Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! fórum

2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)

11706. youlcsi (válaszként erre: 11705. - Virág10)
2010. okt. 24. 21:11

az orvos a vizsgálat során simán megmondja, hol a buksija a babának...

3,5 kiló? menj te a fenébe, ha ezt sokallod!!! :)

10nél tartok... és csütörtökön ezért a fejemet veszi a doki.

fájás... keményedés... nem tudom, mi a helyzet, elvileg a keményedés nem baj, ha nem gyakori és nem fájdalmas (de ha fájdalmas, akkor az vajon fájás?).

de mi a gyakori? és a fájdalmo is elég relatív. nekem piszok kellemetlen... de nem verem a fejem a falba miatta... szóval el bírom viselni, de nehezen. akkor ez most fáj, vagy sem?

11705. Virág10
2010. okt. 24. 21:06

Most mi van akkor a fájásokkal? Érti vki? Az a baj, hogy úgy érzem, hogy nem olyan mint eddig, mert eddig semmit nem éreztem. Mintha néha keményedne a hasam, és este tegnap amikor lefeküdtem éreztem ilyen kis menzesz előtti görcsöket, de finoman, még azt sem mondom, hogy fájt, csak úgy ott volt, de az aztán sehová sem sugárzott.

Az orvos azt mondta tegnap, hogy keményedés lehet, az természetes (de azt érzem-e még én se tudom) a hüvelyi nyillalás ok, elkezd a testünk a szülésre készülni, de a "fájásokat" v. görcsöket nem kérdeztem, mert az utána jött...

Na, mindegy, azért jól érzem magam.

Úgy ennék vmit..

Én eddig összesen 3.5 kg-ot híztam, remélem ez nem sok.

A védőnőm félidőtől minden alkalommal szívhangot hallgat (ezt kell is neki) de a hasamat nem tapogatta (még) persze lehet azért mert itt sűrűbben vannak UH vizsgálkatok. Amúgy ha nincs UH vhogy meg kell állapítani, hogy hogy fekszik, ezt meg gondolom így lehet. (Kinnt sem egyszerű az eü.)

11704. youlcsi (válaszként erre: 11701. - Virág10)
2010. okt. 24. 21:02
mondjuk ettől függetlenül, ha a farzsebemből lógna ki 500 ezer, amivel nem tudnék mit kezdeni, gondolkodás nélkül levetetném a vért is, meg a szövetet is...
11703. youlcsi (válaszként erre: 11700. - Macskossz)
2010. okt. 24. 21:01
mert nem hiszem, hogy állást foglalhat... hiszen ha ő javasolja és te meg nem tudod megfizetni, akkor az senkinek nem jó, kellemetlen. ha nem javasolja, de mondjuk 10 év múlva szükség volna rá... akkor bepereled?
11702. Bancsika (válaszként erre: 11698. - Virág10)
2010. okt. 24. 21:00
Hasonló véleményünk van a dologról nekünk is.Üzlet szaga van nagyon,és sok esetben nem tudod felhasználni.Hát nem tudom!Sok a kérdőjel!Még megkérdezem a dokim és döntünk,de eddig nagyon a nem felé húzunk.
11701. Virág10 (válaszként erre: 11699. - Youlcsi)
2010. okt. 24. 20:59
Igen, azért mondom, hogy nagyon sok a kérdés ezzel kapcsolatban, ha egy kicsit elkezdünk gondolkodi. Őszintén, hiszek azoknak akik azt mondják, hogy ez inkább üzlet. Ugyanolyan biznisz mint eladni egy babafördőkádat 15 ezerért, mert mindíg van aki megveszi. Persze ez magánügy meg pénztárca kérdése. Nyilván, hogy vannak egyéb megoldások betegségekre.
11700. macskossz (válaszként erre: 11699. - Youlcsi)
2010. okt. 24. 20:59
Én úgy tudom, hogy jelenleg csak vérképző szervi megbetegedéseknél használják. Én megkérdeztem a nőgyógyászomat, mit gondol róla, de nem volt hajlandó álláspontot foglalni ez ügyben.
11699. youlcsi (válaszként erre: 11698. - Virág10)
2010. okt. 24. 20:53

én ezzel (az üzlettel) kapcsolatban leginkább arra lennék kíváncsi, hogy a sok tízezer/százezer levett mintából hányra volt már szükség... és ezek közül hányat sikerült is sikeresen felhasználni.

mert ez a nem mindegy. lehet, hogy egy lombikban kiirt bizonyos tumoros sejteket... de nem biztos, hogy az élő szervezetben ugyanazt csinálja

