2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát én az első leánnyal 48kg-al kezdtem és a végére 70kg-os lettem.
2650 g -al született.
Sziasztok!
Természetes hogy valamilyen szinten oda kell figyelni a hízásra,de a védőnők ill. némelyik orvos, konkrétan riasztgatja a kismamákat ezzel a súlyproblémával. Az én orvosom azt mondta amíg nincsenek problémák,a kismama jól van, addig semmi gond nincsen. A lényeg hogy a baba és a mama is jól érezze magát, és egészség legyen. Én 12 kg-nál tartok. A védőnőm engem se hagy békén, az orvosom pedig azt mondta ne is figyeljek rá.
Sziasztok! Én most vagyok 31 hetes terhes. 50 kg-ról indultam és most járok 67 kg-nál. Azt mondták a védőnők és az orvosom is, hogy ez nagyon sok és fogjam vissza magam az evéssel. Sajnos annyit tudtam visszafogni, hogy nem iszom csak sima ásványvizet, holott ki nem állhattam mindig a vizet.
Van még vki, aki ilyen sokat hízott?
Pöcök, erre találták ki az egy ágyas szobákat.
Ott veled lehet apa sokáig, de fizetős.
Kórháza válogatja az összeget és a szobák darabszámát is.
Kérdezz utána a kórházban.
Van ahol alapítványi szobának hívják és ott nincs külön tarifa, hanem kapsz egy cseket és fizetsz amennyit tudsz.
De... legtöbb helyen érkezési sorrendben van, tehát ha pont elfogy addigra akkor neked nem jut sajnos.
Lányok!
Tök véletlenül bukkantam rá, hogy van olyan, h csecsemős fogadás. Pont itt a hoxán írta egy kismami a szülése történetében, h fogadott, így apa a látogatáson kívül velük fürdethetett.
Egyébként van valamilyen lehetőség arra, h Apa is velünk legyen, vagy az kórházfüggő. Nem egész napra gondoltam, hanem olyan 2 órát, látogatási időn kívül, mert nem szívesen ácsorgok majd friss varratokkal a gyerekkel a kezemben az ajtóban 10 percnél tovább.
Meg ez az egész olyan igazságtalan, párom mondta is, hogy milyen rossz lesz neki szülés után is hazajönni, h van egy pici lánya, és nem foghatja meg napokig, sőt, csak nagyon keveset láthatja hazajövetelig :(
Nem találtak erre még ki valamit?
Sziasztok
Celine ha nem jók az eredmények a ctg-n akkor az orvos küldhet kórházba....
NST és CTG között nincs különbség, van ahol így hívják van ahol úgy.
Köszi, szerintem is! Most éppen alszik, és közben sokat mosolyog, én meg olvadozok tőle!
Hát én a 34+1 hétig jutottam el, szóval nem tudok hozzászólni, milyen lehet a 9. hónapban, amit mellesleg tegnap kezdtünk volna. :-) Viszont mindenki azt mondta, nagy a pocim, hát akkor majd ezzel fogok visszavágni, ha valaki mondja, nem tudhatom, milyen a 9. hónap...:-DDD PEdig sztem teljesen átlagos pocakom volt.
Vicus, nagyon aranyos a kislányod! Gratulálok.
Én szerdán kezdem a 33-ik hetet. De már most nehéz, a lépcsőn feljönni. Meg már az utcán is menni. De kibirom :)
Én még nem találkoztam gombnyomogós géppel, pedig megfordultam egy pár CTG-n. :-) Amúgy Timmermann Gábor honlapján olvastam ezt az infót.
De a CTG is jelez mozgást, csak az azt is jelzi, ha rázzák a pocakot, meg ha az anyuka mocorog el, hogy felébressze a babát, így nem konkrétan a baba mozgását jelzi.
Kicsit pontosítanék, ha nem baj:)
Az nst-t is ctg géppel végzik, magát a gépet hívják rövidítve ctg-nek, amit valahol nst-nek neveznek.
Illetve ez által nincs különbség a kettő között, tehát a ctg is nézi a magzatmozgást, ezrt kell nyomkodni a gombot:)
Sziasztok!
Én dec25.-ére vagyok kí írva és a szt.imre kórházba fogok szülni Barna Péternél!Ha valaki szültmár nálla örülnék ha leírná a tapasztalatait!A magánrendelője címét és hogy mennyi volt a szülés!Segítségeteket előre is köszönöm!További szép napot
Jo reggelt csajok!
Ja, virag, az ugy okes. Azt hittem a 3.5 filohoz meg egyszalbel is vagy, mint en...(voltam):)
Jaj, Manon, akkor te mar kozel vagy nagyon:)
Jó reggelt!Kislányomra mindig azt mondta a doki 1-1.5héttel nagyobb aztán még ki sem akart jönni szinte időre,kivárta de megindították a kiírt időpont előtt 2nappal.
Barátnőm ma 30hetes:-)
OK!
Én meg még bebújok az ágyba, nézek egy filmet :D:D
Amit este elkezdtünk, de valahogy csak az első 10 percig jutok, utána bumbi.
továbbállok... vagyis fekszek...
az ülés a létező legrosszabb dolog a vizesedésnél :/
ilyen méret-zavarom nekem is van :)
főként, hogy a ruhácskák között ugyanabban a méretben hatalmas eltérések tudnak lenni.
Na én a szerencsések közé tartozom, néhányan szidnak is miatta, barátnőm pl. epés volt :S
Nekem eddig semmi, az alvászavaron kívül úgy 2 hetente 2szer, meg a vas.
Tökmagnál már 20 hetesen rácsodálkoztak a combjára.
Sztem az 56os nacikat már rakhatom is félre.
Amúgy ahogy pakolászom a ruhácskákat arra jöttem rá, h halvány lila gőzöm sincs, mekkora egy újszülött :S:S
De még úgy kb sem :S
Akkora ciki :S
jó reggelt!
1-2 hetes eltérések lehetnek mérési pontatlanságból is. mert nem lehet mindig ugyanabból a szögből mérni a babát.
na meg ekkora gyerkőcnél már előjönnek a gének :) mienké gyerkőc nem lesz magas... mi sem vagyunk azok. de látszik is. fejecskéje, haskörfogata mindig a korának megfelelő, combcsont és felkarcsont pedig kb 1 héttel kisebb.
ez az áldott állapotban levés aranyos :)
néha utálom is magam... de amennyire vártuk/várjuk a prücsköt, annyira szenvedek az első pillanattól kezdve a pocakossággal... nem volt sokszor, hogy élveztem volna (talán csak amikor kirúgja az oldalam a kis alien-baby :))
Egy darabig pálinkamentes jó reggelt kívánok Kismamák!
Ma közöltem Apával, h ma áldott állapotban vagyok, nem terhes :D:D
Tegnap lehetett valami a zug-ban.
Én 61féllel kezdtem, és 68fél vagyok... ehhh. Viszont úgy nézek ki, mint egy kaszáspók. Vékony végtagok, dinnye pocak :D:D
Nekünk lili az utolsó uh-on a feje meg a mellkasátmérője alpján 26 hetes volt, a combcsontját lemérve ugrott egy hetet :D:D
Ő sem lesz törpe:D Kis nyakiglábunk :D
Egyébként a mensifájással keményedéssel kapcsolatban... Barátnőm már 2 szer szült, megkérdeztem, h ez mi fene, azt mondta, jósló, de nem kell megijedni, mert volt már 20 hetes jóslóból 41 hetes baba :D:D
Ő már csak tudja, megszenvedett a másodikkal :D:D
De hogy megérte!!!!
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)