyereket, addig mi csak találgatni tudunk.
Anyum hiába mondja nekem hogy x meg y felesleges, lehet de mi van ha nekem meg iszonyatosan nagy segítség lesz?
pl: szopipárna, sterilizáló, eldobható pelus
de akkor pl minek a mosógép? mossunk kézzel mert anyáink is így mostak :)
Sziasztok :)
szerintem mindenkinek magának kell mérlegelnie hogy mit szeretne kipróbálni és mit nem
sterilizáló: igaz hogy kifőzték az anyukák de azért nézzük azt is hogy a régi cumisüvegek még nem ilyen bowlik voltak...
Én vettem egy egyszerű mikrósat, több okból is.
De főleg mert gyors, lélekben remélem hogy a lányom nyugodt baba lesz, és mindenre lesz időm, de felkell készülni arra is hogy esetleg semmire sem lesz időm.
Az hogy mostanában sok az allergiás gyerek hát igen ez igaz, a sok adalék és E miatt, de ez iszonyat nehezen elkerülhető dolgok.
Ill. pénztárca is igencsak határtszab annak hogy mit veszünk meg és mit nem.
Tudom hogy mi is felnőttünk egy csomó dolog nélkül, de akkor még a levegő is tisztább volt.....
sziasztok!
Youlcsi: a barátnőm vett mikrósat, de neki nem jött be, így nem is használja- főzni szokott- csak a főzéstől csúnyák a cumisüvegek :s
épp emiatt én ezt vettem:
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)