(mellesleg csontvelőből is levehető az őssejt, ha saját felhasználásra kell -ez működik magyarországon is több helyen- csak az fájdalmas... bár ha szükséges, sztem ez a legutolsó szempont)

11698. Virág10
2010. okt. 24. 20:42
Az őssejt levétel egy ködös folt előttem. Mi is nézegettük a párommal utánakérdezgettem ismerős orvosoktól, de egyenlőre mindenki azt mondja, hogy 80%-ban üzlet a dolog. Amit most kell fizetni 300-500 ezer forint körüli összeg az cége válogatja de 10-15 évre szól, utána megint fizetni kell (gondolom az sem lesz csekély összeg) vagy ott van a 10 éves gyerek "védelem" nélkül. Ott látom a problémát, hogy az őssejtlevétel, tárolás egy üzleti szellemű dolog ugyanakkor ha szükség van rá, a magyar eüben kell felhasználni. Namost, ha egy UH-ot sem tudnak csinálni akkor mit fognak kezdeni baj esetén az őssejtekkel? Vagy külföldre kell vinni a babát hogy tutik legyünk az eredményben? Hová lesz az a sok őssejt amit levesznek és nem használnak fel? A héten olvastam, hogy megszületett az első olyan ikerpár, amelyek a fogamzást követően a petesejtből vett minta alapján, kromoszómákból lettek összerakva. Félelemtes, ilyennel a németek kísérleteztek a háború előtt (árja fajt akartak). Ezek a cégek általában Kft.-k, mi lesz az őssejtekkel, ha ezek a cégek becsődölnek? Soka a fenntartásom ezzel kapcsolatban. Mi a végén úgy döntöttünk, hogy nem vetejük le, totál bizonytalan az egész, szemben azzal, hogy majdnem félmilliót le kell perkálni.
11697. youlcsi (válaszként erre: 11690. - Macskossz)
2010. okt. 24. 20:37
nálunk is csak akkor nézi ő a szívhangot, ha nincs ott a doki és "naaaaaaa, hallgassuk meg!!!"-műsor van :)
11696. youlcsi (válaszként erre: 11687. - "pöcök")
2010. okt. 24. 20:36

nálunk is mindenki csodálkozik, hogy 32hetesek vagyunk, mert a pocakon nem is létszik.

hát, nem tudom... én is azt hittem, hogy nagyobb lesz már eddigre... mégis ha mozogni kell, bálnának érzem magam :)

11695. youlcsi (válaszként erre: 11685. - Bancsika)
2010. okt. 24. 20:34

Bancsika!

nekem nagyon sokat keményedik a pocim, fáj is... de nem tudom értelmezni a "mensi-szerű" fájásokat.

de a pocakfájásra én is kíváncsi vagyok, mit mond a doktorom.

11694. Bancsika (válaszként erre: 11692. - Macskossz)
2010. okt. 24. 20:32
Elképesztő mekkora bunkók voltak!Iyenkor akkora düh van az emberben nem?Egy Ilyen helyzetben,nekik ez a munkájuk könyörgöm!!!És mi van ha épp probléma van,és ők nem ultrahangoztak meg.Annyira eldurvult már az egészségügy!Azt hiszik ők bármit megtehetnek és ugy beszélnek az emberrel mint a kutyával!Mert jó kedvedből mentél oda ugy csinálnak!!!Én már többször megfogadtam,ha bunkók én mostmár nem fogom hagyni magam!!!mit képzelnek!!!De a lényeg hogy minden oké veletek.
11693. macskossz (válaszként erre: 11691. - Bancsika)
2010. okt. 24. 20:27

Nekem még nem voltak ilyenek, de én még csak a 31. hétben vagyok.

Az őssejt levételen mi is gondolkodunk,de még nem néztem utána a részleteknek. Azt hiszem 3 ilyen cég van a piacon.

11692. macskossz
2010. okt. 24. 20:22

Elmesélem mi történt velem a napokban:

2 napja állunk párommal autóban a piros lámpánál, egyszer csak belénk szállt egy autó hátulról!!! Mint utóbb kiderült, a mögöttünk lévő autó is állt és az a mögötti "paraszt" mercis "kö..ög" (mert egyszerűen nem tudok rá mit mondani) nem elére nézett és nagy sebességgel belement a mögöttünk álló autóba, és azt meg ránk tolta. Az volt a mázlink, hogy az előttünk álló autó pont akkor indult el, mert közben zöld lett a lámpa, így csak hátulról kaptunk ütést, ezért az öv szerencsére egyáltalán nem nyomta meg a hasamat.

Azért mondanom sem kell, hogy rendesen megrémültem. El is sírtam magam. Telefonáltam az orvosomnak, aki mondta, hogy éppen nincs a városban, de ha úgy érzem, hogy keményedik a hasam, akkor menjek be a kórházba UH-t csináltatni, nehogy a méhlepénynek legyen baja a lökéstől. Mondanom sem kell, hogy természetesen elkezdett keményedni a ahasam, mert bár Dórám egész nap élénken mozgott, azért mégis ideges voltam. Úgyhogy bementünk a kórházba, ahol képesek voltak azt mondani, hogy délután már zárva van az UH. Jöjjek vissza holnap !!!!!!!!!!!!!

Rengeteg pénzt fizetek a TB-re és ilyen helyzetben képesek ezt mondani!!!!! És még nem értik miért nincsen több gyerek???? Hát kénytelenek voltunk hazamenni. De kicsi Prücsök gondolt anyukájára és az éjszakát is végigtornázta, hogy megnyugtasson. Másnap elmentem a saját dokim magánrendelőjébe és ő megnézte UH-gal is. Szerencsére mindent rendben talált :-))) És megnyugodhattam teljesen, de amit a kórházban műveltek az szerintem hallatlan és elképesztő és....szavakat sem találok rá!

11691. Bancsika
2010. okt. 24. 20:13

12665 kérdésemhez mit szóltok már leendő anyukák?Csak a 37.hétig birjam ki!!

Ki veteti le az őssejtet?

11690. macskossz (válaszként erre: 11683. - Youlcsi)
2010. okt. 24. 20:10

Sziasztok!

Az én védőnőm hozzám se ér. Szívhangot se nézett még soha.

11689. Bancsika (válaszként erre: 11687. - "pöcök")
2010. okt. 24. 20:08

Kiváncsi leszek mit mond a dokid a fájdalomra.Számolj be!!!

Hasad miatt felesleges aggódni,ez teljesen egyén függő!Nyugi!Ismerősömnek akkora hasa volt,na szóval nagyon nagy,a baba meg 2.6 kg született."Ugy tudok másokat nyugtatni,de én ugyanilyen parás vagyok"

11688. bettike2007 (válaszként erre: 11687. - "pöcök")
2010. okt. 24. 19:25
Ne aggódj nem lesz gond minden ok a babáddal,nekem a 30ik héten még alig látszott,utsó 1-1.5hónapban nőtt meg...
11687. "pöcök"
2010. okt. 24. 17:52

Ma reggel nekem is volt pici mensi szerű fájdalom. A pocakom pedig nagyon elkezdett hegyesedni, és ma éreztem először "terhesnek" magam.

Hétfőn megkérdezem doki bát, rem a méhszájammal is minden ok.

Elég pici a koromhoz képest a hasam, most azon parázom, h rendben fejlődik e. Mostanában pörgök ilyeneken,

Ti hogy vagytok ezzel?

11686. Dormira (válaszként erre: 11685. - Bancsika)
2010. okt. 24. 16:04

Szia!

Nekem eddig 2 vagy 3 alkalommal volt mensi-szerű derékfájásom, éjjel, de én ráfogtam, hogy aznap elég sokat dolgoztam, rohangáltam stb. és ezért. Nekem kb 15 percig tarthatott mindegyik alkalommal.

Amikor sokat ácsorgok előfordul, hogy nyilalgatások vannak az alhasamban (olyan mintha tűsarkúban rugdalná a Tökmag a méhszájamat), de ha leülök, helyet változtatok elmúlik.

Én csak 2 hét múlva megyek dokihoz.

Barátnőm azt mondta, jóslók....

Nem tudom. Amig változatlanul sokat mocorog a csajszi és el-elmúlnak a fájdalmak én nem aggódom.

11685. Bancsika
2010. okt. 24. 15:56
Akkor most szerintetek a mensi szerű fájások,has fájások,derék fájások ennek az időszaknak a része,vagy ez már jelent valamit?Kérdeztétek az orvosotokat? Én 1 hét múlva megyek,kiváncsi leszek mit fog rá mondani.
11684. Dormira
2010. okt. 24. 15:36

Sziasztok!

Engem sem tapogat a védőnőm. A szivhang hallgatásnál is nekem kellett segiteni neki, merre lesz nagyobb szerencséje. A bal oldalon kezdte keresgélni, mire én mondtam neki, hogy inkább a jobb oldalon próbálkozzon! :)

A hányinger sajna nálam is visszatért :(

Savval az igazi... :(

11683. youlcsi (válaszként erre: 11663. - Vimitu)
2010. okt. 24. 14:23

Vimita!

nálunk a védőnő nem tapogat! még a pocakhoz sem ér hozzá, csak a szívhanghallgatásnál. azt pedig az ambuláns lapok alapján keresi... azaz az uh-leleten leírtak alapján, hogy koponyatartású-e, vagy faros... esetleg haránt.

de pl szívhangot is csak akkor hallgat, ha nincs bent vmiért az orvos. ha ott van, akkor a doki hallgatja.

11682. Adali
2010. okt. 24. 11:14
Nekem is keresztben van:( Probalkozom beszelni a makacs fejevel, hogy az elkovetkezo negy ot hetben az o projektje a megfordulas, de nem tudom, hallgat e ram:)
11681. Vimitu
2010. okt. 24. 10:20

Sziasztok!

Hazajöttünk végre, jó egy kis magyar levegőt szívni. A határon lehúztam az ablakot és méllyeket szippantgattam... ha hiszitek, ha nem, még a levegő is más itthon :) :) :)

Este ahogy lefeküdtem, kezdődött nálam is vmi ilyesmi fura érzés, mintha mensi szerű lenne. De tekintve, hogy 8 hónapja nem volt ilyen, nem akartam rá emlékezni, ezért el is hessegettem a jósló fájások gondolatát :) Aztán reggel megint... Egy hetet leszünk itthon, addig remélem bébike nem akar kijönni, mert nagyon a német szülésre rendezkedtünk be. Minden nap el is mondom neki :)

Ma és a hét további részében család látogatás lesz.... és pihi.

Ja, Virág10! Mi is lehúztuk tegnap a 600 km-t, együttérzek :)

Holnap meglátogatom az itthoni védőnőt. Jól ki is faggatom a babám jelenlegi fekvéséről.

11680. Virág10
2010. okt. 24. 10:09

Sziasztok, jó reggelt! Üdv az új tagoknak!

Jó sokat írtatok, sokmindenről. Én pénteken Bécsben voltam, jó húzós volt, oda-vissza kocsival gyaloglás vagy 3 óra..

Tegnap voltam a doki néninél 32. hetes UH-on, azt mondta minden oké a kiscsajjal, 1983 gramm, és totál keresztbe van. Megbeszéltük a szülést is, azt mondta, hogy ok elvállalja, akkor is ha később jönne mint a kiírt dec.17.-i időpont, anyagiakra azt monda a végén és amennyit gondolok, tudok adni. Hát, őszintén megkapaszkodtam, mert ilyenra a mai világban nem számítottam, de nagyon megkönnyebbültem, és nagyon örülök hogy ilyen is van még.

Most éjszaka éreztem először, picikét hogy mintha ilyen menzesz szerű fájásom görcsölésem lenne. Amúgy derekam csak akkor fáj, ha felállok hosszabb ülés után. Majd biztos lesz ez másképp is, úgyhogy élvezem...Párom azt mondta, hogy végig bennt lesz velem és fog segíteni, hogy bírjam erővel végig, azt mondta, hogy majd nyomja a vállaimat, ha nyomni kell...-)) A tegnapi napom szuper lett így! És még ebédet is főzött, ami finom volt!

Ma meg én főzök, délután a párom elmegy dolgozni és átmegyek anyuékhoz. Ti mi jót fogtok ma csinálni?

11679. Adali
2010. okt. 24. 09:57

Jo reggelt csajok. Udv Bancsika:) En vagyok am, olvaslak titeket, csak nem mindig irok.

Igen, a vedono abszolut ki tudja tapogatni, hogy hogy fekszik a baba. Itt ugye Angliaban nincs mar tobb uh 20 het utan, es nekem mindig kitapogatja. Nekem most epp keresztben van szerintem, jovo kedden megyunk "tapogatasra" megint:)

Anyukam mindig csufolodik, hogy mint egy boszorkany vagy saman, kitapogatjak... De hat mit csinaljak, ha itt nem tamogatjak a rengeteg uh-t, mert szerintuk nem feltetlenul jo a magzatnak annyirszor. Persze ha van baj (mint kb 4-5 hete volt, mert fajt a hasam) akkor csinalnak extrat:)

11678. eznincs
2010. okt. 24. 09:29

Sziasztok! Nem tudom ti, hogy vagytok vele de nálam mintha visszatértek volna a reggeli rosszullétek :( A derekam pedig majd leszakadt tegnap egész nap. Nem értem mindig van valami!!!

:(

11677. bettike2007 (válaszként erre: 11646. - Zita-anyus)
2010. okt. 23. 22:25

Nagyon jó szülőnek lenni de fárasztó is:-)Pláne 2gyerek mellett az egyik a lányom a másik a férjem épp most fektettem őt is le mert kicsit poharazgattak uncsitesómmal:-S

A szülés hát akkor fájt,de megtenném újra:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook